X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    OOO i mam pytanko - u mnie sytuacja taka sama - nie mam przeciwciał zarówno na toksoplazmozę jak i cytomegalię - domyślam się, że robiłaś badania na początku a powtarzasz w II Trymestrze ?

Ginekolog nic nie wspomniał o takiej konieczności ... a gdzieś wyczytałam, że warto wówczas ponawiać je co 2/3 miesiące. Badania i tak wszystkie robię prywatnie więc pewnie jak się wybiorę w końcu do labo. zrobię bardziej dla siebie ale ciekawa jestem Waszej opinii.
    Tak, badałam cytomegalię i tokso przed ciążą. Mnie powiedział, że jak nie mam przeciwciał to warto jeszcze w trakcie ciąży zbadać przynajmniej raz. Pewnie teraz będzie mi kazał. Idę 15 stycznia i się dowiem co i jak.

Kurczę, czuję pobolewanie w podbrzuszu po środku. Martwię się :/

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Co do toxoplazmozy robię ją co 1,5 miesiąca. tak mi gin kazał. 20 zł to nie majątek, ale śpię spokojnie. Choroba wykluwa się ok. miesiąca więc bezpiecznie ją co ten czas robić.

RH miałam robioną krew na przeciwciała, w 12 tc.

Zyrciu nie chcę Cię straszyć a tylko pomóc- tak jak pisały dziewczyny masz bardzo niskie ciśnienie. Lepiej to sprawdzić. Kiedy masz wizytę u gina?

Wizyta dopiero 19.01, wcześniej prywatnie połówkowe 15.01 więc nie mam co czekać. Jak do wieczora się nie polepszy lecę na IP. Chociaż bardziej się martwię tym napietym brzuchem niż ciśnieniem. Już od pobytu ostatniego w szpitalu przed świętami aż tak bardzo się nie napinał :/

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    wcześniej prywatnie połówkowe 15.01

Zyrcia mogę podpytać u kogo w Łodzi robisz połówkowe ?

lilirose - a brałaś nospę na rozluźnienie ?

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Rzgowie w Gamecie u dr Kozarzewskiego ;) 180 zł, a 3d 240 zł, ale 3d robię dopiero po 30 tygodniu ;)

• lilirose Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Zyrcia mogę podpytać u kogo w Łodzi robisz połówkowe ?

lilirose - a brałaś nospę na rozluźnienie ?
    Nie brałam. Myślisz, że powinnam? Bo w sumie ból nie jest tępy ani ciągły, tylko co jakiś czas go czuję. Jak leżę w jakiejś pozycji albo siedzę. Nie wiem od czego to. Może to dzidziuś tam działa?

Mam nospę max, brać całą, czy pół?

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    W Rzgowie w Gamecie u dr Kozarzewskiego ;) 180 zł, a 3d 240 zł, ale 3d robię dopiero po 30 tygodniu ;)

Widzę, że większość idzie do Kozarzewskiego albo Dudarewicza ... też chciałam ale wiadomo, że lekarze wolą opinie kogoś z najbliższego otoczenia więc zapisałam się do lekarki z Madurowicza jak życzyła sobie moja babeczka prowadząca ... szczególnie, że chce abym zrobiła od razu badanie Dopplera a Kozarzewski nie wykonuje ... koniecznie daj znać jak było bo jestem ciekawa ... W Gamecie byłam tylko u Guzowskiego na 2 wizytach.

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też toxo do monitorowania ale mój gin mówi że lepiej sprawdzać to co 2 miesiące.

wnidt5odau6o2x80.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Nie brałam. Myślisz, że powinnam? Bo w sumie ból nie jest tępy ani ciągły, tylko co jakiś czas go czuję. Jak leżę w jakiejś pozycji albo siedzę. Nie wiem od czego to. Może to dzidziuś tam działa?

Ja zawsze biorę zwykłą - jedną tabletkę. Podobno można w ciągu dnia do 3 łyknąć. no i magnez łykam profilaktycznie a jak mnie b. boli brzuch to zwiększam do 2tabl. w ciągu dnia - teraz mam akurat chela mag b6 mama

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:

U mnie na twardnienie brzucha gin zalecił pół nospy forte.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę nospę i nie pomaga

• agawera Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogladajac rzeczy na allegro trafiłam na karuzele z projektorem co myślicie
    zastanawia mnie jedno czy nie bedzie mi to przeszkadzało jeżeli łóżeczko bedzie stało przy naszym łóżku

http://allegro.pl/fisher-price-karuzela-z-misiami-c0108-projektor-i4949825708.html

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mam "Ciężarówką przez 9 mc" (nowe, tylko ja czytałam), szczerze mówiąc mi nie podpasowała... Może któraś chce się wymienić na inną książkę o ciąży / niemowlaku?

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki - jeśli "lubicie" już oglądać tematy typowo porodowe polecam serie PORODY na ipla.tv - jest pokazanych kilka szpitali.
    Chociaż ostatnio skupili się na naszej Łódzkiej Matce Polce.

Zyrcia gdyby coś to masz linka z Rydgierem :
    http://www.ipla.tv/Porody-odcinek-7/vod-6013952#/page_container

agawera - my też patrzymy na projektory ale bardziej takie zamontowane przy oświetleniu

zyrcia, Nieukowa lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Ja biorę nospę i nie pomaga

Ja dostałam z kolei Spasmoline, ale to na receptę.
    Tylko, że mam trochę obawy przed braniem całej tej fury tabletek, czy to rzeczywiście jest dobre dla maleństwa...

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:48

zyrcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Dziewczynki - jeśli "lubicie" już oglądać tematy typowo porodowe polecam serie PORODY na ipla.tv - jest pokazanych kilka szpitali.
    Chociaż ostatnio skupili się na naszej Łódzkiej Matce Polce.

Zyrcia gdyby coś to masz linka z Rydgierem :
    http://www.ipla.tv/Porody-odcinek-7/vod-6013952#/page_container

agawera - my też patrzymy na projektory ale bardziej takie zamontowane przy oświetleniu
    ooo obejrzę :D

no już podjęłam decyzję, że wieczorem jadę na IP. Mam tam koleżankę, która ze mną pojedzie to może się mną dobrze zajmą i nie wcisną na oddział.

Sista, A1984 lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia na bank jest wszystko ok, ale tak jak piszesz lepiej to sprawdzić.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Zyrcia na bank jest wszystko ok, ale tak jak piszesz lepiej to sprawdzić.
    Oby ;) Dzięki dziewczyny za wsparcie <3

• Sista Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia - rozsądna Dziewczynka :) Wszystko będzie dobrze :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrciam ja gdzies slyszalam ale nie wiem ile w tym prawdy, ze na twardniejacy brzuch nospe trzeba brac systematycznie...mi tez twardnial po nospie jednej nic nie pomoglo jak zaczelam lykac 3 razy dziennie forte i aspargin to za kilka dni pomoglo.

preg.png[/url]
‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ