Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
A1984 wrote:Borys kojarzy się z rosyjskim kierowcą TIRa z grzywką i pejsami z tyłu, tudzież z Borysem Jelcynem
Rozwaliłaś mnie tym tekstem- mi się imię Borys kojarzy raczej z Borysem Szycem więc zdecydowanie pozytywnie
Ale faktycznie skojarzenia jakie mamy są straszne - mój M. zakochał się w imieniu "JERZY" niestety nie jestem w stanie tego przejść bo od razu widzę wąsatego,spoconego wujka jedzącego golonkęgosi_a, Suzanna22, Sista lubią tę wiadomość
-
kasika8303 wrote:Magdalena to będą 2 Amelki
i mąż ulegnie
ale dziwnie czuję, że chyba chłopak kolejny dołączy dl grona czerwcowego a na chłopca pomysłu nie mam
Z tymi imionami to rzeczywiście "jazda" bo albo się kojarzą z kimś/ z czymś co nie jest dla nas fajne albo ktoś już nam zajął jakieś imięmi od zawsze dla dziewczynki podobało się imię Maja ale uprzedził Nas brat męża.
Ogólnie typy jakie bym miała to dla dziewczynki: Amelka, Oliwia, Lidia bądź Lilianna, Marysia (Marii), Zuzanna, pewnie po drodze jeszcze coś wpadniea ogólnie to szaleję za Tosią ale całość imienia Antonina mnie przeraża :x
A co do chłopca to jak pisałam wyżej pomysłów brak chociaż przejawia się " Jakub, Dominik, może Piotr ( a tutaj się mąż śmieje, że imię po moim ginekologu będzie, który w sumie dopomógł temu Szczęściu) Bardzo mi się podoba Maksymilian ale każdy mówi, że to jak imię dla psa
albo Tymon bądź Tymoteusz ale mężuś już tak raczej tutaj na NIE jest i wtedy mówi mi by mnie odwieźć od tego imienia, że będzie Bożydar
no i w sumie też taka mała bitwa imienna
ale u nas jeszcze trzeba poczekać na połówkowe mam nadzieję, że tym razem lekarz już będzie mógł się określić na 100% i mąż nie będzie miał jakiś "widzimisię"
i Bejbik nie wypnie się na Nas pupencją i pokaże ładnie co tam ma
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 13:12
-
Scintilla wrote:Rozwaliłaś mnie tym tekstem
- mi się imię Borys kojarzy raczej z Borysem Szycem więc zdecydowanie pozytywnie
Ale faktycznie skojarzenia jakie mamy są straszne - mój M. zakochał się w imieniu "JERZY" niestety nie jestem w stanie tego przejść bo od razu widzę wąsatego,spoconego wujka jedzącego golonkę
Jerzy mi się bardzo podoba, serio! Jerzyk, Jurek - fajnie! -
nick nieaktualnyNasze propozycje były chłopiec Nikodem lub Remigiusz a dziewczynka Julka, Lena. Na 100% dziewczynka i została Julka. W naszym przypadku był problem bo i synusie zawsze mieli obiekcje co do imienia, bo jednak obracają się wsród dzieci i zawsze jakiś kolega lub koleżanka imie takie ma, a nie koniecznie lubiani.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 13:14
-
Mojemu kochanemu to podobają się imiona rosyjskie np. Sasha, Demitri i Igor plus nasze tradycyjne imiona ale nie podobają mi się
Dostałam tak jakby "olśnienia" i chcę żeby był Kacper Igor - ten Igor to kompromis z moim
Mam burzę hormonówmożecie się śmiać . Rozpłakałam się jak małe dziecko , bo 3 koleżanki odwołały odwiedziny na 10 min przed planowaną godziną
Z natury jestem bardzo gościnna i nikt ode mnie głodny nie wyjdzie więc przygotowałam ciasto,kawę a w zamierzeniu jeszcze obiad
Joasia:) lubi tę wiadomość
-
Joasia widzę że chyba bijesz nas wszystkie z wielkością brzuszka
o ile to w avatarze to twoje zdjęcie.
Mój brzuch z wczoraj (a jeśli chodzi o wagę to po 2tygodniach w polsce +2kg,z tym że narazie wyrównuję do tego co schudłam na początku przez wymioty)
Co do imion to dla dziewczynki już dawno mamy wybrane Laura,ale z imieniem dla chłopca też jest problem,bo co innego podoba się mnie a co innego mężulkowi. Okaże się w czwartek na wizycie jeżeli dzidzia pokaże co ma między nogamiWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:21
Scintilla, A1984, Joasia:), Nieukowa lubią tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
nick nieaktualnyTak to mój brzusio sprzed 15 minut. Właściwie to mam dość spory bo spotkaliśmy znajomych w sklepie i byli w szoku ze termin mamy dopiero na czerwiec
no cóż, gdyby nie to że dzisiejsza medycyna ma magiczne urządzenie zwane USG, to pewnie wmawiano by mi ciąże bliźniaczą
Kilusia szkoda ze daleko mieszkasz bo na ciacho chętnie bym wpadłaa i obiadek gotowy super perspektywa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 13:22
Muniek, A1984, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Joasia no brzucho potężne, jesteś położną więc na pewno upewniłaś się że wód nie jest za dużo, czyli to taka twoja uroda
Agata, rozwalił mnie tekst o Borysie
Ja nie uważam go za złe imię, kojarzy mi się z silnym fizycznie facetem, takie "silne" imię. Podobnie jak Igor.
U nas dziewczynka i wyjątkowo nie było batalii- jesteśmy zgodni że będzie Lilka (nie wiedzieć czemu moj mąż jest zakochany w tym imieniu)A1984 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Joasia:) wrote:
Kilusia szkoda ze daleko mieszkasz bo na ciacho chętnie bym wpadłaa i obiadek gotowy super perspektywa
Jeśli lubisz potrawkę z kurczaka ,ryż,surówkę z marchewki i ciasto na biszkopcie z malinami,galaretka to wyślę Ci kurierem hehe
brzuszek masz superu mnie to tak słabo co widać na stojąco ledwo wystaje ,a jak usiądę to taka oponka
Zjem obiad i idę poprawić sobie humor na ciuchy
Joasia:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kikusia to i ja z miłą chęcią na te rarytasy się piszę
Ja gotuję ogórkową
W ogóle jak zaczęłam ogórki trzeć to zjadłam 4 sztuki i musiałam iść do sklepu po nowe
Tak mi się kwasu chce że zwariuję
Magdalena mi się podoba Maksymilian, ale mój M w życiu!!! Max to pies i koniecZnam 2 Amelki są bardzo grzeczne więc może moja też będzie mało łobuzowała
Kikusia lubi tę wiadomość
-
Scintilla wrote:Na dziewczynkę b. podoba mi się Emilia - ale w ramach kompromisu była mowa o Izabeli - no ale trzeba poczekać do 20stego stycznia
Mi też Emilka się podoba, Amelka najpierw była Emilką, ale u męża w rodzinie to imię oznacza najgorsze. Brat miał byłą która namieszała i jakoś przeklęte imię dla nich. -
Scintilla nie stosowałam , ale też często coś mnie swędzi
obecnie to biorę Żuravit i Gynomed Vaginal , ręce muszę smarować Hydrocortisonum