Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja od 2 dni jem orzeszki
No cały dzień je mogę jeść.
Pogilgotałam dziewczyny brzuszek, Amelka zasadziła 2 kopniaki a od 2 godzin bez przerwy smyra mnie po brzuchuChyba ją tym łaskotaniem wkurzyłam
a mąż mówi do mnie
" Patrz niby takie dziecko w brzuszku nie kumające, a pogilgotamy ją to kopie w rękę. Czyli kuma że coś od niej chcemy"i oczywiście dodał: " mądra po tatusiu"
-
zyrcia wrote:Hahaha
to zachcianki na bogato
ja w ogóle zaczęłam się martwić, bo od 3 dni mam takie łaknienie, że mi się pysk nie domyka
od jutra się poprawiam !
Zyrcia jak ja dziś, jak odkurzacz jestemwciągam co napotkam na drodze
zyrcia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny niektóre z was to naprawdę mają zachcianki ja na śniadanie i kolacje jem kanapki z masłem i solą albo z białym serem mięso może dla mnie nie istnieć i wszystko co jem musi być mdłe a przed ciążą lubiłam pikantne dobrze doprawione mój mąż się śmieje ze mam bardzo tanie zachcianki bo w lodówce jak dla mnie mogłoby być tylko masło i ser ☺
Sista, Scintilla lubią tę wiadomość
-
aghata ja nie uważam że jesteś nadopiekuńczą mamą. Nie wykluczam że będę spała ze swoim dzieckiem. Na tą chwilę mówię że bym się bała a jak będzie, czas pokaże. Każda z Nas może tu sobie snuć plany a dziecko może je później wywrócić do góry nogami
Kasika nasz bobas znowu jak tylko mąż przyłoży rękę do brzucha- ciszaNo wstydzi się tatusia chyba
Dzisiaj daje kopniaki, które nawet są widoczne ale jak tatuś na brzuch patrzył to spokój. Tylko mąż wzrok odwróci i cyk! Kopniak
-
Czarnaa94 wrote:aghata ja nie uważam że jesteś nadopiekuńczą mamą. Nie wykluczam że będę spała ze swoim dzieckiem. Na tą chwilę mówię że bym się bała a jak będzie, czas pokaże. Każda z Nas może tu sobie snuć plany a dziecko może je później wywrócić do góry nogami
Kasika nasz bobas znowu jak tylko mąż przyłoży rękę do brzucha- ciszaNo wstydzi się tatusia chyba
Dzisiaj daje kopniaki, które nawet są widoczne ale jak tatuś na brzuch patrzył to spokój. Tylko mąż wzrok odwróci i cyk! Kopniak
Ha ha haDobre
u mnie jest odwrotnie, tatuś posmyra to od razu da znać
pierwszy raz zadziałało jak ją pogilgotałam, tak to tatuś musiał być
Czarnaa94 lubi tę wiadomość
-
nadine24 wrote:sery pleśniowe np. Turek i te podobne można spokojnie jeść bo są z mleka pasteryzowanego
jedynie te extra drogie sery mogą być szkodliwe bo robione są bardziej tradycyjnymi metodami
śledziami też się zajadałam całe święta, nie dajmy się zwariowaćSzkoda, bo kocham sery wszelakie.
A co do śledzi to ja nie jem, chociaż mam na nie mega ochotę. Boję się listerii i wolę nie zjeść niż potem płakać. Poza tym nie mam przeciwciał toksoplazmozy i zwracam dużą uwagę na porządne mycie owoców, warzyw (szczególnie okopowych). Mięsa nie jem, więc problem z głowy.
A tak poza tym, poza podejrzanymi potrawaminp. na imprezach, gdzie jedzenie przynosi się zbiorowo, tak mieliśmy na sylwestrze, taka zbiórka sałatek, przekąsek itd. to jem wszystko to na co mam ochotę.
Jestem w tym względzie ostrożna.
Powiedzcie mi jeszcze co do tych ruchów - gdzie je czujecie? Na jakiej wysokości, po boku czy na środku? Bo poczułam takie lekkie bąbelki i łaskotanie po lewej, ale nie wiem czy to znowu wzdęcia czy dzidziuśSzczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
NIe wiem, może ja mam za mało wypięty brzuchol i jeszcze za grubą warstwę skóry i tkanek pomiędzy macicą a zewnętrzem
Bo o ile czuję wieczorami jak mam spokojny żoładek, że mała się non stoper wierci, o tyle nigdy nie poczułam faktycznego kopniaka, nie mówiąc już o tym żeby ktoś z zewnątrz poczuł
Niby mam na tyle łożysko, ale i tak nie czuję nic poza wiercącym się "wężem" - czasem na środku koło pępka, czasem zaraz nad spojeniem łonowym, czasami po jednej stronie... różnie.
-
Lilirose ja czuję z lewej strony, tam ma zawsze na usg nogi, ma spad taki w pęcherzyku i upodobała sobie nóżki tam trzymać
to troszkę nad jajnikiem lewym czuję.ja czuję kopniaczki, takie nawet stukanie tylko jak ją pogilgotam, tak to czuję tylko jak by mnie smyrała.
Nieukowa a spróbuj pogilgotać brzuszek. Ja jak miałam ten nerwoból to mi gin kazał ją gilgotać aby się troszkę przesunęła. Wtedy po raz 1 poczułam kopniaczka. Taki delikatny ale czuć. Wczoraj znowu złapał mnie ten ból, pogilgotałam ją zaczęła się denerwować i ruszać i przeszło. -
nick nieaktualnyHej Mamuśki,
odnośnie jedzenia to macie rację. Nie można dać się zwariować. Też miałam ochotę na różne świństwa i tego co wiedzialam że nie można to nie jadłam. Ale mam dwa grzeszki na sumieniu: malusiuni kawałek wędzonego łososia i plastereczek wędzonego boczku.
Odnośnie spania: nie wyobrażam sobie żeby dziecko spało w innym pokoju (na początku oczywiście). Zresztą w praktyce każda zobaczy jak będzie
U mnie mała najpierw spała w łóżeczku po drugiej stronie pokoju. Później łóżeczko stało koło naszego łóżka a w końcu było tak, że po nocnym karmieniu już jej nie odkładałam i spała z nami. Koło mnie bo mężowi nie ufałam.
Nie pamiętam kiedy wylądowała znowu w łóżeczku. pewnie jak było mi już ciasno.
Ja dziś pierwszy dzień w pracy po prawie 3-tygodniowej przerwie. Masakra. Nie wiem jak wysiedzę. Do tego od poniedziałku pobolewa mnie dół brzucha. -
Spróbowałam za radą Kasika drapać się po brzuchu co skutkowało jedynie moim gromkim śmiechem z rana
więc polecam po złym śnie
Odnośnie ruchów - mam wrażenie, że czuję cokolwiek głównie po tym jak jeździmy autem ale nadal nie mam pewności " czy to TO " natomiast jak wieczorem położę dłoń na brzuchu łapie się na tym, że wyczuwam jakieś falowanie i małe poruszenie - ale później od razu sobie uświadamiam, że nie ma szans abym czuła dziecko bardziej z "zew." niż z "wew." .... chyba -
Naskrobalyscie trochę
odniosę się do tego co piszecie.
my łóżeczko stawiamy w sypialni bo nie chcę w nocy latać po pokojach choć pokój małej mamy za ścianąmyślałam żeby ją przenieść do pokoju obok jak skończy pół roku ale wiadomo że w praktyce może wyjść inaczej
tak samo jak nie wykluczam że Zuzia wyląduje u nas w łóżku.
Co do zachcianek.. na początku ciąży za pomarańcze dałabym się pokroić, teraz w związku z dietą cukrzycowa nie mogę pozwalać sobie na szaleństwa (nawet nie wiecie jakie macie szczęście że możecie wcinać to na co macie ochotę).
Serów plesniowych nie jadłam tak jak śledzi ale to głównie dlatego że mnie do nich nie ciągnęłojadłam za to fete. Gdzieś czytałam żeby unikać oscypkow ale to nic pewnego.
Bardzo chciałabym poczuć już moją kruszynke ale pewnie jeszcze ze dwa tygodnie co najmniej musze poczekać. -
Witam sie i ja...
Co to jedzenia, to raczej unikam wedzonego ale kilka razy zdarzylo mi sie zjesc cos czego potem zalowalam. Np plasterek wedzonej swojskiej szynki, zjsdlam kiedys w pracy sledzie w oleju byly takie pyszne ale nienwiedzialam ze sledzi nienwolno:/
Ja jeszcze dzis i jutro zwolnienie jutro mam wizyte ale chyba nie dam rady wrocic do pracy gdzie siedze 8h. Przy tej pozycji brzuch mi sie napinak musieli by mi dac fotel do kompa a to raczej niemozliwe.
Ja czuje ruchy roznie. Ale najczesciej sa to pojedyncze kopniaki, czuje jak dostaje w brzuch od srodka i jak faluje moje wnetrze hehe ( ale to opisalam).[/url]
-
Witajcie:) Czytając wasze wpisy uświadomiłam sobie, że też zjadłam kilka rzeczy, których jeść nie powinnam, ale nie będę chyba z tego powodu popadać w paranoję.
Co do łóżeczka to u nas nie ma innego wyjścia i musi stać ono w naszym pokoju, ale nawet gdyby była tak możliwość żeby stało w osobnym pokoju to i tak przez co najmniej rok życia dziecka byśmy się na to nie zdecydowali.
W poniedziałek byłam na wizycie kontrolnej po pobycie w szpitalu i już trzeci lekarz stwierdził, że to Córcia;) Po za tym wizyta bardzo krótka i wszystko w porządku.
Niestety ja jeszcze nie czuję ruchów, ale mam nadzieję, że lada moment się to zmieni. -
Dziewczyny, ja dzisiaj stanęłam na wadze i 5 kg na plusie. Trochę mnie to przeraża, bo mimo mojego wzrostu i wagi wyjściowej, zbyt szybko przybieram na wadze. Jest zimno, więc siedzimy w domu i tylko coś wcinam, no i mam efekty
Koniecznie muszę się zapisać na gimnastykę dla kobiet w ciąży i chodzić na basen (mój M. chodzi regularnie i ciągle mnie namawia, a ja chce wcześniej sprawdzić mocz czy nic nie ma niepokojącego).
Moja kolekcja ubranek dla Maleństwa tez się powiększa. Takie wyprzedaże w TESCO, że grzech było nie brać. Oczywiście w kolorze białym, niebieskim i granatowym, więc jak się okaże, że będzie dziewczynka to się dokupi różowe skarpetki i opaski i będzie dobrzeChoć nasza kolekcja nie jest tak dorodna jak chociażby Zyrci, to mamy 13 body (na 56 i 62 cm) i 4 pajacyki (na 56 i 62cm).
Po swoim siostrzeńcu widziałam, że najlepiej sprawdzały się zestawy:
- body z krótkim lub długim rękawem plus pajacyk z pełnymi stópkami do spania
- body z krótkim lub długim rękawem plus spodenki z szerokim pasem(getry lub dresowe bo nie uciskają Maleństwa).
Miłego dnia Dziewczyny -
http://olx.pl/oferta/kolyska-lozeczko-CID88-ID8mLXp.html#b27f9371e8
Wczoraj pisalam o tej kolysce ale juz sie umowilam na odbior. Ciotka mnue namowila ze za 125zl z wyposazeniem nie ma na co czekac. Jutro kolkyske odbieram.Czarnaa94 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Hey:) Ja dzisiaj po badaniach i juz w domku ale mroźnie u nas rano -20 brrr teraz troszkę cieplej:) Ja juz czuje ruchy:) od jakiegoś tygodnia ale to wieczorami:) a dzisiaj w nocy chyba mi tak kopniaka zwaliła jak sie przekręcałam ze aż się obudziłam;) Nie moge sie doczekać wizyty w przyszłym tyg bo juz będzie mc do przodu ciekawe co tam u małej słychać
-
wczoraj miałam kiepski dzień albo bok mnie bok brzucha albo w pod brzuchem w miejscu nacięcia przy cesarce jak by tego było mała dziś wchodzę na wagę i schudłam w ciągu tygodnia 0,6 kg
a chyba powinno być odwrotnie
dzwonie do rejestracji i potwierdzam wizytę a tu nie ma takiej osoby jak ja chyba od razu ciśnienie mi się podniosło rozumiem jakby tak sytuacja się przydarzyła na nfz a ja chodzę do prywatnej przychodni na abonament od pracodawcy pan powiedział że poszukają mojej rozmowy bo była nagrywana i oddzwonią wiec jestem zarejestrowana na 17,10 a miałam na 15,30po prostu zgroza cały dzień mam popsuty przez to