Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak chodzi mi o te połówkowe
jak nie będą pobierać krwi to mogę iść bez strachu
22.1 mam to USG
A Kacperek będzie tylko jeden ? hihi łóżeczko właśnie chciałabym mieć w osobnym pokoju ,jakoś małego przyzwyczaić od pierwszych dni do swojego miejsca . Wiadomo ,że w praniu zawsze inaczej wychodzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 19:05
-
nadine24 wrote:sery pleśniowe np. Turek i te podobne można spokojnie jeść bo są z mleka pasteryzowanego
jedynie te extra drogie sery mogą być szkodliwe bo robione są bardziej tradycyjnymi metodami
śledziami też się zajadałam całe święta, nie dajmy się zwariować
Racjana początku też trochę świrowałam bo -to nie,tamto na pewno nieeee. Pytałam moją gin o ser feta i też można jeść
-
Ja nie rozumiem jak mozna takiego bezbronnego maluszka zostawić samego w sobie w.innym pokoju. Ja to spalam z mała a i tak wciąż się budzilam czy oddycha, jak tylko się ruszyła to ja juz nie spalam. Taki maluszek potrzebuje mamy, cycuszka, ciepła wziac na ręce, polulac przez 9 miesięcy jedt lulany w naszym brzuchu to dlaczego nie lulac jak sie urodzi. Mozecie się ze mną nie zgadzać ale ja bede chciala byc jak najbliżej swojego.dziecka bo kiedy jak nie teraz...kiedys nasze dzieci wyrosna i bedzie nam tego brakować. Ja do tej pory spie z Zuzia i nie widze w tym.żadnej patologii.
Sista, XxMoniaXx, Nieukowa, Aka81 lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnynadine24 wrote:sery pleśniowe np. Turek i te podobne można spokojnie jeść bo są z mleka pasteryzowanego
jedynie te extra drogie sery mogą być szkodliwe bo robione są bardziej tradycyjnymi metodami
śledziami też się zajadałam całe święta, nie dajmy się zwariowaćczyli mogę taki jeść !?!?!?! :o matkooo od początku ciąży mam na niego ochote a niby nie mogę. ! Czyli to oszukaństwo jest
??
My też będziemy mieli łóżeczko w sypialniNieukowa lubi tę wiadomość
-
aghata wrote:Ja nie rozumiem jak mozna takiego bezbronnego maluszka zostawić samego w sobie w.innym pokoju.
Oczywiście, że chęć opieki nad własnym dzieckiem i potrzeba bliskości jest b. ważna i każda z nas ją ma - tak niestety nie wszyscy mamy takie same warunki "lokalowe" gdybym chciała wsadzić do naszego pokoju łóżeczko, kołyskę lub zwykłą dostawkę musiałabym wyrzucić nasze łóżko lub szafę - a nie wyobrażam sobie spać z niemowlakiem w jednym łóżku. Odległość od naszego pokoju do pokoju dziecka wynosi 3 metry i oczywiście nie czuję się z tym najlepiej, że muszę szukać "elektronicznych" rozwiązań zapewniających bezpieczeństwo podczas snu tak najzwyczajniej nie mam innej możliwości - i b. zazdroszczę przyszłym mamą, które mogą zaplanować swoje sypialnie pod kątem miejsca dla maluszka
Co do serów.... nigdy nie słyszałam o tym, że można jeść te z mleka pasteryzowanego - za tydzień mam wizyty u diabteloga to zapytam z ciekawości - wiem, że nie licząc pleśniowych to trzeba omijać oscypki z dalekaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 20:29
-
nick nieaktualny
-
XxMoniaXx wrote:oscypki
? a ja mam taką ochotę
Ja też - ostatnio byliśmy na świątecznym jarmarku i mieli grilowane - prawie się popłakałam jak je zobaczyłam a nie mogłam zjeść - w poprzednim wcieleniu musiałam chyba mieszkać na Podhalu -
nick nieaktualnyDziewczyny,sorry ze sie wtrace ale uczynie swoja powinnosc, w koncu tez rodzilam w czerwcu
jesli chodzi o spanie z dzieckiem,w pokoju,łorewer,nie dajcie sie zwariowac. Dziecko musi miec swoja oaze,spokoj,cisze i swoje miejsce,tulic mozna caly czas,nie dajmy sie zwariowac. Elektronika tez nie jest jakims super wymaganym przedsiewzieciem,poczytajcie jakies naukowe artykuly o tym,ze jesli dziecko jest zdrowe i urodzona z dobra waga a takze w terminie to monitory sa zbedne,ktore i tak potrafia narobic strachu jak cos sie chwilowo zepsuje. Zrobicie jak uwazacie,ja od 2 miesiaca zycia Franklina spie z mezem w sypialni a maly obok za sciana,drzwi nie mamy,tylko sciane dzialowa. Do 2 miesiaca maly spal w wozku na dole mieszkanka bo w jego pokoju byl ukrop ze wzglddu na upaly. Nie pisze tego zlosliwie,pisze to matka wariatka zakochana po uszy w swoim dziecku,nie umniejsza mi to w niczym ze prawie w ogole z nami nie spalkilka razy sie zdarzylo jak mial kolke
Spokojnego przebiegu ciazy kobitki,wpadlam i wypadamWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 20:37
nadine24, Czarnaa94, Scintilla, Kikusia, A1984 lubią tę wiadomość
-
Nie wiem ile jest w tym prawdy - ale podobno chodzi o to, że oscypki mogą zawierać bakterię która wywołuje listeriozę a ciężarne są na nią b. podatne. Myślę , że zjedzenie niewielkiej ilości z zaufanego źródła nie stanowi niebezpieczeństwa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 20:47
-
nick nieaktualny
-
Bakterie listerii rozwijają się w mleku niepasteryzowanym, a w tych serach jest mleko pasteryzowane więc poddane wysokiej temperaturze i pozbawione wszelkich bakterii
Na każdym z nich zresztą jest skład i można to sprawdzić
Próbuje znaleść artykuł ktory niedawno czytałam, gdzie przedstawiciel z firmy Turek mówił że ich wszystkie sery są całkowicie bezpieczne, że w Polsce są takie procedury żywieniowe że nie można produkować z mleka niepasteryzowanego -
Ja też jem w sumie wszystko na co mam ochotę
Kiedyś przeczytałam takie mądre zdanie że jak coś się chce, to znaczy że organizm tego potrzebuje
Z tymi serami to coś słyszałam i to chodzi właśnie o to które są z mleka pasteryzowanego, a które nie. Tylko że ja nie jadam prawie w ogóle serów więc nie pomogę
A co do łóżeczka to ja ostatnio zaczęłam się zastanawiać nad turystycznym 2-poziomowym. Żeby można było sobie swobodnie z pokoju do pokoju przeciągnąć. Na noc do pokoju gdzie my śpimy (robi też za salon), a na dzień do pokoiku żeby miejsca nie zajmowało. Tylko ciekawe jakby to w praktyce wyszło. Jeszcze dużo czasu mamy na zastanowienie się, a temat trudny bo mieszkanko malutkieNieukowa lubi tę wiadomość
-
Zyrcia myślę, że nie ma co popadać w zmartwienie - właściwie to nigdy nie mamy pewności czy jemy dobrą wędlinę, czy pijemy "zdrowe" mleko więc potencjalne niebezpieczeństwo może czekać na nas w każdym cm. lodówki