X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak chodzi mi o te połówkowe :) jak nie będą pobierać krwi to mogę iść bez strachu :) 22.1 mam to USG :D A Kacperek będzie tylko jeden ? hihi łóżeczko właśnie chciałabym mieć w osobnym pokoju ,jakoś małego przyzwyczaić od pierwszych dni do swojego miejsca . Wiadomo ,że w praniu zawsze inaczej wychodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 19:05

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    sery pleśniowe np. Turek i te podobne można spokojnie jeść bo są z mleka pasteryzowanego :) jedynie te extra drogie sery mogą być szkodliwe bo robione są bardziej tradycyjnymi metodami :)
    śledziami też się zajadałam całe święta, nie dajmy się zwariować :)

Racja :) na początku też trochę świrowałam bo -to nie,tamto na pewno nieeee. Pytałam moją gin o ser feta i też można jeść :)

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też na początku czytałam co można czego nie .. jem wszystko w rozsądnych ilościach - no może w święta przesadziłam ze sledziami :P unikam tylko surowego mięsa ale i tak nie jadam czegoś takiego więc nie mam problemu :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • aghata Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie rozumiem jak mozna takiego bezbronnego maluszka zostawić samego w sobie w.innym pokoju. Ja to spalam z mała a i tak wciąż się budzilam czy oddycha, jak tylko się ruszyła to ja juz nie spalam. Taki maluszek potrzebuje mamy, cycuszka, ciepła wziac na ręce, polulac przez 9 miesięcy jedt lulany w naszym brzuchu to dlaczego nie lulac jak sie urodzi. Mozecie się ze mną nie zgadzać ale ja bede chciala byc jak najbliżej swojego.dziecka bo kiedy jak nie teraz...kiedys nasze dzieci wyrosna i bedzie nam tego brakować. Ja do tej pory spie z Zuzia i nie widze w tym.żadnej patologii.

Sista, XxMoniaXx, Nieukowa, Aka81 lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też nie wyobrażam sobie "dochodzić" do dziecka z innego pokoju . Ja będę łóżeczko miała obok naszego a i tak bede pewnie 100 razy na minutę sprawdzać czyy oddycha :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    sery pleśniowe np. Turek i te podobne można spokojnie jeść bo są z mleka pasteryzowanego :) jedynie te extra drogie sery mogą być szkodliwe bo robione są bardziej tradycyjnymi metodami :)
    śledziami też się zajadałam całe święta, nie dajmy się zwariować :)
    3zl7vk78lnk6_t.jpg czyli mogę taki jeść !?!?!?! :o matkooo od początku ciąży mam na niego ochote a niby nie mogę. ! Czyli to oszukaństwo jest :D??

My też będziemy mieli łóżeczko w sypialni :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam nie wiem który z tych serów można a który nie :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Ja nie rozumiem jak mozna takiego bezbronnego maluszka zostawić samego w sobie w.innym pokoju.

Oczywiście, że chęć opieki nad własnym dzieckiem i potrzeba bliskości jest b. ważna i każda z nas ją ma - tak niestety nie wszyscy mamy takie same warunki "lokalowe" gdybym chciała wsadzić do naszego pokoju łóżeczko, kołyskę lub zwykłą dostawkę musiałabym wyrzucić nasze łóżko lub szafę - a nie wyobrażam sobie spać z niemowlakiem w jednym łóżku. Odległość od naszego pokoju do pokoju dziecka wynosi 3 metry i oczywiście nie czuję się z tym najlepiej, że muszę szukać "elektronicznych" rozwiązań zapewniających bezpieczeństwo podczas snu tak najzwyczajniej nie mam innej możliwości - i b. zazdroszczę przyszłym mamą, które mogą zaplanować swoje sypialnie pod kątem miejsca dla maluszka :(

Co do serów.... nigdy nie słyszałam o tym, że można jeść te z mleka pasteryzowanego - za tydzień mam wizyty u diabteloga to zapytam z ciekawości - wiem, że nie licząc pleśniowych to trzeba omijać oscypki z daleka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 20:29

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oscypki :O ? a ja mam taką ochotę :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jadłam oscypki... :o

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    oscypki :O ? a ja mam taką ochotę :O

Ja też - ostatnio byliśmy na świątecznym jarmarku i mieli grilowane - prawie się popłakałam jak je zobaczyłam a nie mogłam zjeść - w poprzednim wcieleniu musiałam chyba mieszkać na Podhalu :D

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie chciałam złożyć ogromne zamówienie za oscypki w Zakopanym , u ludzi u których kiedyś byliśmy zakwaterowani :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż mam pełno śliny w buzi , ten smak ...... mmmmmmmm....

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,sorry ze sie wtrace ale uczynie swoja powinnosc, w koncu tez rodzilam w czerwcu :D
    jesli chodzi o spanie z dzieckiem,w pokoju,łorewer,nie dajcie sie zwariowac. Dziecko musi miec swoja oaze,spokoj,cisze i swoje miejsce,tulic mozna caly czas,nie dajmy sie zwariowac. Elektronika tez nie jest jakims super wymaganym przedsiewzieciem,poczytajcie jakies naukowe artykuly o tym,ze jesli dziecko jest zdrowe i urodzona z dobra waga a takze w terminie to monitory sa zbedne,ktore i tak potrafia narobic strachu jak cos sie chwilowo zepsuje. Zrobicie jak uwazacie,ja od 2 miesiaca zycia Franklina spie z mezem w sypialni a maly obok za sciana,drzwi nie mamy,tylko sciane dzialowa. Do 2 miesiaca maly spal w wozku na dole mieszkanka bo w jego pokoju byl ukrop ze wzglddu na upaly. Nie pisze tego zlosliwie,pisze to matka wariatka zakochana po uszy w swoim dziecku,nie umniejsza mi to w niczym ze prawie w ogole z nami nie spal ;-) kilka razy sie zdarzylo jak mial kolke ;-)

Spokojnego przebiegu ciazy kobitki,wpadlam i wypadam ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 20:37

nadine24, Czarnaa94, Scintilla, Kikusia, A1984 lubią tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem ile jest w tym prawdy - ale podobno chodzi o to, że oscypki mogą zawierać bakterię która wywołuje listeriozę a ciężarne są na nią b. podatne. Myślę , że zjedzenie niewielkiej ilości z zaufanego źródła nie stanowi niebezpieczeństwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 20:47

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja troche zezarlam tych oscypów w zastępstwie za pleśniowe :O

Sista lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie też czytałam , ale wolę sobie darować ten oscypek bo znając życie skończyło by sie na całym :P niż potem do końca ciąży sie martwić :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakterie listerii rozwijają się w mleku niepasteryzowanym, a w tych serach jest mleko pasteryzowane więc poddane wysokiej temperaturze i pozbawione wszelkich bakterii :)
    Na każdym z nich zresztą jest skład i można to sprawdzić
    Próbuje znaleść artykuł ktory niedawno czytałam, gdzie przedstawiciel z firmy Turek mówił że ich wszystkie sery są całkowicie bezpieczne, że w Polsce są takie procedury żywieniowe że nie można produkować z mleka niepasteryzowanego

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jem w sumie wszystko na co mam ochotę ;) Kiedyś przeczytałam takie mądre zdanie że jak coś się chce, to znaczy że organizm tego potrzebuje :D Z tymi serami to coś słyszałam i to chodzi właśnie o to które są z mleka pasteryzowanego, a które nie. Tylko że ja nie jadam prawie w ogóle serów więc nie pomogę :)

A co do łóżeczka to ja ostatnio zaczęłam się zastanawiać nad turystycznym 2-poziomowym. Żeby można było sobie swobodnie z pokoju do pokoju przeciągnąć. Na noc do pokoju gdzie my śpimy (robi też za salon), a na dzień do pokoiku żeby miejsca nie zajmowało. Tylko ciekawe jakby to w praktyce wyszło. Jeszcze dużo czasu mamy na zastanowienie się, a temat trudny bo mieszkanko malutkie ;)

Nieukowa lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia myślę, że nie ma co popadać w zmartwienie - właściwie to nigdy nie mamy pewności czy jemy dobrą wędlinę, czy pijemy "zdrowe" mleko więc potencjalne niebezpieczeństwo może czekać na nas w każdym cm. lodówki :)

mhsvi09kzjtuku9r.png
‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ