Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Wszędzie gdzie czytam piszą że lewy bok jest wskazany do spania. Na plecach że właśnie uciska żyły a na prawym boku z kolei że żołądek uciska na macice i to też nie jest zbyt dobre. Ale ja tam nie potrafię przespać całą noc na jednym boku,także zawsze w innej pozycji się budzę
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Przeglądam sklepy z odzieżą dla noworodków ( same delikatne, neutralne wzornictwo ) ..... i nagle dostrzegam :
http://wrzucaj.net/images/2015/01/06/bb.jpg
.... i jak humor był kiepski tak nagle się zmieniłAnia1704, Aka81, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Mnie też lepiej leży się na lewej stronie, ale ja w ogóle na boku lubię spać ze względu na kontuzje pleców i często wzdęty brzuch.
Dziewczyny, u Was maleństwo będzie spało razem w Wami w sypialni czy będziecie kładli je w łóżeczku w pokoju obok?Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Też się nad tym jeszcze zastanawiam, ale chyba na początku kiedy trzeba będzie często wstawać łóżeczko będzie stać w naszej sypialni, a za parę miesięcy przeniesiemy je do pokoju dziecięcego
Ostatecznie i tak się pewnie okaże jak już będziemy po remoncie, bo wtedy zobaczymy ile gdzie będzie wolnego miejsca -
nick nieaktualny
-
My będziemy mieć małe łóżeczko na kolkach. Tak wiec w nocy w sypialni przy łożku, a w dzień w pokoju dziennym przy kanapie
Zakup normalnego łóżeczka planuje po pół roku, wtedy już Maleństwo będzie spało w swoim pokoju
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 17:56
Truskaweczka250 lubi tę wiadomość
-
hej laski
Co do wyprawki - do dziewczyn, które jeszcze nic nie mająnie martwcie się nie jesteście same
Jeśli chodzi o pokój Maluszka to u Nas na początku łóżeczko na pewno w sypialni przy łóżku bo jeśli Bóg da i będę mogła karmić piersią to nie chciałoby się w nocy co 2/3h latać z pokoju do pokoju tak będzie wygodniej. jednak mimo to będę robiła wszystko co się da by Maluszek nie sypiał z Nami w jednym łóżku by nie było problemu ze spaniem w łóżeczku. Na początku myślałam o zakupie kołyski na pierwsze 5-6mce ale dziś dostałam propozycję dostania łóżeczka za darmo no i problem się rozwiązała z drugiej strony dzieci w różnym czasie zaczynają się podnosić do pozycji siedzącej i wtedy taka kołyska wg. mnie jest mniej bezpieczna - no ale to moje zdanie
nie podważam innych
A co do jedzenia bo widziałam, że było pisane, że tego nie wolno i tego też to dla mnie jest dziwne. Rozumiem, że są rzeczy, których nie powinno się jeść w ciąży bo bardzo szkodzą np. "surowe" wędliny, sery pleśniowe itp. więc też unikam niektórych produktów ale ogólnie jem to na co mam ochotę (z umiarem) jakoś sobie nie żałuję - chociaż ostatnio to mam ciągle ochotę na nie wiem co bym zjadłaBo w sumie co do jedzenia to wychodzę z założenia, że jak się uda szczęśliwie urodzić naturalnie i nie będzie problemów z laktacją i będę mogła karmić piersią to wtedy będę miała dietę pt. "prawie nic nie wolno jeść" więc teraz sobie odbiję
- no ale Każda ma prawo do własnego zdania i własnych zachowań
A chyba póki co nie jest tak źle z moim odżywianiem skoro niedługo 19tc a mamy +2kg i lekarz mówił, że to dobry wynik
No i co do pozycji do spania. Na początku ciąży wyczytałam, że nie powinno się spać na prawym boku bo to uciska jakieś żyły...teraz w poradach ostatnio miałam, że od 18tc nie powinno się sypiać na plecach bo to uciska jakąś główną żyłę i może prowadzić do niedotlenienia płodui bądź tutaj człowieku mądrym. Dlatego zaleca się spanie na lewym boku ale całą noc na jednym boku - ciężko z tym u mnie. Więc już jakiś czas temu zakupiłam sobie podusię do spania chociaż i tak mimo to jakoś się pokręcę i trochę nocy na plecach, trochę na prawym boku prześpię bo na jednym niewygodnie ale dzięki podusi udaje się większość nocy spać na lewym
No ale pewnie na kolejnej wizycie spytam o te pozycje lekarza
- niech się wykaże fachową wiedzą
A do wizyty jeszcze 20 dni
i czekam cierpliwie na tyle na ile potrafię
i mam ogromną nadzieję, że uda się dowiedzieć kto tam się chowa
I mimo, że się nie nastawiam na konkretną płeć to jakoś w głowie siedzi mi Amelka
kasika8303, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Wiecie czy pobierają krew przy badaniu prenatalnym II trym ?
-
sery pleśniowe np. Turek i te podobne można spokojnie jeść bo są z mleka pasteryzowanego
jedynie te extra drogie sery mogą być szkodliwe bo robione są bardziej tradycyjnymi metodami
śledziami też się zajadałam całe święta, nie dajmy się zwariowaćMagda_lena88 lubi tę wiadomość
-
Kikusia wrote:Wiecie czy pobierają krew przy badaniu prenatalnym II trym ?