X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !!
    Ja dziś w nie najlepszym nastroju, trochę jestem zmartwiona, bo obudziłam się w nocy na sikanie. Wstałam, ścisnęło mnie coś w głowie i upadłam na łoże. Strasznie mi było słabo, obudziłam R., zmierzył mi ciśnienie i miałam 80/40, zrobił mi mocnej herbaty, 20 min leżałam, już się czułam lepiej, zmierzyliśmy ciśnienie jeszcze raz a tu 70/30... Stwierdziłam, że jak się czuję lepiej to idę spać. Dziś się czuje słabo, mam znowu te napięcia, takie jakby gule z boku brzucha, czasami zakuje. Nie wiem czy dalej udawać,że jest okej czy jechać na IP. Tylko się boję, że mnie zostawią :/

Z. ja mam połówkowe 15.01 i to będzie równo 20t0d. Ale jak dzwoniłam to najpierw mi proponowali w 19t0d więc widocznie to jest dobrze, tylko mi termin nie odpowiadał.

Zmieniam lekarza i zastanawiam się czy skieruję mnie na toxo i te badania RH bo miałam raz na samym początku. Mam pecha do lekarzy więc chyba będę musiała być stanowcza -_-

Co do ruchów to ja nie wiem, czasami mam wrażenie, że to to, ale potem zamartwiam się tymi napięciami i obawiam się, że to znowu te skurcze ;/

Z. lubi tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia, nie chcę Cię absolutnie straszyć ale masz bardzo bardzo niskie ciśnienie - lepiej zgłoś się na IP bo ryzykujesz że gdzieś zasłabniesz. A co będzie jak będziesz sama w domu i nie daj Boże Ci się słabo zrobi?

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia ja rowniez tak uwazam. Niestety dla maluszka trzeba sie czasem poswiecic i polezec w szpitalu jezeli od tego zalezy Twoje a tym samym jego zdrowie.

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia - jeśli Ci nadal słabo to może faktycznie lepiej na IP szczególnie, że masz niewielkie problemy z serduszkiem - olej już Matke Polke, w Madurowiczu też Cię raczej położą - może spróbuj jechać do bezpośrednio do tego Rydgiera.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 12:22

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • agawera Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia czemu zmieniasz lekarza ,tez czasami nad tym sie zastanawiam zwlaszcza ze ta przychodnia nie pierwszy raz robi takie akcje u mnie

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no teraz mam ciśnienie 80/50, czuję się nawet dobrze. Teraz jestem sama to i tak mnie nikt nie zawiezie, leżę i nie wstaję na wszelki, ale chyba wieczorem nie będzie wyjścia -_- DO Rydygiera pojadę :/ -_- u mnie to zawsze coś, ale może rzeczywiście macie rację, jak tak wczoraj poleciałam na barłóg to serce albo szybko waliło, albo jakby przestawało na chwilę o.O
    Jakaś lewa jestem chyba :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    zyrcia czemu zmieniasz lekarza ,tez czasami nad tym sie zastanawiam zwlaszcza ze ta przychodnia nie pierwszy raz robi takie akcje u mnie
    Zmieniam bo ani razu na NFZ u niego nie miałam usg. On ma gabinet przy szpitalu, a usg robi w szpitalu i to zazwyczaj wygląda tak że następnego dnia po wizycie jest usg. Mi nie zrobił ani razu, prenatalne miałam prywatnie i na ostatniej wizycie chciałam się umówić u prowadzącego na usg a on, że jak już robiłam prywatnie to teraz połówkowe też. NO wiadomo, że prywatnie i tak zrobię, ale w końcu mi przysługuje. Lekarz prowadzący a robi tylko badania krwi i czasem mnie zbada. Dlatego stwierdziłam, że zmieniam, bo nie mam kasy żeby co miesiąc wydawać 150 zł na usg prywatnie jak mi przysługuje na NFZ. Poza tym chcę zmienić też na lekarza, który pracuję w szpitalu w którym planuję rodzić, bo ten mój jest z Matki Polki a to miejsce omijam szerokim łukiem :P

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze serducha są teraz mocno obciążone i pracują na akord :) Zyrcia dla pocieszenia jest to, że lepiej leczyć niższe ciśnienie niż wysokie w ciąży - najlepiej oczywiście być całkowicie zdrowym ale w ciąży się chyba nie da - raz masz zaparcia a następnego dnia pytasz w aptece czy można węgiel stosować - taki to okres dziwny :) Odpocznij, poczekaj na R - a popołudniu lepiej skontroluj sytuację nawet dla własnego samopoczucia :)

Hmmm.... na środowe nudy ( oczywiście w to nie wierzę )
    :
    http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html

.... nagle wychodzi dziewczynka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 12:38

zyrcia lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak zrobię -_- Jeszcze mnie dziś czeka ciężka rozmowa z mym ojcem, który mnie odwiedza przed sprawą w sądzie 22.01. Pozwał mnie :D Chce uchylenia obowiązku alimentacyjnego. Ble ble zabierze mi te nędzne grosze co płaci. Może się podświadomie trochę tym denerwuję i stąd takie jazdy z sercem. Hmm no zobaczymy, na razie gniję w barłogu :D to mi najlepiej wychodzi :D W sumie jak się czuję nie najgorzej, już nie jestem blada jak ściana to chyba nic strasznego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 12:41

• Sista Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    czy któraś w was ma konflikt rh , zastanawiam sie kiedy lekarz powiniem dac mi skierowanie na przeciwciaa wydaje mi sie ze przed 20 tygodniem

kikusia a to ja myślałam że mam idiotyczne sny ale przynajmiej dzis mi sie nic takiego nie snilo moze dlatego ze byłam na plotach u znajomej-sasiadki która urodziła 2 miesiace temu

No to z krwią mamy podobnie jak z toksoplazmozą ;) Ja mam konflikt rh. Ja mam AB Rh -, mój M. O Rh +. Przy ostatnim badaniu krwi, miałam badane przeciwciała i ich nie mam. Mój gin zapowiedział, że podobnie jak przy toksoplazmozie, będziemy badać te przeciwciała jeszcze ze 2-3 razy. Tak więc przypomnij o tym swojemu lekarzowi następnym razem. No i natychmiast trzeba informować gina przy jakimkolwiek krwawieniu, bo wtedy trzeba dostać zastrzyk.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Nasze serducha są teraz mocno obciążone i pracują na akord :) Zyrcia dla pocieszenia jest to, że lepiej leczyć niższe ciśnienie niż wysokie w ciąży - najlepiej oczywiście być całkowicie zdrowym ale w ciąży się chyba nie da - raz masz zaparcia a następnego dnia pytasz w aptece czy można węgiel stosować - taki to okres dziwny :) Odpocznij, poczekaj na R - a popołudniu lepiej skontroluj sytuację nawet dla własnego samopoczucia :)

Hmmm.... na środowe nudy ( oczywiście w to nie wierzę )
    :
    http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html

.... nagle wychodzi dziewczynka :D

u mnie na 100% chłopak a z testu wyszła dziewczynka ;-)

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krwawienia- plamienia miałam na poczatku ciazy teraz nie mam na ich zatrzymanie dostawałam duphostan teraz mi tylko sie sni ze plamie

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Jak tam mamuśki się czujecie ? Scintilla pisałaś coś o ruchach jak je odczuwasz ? ja dalej nie wiem czy to co czuje to są ruchy ? obawiam się,że tylko jelita czuje takie coś jakby wibracje jakby mi się nerwy ruszały ? nie wiem zaczynam sie martwić bo to już 19 tydzień przecież już bym dawno coś czuła a tu wizyta za tydzień dopiero.

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do toxoplazmozy robię ją co 1,5 miesiąca. tak mi gin kazał. 20 zł to nie majątek, ale śpię spokojnie. Choroba wykluwa się ok. miesiąca więc bezpiecznie ją co ten czas robić.

RH miałam robioną krew na przeciwciała, w 12 tc.

Zyrciu nie chcę Cię straszyć a tylko pomóc- tak jak pisały dziewczyny masz bardzo niskie ciśnienie. Lepiej to sprawdzić. Kiedy masz wizytę u gina?

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupiłam na olxie " Ciężarówką przez 9 miesięcy" , tak jak pisałyście genialna książka :-)

Scintilla lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Witajcie :) Jak tam mamuśki się czujecie ? Scintilla pisałaś coś o ruchach jak je odczuwasz ?.

U mnie nie czuć za bardzo ruchów od wew. kilka razy miałam wrażenie, że coś mnie smyrneło na lini pempucha. Najczęściej jak jedziemy w dłuższa trasę autem i mnie trochę "pobuja" to kiedy stajemy np. na światłach odczuwam niewielkie bąbelki w brzuchu ( równie dobrze to mogą być jelita bo zwykle wracamy najedzeni jak bąki od moich teściów ) no i wieczorem jak leżę na plecach i przyłożę dłoń to nie licząc tego, że brzuch się podnosi wraz z nabraniem powietrza mam dziwne wrażenie jakby coś pod ręką "falowało" - ale tu już moja psychika pewnie dużo robi - Pewności, że to dziecko nigdy nie miałam ale u mnie nadwaga robi swoje. Evell myślę, że mamy czas do 22tygodnia - później trzeba będzie to skonsultować a więc jeszcze caaaały miesiąc :)

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell u mnie już 20 tydzień, a ja nadal nie odczuwam ruchów, ale w ciągu ostatnich 3 tygodni miałam 4 razy robione USG i na każdym wychodziło, że z Malutką wszystko w porządku więc się tym nie martwię. Pewnie za jakiś czas będziemy prosić nasze Maleństwa żeby aż tak nie kopały;) Czekam na te pierwsze ruchy z niecierpliwością, ale na usg genetycznym wyszło, że łożysko jest z przodu więc może również dlatego nic nie czuję. Zobaczymy co okaże się na połówkowym za tydzień.
    U mnie z kalkulatora wyszła dziewczynka;) Mam nadzieję, że już się to nie zmieni bo przyzwyczailiśmy się do naszej Zosi;)

Scintilla lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Sista Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, mnie z kilku tego typu kalkulatorów wychodzi chłopak (zarówno jak zaznaczam wrzesień, jak i październik, bo data owulacji jest zagadką). Z badania krwi również chłopak. Zbieram więc ubranka dla Chłopaka i mam nadzieję, ze 29 stycznia potwierdzi to również USG...:)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się na pierwszą wizytę do ginekologa z NFZ (ciąże prowadzę prywatnie od 7 tygodnia). Wizyta 15 stycznia, może zrobią mi USG? Ciekawe czy maja tam takie sprzęty ;) Zastanawiam się bowiem nad porodem w szpitalu, przy którym jest przychodnia.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell myślę, że mamy czas do 22tygodnia - później trzeba będzie to skonsultować a więc jeszcze caaaały miesiąc :)

Pocieszam się tą myślą :)ja wieczorem też coś czuje jakby mi tak mocno nerwem ruszyło czy coś sama już nie wiem ale okaże się 14 stycznia i mam nadzieje,że w koncu poznam płeć bo już mnie ciągnie kupować ubranka,ale narazie niechce.

Inesica też mi wyszła dziewczynka na kalkulatorze i na kalendarzu chinskim nie ukrywam,że chciałabym dziewczynke :) no czas pokaże.

‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ