X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Borys kojarzy się z rosyjskim kierowcą TIRa z grzywką i pejsami z tyłu, tudzież z Borysem Jelcynem

Rozwaliłaś mnie tym tekstem :D - mi się imię Borys kojarzy raczej z Borysem Szycem więc zdecydowanie pozytywnie :)

Ale faktycznie skojarzenia jakie mamy są straszne - mój M. zakochał się w imieniu "JERZY" niestety nie jestem w stanie tego przejść bo od razu widzę wąsatego,spoconego wujka jedzącego golonkę :(

gosi_a, Suzanna22, Sista lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • agawera Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia Zosia Mateusz Tateusz

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Magdalena to będą 2 Amelki :-)
    jeśli będzie dziewczynka u Nas :) i mąż ulegnie :D ale dziwnie czuję, że chyba chłopak kolejny dołączy dl grona czerwcowego a na chłopca pomysłu nie mam :P
    Z tymi imionami to rzeczywiście "jazda" bo albo się kojarzą z kimś/ z czymś co nie jest dla nas fajne albo ktoś już nam zajął jakieś imię :P mi od zawsze dla dziewczynki podobało się imię Maja ale uprzedził Nas brat męża.
    Ogólnie typy jakie bym miała to dla dziewczynki: Amelka, Oliwia, Lidia bądź Lilianna, Marysia (Marii), Zuzanna, pewnie po drodze jeszcze coś wpadnie :P a ogólnie to szaleję za Tosią ale całość imienia Antonina mnie przeraża :x
    A co do chłopca to jak pisałam wyżej pomysłów brak chociaż przejawia się " Jakub, Dominik, może Piotr ( a tutaj się mąż śmieje, że imię po moim ginekologu będzie, który w sumie dopomógł temu Szczęściu :) ) Bardzo mi się podoba Maksymilian ale każdy mówi, że to jak imię dla psa :| albo Tymon bądź Tymoteusz ale mężuś już tak raczej tutaj na NIE jest i wtedy mówi mi by mnie odwieźć od tego imienia, że będzie Bożydar :O no i w sumie też taka mała bitwa imienna :P ale u nas jeszcze trzeba poczekać na połówkowe mam nadzieję, że tym razem lekarz już będzie mógł się określić na 100% i mąż nie będzie miał jakiś "widzimisię" :P i Bejbik nie wypnie się na Nas pupencją i pokaże ładnie co tam ma :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 13:12

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Rozwaliłaś mnie tym tekstem :D - mi się imię Borys kojarzy raczej z Borysem Szycem więc zdecydowanie pozytywnie :)

Ale faktycznie skojarzenia jakie mamy są straszne - mój M. zakochał się w imieniu "JERZY" niestety nie jestem w stanie tego przejść bo od razu widzę wąsatego,spoconego wujka jedzącego golonkę :(

Jerzy mi się bardzo podoba, serio! Jerzyk, Jurek - fajnie!

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze propozycje były chłopiec Nikodem lub Remigiusz a dziewczynka Julka, Lena. Na 100% dziewczynka i została Julka. W naszym przypadku był problem bo i synusie zawsze mieli obiekcje co do imienia, bo jednak obracają się wsród dzieci i zawsze jakiś kolega lub koleżanka imie takie ma, a nie koniecznie lubiani.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 13:14

• Kikusia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu kochanemu to podobają się imiona rosyjskie np. Sasha, Demitri i Igor plus nasze tradycyjne imiona ale nie podobają mi się :P
    Dostałam tak jakby "olśnienia" i chcę żeby był Kacper Igor - ten Igor to kompromis z moim :D

Mam burzę hormonów :D możecie się śmiać . Rozpłakałam się jak małe dziecko , bo 3 koleżanki odwołały odwiedziny na 10 min przed planowaną godziną :( Z natury jestem bardzo gościnna i nikt ode mnie głodny nie wyjdzie więc przygotowałam ciasto,kawę a w zamierzeniu jeszcze obiad :)

Joasia:) lubi tę wiadomość

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia widzę że chyba bijesz nas wszystkie z wielkością brzuszka ;-) o ile to w avatarze to twoje zdjęcie.
    Mój brzuch z wczoraj (a jeśli chodzi o wagę to po 2tygodniach w polsce +2kg,z tym że narazie wyrównuję do tego co schudłam na początku przez wymioty)

Co do imion to dla dziewczynki już dawno mamy wybrane Laura,ale z imieniem dla chłopca też jest problem,bo co innego podoba się mnie a co innego mężulkowi. Okaże się w czwartek na wizycie jeżeli dzidzia pokaże co ma między nogami ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:21

Scintilla, A1984, Joasia:), Nieukowa lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to mój brzusio sprzed 15 minut. Właściwie to mam dość spory bo spotkaliśmy znajomych w sklepie i byli w szoku ze termin mamy dopiero na czerwiec ;) no cóż, gdyby nie to że dzisiejsza medycyna ma magiczne urządzenie zwane USG, to pewnie wmawiano by mi ciąże bliźniaczą;)

Kilusia szkoda ze daleko mieszkasz bo na ciacho chętnie bym wpadła ;) a i obiadek gotowy super perspektywa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 13:22

Muniek, A1984, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dziewczynkę b. podoba mi się Emilia - ale w ramach kompromisu była mowa o Izabeli - no ale trzeba poczekać do 20stego stycznia :)

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też będzie Izabelka jak okaże się dziewczynka a jak chłopczyk może Filip

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia no brzucho potężne, jesteś położną więc na pewno upewniłaś się że wód nie jest za dużo, czyli to taka twoja uroda :)

Agata, rozwalił mnie tekst o Borysie :D
    Ja nie uważam go za złe imię, kojarzy mi się z silnym fizycznie facetem, takie "silne" imię. Podobnie jak Igor.

U nas dziewczynka i wyjątkowo nie było batalii- jesteśmy zgodni że będzie Lilka (nie wiedzieć czemu moj mąż jest zakochany w tym imieniu) :P

A1984 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

cknmnsffa2xj_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 13:49

Kikusia, Nieukowa, A1984, Scintilla, Czarnaa94, Sista, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• Kikusia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:

Kilusia szkoda ze daleko mieszkasz bo na ciacho chętnie bym wpadła ;) a i obiadek gotowy super perspektywa

Jeśli lubisz potrawkę z kurczaka ,ryż,surówkę z marchewki i ciasto na biszkopcie z malinami,galaretka to wyślę Ci kurierem hehe :D

brzuszek masz super :D u mnie to tak słabo co widać na stojąco ledwo wystaje ,a jak usiądę to taka oponka :D Zjem obiad i idę poprawić sobie humor na ciuchy :D

Joasia:) lubi tę wiadomość

Mama!"
  • aghata Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moj baber

1zx8g9d.jpg

Joasia:), Kikusia, A1984, Scintilla, Czarnaa94, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko jakie wielkie hehe zaraz cos wykombinuje

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia już wyglądam z okna kuriera ;) menu boskie, i podane pod buzie... żyć nie umierać.

Kikusia lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia to i ja z miłą chęcią na te rarytasy się piszę :-) Ja gotuję ogórkową :-) W ogóle jak zaczęłam ogórki trzeć to zjadłam 4 sztuki i musiałam iść do sklepu po nowe :-) Tak mi się kwasu chce że zwariuję :-)

Magdalena mi się podoba Maksymilian, ale mój M w życiu!!! Max to pies i koniec :-) Znam 2 Amelki są bardzo grzeczne więc może moja też będzie mało łobuzowała :-)

Kikusia lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Na dziewczynkę b. podoba mi się Emilia - ale w ramach kompromisu była mowa o Izabeli - no ale trzeba poczekać do 20stego stycznia :)

Mi też Emilka się podoba, Amelka najpierw była Emilką, ale u męża w rodzinie to imię oznacza najgorsze. Brat miał byłą która namieszała i jakoś przeklęte imię dla nich.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czy w ciąży stosowałyście wapno ? Mam głupie wrażenie, że mnie wszystko swędzi :/

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla nie stosowałam , ale też często coś mnie swędzi :P

obecnie to biorę Żuravit i Gynomed Vaginal , ręce muszę smarować Hydrocortisonum :/

Mama!"
‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ