X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Niestety nawet te tanie są z niepasteryzowanego, sprawdzałam kilka i żaden nie był z pasteryzowanego :/ Szkoda, bo kocham sery wszelakie.

Poniżej skład najpopularniejszych serków turek i president
    q9yv98xj68bc_t.jpg
    dmagezvh270e_t.jpg

Jedynie na Valbon nie było informacji że mleko jest pasteryzowane :)

Dzisiaj dotarła do mnie paczka i jestem zakochana w tych mini ciuszkach ! :)

A mnie pojedyncze dawki nospy wystarczaly, jedynie Aspargin biore po jednej tabletce rano i wieczorem i już te twardnienia nie wracają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 14:29

Scintilla lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczy lykam 3x duphaston, 2 razy luteina dopochwowo, 2x magnella, 1x aspargin, 2 x dopegyt, 1x folik, 1 x acard i mialam jeszcze nospe forte x2 ale staram sie jej nie lykac. I w sumie po takim skladzie moj brzuch powinien byc ok a jednak czasem jest napiety. Pogadam za tydzien w sobote z moim lekarzem ... Dzis chcialam magnez rozpuszczalny to mnie w aptece babaka nakrzyczala ze w ciazy jest niewskazany bo zawiera jakies sole ze przenikaja do plodu, ze zgaga itp.

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • aghata Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sss moze jest napiety bo nie lykasz nospy. Pytalam sie mojego gin o dzieci "ponospowe" mowi ze w drugim trym nie ma obawy nospe trzeba odstawic w 3 trym zeby nie bylo problkemow z miesniami u dzidziusia.

Z. lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss - a masz jakieś zalecenia od lekarza przy Acardzie aby kontrolować krzepliwość itp ? Niby to mała dawka ... ale mi np po Acardzie częściej robią się siniaki i krwawią dziąsła co podobno jest objawem normalnym.

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Z. Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te które miewają te twardnienia, czy miałyście mierzoną długość szyjki?

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w szpitalu przed świętami i niby było okej. Nospy mi nie kazali brać codziennie, ja biorę jak czuję napięcie, a to i tak nic nie pomaga.

To tego presidenta moge jesc :P? bo już się zgubiłam. Jak mleko pasteryzowane to okej :D??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 14:47

Z. lubi tę wiadomość

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarz tylko "ręcznie" sprawdził i powiedział że długa i zamknięta

Żyrcia, jak uważasz, ja mam informacje jak dla mnie z pewnego źródła i jem, nie jakoś z przesadą, ale jak mam ochotę to sobie nie odmawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 14:49

Z. lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia masakra to ciśnienie ;/ Ja dziś wbiegłam na 2 piętro po schodach i miałam taką palpitację serca że myślałam że odjadę ;/

Z kolei moja kumpela zemdlała z chwilowym zatzymaniem odddechu od bardzo niskiego ciśnienia - ocucili ją ale potem była pod obserwacją lekarską prawie tydzień bo to ciśnienie skakało jej strasznie... Także jedź koniecnzie!

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odp., przestaję się spinać i stresować i czekam spokojnie do wizyty ;)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • aghata Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mierzyli w szpitaly potem gin zawsze dluga npowyzej 4cm i zamknieta takze te twardnienua u mnie nie skrocily szyjki

preg.png[/url]
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzyłam na ten kalkulator płci i wyszła dziewczynka,a my oczekujemy chłopca heheh :D

ale co ciekawa zabawa jeszcze to jest : http://www.ciazowy.pl/kalkulator,koloru-oczu.html
    Mi wyszły brązowe oczy dziecka :P

A co książek to ja kupiłam sobie w empiku W oczekiwaniu na dziecko - Murkoff Heidi
    a dostałam jeszcze Pierwszy rok życia dziecka - Mazel Sharon i Gdy stajesz się mamą -Marie-Claude Delahaye więc jest co czytać :)

zyrcia- dziewczyny mają rację dobrze to sprawdzić i super ,że pojedziesz a będziesz spokojniejsza i nic cenniejszego nie ma mały Leoś niż spokojna mamusia :)

Z tym ciśnieniem to wiem ,że żartów nie ma. Mój K w zeszłym roku trafił na oddział z rozpoznanym nadciśnieniem i co okazało się on chodził z bombą zegarową i w każdej chwili mógł dostać wylewu albo zawału :/ miewał ciśnienie nie z tej ziemi bo np.240/190
    Nie piszę ,żeby kogoś straszyć.Broń Boże! ale z doświadczenia wiem,że lepiej zapobiegać niż leczyć :)

Dzisiaj czeka mnie kolęda i chcemy zapytać księdza czy nie będzie robił problemu z chrztem jako ,że my jeszcze nie małżeństwo :P Jakoś ślubu na już ,bo tak trzeba to nie chcę,dla mnie to ma być wyjątkowy dzień na całe życie :)

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia - zapytaj od razu o koszta - tylko niech nie mówi, że "co łaska" bo wiadomo, że większość parafii ma swoje tajne, ukryte cenniki :D
    Też ostatnio rozmawialiśmy o chrzcie i właściwie jeśli dziecko przyjdzie na przełomie maja/czerwca - wrzesień wygląda mi obiecująco :)

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • sss Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    sss - a masz jakieś zalecenia od lekarza przy Acardzie aby kontrolować krzepliwość itp ? Niby to mała dawka ... ale mi np po Acardzie częściej robią się siniaki i krwawią dziąsła co podobno jest objawem normalnym.

W sumie nic nie mowil o krzepliwosci a acard mam od poczatku bo mialam krwiaka i plamilam , moze po tej wizycie mi cos odstawi bo ostatnio bylo jak bylo maly zwiniety w rulonik i mi dolozyl lekow.
    Dziasła mi krwawia ale myslalm ze to normalne w ciazy...jedynie co kontroluje to mocz czesto, ostatnio robilam no i mam skierowania na badania podstawowe mocz, morfoligia , glukoza tsh ale miedzy 21 tygodniem a 26 ..
    Wlasnie nie chce tak nospy lykac na poczatku lykalam 2 razy teraz staram sie nie lykac i moze dlatego.

Co do dlugosci szyjki to w sumie ja nie mialam mierzonej ale zawsze jak badal mowil ze jest ok. I nawet nie wiem jakie mam lozysko przodujace czy cos takiego, moze teraz sie dowiem...moze teraz to wazniejsze w sumie ostatnie usg mialam pod koniec 13 tygodnia w sumie z wymiarow byl juz 14 .

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiem wiem, pojadę, bo 80/30 to rzeczywiście co raz gorzej. Tym bardziej, że czuję jak mi się te skurcze serca nasiliły, bije mega nie równo :/ lekarz coś wspominał, że jak nie minie to jakieś leki,ale ja bym nie chciała za bardzo :/

• Kikusia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Kikusia - zapytaj od razu o koszta - tylko niech nie mówi, że "co łaska" bo wiadomo, że większość parafii ma swoje tajne, ukryte cenniki :D
    Też ostatnio rozmawialiśmy o chrzcie i właściwie jeśli dziecko przyjdzie na przełomie maja/czerwca - wrzesień wygląda mi obiecująco :)

Haha zobaczymy co powie najpierw na informacje , że nieślubne dziecko do chrztu :D
    Mój K twierdzi ,że nie powinno się płacić za chrzest,ślub itd bo oni i tak dostają pieniądze :P Na mszy proboszcz wydaje się pozytywnie nastawiony do dzieci,po każdej zostaje i daje błogosławieństwo :)

A właśnie kiedy najlepiej ochrzcić ? Takie 2 miesięczne czy starsze ?

Mama!"
  • sss Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co dostalam skierowanie na echo serca plodu moj lekarz profilaktycznie przepisuje. Robi sie je miedzy 18-23 tygodniem . Macie cos takiego

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :) Witam Was ! Ja już dziś w pracy po długiej przerwie.
    2 miesiące to malutki dzidziuś, chyba lepiej tak min.3-4 miesiące ;)
    Takie jest moje zdanie. Co tam u Was dobrego? kiss

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss wrote:
    A wiecie co dostalam skierowanie na echo serca plodu moj lekarz profilaktycznie przepisuje. Robi sie je miedzy 18-23 tygodniem . Macie cos takiego

Ja miałam wizytę jeszcze na koniec starego roku i nic nie mówiła. A to nie sprawdzają tego przy połówkowym USG ? właśnie trochę się martwię ,wyczytałam że w tym czasie wykrywa się wady serca. Mój brat urodził się z jakaś wadą-nie pamiętam co to było,ale wyleczony.

Mama!"
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sss fajnie masz, bo to badanie ponad standard :) Taki dodatek do połowkowego, czasami wykryje wady serduszka których nie widać na zwykłym usg. dzięki temu że się taką wadę wykryje można zdecydować jaki poród bezpieczniejszy dla dziecka i rodzić tam gdzie mają od razu kardiochirurgię niemowlęca i dobre inkubatory...
    Malenq z grudniówek/styczniówek ma u swojej Kosi wadę serca którą zwykłe połówkowe nie wykryło, dopiero ECHO.

Ja mam chyba zwykłe USG ale u dobrego specjalisty. Na wizycie zapytam czy echo jest u mnie wskazane...

Scintilla lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzxcilismy Zuze jak miala pol roku...jeszcze nie siedziala sama i przespala msze potem sie obudzila na przyjeciu i smiala...mysle ze to byl dobry okres. Ale dopoki dziecko nie chodzi bo wtedy smiesznie jak biega po kosciele.

preg.png[/url]
‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ