X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Ja zdecydowanie też, za dużo stresów ta ciąża :) a dopiero ledwie zahaczamy o półmetek :(
    no stresująca strasznie a mówią , że to taki piękny okres w życiu kobiety. :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Ja zdecydowanie też, za dużo stresów ta ciąża :) a dopiero ledwie zahaczamy o półmetek :(
    Tobie prędzej do tego półmetka niż mnie :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    no stresująca strasznie a mówią , że to taki piękny okres w życiu kobiety. :O
    Pięknie to co najwyżej będziemy wspominać :)

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, jak wejdziesz na ciuszki dziecięce to wpisz opcje wyszukiwania po mieście: Jaworze. I wyskoczy ci ten gościu :-)

XxMoniaXx wrote:
    Viola to masz szczęście - taka okazja :)
    daj namiar to pooglądam co ma ten koleś . Obiecuje- niczego nie wykupie :P lubię olx :D

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Pięknie to co najwyżej będziemy wspominać :)
    dokładnie :) i śmiać sie pewno z tego jak sie stresowałyśmy i bałyśmy :)

nadine24 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Monia, jak wejdziesz na ciuszki dziecięce to wpisz opcje wyszukiwania po mieście: Jaworze. I wyskoczy ci ten gościu :-)
    dosyć troche tego jest. Ja dziś zamówiłam za olx znów :D jak mi paczka przyjdzie to Wam pokażę :)
    teraz postanowiłam sie wstrzymać , aż będę znała płeć :)

Viola lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    Ja smaruję Babydream fur Mama z rossmana
    Mam ten sam :D dziś okazał się pomocny przy żylakach/obrzęku na udach :D

A ja już kupiłam parę rzeczy na grupie z facebooka :D :D myślę czy jutro się przejść jeszcze na ciucholanda

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • Viola Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co on ma wystawione na allegro to tylko czesc tego co można u niego kupic.....ciesze sie ze go namierzylam.
    Bylismy dzisiaj ponownie popatrzec na wózki no i chyba zostaniemy przy LUpo comfort, patrzyliśmy tez na Bebetto bo tez ma super amortyzatory ale niestety wykończenie i material pozostawia wiele do życzenia. X-lander jest najladniejszy ale slabe resory mnie odstraszają, tzn. komuś moze takie wystarczą ale ja stawiam przede wszystkim na wygode dziecka no i moją bo jednak im bardziej miekkie resory tym lepiej się prowadzi. Tak wiec chyba odpuszcze wygląd......

XxMoniaXx wrote:
    dosyć troche tego jest. Ja dziś zamówiłam za olx znów :D jak mi paczka przyjdzie to Wam pokażę :)
    teraz postanowiłam sie wstrzymać , aż będę znała płeć :)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki model bebetto oglądałaś ? :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebetto Nico i jeszcze jakis, ale kurcze nie mogę sobie przypomniec nazwy.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Zaczął już wystawać bardziej niż cycki :D
    oo u mnie to brzuch nie miał trudnego zadania żeby wystawać bardziej niż cycki jak miałam z przodu plecy :D i w sumie szału nadal nie ma :D

a i ja smaruję się tylko oliwką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 22:18

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Kikusia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałyście kiedyś problem z atopowym zapaleniem skóry inaczej egzema?:>

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam wasze wpisy o kupowaniu ubranek, badaniach usg a mnie to nie dotyczy na razie. mieszkam za granica i tutaj jest tylko jedno usg przez cala ciaze, ktore akurat mam w tym miesiacu wiec pierwszy raz zobacze dzieciatko i moze dowiem sie czy to chlopiec czy dziewczynka.
    Ja tez mam zamiar pochodzic troche po ciuchlandach, zawsze moge trafic na jakis fajny ciuszek dla dziecka,ale do polski wybieramy sie z mezem dopiero w marcu. Na razie jeszcze nie kupilam dla dziecka nic, niedlugo trzeba bedzie zaczac :)
    Glukoza mnie na szczescie omija, tutaj sie tego nie praktykuje. Czemu sluzy to badanie? moze mi ktoras powie bo ja nie mam pojecia o tym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 22:21

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia też używam oliwki.

Magdalena spokojnie brzuszek zaraz wystrzeli i urośnie

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam trochę brzuszków, u mnir wygląda to bardziej jakbym się objadła niż była w ciąży ;) z depilacją więc zero problemów. A później to pewnie męża będę prosić żeby spojrzał czy odkrzaczone wystarczająco ;)

Czuję ostatnio wieczorami częste kłucia w pachwinach i jajnikach. Zastanawiam się czy to może być znak poruszającego się maleństwa czy po prostu macica się powiększa.

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przerzuciłam się z Babydream Rossmana na Perfecta - Mama, specjalistyczne masło zwiększające - lepiej się u mnie wchłania.

Co do depilacji - na ten moment jeszcze standardowa technika czyli maszynka + mydło - ale łapię się częściej na lenistwie i oficjalnych dniach małego boberka ;)

No i wczoraj tak sobie uświadomiłam, że spodziewałam się bardziej "zauważalnych" zmian w moim biuście ( liczyłam oczywiście na jakiś push up ) a na razie wielkościowo są takie same + doszły na nich jakieś przebarwienia i żyły :(

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana95 wrote:
    Glukoza mnie na szczescie omija, tutaj sie tego nie praktykuje. Czemu sluzy to badanie? moze mi ktoras powie bo ja nie mam pojecia o tym :)

Dzięki temu badaniu wykrywa się cukrzycę ciążową. Nieleczona, chociażby dietą doprowadza do zwiększenia masy urodzeniowej dziecka i przedwczesnego porodu.

wnidt5odau6o2x80.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie rozpisalyscie od wczoraj chociaz mialam co poczytac.

Odnosnie dentysty dzisiaj poszukam dentysty we Wroclawiu na fundusz bo u nas w Trzebnicy niestety jest chyba jedna babka ale partaczka. Skoro kanalowe nalezy sie za free to ja napewno nie zaplace 400zl

Odnosnie golenia to ja tez juz malo widze, rzadzej sie teraz gole, ale chyba trzeba bedzie szalec z lusterkiem niedlugo.

Ruchy czuje roznie, ponizej pepka zazwyczaj, czesto sa to kopniaczki po prawej stronie przy kosci.

Cudowne uczucie kiedy zab nie boli :)

preg.png[/url]
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a znacie wagę swoich maluszków? bo ja byłam 30 grudnia na USG i lekarz powiedział, że teraz już długość ciężko wyliczyć i podaje się wagę. A moja córa w 14 tyg 3 d. ważyła 128 g. Wiem, że to nie jest w pełni miarodajne, ale zaczęłam się zastanawiać, czy to nie za dużo. Dla mnie to ważne, bo mam cukrzycę ciążową i muszę pilnować masy dziecka. Sama od początku przytyłam 2 kg, więc to chyba nie jest dużo.

wnidt5odau6o2x80.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tez w planach dentyste... Mam taka ciazowa paradontoze ze zeby myje delikatniej i chyba dlatego mi sie jeden ubytek zrobil. PozA tym przerazilam sie ze mi dzasla jakby odslonily kawalek korzenia siekacza i mam nadzieje ze da sie to leczyc i mi nie sie nie wda infekcja...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ