Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Joasia:) wrote:Gosiu nie miałam jeszcze tej krzywej ale Twój wynik dla mnie jest w normie. ? To tylko moje zdanie pewnie sie mylę
Mój wynik na czczo w listopadzie 71 ( od 70-99 według mojego lab podane w jednostkach mg/dI)
W grudniu 4,35 ( od 4,11- 5,89 normy w innym laboratorium podane w jednostkach mmol/I )Joasia:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJoasia:) wrote:Zyrcia mój Krzysio nawet coś wspomina o odlewie, bo jak mu znów po ciąży znikną
Oj i jak tu im wierzyć, kiedy zachwyceni patrzyli na piersi z przed ciąży,.. a teraz taki blask w oczach
mhm a teraz to już muszę mieć cudowne, perfekcyjne
ale pomysłu odlewu jeszcze nie przerabiałam
Joasia:) lubi tę wiadomość
-
Alorrene ja już 3 dzień nie wychodzę z łóżka a o lekarzu moge pomarzyć bo przychodnie w moim mieście nie mają umów... Kupiłam więc inhalator+ apap, cytryna, czosnek, sok z czarnego bzu i oczywiście kołderka. Na szczęście mąż ma dłuższe wolne więc jest komu się mną poopiekować
Zdrówka kochana, kuruj się!
Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
Joasia, ja też kołyskę chcę, podoba mi się, że można ją po całym mieszkaniu wozić i przy łóżku stawiać, z łóżka bujać
Nieukowa, fajny avatar, aż nie poznałam, że to Ty piszesz
A co do rozmiaru piersi to u mnie sporo się zmieniło. Z C na duże DD i brodawki z sutkami ciemniejsze (jasno brązowe) i duże. Jak nie mojeJoasia:) lubi tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Joasia na czczo masz piękny wynik więc daleko Ci do 90
ja jestem po wizycie u diabetologa więc wiem że u mnie jest cukrzyca i będzie gorzej bo dopiero w 18 tygodniu jest kumulacja
ale już się nie boję, nawet insulinę mogę brać.
A i ginekologa podpytaj, powinien wiedzieć że zmieniły się normy. Mój jak zobaczył wynik 93 to powiedział "gdybym widział ten wynik rok wcześniej byłoby ok ale w tym roku nie jest".Joasia:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGosiu czyli tą krzywą najlepiej zrobić w 18 tygodniu ? To u nas trwa 18 czyli warto nie czekać do wizyty na 26 stycznia ?
Alorren Czarna zdrówka życze.
U nas w Rybniku zamknięte 22 przychodnie w tym nasza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 23:16
Czarnaa94 lubi tę wiadomość
-
Dzięki Czarna
ja tak samo się kuruję domowymi sposobami, jakoś z tego wyjdziemy
Co do rozmiaru stanika miałam 75 C i teraz trochę mi sie z niego wylewa, ale na szczęście mam tez kilka większych C ale aż tak dużo sie nie zmieniło, moze pózniej D będę kupować, nie wiem...Czarnaa94 lubi tę wiadomość
-
To że u mnie od 18 tygodnia będzie trudniej utrzymać cukier w normie nie znaczy że będę znowu robić tą krzywą cukrową bo i tak mierze cukier 4 razy dziennie. Jak ktoś ma wyniki w normie to na pewno może poczekać do 22 tygodnia czy kiedy tam
spokojnie się nie stresuj bo do cukrzycy masz hektar
Joasia:) lubi tę wiadomość
-
Gosiu, ja w 10 tygodniu na czczo miałam 94 i lekarz powiedział, ze jest dobrze. W środę może zrobię kolejne badania to zobaczymy. Mnie gin uspokoił tekstem, ze gdybyśmy mieli nadążać za zmieniającymi się normami i zalećeniami, to w ciagu jednej ciąży musiałybyśmy kilka razy zmieniać wszystko. Ponoć suplementy są już nie zalecane wogole, ale mówił, ze jak już biorę to mam nie odstawiać
-
nick nieaktualny
-
Nieukowa wrote:Kasia a nie mozesz jesc czy chudniesz mimo normalnego jedzenia?
Ja mam +3kg i uwazam to za super wynik- nie jestem motylkiem, przed ciaza mialam graniczne bmi a bywalo ze w zimie przybieralam w normalnym cyklu rocznym 5kg
Jestem raczej aktywna fizycznie, plywam, jezdze na rowerze i rolkach, wspinam sie po gorach itd. Taka moja uroda chyba.
Moj wymarzony wozek to ten, tylko ze czerwony albo grafit:
Coraz bardziej przekonuje się do tego wózka, szkoda tylko, ze nie ma granatowego. Z wszystkich, które mnie się podobają, ten jest najtańszy. No i do zimy nasze dzieciaczki wyskoczą z gondoli. Muszę go poszukać w sklepie aby popróbować
-
nick nieaktualnyTak sobie teraz pomyslałam, że dziewczyny za niedługo na suwaczkach zobaczymy pierwsze 2 z przodu:) w odliczaniu tyg ciąży. No z Wami szybko dobijemy do czerwca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 23:37
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Gosiu pobierali mi tylko krew po 2 godzinach
Również dzięki za to co piszesz, człowiek nie zna się na tych wynikach.
Ale spojrzałam teraz na morfologię i mam kolejny problem mam bardzo mocno obniżone LYM czyli leukocyty:
LYM% ( normy 20-40) mam 8
samo LYM - (normy 1-4) mam 0,6
Wykończą mnie te wyniki
Nieukowa wiem że ogarniasz wyniki co oznacza w ciąży obniżone LYM bo jak zaczęłam szperać w necie to wychodzi że mam raka, marskość wątroby lub AIDS. Daleka jestem właśnie dlatego od czytania interpretacji wyników w necie.
-
nick nieaktualny
-
To tylko świadczy o tym że są różne praktyki. Widzę że moje laboratorium jest bardzo wnikliwe co mnie cieszy. Tymi leukocytami bym w necie nie grzebala bo często dla ciężarnych są inne normy. Jak się mocno martwisz idź do rodzinnego ale na pewno to nic groźnego