X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • agawera Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podziwiam osoby które uzywaja depilatorów dla mnie to makabra moja golarka ma taka nakładkę ale użyłam jej tylko raz i wole golarke

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od dwóch dni muli żołądek, mam lekkie mdłości, wczoraj wymiotowałam... Nie wiem skąd ten nawrót :/ A jem jak zwykle, lekkie rzeczy, niesmażone, nietłuste.

U mnie powoli pojawiają się pierwsze ciuszki. W Tesco kupiłam 5 śpioszków za 30 zł, mięciutkie, dobrej jakości. Teraz rozglądam się za poduszką do spania, takim rogalem, bo powoli zaczynają dokuczać mi plecy, a jak brzuch urośnie to problem będzie większy.

maternity-pillow1.jpg

I po urodzeniu dzidziusia też można tym opatulać, żeby nie fikło gdzieś na boki.

A i jeszcze muszę pogadać z ginem o skurczach nóg. Też je macie? Czytałam, żeby łykać magnez z potasem, ale nie wiem po jaki lek sięgnąć. Może gin mi coś przepisze, jak z żelazem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 16:44

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose nie martw się , ja też ostatnio wymiotowałam :/ Bardzo fajna poduszka :D
    też chcę sobie taką sprawić :D

lilirose lubi tę wiadomość

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • aghata Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilirose ja łykam Aspargin to mój gin mi kazał lykac razem z nospa na twardnienia brzuszka.

Jeżeli chodzi o jedzenie to ja nie mam żadnych mdłości, wręcz przeciwnie, czuje się teraz mega ciazowo, brzuch juz wystaje, czuje ruchy, zjadlabym konia z kopytami przytylam jakieś 4kg na koniec bede wyglądała jak wieloryb

preg.png[/url]
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kasika :) jak tam sie u Ciebie ? wszystko w porzadku ? ruchy juz czujesz ? pozdrawiam :)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    I tak średnio na jak długo wystarcza taka tuba ? :)
    w sumie zależy :P czy mam dzień lenia czy nie :P ale tak serio to teraz w ciąży mam ją nawet na dwa miesiące bo odrost włosków jakiś lichy się zrobił - dla mnie to dobrze :)w sumie to pewnie też zależy od tego kto ile sobie rozprowadzi tego kremu :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Dzien dobry noworocznie, ale sie rozpisalyscie:)

Troche martwi mnie brak apetytu, praktycznie od poczatku ciazy sie z tym borykam.. mdlosci prawie nie mialam, ale za to checi do jedzenia tez nie.. czy ktoras z Was tez tak ma??
    Kochana dobrze, że z Wami wszystko OK :) i oby tak do końca :)
    Co do braku apetytu to ja zauważyłam, że w ciąży jem mniej niż przed..ogólnie no fakt przybrałam te 2 kg od początku ale jem mniej chociaż nie mam żadnych mdłości ani wymiotów po prostu na nic nie mam ochoty :| a co mnie martwi to to, że bardzo mało piję :| dziś zakupiłam cytrynkę to może woda z cytrynką będzie mi lepiej wchodziła...

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Mnie od dwóch dni muli żołądek, mam lekkie mdłości, wczoraj wymiotowałam... Nie wiem skąd ten nawrót :/ A jem jak zwykle, lekkie rzeczy, niesmażone, nietłuste.

U mnie powoli pojawiają się pierwsze ciuszki. W Tesco kupiłam 5 śpioszków za 30 zł, mięciutkie, dobrej jakości. Teraz rozglądam się za poduszką do spania, takim rogalem, bo powoli zaczynają dokuczać mi plecy, a jak brzuch urośnie to problem będzie większy.

maternity-pillow1.jpg

I po urodzeniu dzidziusia też można tym opatulać, żeby nie fikło gdzieś na boki.

A i jeszcze muszę pogadać z ginem o skurczach nóg. Też je macie? Czytałam, żeby łykać magnez z potasem, ale nie wiem po jaki lek sięgnąć. Może gin mi coś przepisze, jak z żelazem.
    Co do podusi to dobry pomysł ja swoją kupiłam ok 12-14tc (nie pamiętam dokładnie) ale mam w kształcie "C" i jest extra :) tylko mąż marudzi, że problem z przytuleniem :P bo podusia odgradza Nas :P co do użytkowania później podusi w celu np. karmienia dziecka to raczej zaleca się mały rogal bo ponoć jak się tym wielkim okręci to jest tej podusi za dużo - mam nadzieję, że jasno napisałam :P Co do skurczy nóg to ja miałam je przed ciążą i kupowałam magnez z wit B6 (najtańszy z apteki bo 3,99 za 60tab) i w ciąży też go brałam mi nawet lekarz zalecił 2 x 1 tabl. na wyciszenie :P bo na początku ciąży byłam bardzo zestresowana:P no i dzięki magnezowi myślę uniknęłam mocnych mdłości i mocnych skurczy przy pierwszym powiększaniu się macicy :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Ja brałam dłuugo przed ciążą jeszcze regularnie magnez z B6, ale po zajściu przestałam, bo gin generalnie nie kazał nic łykać prócz kwasu foliowego. No i czytałam też, że niby te suplementy, w tym magnez, wcale tak dobrze się nie wchłaniają, moja endokrynolog też jest tego zdania. Dlatego chcę pogadać o tym z lekarzem i niech może on zapisze coś na te skurcze.

A co do poduszki to właśnie nie wiem na jaki kształt się zdecydować. Te "C" najbardziej do mnie przemawiają, bo jednak ten ze zdjęcia ogromny i boję się, że mąż się koło mnie nie zmieści mimo dużego łóżka :D

Kurczę, jak teraz męczę się z niestrawnością. Co zjem to ból żołądka, mulenie, mdłości. Masakra jakaś :( W ruch ciągle espumisan i herbata rumiankowa...

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88, dziękuję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 19:36

• Muniek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-) ja ostatnimi czasy czułam się bardzo dobrze,ale od wczoraj znowu zaczęło mnie mdlić,a dziś rano wymiotowałam,teraz też nie czuję się najlepiej. Tym bardziej że wróciliśmy z polski po 8godzinnej trasie. Myślałam że mdłości już nie wrócą,a tu niestety. Mam nadzieję że to tylko chwilowe. Bo już dosyć dały mi popalić :-\

Brzuszek zaczyna rosnąć :-) nadal jest malutki,ale już coś odstaje. Dziś muszę wejść na wagę ile przytyłam po świętach :-) aż się boje.
    W czwartek wizyta,już nie mogę się doczekać. Może w końcu dowiemy się co będziemy mieć.

Miłego wieczorku :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny oto dzisiejszy mój łup :)

qfwfjlrtzwxz_t.jpg

02otuc639nbr_t.jpg

sy0gluspp5mu_t.jpg

Aka81, Czarnaa94, lilirose, Kikusia, Ania1704, Scintilla, Nieukowa, Inesicia lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:
    Hej Kasika :) jak tam sie u Ciebie ? wszystko w porzadku ? ruchy juz czujesz ? pozdrawiam :)

Hej Madziu :-) najgorsze mamy chyba już za sobą, plamienia, ustały mam nadzieję na zawsze. Amelka rośnie i pomału zaczynam ją czuć. A co u Majeczki? rośnie ? :-) Buziaki od ciotki :-*

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • agawera Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezłe łupy :)podobaja mi sie rózowe skarpetki ze słoniami słodkie , nie bede kupowac ubranek dosyc duza pake mam po 1 dziecku wiec bede kupowac tylko pozostałe rzeczy do wyprawki , kiedy bedziecie kompletowac wyprawkę

czekam na środe bedzie to końcówka 15 tygodnia moze lekarz powie mi co to bedzie

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 śliczne ubranka :D zawsze chciałam mieć dziewczynkę i podobały mi się takie ciuszki :D będzie trzeba próbować za drugim razem hihi
    Gdybym mogła to bym wszystkie sklepy wykupiła dla małego :D <3 chociaż dla dziewczynek więcej jest ładniejszych ubranek niż dla chłopców tak mi się wydaje

Jak bardzo chciałam wymiotować na początku ciąży tak teraz bardzo bym chciała przestać :P trzymają się mnie od 10tc i nie wiem co poradzić ,żeby zniknęły :(

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!!! Ja również w czerwcu zostanę mamą!!! Bardzo się cieszę, że stanowimy tak liczną grupę!

Kikusia, Scintilla, Sista, Nieukowa, Inesicia, nenette, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Doberek :)
    Truskaweczko - Kolekcja Pierwsza Klasa :)

u nas znowu średnio przespana noc ... i jakieś dziwne ciągnięcia w pachwinach - no ale w końcu wszystko tam się rozciąga więc na razie staram się nie wpaść w panikę :)
    Dziewczynki - czy u Was śluz ma cały czas białą, gęstą konsystencje - czy wygląda inaczej ??

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia ja mam na odwrot, rzygam różem i poki co mam same nierozowe rzeczy dla malej, praktycznie wszystkie ze zwierzatkami ;) Dla mnie ten nadmiar rozu jest komplketnie chory, lalki rozowe, misie rozowe, kucyki rozowe, klocki rozowe, meble rozowe... ble.
    Chcialabym ubierac coreczke tak jak sama lubie sie ubrac, a nigdy w zyciu nie wyszlabym na ulice przebrana za cukierkowego lizaka ani za lalke barbie ;)
    Chlopiece ciuszki sa fajne bo baardzo urozmaicone wzory i zywe kontrastowe kolory. Znalezc cos ciekawego dla dziewczynki graniczy w moim odczuciu z cudem :( oczywiscie to moje subiektywne opinie, nie krytykuje waszych gustow w zadnym razie :)

Wczoraj wpadlam do smyka po body z fischer pricea bo tez z lekka przecena byly, chcialam 62 ale nie bylo juz to wzielam 56. Chyba jeszcze ze 2 spiochy 56 i mi starczy tego rozmiaru...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 09:55

Muniek lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla u mnie taki jak opisujesz, duzo, mokry i kremowy.
    Mnie ani razu nie ciagnely pachwiny, moze dlatego ze dlugie lata cwiczylam akrobatyke i mam miesnie ladnie porozciagane...

Scintilla, Sista, Alorrene13 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 - Witamy wśród Czerwcówcek :) nie widać jednak Twojego suwaczka :(

Ania1704 lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ