X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Borys kojarzy się z rosyjskim kierowcą TIRa z grzywką i pejsami z tyłu, tudzież z Borysem Jelcynem

Rozwaliłaś mnie tym tekstem :D - mi się imię Borys kojarzy raczej z Borysem Szycem więc zdecydowanie pozytywnie :)

Ale faktycznie skojarzenia jakie mamy są straszne - mój M. zakochał się w imieniu "JERZY" niestety nie jestem w stanie tego przejść bo od razu widzę wąsatego,spoconego wujka jedzącego golonkę :(

gosi_a, Suzanna22, Sista lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • agawera Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia Zosia Mateusz Tateusz

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Magdalena to będą 2 Amelki :-)
    jeśli będzie dziewczynka u Nas :) i mąż ulegnie :D ale dziwnie czuję, że chyba chłopak kolejny dołączy dl grona czerwcowego a na chłopca pomysłu nie mam :P
    Z tymi imionami to rzeczywiście "jazda" bo albo się kojarzą z kimś/ z czymś co nie jest dla nas fajne albo ktoś już nam zajął jakieś imię :P mi od zawsze dla dziewczynki podobało się imię Maja ale uprzedził Nas brat męża.
    Ogólnie typy jakie bym miała to dla dziewczynki: Amelka, Oliwia, Lidia bądź Lilianna, Marysia (Marii), Zuzanna, pewnie po drodze jeszcze coś wpadnie :P a ogólnie to szaleję za Tosią ale całość imienia Antonina mnie przeraża :x
    A co do chłopca to jak pisałam wyżej pomysłów brak chociaż przejawia się " Jakub, Dominik, może Piotr ( a tutaj się mąż śmieje, że imię po moim ginekologu będzie, który w sumie dopomógł temu Szczęściu :) ) Bardzo mi się podoba Maksymilian ale każdy mówi, że to jak imię dla psa :| albo Tymon bądź Tymoteusz ale mężuś już tak raczej tutaj na NIE jest i wtedy mówi mi by mnie odwieźć od tego imienia, że będzie Bożydar :O no i w sumie też taka mała bitwa imienna :P ale u nas jeszcze trzeba poczekać na połówkowe mam nadzieję, że tym razem lekarz już będzie mógł się określić na 100% i mąż nie będzie miał jakiś "widzimisię" :P i Bejbik nie wypnie się na Nas pupencją i pokaże ładnie co tam ma :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 13:12

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Rozwaliłaś mnie tym tekstem :D - mi się imię Borys kojarzy raczej z Borysem Szycem więc zdecydowanie pozytywnie :)

Ale faktycznie skojarzenia jakie mamy są straszne - mój M. zakochał się w imieniu "JERZY" niestety nie jestem w stanie tego przejść bo od razu widzę wąsatego,spoconego wujka jedzącego golonkę :(

Jerzy mi się bardzo podoba, serio! Jerzyk, Jurek - fajnie!

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze propozycje były chłopiec Nikodem lub Remigiusz a dziewczynka Julka, Lena. Na 100% dziewczynka i została Julka. W naszym przypadku był problem bo i synusie zawsze mieli obiekcje co do imienia, bo jednak obracają się wsród dzieci i zawsze jakiś kolega lub koleżanka imie takie ma, a nie koniecznie lubiani.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 13:14

• Kikusia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu kochanemu to podobają się imiona rosyjskie np. Sasha, Demitri i Igor plus nasze tradycyjne imiona ale nie podobają mi się :P
    Dostałam tak jakby "olśnienia" i chcę żeby był Kacper Igor - ten Igor to kompromis z moim :D

Mam burzę hormonów :D możecie się śmiać . Rozpłakałam się jak małe dziecko , bo 3 koleżanki odwołały odwiedziny na 10 min przed planowaną godziną :( Z natury jestem bardzo gościnna i nikt ode mnie głodny nie wyjdzie więc przygotowałam ciasto,kawę a w zamierzeniu jeszcze obiad :)

Joasia:) lubi tę wiadomość

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia widzę że chyba bijesz nas wszystkie z wielkością brzuszka ;-) o ile to w avatarze to twoje zdjęcie.
    Mój brzuch z wczoraj (a jeśli chodzi o wagę to po 2tygodniach w polsce +2kg,z tym że narazie wyrównuję do tego co schudłam na początku przez wymioty)

Co do imion to dla dziewczynki już dawno mamy wybrane Laura,ale z imieniem dla chłopca też jest problem,bo co innego podoba się mnie a co innego mężulkowi. Okaże się w czwartek na wizycie jeżeli dzidzia pokaże co ma między nogami ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:21

Scintilla, A1984, Joasia:), Nieukowa lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to mój brzusio sprzed 15 minut. Właściwie to mam dość spory bo spotkaliśmy znajomych w sklepie i byli w szoku ze termin mamy dopiero na czerwiec ;) no cóż, gdyby nie to że dzisiejsza medycyna ma magiczne urządzenie zwane USG, to pewnie wmawiano by mi ciąże bliźniaczą;)

Kilusia szkoda ze daleko mieszkasz bo na ciacho chętnie bym wpadła ;) a i obiadek gotowy super perspektywa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 13:22

Muniek, A1984, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dziewczynkę b. podoba mi się Emilia - ale w ramach kompromisu była mowa o Izabeli - no ale trzeba poczekać do 20stego stycznia :)

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też będzie Izabelka jak okaże się dziewczynka a jak chłopczyk może Filip

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia no brzucho potężne, jesteś położną więc na pewno upewniłaś się że wód nie jest za dużo, czyli to taka twoja uroda :)

Agata, rozwalił mnie tekst o Borysie :D
    Ja nie uważam go za złe imię, kojarzy mi się z silnym fizycznie facetem, takie "silne" imię. Podobnie jak Igor.

U nas dziewczynka i wyjątkowo nie było batalii- jesteśmy zgodni że będzie Lilka (nie wiedzieć czemu moj mąż jest zakochany w tym imieniu) :P

A1984 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

cknmnsffa2xj_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 13:49

Kikusia, Nieukowa, A1984, Scintilla, Czarnaa94, Sista, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• Kikusia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:

Kilusia szkoda ze daleko mieszkasz bo na ciacho chętnie bym wpadła ;) a i obiadek gotowy super perspektywa

Jeśli lubisz potrawkę z kurczaka ,ryż,surówkę z marchewki i ciasto na biszkopcie z malinami,galaretka to wyślę Ci kurierem hehe :D

brzuszek masz super :D u mnie to tak słabo co widać na stojąco ledwo wystaje ,a jak usiądę to taka oponka :D Zjem obiad i idę poprawić sobie humor na ciuchy :D

Joasia:) lubi tę wiadomość

Mama!"
  • aghata Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moj baber

1zx8g9d.jpg

Joasia:), Kikusia, A1984, Scintilla, Czarnaa94, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko jakie wielkie hehe zaraz cos wykombinuje

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia już wyglądam z okna kuriera ;) menu boskie, i podane pod buzie... żyć nie umierać.

Kikusia lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia to i ja z miłą chęcią na te rarytasy się piszę :-) Ja gotuję ogórkową :-) W ogóle jak zaczęłam ogórki trzeć to zjadłam 4 sztuki i musiałam iść do sklepu po nowe :-) Tak mi się kwasu chce że zwariuję :-)

Magdalena mi się podoba Maksymilian, ale mój M w życiu!!! Max to pies i koniec :-) Znam 2 Amelki są bardzo grzeczne więc może moja też będzie mało łobuzowała :-)

Kikusia lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Na dziewczynkę b. podoba mi się Emilia - ale w ramach kompromisu była mowa o Izabeli - no ale trzeba poczekać do 20stego stycznia :)

Mi też Emilka się podoba, Amelka najpierw była Emilką, ale u męża w rodzinie to imię oznacza najgorsze. Brat miał byłą która namieszała i jakoś przeklęte imię dla nich.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czy w ciąży stosowałyście wapno ? Mam głupie wrażenie, że mnie wszystko swędzi :/

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla nie stosowałam , ale też często coś mnie swędzi :P

obecnie to biorę Żuravit i Gynomed Vaginal , ręce muszę smarować Hydrocortisonum :/

Mama!"
‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ