Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
co do ubranek kupowałam 10 kompletów no i po urodzeniu podostawałam sporo ubranek od rodziny i znajomych wiec mi spokojnie wystarczy ok 30 tygodnia wypiore wybiele je i te które nie beda wygladac wymienie wiec moze z ubranek cos wtedy kupie i zaszaleje w sklepach z ubrankami ale na ta chwile nie wydaje mi sie abym musiała cos kupowac na rozmiar 56 i 62 inne rozmiary sa u mnojej mamy i u niej to przechowywałam bo u mnie nie ma miejsca
-
Jem sobie śniadanko a mój maluszek tak się rozbrykał że w końcu czuje go wyraźne. Cudne uczucie,uwielbiam to
później jak usiade przed komputerem to wkleje zdjęcie jak mój brzuszek urósł
teraz wybieram się na małe zakupy.
A1984 lubi tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Hej Dziewczyny, ale się rozpisałyście
Siedzę w pracy i nudy na maxa więc zaraz nadrobię zaległości. A tymczasem mój brzuszek który pojawił się właściwie w tydzień i mam wrażenie że jest hiper duży, ale podoba mi się
Scintilla, gosi_a, nenette, Nieukowa, Muniek, Aka81, Truskaweczka250, Alorrene13, Magda_lena88, aga87, Sista, zyrcia, Inesicia, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
-
Muniek wrote:Jem sobie śniadanko a mój maluszek tak się rozbrykał że w końcu czuje go wyraźne. Cudne uczucie,uwielbiam to
później jak usiade przed komputerem to wkleje zdjęcie jak mój brzuszek urósł
teraz wybieram się na małe zakupy.
czekam na te ruch i te wierzgania z nie cierpliwościa moze wtedy mina te głupie sny , wieczorem nie moge zasnac wszystko mi przeszkadza -
Agawera, Kasika: wyrokuję że wyniki wporzo. U agawery to w ogole tak małe odchylenia że nie ma się czym stresować
Co do obniżonych limfocytów u kasiki: piszą o tym tak: "limfocytopenia – stan zmniejszenia liczby limfocytów we krwi obwodowej poniżej 1000/μl. Zwykle jest spotykana w pierwszej fazie chorób infekcyjnych i sytuacjach stresowych (po operacjach, wysiłkach fizycznych, w ciąży)".
Czyli wszystko jasne
A wiecie co, ja lubię ruchy tylko jak sobie leże w łózku
Mega głupkowate uczucie, jak ktoś coś do mnie mówi a mi w brzuchu się wije wąż (bo tak to czuję teraz jak jest wyraźniejsze)
Takie misie na ścianę mozna kupić:
ale ja się skłaniam ku jakimś drzewom, żyrafom, sowom itd
Mamissima miała jeszcze kiedyś fajne, ale nie wiem czy dalej idzie to dostać:
http://blog.morizon.pl/wp-content/uploads/2013/06/naklejki-na-sciane-treetop-skip-hop.jpg
Generalnie od naklejek roi się na sieci, każdy znajdzie coś fajnego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 11:06
Sista, Scintilla, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
agawera wrote:czekam na te ruch i te wierzgania z nie cierpliwościa moze wtedy mina te głupie sny , wieczorem nie moge zasnac wszystko mi przeszkadza
ja też czekałam z niecierpliwością,czasem się nawet bałam czy z maluszkiem wszystko dobrze. Bo ani ruchów nie czułam ani brzuch mi nie rósł. A teraz i jedno i drugie co niezmiernie mnie cieszy
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
ja mam dla dzidziusia wiekową kołyskę
kołysała się moja babcia, tata i oczywiście ja i bardzo chce ją dla mojego dzidzi
jest troszkę zniszczona ale mój mąż postanowił że ją odnowi dokupimy materacyk i jakąś pościel i będzie super:)
co do wyprawki dużo rzeczy dostanę od rodziny siostry, szwagierki, kuzynki, i kuzyna a puki co czekamy aż poznamy płeć już nie mogę się doczekaćNieukowa, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Czarnaa94 wrote:A1984 piękny!! kurde Wy macie takie duże brzuszki już a mój stoi w miejscu...
Czarna nie przejmuj się, mój brzuch też stał w miejscu i jakkolwiek nierealnie to brzmi nagle w tydzień urósł (mam nadzieję że to nie świąteczne pierogi...).Sista, Magda_lena88 lubią tę wiadomość
-
A1984 wrote:Czarna nie przejmuj się, mój brzuch też stał w miejscu i jakkolwiek nierealnie to brzmi nagle w tydzień urósł (mam nadzieję że to nie świąteczne pierogi...).
No mam nadzieję że niedługo wystrzeliA1984 lubi tę wiadomość
-
Cześć witam:)
Ja sie czuję całkiem dobrze dzisiaj się ważyłam i po świętach +1kg do przodu ale i tak nie jest źle:)
Wczoraj trafiłam na okazję dziewczyna wystawiła do sprzedania fotelik Amerykańskiej firmy EvenfloPowiem szczerze sprawdziłam w necie co to za marka i w Polsce nie dostępna żeby zakupić i cena na Polską walutę 3,200 a my od niej kupiliśmy tylko za 50 zł!
Tak wygląda:
Jesteśmy zadowoleni bo jest z bazą co umożliwia bezproblemowe wyjęcie fotelika i przenoszenie go jak nosidełka ma dużo pkt w testach bezpieczeństwa solidny i ma nakładkę dla noworodków. fotelik jest od 0-13kg
Alorrene13, Nieukowa, Sista lubią tę wiadomość
-
Hejka
Agata fajny brzusio, mój juz duży ale jeszcze nie czuje ruchów
Moze coś czułam kilka razy niewyraźnego ale nie wiedziałam ze to to
Co do ubranek mam 62 najwiecej, jedno 68, jedno 56 ale dokupie pewnie jeszcze kilka 56 i inne, bo w sumie jeszcze nie mam aż tak wiele, moze tez coś dostanęmam wrażenie ze mój mały nie urodzi sie aż tak mały jeśli w d a się w męża
-
nick nieaktualnyWitam
Różnica urodzeniowa naszych synów
Kuba 2950 i 51 cm
Bartek 3300 i 58 cm
Wiec dla Kuby miałam za mało ciuszków na 50-56, za to przy Bartku nie użyłam wcale 50-56 bo były za małe :)i
Teraz mam sporo po siostrzenicy która jest z 5 czerwca i miała 54 cm wiec niewiele musze kupić. Ciuszki w stanie idealnym bo mała miała uczulenie na każdy proszek dla niemowląt i siostra musiała jej prac w płatkach mydlanych.
Super że ostatnio nasze pogaduchy są w temacie wyprawek dla naszych skarbów , bo to świadczy o naszym dobrym samopoczuciu. Wiadomo jakieś małe " niedomagania" występują ale o tak jest super:) i oby tak dalej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 12:06
Magda_lena88, Alorrene13, Scintilla, Nieukowa, Sista lubią tę wiadomość
-
pogodnego tygodnia
Co do ubranek to my nie mamy jeszcze nicjeśli na połówkowym okaże się, że będzie dziewczynka to wtedy ubranek będzie masa bo każdy chce się "pozbyć" a w koło same dziewczynki
Co do rozmiarówki to jak dostanę rzeczy od siostry to będą one w większości od 62cm wzwyż
A co do glukozy ja w 9tc na czczo miałam 81 i to jest w normie jednak uprzedziłam mojego lekarza, że mam predyspozycje do cukrzycy ogólnie bo rodzice cukrzycy i siostra w ciąży miała tą ciążową ale ona akurat miała bo jej lekarka zbyt późno zleciła tę "próbę cukrową" i dlatego też mała urodziła się taka duża bo 62cm i 4200dlatego też ubranka takie od razu duże dostanę
na szczęście w czasie ciąży u siostry starczyła dieta cukrzycowa a po ciąży wszystko wróciło do normy jednak przez to doszło do tego, że porób był przez CC bo mała była już byt duża by się obrócić. Ale ważne, że ogólnie wszystko OK.
Co do leżaczków - bujaczków to u mnie każdy sobie je chwali i my zamierzamy taki nabyć
Jeśli chodzi o fotelik samochodowy to szczerze się w tym nie orientuję ale ja pożyczę od siostry a nie wiem dokładnie jakiej oni mają firmy tak samo jak wózek też mam zamiar pożyczyć bo akurat jest taki jakbym chciała odpowiedni na nasz terena, że nowe M4 mamy na parterze to nie będzie problemu z wózkiem
Trochę przeraziło mnie to jak któraś napisała, że dziecko może mieć predyspozycje do wzrostu i wagi urodzeniowej po rodzicachJa przy urodzeniu miałam 4750
i jak dobrze pamiętam 56cm nie wiem dokładnie ile miał mój Mąż ale chyba koło 4kg. ogólnie ja nie jestem wysoka bo mam w kapeluszu 165cm
a mąż ma ok 180cm więc zobaczymy jaki duży będzie Bejbik
Tak dziś sobie siedziałam a ogólnie to od kilku dni myślę sobie, że jakby była dziewczynka to spodobało mi się imię Amelkajednak musimy czekać
wizyta dopiero 26.01 u naszego lekarza ale dziś w końcu udało mi się dodzwonić do poradni genetycznej i tam "połówkowe" mamy 29.01. mam nadzieję, że taki niewielki odstęp między jednym a drugim USG nie zaszkodzi Bobasowi
A Wam Kochane życzę owocnych wizyt "połówkowych", które nadchodzą coraz szybszym krokiem i oby Wasze pociechy nie zrobiły psikusów i nie zmieniły płci
Scintilla, Nieukowa, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
OOO i pojawił się nowy ciekawy temat - czyli imiona
Ja jestem na "imieniowej wojnie" z mężem - niestety mamy zupełnie inne gusta szczególnie wobec imion męskichnajgorsze, że jak pojawia się jakiś pomysł w miarę neutralny to M. sobie przypomina, że kiedyś znał kogoś o tym imieniu i już ma obiekcje. Jeśli potwierdzi się u nas mężczyzna - b. był chciała Dawida ale będzie ciężko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 12:50
-
U nas Borys, ja chciałam Stefana ale tatuś jest na nie. A Borys dla obojga akceptowalne. Ale taaak, wiem:
- Borys to imię dla psa
- Borys kojarzy się z rosyjskim kierowcą TIRa z grzywką i pejsami z tyłu, tudzież z Borysem Jelcynem
- Borys nie ma ładnych zdrobnień
- robimy dziecku krzywdę
Ale i tak BorysScintilla, Magda_lena88, Nieukowa, Sista, Alorrene13 lubią tę wiadomość