X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez,ze ten lewy bok najlepszy bo wtedy wlasnie zwieksza sie ilosc krwi i skladnikow odzywczych itp dostarczanych do lozyska

• Muniek Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszędzie gdzie czytam piszą że lewy bok jest wskazany do spania. Na plecach że właśnie uciska żyły a na prawym boku z kolei że żołądek uciska na macice i to też nie jest zbyt dobre. Ale ja tam nie potrafię przespać całą noc na jednym boku,także zawsze w innej pozycji się budzę ;-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeglądam sklepy z odzieżą dla noworodków ( same delikatne, neutralne wzornictwo ) ..... i nagle dostrzegam :

http://wrzucaj.net/images/2015/01/06/bb.jpg

.... i jak humor był kiepski tak nagle się zmienił :D

Ania1704, Aka81, Nieukowa lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też lepiej leży się na lewej stronie, ale ja w ogóle na boku lubię spać ze względu na kontuzje pleców i często wzdęty brzuch.

Dziewczyny, u Was maleństwo będzie spało razem w Wami w sypialni czy będziecie kładli je w łóżeczku w pokoju obok?

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zależy od początku przyzwyczaić dziecko żeby spało w swoim pokoju,ale jak to się będzie miało w praktyce to zobaczymy ;-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się nad tym jeszcze zastanawiam, ale chyba na początku kiedy trzeba będzie często wstawać łóżeczko będzie stać w naszej sypialni, a za parę miesięcy przeniesiemy je do pokoju dziecięcego :)
    Ostatecznie i tak się pewnie okaże jak już będziemy po remoncie, bo wtedy zobaczymy ile gdzie będzie wolnego miejsca :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też myślimy o wstawieniu łóżeczka do sypialni, na początku to będzie wygodne jak trzeba będzie często wstawać!

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wstawiamy łóżeczko do sypialni

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maluch będzie od początku w pokoju obok dlatego od czasu do czasu podglądam dyskusję na temat monitorów oddechu.

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to może i lewy ale chodzi o bok:) pewnie cos pokręciłam hehe :)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez będziemy mieli łóżeczko obok naszego łózka z mojej strony:) Żebym miała pod ręką w razie czego i do wstawania to od razu przy łóżku a nie łazić przez pół pokoju lub do innego:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Sista Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy mieć małe łóżeczko na kolkach. Tak wiec w nocy w sypialni przy łożku, a w dzień w pokoju dziennym przy kanapie :) Zakup normalnego łóżeczka planuje po pół roku, wtedy już Maleństwo będzie spało w swoim pokoju :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 17:56

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my postawimy łóżeczko w naszym pokoju

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski :)
    Co do wyprawki - do dziewczyn, które jeszcze nic nie mają :P nie martwcie się nie jesteście same :P
    Jeśli chodzi o pokój Maluszka to u Nas na początku łóżeczko na pewno w sypialni przy łóżku bo jeśli Bóg da i będę mogła karmić piersią to nie chciałoby się w nocy co 2/3h latać z pokoju do pokoju tak będzie wygodniej. jednak mimo to będę robiła wszystko co się da by Maluszek nie sypiał z Nami w jednym łóżku by nie było problemu ze spaniem w łóżeczku. Na początku myślałam o zakupie kołyski na pierwsze 5-6mce ale dziś dostałam propozycję dostania łóżeczka za darmo no i problem się rozwiązał :P a z drugiej strony dzieci w różnym czasie zaczynają się podnosić do pozycji siedzącej i wtedy taka kołyska wg. mnie jest mniej bezpieczna - no ale to moje zdanie :) nie podważam innych :)
    A co do jedzenia bo widziałam, że było pisane, że tego nie wolno i tego też to dla mnie jest dziwne. Rozumiem, że są rzeczy, których nie powinno się jeść w ciąży bo bardzo szkodzą np. "surowe" wędliny, sery pleśniowe itp. więc też unikam niektórych produktów ale ogólnie jem to na co mam ochotę (z umiarem) jakoś sobie nie żałuję - chociaż ostatnio to mam ciągle ochotę na nie wiem co bym zjadła :P Bo w sumie co do jedzenia to wychodzę z założenia, że jak się uda szczęśliwie urodzić naturalnie i nie będzie problemów z laktacją i będę mogła karmić piersią to wtedy będę miała dietę pt. "prawie nic nie wolno jeść" więc teraz sobie odbiję :P - no ale Każda ma prawo do własnego zdania i własnych zachowań :P A chyba póki co nie jest tak źle z moim odżywianiem skoro niedługo 19tc a mamy +2kg i lekarz mówił, że to dobry wynik :P
    No i co do pozycji do spania. Na początku ciąży wyczytałam, że nie powinno się spać na prawym boku bo to uciska jakieś żyły...teraz w poradach ostatnio miałam, że od 18tc nie powinno się sypiać na plecach bo to uciska jakąś główną żyłę i może prowadzić do niedotlenienia płodu :| i bądź tutaj człowieku mądrym. Dlatego zaleca się spanie na lewym boku ale całą noc na jednym boku - ciężko z tym u mnie. Więc już jakiś czas temu zakupiłam sobie podusię do spania chociaż i tak mimo to jakoś się pokręcę i trochę nocy na plecach, trochę na prawym boku prześpię bo na jednym niewygodnie ale dzięki podusi udaje się większość nocy spać na lewym :) No ale pewnie na kolejnej wizycie spytam o te pozycje lekarza :P - niech się wykaże fachową wiedzą :P A do wizyty jeszcze 20 dni :P i czekam cierpliwie na tyle na ile potrafię :P i mam ogromną nadzieję, że uda się dowiedzieć kto tam się chowa :P
    I mimo, że się nie nastawiam na konkretną płeć to jakoś w głowie siedzi mi Amelka <3
    picgifs-kisses-1531.gif

kasika8303, Nieukowa lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie czy pobierają krew przy badaniu prenatalnym II trym ?:P

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sery pleśniowe np. Turek i te podobne można spokojnie jeść bo są z mleka pasteryzowanego :) jedynie te extra drogie sery mogą być szkodliwe bo robione są bardziej tradycyjnymi metodami :)
    śledziami też się zajadałam całe święta, nie dajmy się zwariować :)

Magda_lena88 lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia wrote:
    chodzi Ci o połówkowe ? wydaje mi się , że nie .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia wrote:
    chodzi o te badania "połówkowe" że czy pobierają jak przy prenatalnych w I trymestrze np na PAPPA?? Jak tak to mi się wydaje, że połówkowe to tylko obraz USG ja na wynikach z 1 badań genetyczny z krwi miałam, że mam tylko się zapisać na usg między 20-22tc.

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli będzie kolejna Amelka - chyba już 5 :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ