X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zaczęło się wczoraj od swędzenia lewej dłoni.Cała ta historia pokazuje reakcje mężczyzna - kobieta bo Mąż do mnie od razu "OOO na pinionchy" za to ja od razu w Internet patrzę a tu jakaś cholestaza w ciąży :/

Dzisiaj jak się naczytałam o tym to mam wrażenie, że mnie wszystko swędzi - myślę, że to jakaś reakcja alergiczna bo wczoraj zjadłam pół ananasa - więc chętnie bym pobrała wapno nawet z wit. C.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 14:25

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na suchą i swędząca skóre stosuje bepanthen maść. Jest rownież przeznaczona dla noworodków i w szpitalu zalecana przez położne do ochrony spękaniach sutków w czasie karmienia. Ostatnio nawet wyleczyłam od miesiąca pękający kącik ust.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 14:38

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Dziewczynki czy w ciąży stosowałyście wapno ? Mam głupie wrażenie, że mnie wszystko swędzi :/

Tak można pytałam gina ale takie zwykłe nie takie specjalne na uczulenia bo coś tam w składzie mają...ale zwykłe można

Ale macie wielkie brzuszki:) mój od ostatniego razu stoi w miejscu.

Scintilla, Joasia:) lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Viola Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla, ja nie chce straszyć, absolutnie ale cholestaza zaczyna sie właśnie od swędzenia dloni i stóp bez wysypki. Moze to faktycznie być tylko alergia ale lepiej to zgłosić ginowi.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo mnie też skóra swędzi. Najbardziej to plecy a czasami jeszcze prawa łydka :-)

U nas będzie Zuzia, gdyby był chłopczyk to Kuba :-)

wnidt5odau6o2x80.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak mnie swędzi wszystko (ale nie stopy i dłonie - raczej uda, łydki), i w nocy mam takie jakby "rażenia prądem" np w udzie (taki jakby szybki skurcz mięśnia bardzo swędzący) - to też mam się martwić?

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola - dziękuje za radę - oczywiście w środę dla bezpieczeństwa zrobię próby wątrobowe ale dzisiaj już mnie swędzi głównie twarz i to tylko po przeczytaniu wszystkich artykułów na temat cholestazy.

Viola, Nieukowa lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...

Wysłany: 5 stycznia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam uczulenia od odplamiacza co kiedyś normalnie stosowałam a teraz wyskoczyły mi krostki swędzące i tak swędzą ale już go nie używam, dziwne że teraz mnie uczuliło...

25.png
    Mili <3
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Magdalena to będą 2 Amelki :-)
    3 bo ja też będe tak nazywać jak będzie córa :)

kasika8303 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale macie brzuchy :O mój taki będzie chyba za 3 miechy dopiero :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • sss Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moj brzuch tez taki hmmmm , wasze takie okragle a moj dalej wyglada jak oponka..... Ja dzisiaj pomidorowa robilam mniam mniamm........ I do wszystkiego bym czosnek dawala i duzo pieprzu, potem mnie tylko suszy.
    A z imionami to u nas tez kiepsko. Stanelo na Marcelu a dziewczynka nie wiemy jeszcze....

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ( czyli u mnie i moich dwóch sióstr ) występują imiona Kuba, Bartek, Adaś, Maksymilian, Zuzia i teraz dojdzie Julka :)
    U męża siostry jest Nikola ... wypisałam imiona, bo może któreś z Was coś sie spodoba ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 15:54

• szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od poczatku byl Ian :) i mial byc jeszcze Samael badz Kamael ...a dlatego,ze przeprowadzamy sie do Australi i tam takie imie bedzie wporzadku :)

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś nie moge się zebrać żeby fotkę brzucha cyknąć.
    U nas dziewczynka będzie Anielka to już pewne :) Mi się podoba Ligia ale mąż stanowczo protestuje. Z kolei z imieniem dla chłopca jest problem, jedyne jakie nam obojgu się podoba to Olek i takie imię dostał nasz synek (Olaf). Mężowi to takie starsze się podobają a mi nie. Proponował np Mieszko ale w życiu bym się nie zgodziła :P

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    3 bo ja też będe tak nazywać jak będzie córa :)

Byc może nawet 4 :) My debatujemy miedzy Leną a Amelią jesli chodzi o dziewczynkę :) Gdyby był chlopiec to staneło na Kacper lub Leon. Chociaz mojemu T podoba sie Iwo i bardzo mnie namawia ale mnie to imię przeraza , znowu mi podoba się Nikodem a mój T nawet nie chce słyszec o tym imieniu dla dziecka. No ale narazie czekam na połówkowe i mam nadzieje ze mój dziec sie ujawni:)

A1984 - Borys wcale nie kojarzy mi się z psem. Jak napisała Scintilla bardziej z Borysem Szycem , którego lubię :)

Jesli chodzi o brzuszek to troche zaczął odstawać ale do Joasi :) to mi bardzoo daleko . Zazdroszcze!

agawera, Scintilla lubią tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wody sprawdzone i są bez zastrzeżeń :) taka widać moja uroda. Jak przyjdzie mąż z pracy wrzucę fotki jak wyglądałam na koniec ciąży z Bartkiem ( 5 lat temu) to sama jestem przerażona że nie pękłam jak balon ;)

Też się cieszę, że brzusio rośnie ale niestety garderoba całkowicie do wymiany. Nie mieszczę sie w nic, a 17 stycznia kończę 35 lat wiec chce w czymś ładnym wystąpić przed rodzinką. Niestety w galeriach ceny ciążowych ciuchów mnie jakoś szokują, a i pięknością nie powalają. Na szczęście moj mąż nosi koszulki rozmiaru L wiec podbieram do spania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 16:06

Suzanna22, Aka81 lubią tę wiadomość

• sss Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tez tak czesto sikacie? Ja dzisiaj a dokladnie teraz popoludniu sikam ci chwile hmm....

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss wrote:
    Dziewczyny tez tak czesto sikacie? Ja dzisiaj a dokladnie teraz popoludniu sikam ci chwile hmm....

W ciąga dnia to często ale w nocy wcale tylko rano:)

25.png
    Mili <3
  • agawera Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak pytalismy sie Weroniki jak miał by sie nazywac brat to wybrała Antek

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest ogromny problem z imieniem, na 90% będzie chłopak mój mąż upiera się przy imieniu Eryk, niestety do mnie nie przemawia. Mi z kolei podoba się Maciej bądź Mikołaj, ale za to mąż nie chce o nich słyszeć. SSS mam dni kiedy mogłabym nie wychodzić z toalety bo cały czas sikam.

‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ