X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa śmiechowy awatar :) ja jestem chora, a więc czuję się taka "pociągająca nosem" ze ani seksu ani cyców ani nic :(
    Dobrej Nocki :*

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia mój Krzysio nawet coś wspomina o odlewie, bo jak mu znów po ciąży znikną ;) Oj i jak tu im wierzyć, kiedy zachwyceni patrzyli na piersi z przed ciąży,.. a teraz taki blask w oczach ;)

zyrcia lubi tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Gosiu nie miałam jeszcze tej krzywej ale Twój wynik dla mnie jest w normie. ? To tylko moje zdanie pewnie sie mylę
    Mój wynik na czczo w listopadzie 71 ( od 70-99 według mojego lab podane w jednostkach mg/dI)
    W grudniu 4,35 ( od 4,11- 5,89 normy w innym laboratorium podane w jednostkach mmol/I )
    Na tych mmol to się nie znam ale od 2014 roku na bank na czczo musi być do 90.

Joasia:) lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu napewno napomne im jak pójdę przed wizytą na badanie, czy czasem nie mają jakieś starej tej normy. Narazie mam 71 wiec odpyszczam panikę. No przy moim pragnieniu słodkości dieta cukrzyca to by było wezwanie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Zyrcia mój Krzysio nawet coś wspomina o odlewie, bo jak mu znów po ciąży znikną ;) Oj i jak tu im wierzyć, kiedy zachwyceni patrzyli na piersi z przed ciąży,.. a teraz taki blask w oczach ;)
    taaa skąd ja to znam. "oo ja lubie małe, ale Ty to masz takie wyjątkowo ładne" :D mhm a teraz to już muszę mieć cudowne, perfekcyjne :D ale pomysłu odlewu jeszcze nie przerabiałam :D

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene ja już 3 dzień nie wychodzę z łóżka a o lekarzu moge pomarzyć bo przychodnie w moim mieście nie mają umów... Kupiłam więc inhalator+ apap, cytryna, czosnek, sok z czarnego bzu i oczywiście kołderka. Na szczęście mąż ma dłuższe wolne więc jest komu się mną poopiekować ;) Zdrówka kochana, kuruj się! :)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia, ja też kołyskę chcę, podoba mi się, że można ją po całym mieszkaniu wozić i przy łóżku stawiać, z łóżka bujać :)

Nieukowa, fajny avatar, aż nie poznałam, że to Ty piszesz :)

A co do rozmiaru piersi to u mnie sporo się zmieniło. Z C na duże DD i brodawki z sutkami ciemniejsze (jasno brązowe) i duże. Jak nie moje :D

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia na czczo masz piękny wynik więc daleko Ci do 90 :-) ja jestem po wizycie u diabetologa więc wiem że u mnie jest cukrzyca i będzie gorzej bo dopiero w 18 tygodniu jest kumulacja :-) ale już się nie boję, nawet insulinę mogę brać.
    A i ginekologa podpytaj, powinien wiedzieć że zmieniły się normy. Mój jak zobaczył wynik 93 to powiedział "gdybym widział ten wynik rok wcześniej byłoby ok ale w tym roku nie jest".

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu czyli tą krzywą najlepiej zrobić w 18 tygodniu ? To u nas trwa 18 czyli warto nie czekać do wizyty na 26 stycznia ?

Alorren Czarna zdrówka życze.
    U nas w Rybniku zamknięte 22 przychodnie w tym nasza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 23:16

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Czarna :) ja tak samo się kuruję domowymi sposobami, jakoś z tego wyjdziemy ;)
    Co do rozmiaru stanika miałam 75 C i teraz trochę mi sie z niego wylewa, ale na szczęście mam tez kilka większych C ale aż tak dużo sie nie zmieniło, moze pózniej D będę kupować, nie wiem... ;)

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To że u mnie od 18 tygodnia będzie trudniej utrzymać cukier w normie nie znaczy że będę znowu robić tą krzywą cukrową bo i tak mierze cukier 4 razy dziennie. Jak ktoś ma wyniki w normie to na pewno może poczekać do 22 tygodnia czy kiedy tam :-) spokojnie się nie stresuj bo do cukrzycy masz hektar :-)

wnidt5odau6o2x80.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, ja w 10 tygodniu na czczo miałam 94 i lekarz powiedział, ze jest dobrze. W środę może zrobię kolejne badania to zobaczymy. Mnie gin uspokoił tekstem, ze gdybyśmy mieli nadążać za zmieniającymi się normami i zalećeniami, to w ciagu jednej ciąży musiałybyśmy kilka razy zmieniać wszystko. Ponoć suplementy są już nie zalecane wogole, ale mówił, ze jak już biorę to mam nie odstawiać :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co lekarz to teoria. Ja o tej normie dowiedzialam się od ginekologa, później mi potwierdziła pielęgniarka z diabetologii i na koniec diabetolog. Ale już nic nie piszę bo będzie że sieję panikę :-)

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu to nie panika, tylko warto wiedzieć by dopytać u własnego lekarza:) Z mojej strony dzięki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 23:31

gosi_a lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Kasia a nie mozesz jesc czy chudniesz mimo normalnego jedzenia?

Ja mam +3kg i uwazam to za super wynik- nie jestem motylkiem, przed ciaza mialam graniczne bmi a bywalo ze w zimie przybieralam w normalnym cyklu rocznym 5kg ;)
    Jestem raczej aktywna fizycznie, plywam, jezdze na rowerze i rolkach, wspinam sie po gorach itd. Taka moja uroda chyba.

Moj wymarzony wozek to ten, tylko ze czerwony albo grafit: elite-gondola-cabrio-01.jpg

Coraz bardziej przekonuje się do tego wózka, szkoda tylko, ze nie ma granatowego. Z wszystkich, które mnie się podobają, ten jest najtańszy. No i do zimy nasze dzieciaczki wyskoczą z gondoli. Muszę go poszukać w sklepie aby popróbować :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi, to ja od kilku dni mam +4kg, ale pocieszam się tym, ze mam 176cm wzrostu i wyjściowo 70kg wagi :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie teraz pomyslałam, że dziewczyny za niedługo na suwaczkach zobaczymy pierwsze 2 z przodu:) w odliczaniu tyg ciąży. No z Wami szybko dobijemy do czerwca ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 23:37

Nieukowa lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu pobierali mi tylko krew po 2 godzinach :-( Również dzięki za to co piszesz, człowiek nie zna się na tych wynikach.

Ale spojrzałam teraz na morfologię i mam kolejny problem mam bardzo mocno obniżone LYM czyli leukocyty:
    LYM% ( normy 20-40) mam 8
    samo LYM - (normy 1-4) mam 0,6

Wykończą mnie te wyniki :-(
    Nieukowa wiem że ogarniasz wyniki co oznacza w ciąży obniżone LYM bo jak zaczęłam szperać w necie to wychodzi że mam raka, marskość wątroby lub AIDS. Daleka jestem właśnie dlatego od czytania interpretacji wyników w necie.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika u mnie w listopadzie 9,2 ( norma 4-10)
    a w grudniu 10, 57 i tu miałam zaznaczone w lab. że podwyższone ale mój gin napisał ze w ciąży norma do 18. Nie napisał mi dolnej normy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 23:50

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko świadczy o tym że są różne praktyki. Widzę że moje laboratorium jest bardzo wnikliwe co mnie cieszy. Tymi leukocytami bym w necie nie grzebala bo często dla ciężarnych są inne normy. Jak się mocno martwisz idź do rodzinnego ale na pewno to nic groźnego :-)

wnidt5odau6o2x80.png
‹‹ 372 373 374 375 376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ