X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja troszkę czuję ruchy. Muszę się skupić to wtedy czuję jak się rusza. Wczoraj wieczorem się dość mocno wierciła. Już tak fajnie czułam, rano też i jak na razie cisza.
    To takie małe łaskotanie. Ledwo wyczuwalne.
    No mam nadzieję że to to :-)
    Raz mocny kopniak był, mąż pogilgotał brzuch jak mu przewaliła w rękę. Ale to było tylko raz

lilirose lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tam też coś "puka" nie wiem ale chyba to mały :D codziennie mówię do niego ,chociaż chyba nie słyszy .

wpadło mi w oko cudeńko,super są można powiesić nad łóżeczkiem
    4e870c926f58c95fmed.jpg

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi maluszek zrobił prezent na święta i wtedy pierwszy raz poczułam jak mnie smyra,ale nie do końca wierzyłam że to jest to :-) teraz już na 100% wiem,bo czuje coraz wyraźniej i bynajmniej nie są to jelita :-P dziś rano fajnie czułam i tetaz powoli się rozkręca jak ja zamierzam iść spać :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszczę ruchów :) U mnie spokój totalny, jak już coś smyra to wzdęcia raczej :D no ale to jeszcze wcześnie, więc pewnie nadrobi.

Kikusia, fajne te literki, też chcę takie, ale w pastelowych kolorach :)

Zyrcia, coś dla Ciebie :D

DSC_0655.jpg

zyrcia, Muniek, Kikusia lubią tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooooooo mój styl :D super !! korci taki dekor :D już się nie mogę doczekać jak będę cudować z pokojem :D

• aghata Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to czuje juz fajnie ruchy. Wczoraj polozylam reke jak lezalam na plecach to dostalam dwa mocne kopniaczki. Czasami jak chce mi sie siku czuje jak kopie po pecherzu.

preg.png[/url]
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata, a w pierwszej ciąży w którym tygodniu czułaś?

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem pewna, ale chyba to co czułam wczoraj to był właśnie mój synek:) Dziś rano też coś kręciło mnie w dole brzucha!

• aghata Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilirose tak samo jak w tej w 18, chociaz w tej wydaje mi sie ze cos szybciej czulam ale takie pewne ruchy to w 18. Ale w poprzedniej mialam lozysko z tylu a teraz z przodu.

preg.png[/url]
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny, ja póki co nie czuję żadnych ruchów oprócz opisywanych przez którąś z Was wzdęć i dolegliwości jelitowych. Czekam cierpliwie- brzuch mam dość duży ale jestem pewna, że to też sprawa wdęć. Baaaaardzo bym chciała poznać płeć, mam nadzieję ze wkrótce to się spełni :-) Literki nad łózeczko to swietna sprawa, tylko u nas w kwestii imienia nie ma zgody. Mąż chce Klaudiusza- jak dla mnie nieładnie :-)

3i49zbmhdvaalxch.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zarejestrowana do dentysty, super klinika, patrze na ceny to lapie sie za glowe...maja podpisana umowe z nfz wiec sie zarejestrowalam. I tak sobie mysle, czy oni srobia mi zeba kanalowo za darmow? Normalnie koszt u nich 750zl ( ze zdjeciem i mikroskopem)..chyba zadzwonie tam juro i sie podpytam, nie chce na darmo jechsc 30km.

Dziewczyny ktore leczyly zeby w ciazy...nic a nic nie placilyscie za kanalowe?

preg.png[/url]
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w piękny słoneczny dzień :)
    Ale się tu tematów naprzewijało, wystrój pokoju, imiona, bujaczki, foteliki :) ja w zasadzie te "problemy" mam już z głowy bo wszystko powybierane, teraz mam rozterki z rodzaju - śpiworek czy kołderka i wanienka czy wiaderko kąpielowe :)
    No i pozostało ostatnie 7 dni do wizyty i usg połowkowego, już się nie mogę doczekać :)
    Ja smyranie czułam już w 16 tygodniu, a z początkiem 17 (dokładnie 16+2) już porządne kopniaki, ostatnio co noc mnie budzą około 3.
    Pierwsze zakupy też już mam za sobą, czekam na moją paczkę, a dziś rano zdałam sobie sprawę że dziś święto i odbiorę ją dopiero jutro :) znalazłam okazję na allegro i praktycznie wszystko co potrzebne z ciuszków na start kupiłam za 60zł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 10:12

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 o to super okazja Ci się trafiła :) a dużo tych ubranek ?:)

https://dzidziusiowo.pl/ciaza-i-porod/ciaza-tydzien-po-tygodniu/1377-ciaza-film-15-20-tydzien

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 10:33

Scintilla lubi tę wiadomość

Mama!"
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Witam się w piękny słoneczny dzień :)
    Ale się tu tematów naprzewijało, wystrój pokoju, imiona, bujaczki, foteliki :) ja w zasadzie te "problemy" mam już z głowy bo wszystko powybierane, teraz mam rozterki z rodzaju - śpiworek czy kołderka i wanienka czy wiaderko kąpielowe :)
    No i pozostało ostatnie 7 dni do wizyty i usg połowkowego, już się nie mogę doczekać :)
    Ja smyranie czułam już w 16 tygodniu, a z początkiem 17 (dokładnie 16+2) już porządne kopniaki, ostatnio co noc mnie budzą około 3.
    Pierwsze zakupy też już mam za sobą, czekam na moją paczkę, a dziś rano zdałam sobie sprawę że dziś święto i odbiorę ją dopiero jutro :) znalazłam okazję na allegro i praktycznie wszystko co potrzebne z ciuszków na start kupiłam za 60zł :)
    Dziewczyny nie straszcie mnie!!! Ja nie mam jeszcze kompletnie nic oprócz ubrań ciążowych zakupionych na olx.pl :-) Ale wiem od koleżanek,że bujak to bardzo pożyteczna sprawa- dziecko sie nie nudzi i z bujaczka obserwuje jak mamusia sprząta lub przygotowuje mu jedzonko :-)

3i49zbmhdvaalxch.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już też dużo mam , kolejna paczka przyjdzie ok czw , a jak poznam płec to szaleje dalej znając już płeć. :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    Dziewczyny nie straszcie mnie!!! Ja nie mam jeszcze kompletnie nic oprócz ubrań ciążowych zakupionych na olx.pl :-) Ale wiem od koleżanek,że bujak to bardzo pożyteczna sprawa- dziecko sie nie nudzi i z bujaczka obserwuje jak mamusia sprząta lub przygotowuje mu jedzonko :-)

Nie martw się ja też właściwie nic nie mam :-) ale jeżeli uda się dowiedzieć w czwartek jaka płeć to w sobotę coś maluszkowi kupię,może nie od razu całą pake rzeczy,ale tak kilka sztuk :-P sobie też muszę kupić jakieś inne spodnie,bo moje zaczynają się powoli niewygodne robić w pasie.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlaśnie myślicie ,że lepiej kupić nowy czy używany Bujaczek ? Na allegro widziałam ostatnio takie śliczne ,ale mega drogie z opcja huśtawki m.in takie http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-hustawka-kinderkraft-easy-swing-i4748241155.html

http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-hustawka-kinderkraft-teddy-bear-i4792605343.html

Ten drugi podoba mi się najbardziej :D
    Ostatnio pokazywałyście brzuszki więc i My się pokażemy :)
    8172deae5a285445med.jpg

Joasia:), asiaaaaaa, Scintilla, Czarnaa94, nenette, Ania1704 lubią tę wiadomość

Mama!"
  • agawera Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja mam tylko ubranka po were. Wiec musze kupić wszystkie inne akcesoria, myślę że na przełomie lutego marca będę szalała po sklepach i po olx i mam nadzieje ze wtedy będę się już dobrze czuć i będę miała więcej siły bo jak na razie to lipa
    Dziś nad ranem zaczął mnie boleć bok brzucha i czułam bombelki w brzuchu macie coś takieg??

Kikusia lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    Witajcie ja mam tylko ubranka po were. Wiec musze kupić wszystkie inne akcesoria, myślę że na przełomie lutego marca będę szalała po sklepach i po olx i mam nadzieje ze wtedy będę się już dobrze czuć i będę miała więcej siły bo jak na razie to lipa
    Dziś nad ranem zaczął mnie boleć bok brzucha i czułam bombelki w brzuchu macie coś takieg??

Mnie właśnie tak bolało wieczorem wczoraj,trochę ulżyło że nie jestem sama

Mama!"
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia wrote:
    nadine24 o to super okazja Ci się trafiła :) a dużo tych ubranek ?:)

https://dzidziusiowo.pl/ciaza-i-porod/ciaza-tydzien-po-tygodniu/1377-ciaza-film-15-20-tydzien

A taka sobie paczuszka , niecałe 70szt.
    hkrswumh1win_t.jpg

Dziewczyny a któraś z was korzystała już ze śpiworka do spania? Opcja wydaje się być dużo praktyczniejsza niż wielka kołdra :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 11:04

Muniek, Scintilla, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
‹‹ 379 380 381 382 383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ