Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
lilirose wrote:Niestety nawet te tanie są z niepasteryzowanego, sprawdzałam kilka i żaden nie był z pasteryzowanego
Szkoda, bo kocham sery wszelakie.
Poniżej skład najpopularniejszych serków turek i president
Jedynie na Valbon nie było informacji że mleko jest pasteryzowane
Dzisiaj dotarła do mnie paczka i jestem zakochana w tych mini ciuszkach !
A mnie pojedyncze dawki nospy wystarczaly, jedynie Aspargin biore po jednej tabletce rano i wieczorem i już te twardnienia nie wracająWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 14:29
Scintilla lubi tę wiadomość
-
Ja dziewczy lykam 3x duphaston, 2 razy luteina dopochwowo, 2x magnella, 1x aspargin, 2 x dopegyt, 1x folik, 1 x acard i mialam jeszcze nospe forte x2 ale staram sie jej nie lykac. I w sumie po takim skladzie moj brzuch powinien byc ok a jednak czasem jest napiety. Pogadam za tydzien w sobote z moim lekarzem ... Dzis chcialam magnez rozpuszczalny to mnie w aptece babaka nakrzyczala ze w ciazy jest niewskazany bo zawiera jakies sole ze przenikaja do plodu, ze zgaga itp.Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
-
sss - a masz jakieś zalecenia od lekarza przy Acardzie aby kontrolować krzepliwość itp ? Niby to mała dawka ... ale mi np po Acardzie częściej robią się siniaki i krwawią dziąsła co podobno jest objawem normalnym.
-
nick nieaktualnyJa miałam w szpitalu przed świętami i niby było okej. Nospy mi nie kazali brać codziennie, ja biorę jak czuję napięcie, a to i tak nic nie pomaga.
To tego presidenta moge jesc? bo już się zgubiłam. Jak mleko pasteryzowane to okej
??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 14:47
Z. lubi tę wiadomość
-
mi lekarz tylko "ręcznie" sprawdził i powiedział że długa i zamknięta
Żyrcia, jak uważasz, ja mam informacje jak dla mnie z pewnego źródła i jem, nie jakoś z przesadą, ale jak mam ochotę to sobie nie odmawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 14:49
Z. lubi tę wiadomość
-
Zyrcia masakra to ciśnienie ;/ Ja dziś wbiegłam na 2 piętro po schodach i miałam taką palpitację serca że myślałam że odjadę ;/
Z kolei moja kumpela zemdlała z chwilowym zatzymaniem odddechu od bardzo niskiego ciśnienia - ocucili ją ale potem była pod obserwacją lekarską prawie tydzień bo to ciśnienie skakało jej strasznie... Także jedź koniecnzie! -
Patrzyłam na ten kalkulator płci i wyszła dziewczynka,a my oczekujemy chłopca heheh
ale co ciekawa zabawa jeszcze to jest : http://www.ciazowy.pl/kalkulator,koloru-oczu.html
Mi wyszły brązowe oczy dziecka
A co książek to ja kupiłam sobie w empiku W oczekiwaniu na dziecko - Murkoff Heidi
a dostałam jeszcze Pierwszy rok życia dziecka - Mazel Sharon i Gdy stajesz się mamą -Marie-Claude Delahaye więc jest co czytać
zyrcia- dziewczyny mają rację dobrze to sprawdzić i super ,że pojedziesz a będziesz spokojniejsza i nic cenniejszego nie ma mały Leoś niż spokojna mamusia
Z tym ciśnieniem to wiem ,że żartów nie ma. Mój K w zeszłym roku trafił na oddział z rozpoznanym nadciśnieniem i co okazało się on chodził z bombą zegarową i w każdej chwili mógł dostać wylewu albo zawałumiewał ciśnienie nie z tej ziemi bo np.240/190
Nie piszę ,żeby kogoś straszyć.Broń Boże! ale z doświadczenia wiem,że lepiej zapobiegać niż leczyć
Dzisiaj czeka mnie kolęda i chcemy zapytać księdza czy nie będzie robił problemu z chrztem jako ,że my jeszcze nie małżeństwoJakoś ślubu na już ,bo tak trzeba to nie chcę,dla mnie to ma być wyjątkowy dzień na całe życie
-
Kikusia - zapytaj od razu o koszta - tylko niech nie mówi, że "co łaska" bo wiadomo, że większość parafii ma swoje tajne, ukryte cenniki
Też ostatnio rozmawialiśmy o chrzcie i właściwie jeśli dziecko przyjdzie na przełomie maja/czerwca - wrzesień wygląda mi obiecująco -
Scintilla wrote:sss - a masz jakieś zalecenia od lekarza przy Acardzie aby kontrolować krzepliwość itp ? Niby to mała dawka ... ale mi np po Acardzie częściej robią się siniaki i krwawią dziąsła co podobno jest objawem normalnym.
W sumie nic nie mowil o krzepliwosci a acard mam od poczatku bo mialam krwiaka i plamilam , moze po tej wizycie mi cos odstawi bo ostatnio bylo jak bylo maly zwiniety w rulonik i mi dolozyl lekow.
Dziasła mi krwawia ale myslalm ze to normalne w ciazy...jedynie co kontroluje to mocz czesto, ostatnio robilam no i mam skierowania na badania podstawowe mocz, morfoligia , glukoza tsh ale miedzy 21 tygodniem a 26 ..
Wlasnie nie chce tak nospy lykac na poczatku lykalam 2 razy teraz staram sie nie lykac i moze dlatego.
Co do dlugosci szyjki to w sumie ja nie mialam mierzonej ale zawsze jak badal mowil ze jest ok. I nawet nie wiem jakie mam lozysko przodujace czy cos takiego, moze teraz sie dowiem...moze teraz to wazniejsze w sumie ostatnie usg mialam pod koniec 13 tygodnia w sumie z wymiarow byl juz 14 .
Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
nick nieaktualny
-
Scintilla wrote:Kikusia - zapytaj od razu o koszta - tylko niech nie mówi, że "co łaska" bo wiadomo, że większość parafii ma swoje tajne, ukryte cenniki
Też ostatnio rozmawialiśmy o chrzcie i właściwie jeśli dziecko przyjdzie na przełomie maja/czerwca - wrzesień wygląda mi obiecująco
Haha zobaczymy co powie najpierw na informacje , że nieślubne dziecko do chrztu
Mój K twierdzi ,że nie powinno się płacić za chrzest,ślub itd bo oni i tak dostają pieniądzeNa mszy proboszcz wydaje się pozytywnie nastawiony do dzieci,po każdej zostaje i daje błogosławieństwo
A właśnie kiedy najlepiej ochrzcić ? Takie 2 miesięczne czy starsze ? -
sss wrote:A wiecie co dostalam skierowanie na echo serca plodu moj lekarz profilaktycznie przepisuje. Robi sie je miedzy 18-23 tygodniem . Macie cos takiego
Ja miałam wizytę jeszcze na koniec starego roku i nic nie mówiła. A to nie sprawdzają tego przy połówkowym USG ? właśnie trochę się martwię ,wyczytałam że w tym czasie wykrywa się wady serca. Mój brat urodził się z jakaś wadą-nie pamiętam co to było,ale wyleczony. -
Sss fajnie masz, bo to badanie ponad standard
Taki dodatek do połowkowego, czasami wykryje wady serduszka których nie widać na zwykłym usg. dzięki temu że się taką wadę wykryje można zdecydować jaki poród bezpieczniejszy dla dziecka i rodzić tam gdzie mają od razu kardiochirurgię niemowlęca i dobre inkubatory...
Malenq z grudniówek/styczniówek ma u swojej Kosi wadę serca którą zwykłe połówkowe nie wykryło, dopiero ECHO.
Ja mam chyba zwykłe USG ale u dobrego specjalisty. Na wizycie zapytam czy echo jest u mnie wskazane...Scintilla lubi tę wiadomość