Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie od dwóch dni muli żołądek, mam lekkie mdłości, wczoraj wymiotowałam... Nie wiem skąd ten nawrót
A jem jak zwykle, lekkie rzeczy, niesmażone, nietłuste.
U mnie powoli pojawiają się pierwsze ciuszki. W Tesco kupiłam 5 śpioszków za 30 zł, mięciutkie, dobrej jakości. Teraz rozglądam się za poduszką do spania, takim rogalem, bo powoli zaczynają dokuczać mi plecy, a jak brzuch urośnie to problem będzie większy.
I po urodzeniu dzidziusia też można tym opatulać, żeby nie fikło gdzieś na boki.
A i jeszcze muszę pogadać z ginem o skurczach nóg. Też je macie? Czytałam, żeby łykać magnez z potasem, ale nie wiem po jaki lek sięgnąć. Może gin mi coś przepisze, jak z żelazem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 16:44
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
lilirose nie martw się , ja też ostatnio wymiotowałam
Bardzo fajna poduszka
też chcę sobie taką sprawićlilirose lubi tę wiadomość
-
Lilirose ja łykam Aspargin to mój gin mi kazał lykac razem z nospa na twardnienia brzuszka.
Jeżeli chodzi o jedzenie to ja nie mam żadnych mdłości, wręcz przeciwnie, czuje się teraz mega ciazowo, brzuch juz wystaje, czuje ruchy, zjadlabym konia z kopytami przytylam jakieś 4kg na koniec bede wyglądała jak wieloryblilirose lubi tę wiadomość
[/url]
-
nadine24 wrote:I tak średnio na jak długo wystarcza taka tuba ?
czy mam dzień lenia czy nie
ale tak serio to teraz w ciąży mam ją nawet na dwa miesiące bo odrost włosków jakiś lichy się zrobił - dla mnie to dobrze :)w sumie to pewnie też zależy od tego kto ile sobie rozprowadzi tego kremu
-
nenette wrote:Dzien dobry noworocznie, ale sie rozpisalyscie:)
Troche martwi mnie brak apetytu, praktycznie od poczatku ciazy sie z tym borykam.. mdlosci prawie nie mialam, ale za to checi do jedzenia tez nie.. czy ktoras z Was tez tak ma??i oby tak do końca
Co do braku apetytu to ja zauważyłam, że w ciąży jem mniej niż przed..ogólnie no fakt przybrałam te 2 kg od początku ale jem mniej chociaż nie mam żadnych mdłości ani wymiotów po prostu na nic nie mam ochotya co mnie martwi to to, że bardzo mało piję
dziś zakupiłam cytrynkę to może woda z cytrynką będzie mi lepiej wchodziła...
-
lilirose wrote:Mnie od dwóch dni muli żołądek, mam lekkie mdłości, wczoraj wymiotowałam... Nie wiem skąd ten nawrót
A jem jak zwykle, lekkie rzeczy, niesmażone, nietłuste.
U mnie powoli pojawiają się pierwsze ciuszki. W Tesco kupiłam 5 śpioszków za 30 zł, mięciutkie, dobrej jakości. Teraz rozglądam się za poduszką do spania, takim rogalem, bo powoli zaczynają dokuczać mi plecy, a jak brzuch urośnie to problem będzie większy.
I po urodzeniu dzidziusia też można tym opatulać, żeby nie fikło gdzieś na boki.
A i jeszcze muszę pogadać z ginem o skurczach nóg. Też je macie? Czytałam, żeby łykać magnez z potasem, ale nie wiem po jaki lek sięgnąć. Może gin mi coś przepisze, jak z żelazem.tylko mąż marudzi, że problem z przytuleniem
bo podusia odgradza Nas
co do użytkowania później podusi w celu np. karmienia dziecka to raczej zaleca się mały rogal bo ponoć jak się tym wielkim okręci to jest tej podusi za dużo - mam nadzieję, że jasno napisałam
Co do skurczy nóg to ja miałam je przed ciążą i kupowałam magnez z wit B6 (najtańszy z apteki bo 3,99 za 60tab) i w ciąży też go brałam mi nawet lekarz zalecił 2 x 1 tabl. na wyciszenie
bo na początku ciąży byłam bardzo zestresowana:P no i dzięki magnezowi myślę uniknęłam mocnych mdłości i mocnych skurczy przy pierwszym powiększaniu się macicy
lilirose lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny. Ja brałam dłuugo przed ciążą jeszcze regularnie magnez z B6, ale po zajściu przestałam, bo gin generalnie nie kazał nic łykać prócz kwasu foliowego. No i czytałam też, że niby te suplementy, w tym magnez, wcale tak dobrze się nie wchłaniają, moja endokrynolog też jest tego zdania. Dlatego chcę pogadać o tym z lekarzem i niech może on zapisze coś na te skurcze.
A co do poduszki to właśnie nie wiem na jaki kształt się zdecydować. Te "C" najbardziej do mnie przemawiają, bo jednak ten ze zdjęcia ogromny i boję się, że mąż się koło mnie nie zmieści mimo dużego łóżka
Kurczę, jak teraz męczę się z niestrawnością. Co zjem to ból żołądka, mulenie, mdłości. Masakra jakaśW ruch ciągle espumisan i herbata rumiankowa...
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Witam
ja ostatnimi czasy czułam się bardzo dobrze,ale od wczoraj znowu zaczęło mnie mdlić,a dziś rano wymiotowałam,teraz też nie czuję się najlepiej. Tym bardziej że wróciliśmy z polski po 8godzinnej trasie. Myślałam że mdłości już nie wrócą,a tu niestety. Mam nadzieję że to tylko chwilowe. Bo już dosyć dały mi popalić
Brzuszek zaczyna rosnąćnadal jest malutki,ale już coś odstaje. Dziś muszę wejść na wagę ile przytyłam po świętach
aż się boje.
W czwartek wizyta,już nie mogę się doczekać. Może w końcu dowiemy się co będziemy mieć.
Miłego wieczorku
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Magda2013 wrote:Hej Kasika
jak tam sie u Ciebie ? wszystko w porzadku ? ruchy juz czujesz ? pozdrawiam
Hej Madziunajgorsze mamy chyba już za sobą, plamienia, ustały mam nadzieję na zawsze. Amelka rośnie i pomału zaczynam ją czuć. A co u Majeczki? rośnie ?
Buziaki od ciotki :-*
-
niezłe łupy :)podobaja mi sie rózowe skarpetki ze słoniami słodkie , nie bede kupowac ubranek dosyc duza pake mam po 1 dziecku wiec bede kupowac tylko pozostałe rzeczy do wyprawki , kiedy bedziecie kompletowac wyprawkę
czekam na środe bedzie to końcówka 15 tygodnia moze lekarz powie mi co to bedzieTruskaweczka250 lubi tę wiadomość
-
Truskaweczka250 śliczne ubranka
zawsze chciałam mieć dziewczynkę i podobały mi się takie ciuszki
będzie trzeba próbować za drugim razem hihi
Gdybym mogła to bym wszystkie sklepy wykupiła dla małegochociaż dla dziewczynek więcej jest ładniejszych ubranek niż dla chłopców tak mi się wydaje
Jak bardzo chciałam wymiotować na początku ciąży tak teraz bardzo bym chciała przestaćtrzymają się mnie od 10tc i nie wiem co poradzić ,żeby zniknęły
Truskaweczka250 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień Doberek
Truskaweczko - Kolekcja Pierwsza Klasa
u nas znowu średnio przespana noc ... i jakieś dziwne ciągnięcia w pachwinach - no ale w końcu wszystko tam się rozciąga więc na razie staram się nie wpaść w panikę
Dziewczynki - czy u Was śluz ma cały czas białą, gęstą konsystencje - czy wygląda inaczej ??Truskaweczka250 lubi tę wiadomość
-
Kikusia ja mam na odwrot, rzygam różem i poki co mam same nierozowe rzeczy dla malej, praktycznie wszystkie ze zwierzatkami
Dla mnie ten nadmiar rozu jest komplketnie chory, lalki rozowe, misie rozowe, kucyki rozowe, klocki rozowe, meble rozowe... ble.
Chcialabym ubierac coreczke tak jak sama lubie sie ubrac, a nigdy w zyciu nie wyszlabym na ulice przebrana za cukierkowego lizaka ani za lalke barbie
Chlopiece ciuszki sa fajne bo baardzo urozmaicone wzory i zywe kontrastowe kolory. Znalezc cos ciekawego dla dziewczynki graniczy w moim odczuciu z cudemoczywiscie to moje subiektywne opinie, nie krytykuje waszych gustow w zadnym razie
Wczoraj wpadlam do smyka po body z fischer pricea bo tez z lekka przecena byly, chcialam 62 ale nie bylo juz to wzielam 56. Chyba jeszcze ze 2 spiochy 56 i mi starczy tego rozmiaru...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 09:55
Muniek lubi tę wiadomość