X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez,ze ten lewy bok najlepszy bo wtedy wlasnie zwieksza sie ilosc krwi i skladnikow odzywczych itp dostarczanych do lozyska

• Muniek Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszędzie gdzie czytam piszą że lewy bok jest wskazany do spania. Na plecach że właśnie uciska żyły a na prawym boku z kolei że żołądek uciska na macice i to też nie jest zbyt dobre. Ale ja tam nie potrafię przespać całą noc na jednym boku,także zawsze w innej pozycji się budzę ;-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeglądam sklepy z odzieżą dla noworodków ( same delikatne, neutralne wzornictwo ) ..... i nagle dostrzegam :

http://wrzucaj.net/images/2015/01/06/bb.jpg

.... i jak humor był kiepski tak nagle się zmienił :D

Ania1704, Aka81, Nieukowa lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też lepiej leży się na lewej stronie, ale ja w ogóle na boku lubię spać ze względu na kontuzje pleców i często wzdęty brzuch.

Dziewczyny, u Was maleństwo będzie spało razem w Wami w sypialni czy będziecie kładli je w łóżeczku w pokoju obok?

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zależy od początku przyzwyczaić dziecko żeby spało w swoim pokoju,ale jak to się będzie miało w praktyce to zobaczymy ;-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się nad tym jeszcze zastanawiam, ale chyba na początku kiedy trzeba będzie często wstawać łóżeczko będzie stać w naszej sypialni, a za parę miesięcy przeniesiemy je do pokoju dziecięcego :)
    Ostatecznie i tak się pewnie okaże jak już będziemy po remoncie, bo wtedy zobaczymy ile gdzie będzie wolnego miejsca :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też myślimy o wstawieniu łóżeczka do sypialni, na początku to będzie wygodne jak trzeba będzie często wstawać!

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wstawiamy łóżeczko do sypialni

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maluch będzie od początku w pokoju obok dlatego od czasu do czasu podglądam dyskusję na temat monitorów oddechu.

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to może i lewy ale chodzi o bok:) pewnie cos pokręciłam hehe :)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez będziemy mieli łóżeczko obok naszego łózka z mojej strony:) Żebym miała pod ręką w razie czego i do wstawania to od razu przy łóżku a nie łazić przez pół pokoju lub do innego:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Sista Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy mieć małe łóżeczko na kolkach. Tak wiec w nocy w sypialni przy łożku, a w dzień w pokoju dziennym przy kanapie :) Zakup normalnego łóżeczka planuje po pół roku, wtedy już Maleństwo będzie spało w swoim pokoju :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 17:56

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my postawimy łóżeczko w naszym pokoju

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski :)
    Co do wyprawki - do dziewczyn, które jeszcze nic nie mają :P nie martwcie się nie jesteście same :P
    Jeśli chodzi o pokój Maluszka to u Nas na początku łóżeczko na pewno w sypialni przy łóżku bo jeśli Bóg da i będę mogła karmić piersią to nie chciałoby się w nocy co 2/3h latać z pokoju do pokoju tak będzie wygodniej. jednak mimo to będę robiła wszystko co się da by Maluszek nie sypiał z Nami w jednym łóżku by nie było problemu ze spaniem w łóżeczku. Na początku myślałam o zakupie kołyski na pierwsze 5-6mce ale dziś dostałam propozycję dostania łóżeczka za darmo no i problem się rozwiązał :P a z drugiej strony dzieci w różnym czasie zaczynają się podnosić do pozycji siedzącej i wtedy taka kołyska wg. mnie jest mniej bezpieczna - no ale to moje zdanie :) nie podważam innych :)
    A co do jedzenia bo widziałam, że było pisane, że tego nie wolno i tego też to dla mnie jest dziwne. Rozumiem, że są rzeczy, których nie powinno się jeść w ciąży bo bardzo szkodzą np. "surowe" wędliny, sery pleśniowe itp. więc też unikam niektórych produktów ale ogólnie jem to na co mam ochotę (z umiarem) jakoś sobie nie żałuję - chociaż ostatnio to mam ciągle ochotę na nie wiem co bym zjadła :P Bo w sumie co do jedzenia to wychodzę z założenia, że jak się uda szczęśliwie urodzić naturalnie i nie będzie problemów z laktacją i będę mogła karmić piersią to wtedy będę miała dietę pt. "prawie nic nie wolno jeść" więc teraz sobie odbiję :P - no ale Każda ma prawo do własnego zdania i własnych zachowań :P A chyba póki co nie jest tak źle z moim odżywianiem skoro niedługo 19tc a mamy +2kg i lekarz mówił, że to dobry wynik :P
    No i co do pozycji do spania. Na początku ciąży wyczytałam, że nie powinno się spać na prawym boku bo to uciska jakieś żyły...teraz w poradach ostatnio miałam, że od 18tc nie powinno się sypiać na plecach bo to uciska jakąś główną żyłę i może prowadzić do niedotlenienia płodu :| i bądź tutaj człowieku mądrym. Dlatego zaleca się spanie na lewym boku ale całą noc na jednym boku - ciężko z tym u mnie. Więc już jakiś czas temu zakupiłam sobie podusię do spania chociaż i tak mimo to jakoś się pokręcę i trochę nocy na plecach, trochę na prawym boku prześpię bo na jednym niewygodnie ale dzięki podusi udaje się większość nocy spać na lewym :) No ale pewnie na kolejnej wizycie spytam o te pozycje lekarza :P - niech się wykaże fachową wiedzą :P A do wizyty jeszcze 20 dni :P i czekam cierpliwie na tyle na ile potrafię :P i mam ogromną nadzieję, że uda się dowiedzieć kto tam się chowa :P
    I mimo, że się nie nastawiam na konkretną płeć to jakoś w głowie siedzi mi Amelka <3
    picgifs-kisses-1531.gif

kasika8303, Nieukowa lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie czy pobierają krew przy badaniu prenatalnym II trym ?:P

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sery pleśniowe np. Turek i te podobne można spokojnie jeść bo są z mleka pasteryzowanego :) jedynie te extra drogie sery mogą być szkodliwe bo robione są bardziej tradycyjnymi metodami :)
    śledziami też się zajadałam całe święta, nie dajmy się zwariować :)

Magda_lena88 lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia wrote:
    chodzi Ci o połówkowe ? wydaje mi się , że nie .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia wrote:
    chodzi o te badania "połówkowe" że czy pobierają jak przy prenatalnych w I trymestrze np na PAPPA?? Jak tak to mi się wydaje, że połówkowe to tylko obraz USG ja na wynikach z 1 badań genetyczny z krwi miałam, że mam tylko się zapisać na usg między 20-22tc.

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli będzie kolejna Amelka - chyba już 5 :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ