X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Niestety nawet te tanie są z niepasteryzowanego, sprawdzałam kilka i żaden nie był z pasteryzowanego :/ Szkoda, bo kocham sery wszelakie.

Poniżej skład najpopularniejszych serków turek i president
    q9yv98xj68bc_t.jpg
    dmagezvh270e_t.jpg

Jedynie na Valbon nie było informacji że mleko jest pasteryzowane :)

Dzisiaj dotarła do mnie paczka i jestem zakochana w tych mini ciuszkach ! :)

A mnie pojedyncze dawki nospy wystarczaly, jedynie Aspargin biore po jednej tabletce rano i wieczorem i już te twardnienia nie wracają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 14:29

Scintilla lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczy lykam 3x duphaston, 2 razy luteina dopochwowo, 2x magnella, 1x aspargin, 2 x dopegyt, 1x folik, 1 x acard i mialam jeszcze nospe forte x2 ale staram sie jej nie lykac. I w sumie po takim skladzie moj brzuch powinien byc ok a jednak czasem jest napiety. Pogadam za tydzien w sobote z moim lekarzem ... Dzis chcialam magnez rozpuszczalny to mnie w aptece babaka nakrzyczala ze w ciazy jest niewskazany bo zawiera jakies sole ze przenikaja do plodu, ze zgaga itp.

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • aghata Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sss moze jest napiety bo nie lykasz nospy. Pytalam sie mojego gin o dzieci "ponospowe" mowi ze w drugim trym nie ma obawy nospe trzeba odstawic w 3 trym zeby nie bylo problkemow z miesniami u dzidziusia.

Z. lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss - a masz jakieś zalecenia od lekarza przy Acardzie aby kontrolować krzepliwość itp ? Niby to mała dawka ... ale mi np po Acardzie częściej robią się siniaki i krwawią dziąsła co podobno jest objawem normalnym.

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Z. Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te które miewają te twardnienia, czy miałyście mierzoną długość szyjki?

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w szpitalu przed świętami i niby było okej. Nospy mi nie kazali brać codziennie, ja biorę jak czuję napięcie, a to i tak nic nie pomaga.

To tego presidenta moge jesc :P? bo już się zgubiłam. Jak mleko pasteryzowane to okej :D??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 14:47

Z. lubi tę wiadomość

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarz tylko "ręcznie" sprawdził i powiedział że długa i zamknięta

Żyrcia, jak uważasz, ja mam informacje jak dla mnie z pewnego źródła i jem, nie jakoś z przesadą, ale jak mam ochotę to sobie nie odmawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 14:49

Z. lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia masakra to ciśnienie ;/ Ja dziś wbiegłam na 2 piętro po schodach i miałam taką palpitację serca że myślałam że odjadę ;/

Z kolei moja kumpela zemdlała z chwilowym zatzymaniem odddechu od bardzo niskiego ciśnienia - ocucili ją ale potem była pod obserwacją lekarską prawie tydzień bo to ciśnienie skakało jej strasznie... Także jedź koniecnzie!

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odp., przestaję się spinać i stresować i czekam spokojnie do wizyty ;)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • aghata Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mierzyli w szpitaly potem gin zawsze dluga npowyzej 4cm i zamknieta takze te twardnienua u mnie nie skrocily szyjki

preg.png[/url]
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzyłam na ten kalkulator płci i wyszła dziewczynka,a my oczekujemy chłopca heheh :D

ale co ciekawa zabawa jeszcze to jest : http://www.ciazowy.pl/kalkulator,koloru-oczu.html
    Mi wyszły brązowe oczy dziecka :P

A co książek to ja kupiłam sobie w empiku W oczekiwaniu na dziecko - Murkoff Heidi
    a dostałam jeszcze Pierwszy rok życia dziecka - Mazel Sharon i Gdy stajesz się mamą -Marie-Claude Delahaye więc jest co czytać :)

zyrcia- dziewczyny mają rację dobrze to sprawdzić i super ,że pojedziesz a będziesz spokojniejsza i nic cenniejszego nie ma mały Leoś niż spokojna mamusia :)

Z tym ciśnieniem to wiem ,że żartów nie ma. Mój K w zeszłym roku trafił na oddział z rozpoznanym nadciśnieniem i co okazało się on chodził z bombą zegarową i w każdej chwili mógł dostać wylewu albo zawału :/ miewał ciśnienie nie z tej ziemi bo np.240/190
    Nie piszę ,żeby kogoś straszyć.Broń Boże! ale z doświadczenia wiem,że lepiej zapobiegać niż leczyć :)

Dzisiaj czeka mnie kolęda i chcemy zapytać księdza czy nie będzie robił problemu z chrztem jako ,że my jeszcze nie małżeństwo :P Jakoś ślubu na już ,bo tak trzeba to nie chcę,dla mnie to ma być wyjątkowy dzień na całe życie :)

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia - zapytaj od razu o koszta - tylko niech nie mówi, że "co łaska" bo wiadomo, że większość parafii ma swoje tajne, ukryte cenniki :D
    Też ostatnio rozmawialiśmy o chrzcie i właściwie jeśli dziecko przyjdzie na przełomie maja/czerwca - wrzesień wygląda mi obiecująco :)

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • sss Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    sss - a masz jakieś zalecenia od lekarza przy Acardzie aby kontrolować krzepliwość itp ? Niby to mała dawka ... ale mi np po Acardzie częściej robią się siniaki i krwawią dziąsła co podobno jest objawem normalnym.

W sumie nic nie mowil o krzepliwosci a acard mam od poczatku bo mialam krwiaka i plamilam , moze po tej wizycie mi cos odstawi bo ostatnio bylo jak bylo maly zwiniety w rulonik i mi dolozyl lekow.
    Dziasła mi krwawia ale myslalm ze to normalne w ciazy...jedynie co kontroluje to mocz czesto, ostatnio robilam no i mam skierowania na badania podstawowe mocz, morfoligia , glukoza tsh ale miedzy 21 tygodniem a 26 ..
    Wlasnie nie chce tak nospy lykac na poczatku lykalam 2 razy teraz staram sie nie lykac i moze dlatego.

Co do dlugosci szyjki to w sumie ja nie mialam mierzonej ale zawsze jak badal mowil ze jest ok. I nawet nie wiem jakie mam lozysko przodujace czy cos takiego, moze teraz sie dowiem...moze teraz to wazniejsze w sumie ostatnie usg mialam pod koniec 13 tygodnia w sumie z wymiarow byl juz 14 .

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiem wiem, pojadę, bo 80/30 to rzeczywiście co raz gorzej. Tym bardziej, że czuję jak mi się te skurcze serca nasiliły, bije mega nie równo :/ lekarz coś wspominał, że jak nie minie to jakieś leki,ale ja bym nie chciała za bardzo :/

• Kikusia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Kikusia - zapytaj od razu o koszta - tylko niech nie mówi, że "co łaska" bo wiadomo, że większość parafii ma swoje tajne, ukryte cenniki :D
    Też ostatnio rozmawialiśmy o chrzcie i właściwie jeśli dziecko przyjdzie na przełomie maja/czerwca - wrzesień wygląda mi obiecująco :)

Haha zobaczymy co powie najpierw na informacje , że nieślubne dziecko do chrztu :D
    Mój K twierdzi ,że nie powinno się płacić za chrzest,ślub itd bo oni i tak dostają pieniądze :P Na mszy proboszcz wydaje się pozytywnie nastawiony do dzieci,po każdej zostaje i daje błogosławieństwo :)

A właśnie kiedy najlepiej ochrzcić ? Takie 2 miesięczne czy starsze ?

Mama!"
  • sss Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co dostalam skierowanie na echo serca plodu moj lekarz profilaktycznie przepisuje. Robi sie je miedzy 18-23 tygodniem . Macie cos takiego

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :) Witam Was ! Ja już dziś w pracy po długiej przerwie.
    2 miesiące to malutki dzidziuś, chyba lepiej tak min.3-4 miesiące ;)
    Takie jest moje zdanie. Co tam u Was dobrego? kiss

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss wrote:
    A wiecie co dostalam skierowanie na echo serca plodu moj lekarz profilaktycznie przepisuje. Robi sie je miedzy 18-23 tygodniem . Macie cos takiego

Ja miałam wizytę jeszcze na koniec starego roku i nic nie mówiła. A to nie sprawdzają tego przy połówkowym USG ? właśnie trochę się martwię ,wyczytałam że w tym czasie wykrywa się wady serca. Mój brat urodził się z jakaś wadą-nie pamiętam co to było,ale wyleczony.

Mama!"
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sss fajnie masz, bo to badanie ponad standard :) Taki dodatek do połowkowego, czasami wykryje wady serduszka których nie widać na zwykłym usg. dzięki temu że się taką wadę wykryje można zdecydować jaki poród bezpieczniejszy dla dziecka i rodzić tam gdzie mają od razu kardiochirurgię niemowlęca i dobre inkubatory...
    Malenq z grudniówek/styczniówek ma u swojej Kosi wadę serca którą zwykłe połówkowe nie wykryło, dopiero ECHO.

Ja mam chyba zwykłe USG ale u dobrego specjalisty. Na wizycie zapytam czy echo jest u mnie wskazane...

Scintilla lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzxcilismy Zuze jak miala pol roku...jeszcze nie siedziala sama i przespala msze potem sie obudzila na przyjeciu i smiala...mysle ze to byl dobry okres. Ale dopoki dziecko nie chodzi bo wtedy smiesznie jak biega po kosciele.

preg.png[/url]
‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ