Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Scintilla wrote:OOO i mam pytanko - u mnie sytuacja taka sama - nie mam przeciwciał zarówno na toksoplazmozę jak i cytomegalię - domyślam się, że robiłaś badania na początku a powtarzasz w II Trymestrze ?
Ginekolog nic nie wspomniał o takiej konieczności ... a gdzieś wyczytałam, że warto wówczas ponawiać je co 2/3 miesiące. Badania i tak wszystkie robię prywatnie więc pewnie jak się wybiorę w końcu do labo. zrobię bardziej dla siebie ale ciekawa jestem Waszej opinii.
Kurczę, czuję pobolewanie w podbrzuszu po środku. Martwię sięSzczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
nick nieaktualnykasika8303 wrote:Co do toxoplazmozy robię ją co 1,5 miesiąca. tak mi gin kazał. 20 zł to nie majątek, ale śpię spokojnie. Choroba wykluwa się ok. miesiąca więc bezpiecznie ją co ten czas robić.
RH miałam robioną krew na przeciwciała, w 12 tc.
Zyrciu nie chcę Cię straszyć a tylko pomóc- tak jak pisały dziewczyny masz bardzo niskie ciśnienie. Lepiej to sprawdzić. Kiedy masz wizytę u gina?
Wizyta dopiero 19.01, wcześniej prywatnie połówkowe 15.01 więc nie mam co czekać. Jak do wieczora się nie polepszy lecę na IP. Chociaż bardziej się martwię tym napietym brzuchem niż ciśnieniem. Już od pobytu ostatniego w szpitalu przed świętami aż tak bardzo się nie napinał -
nick nieaktualny
-
Scintilla wrote:Zyrcia mogę podpytać u kogo w Łodzi robisz połówkowe ?
lilirose - a brałaś nospę na rozluźnienie ?
Mam nospę max, brać całą, czy pół?Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
zyrcia wrote:W Rzgowie w Gamecie u dr Kozarzewskiego
180 zł, a 3d 240 zł, ale 3d robię dopiero po 30 tygodniu
Widzę, że większość idzie do Kozarzewskiego albo Dudarewicza ... też chciałam ale wiadomo, że lekarze wolą opinie kogoś z najbliższego otoczenia więc zapisałam się do lekarki z Madurowicza jak życzyła sobie moja babeczka prowadząca ... szczególnie, że chce abym zrobiła od razu badanie Dopplera a Kozarzewski nie wykonuje ... koniecznie daj znać jak było bo jestem ciekawa ... W Gamecie byłam tylko u Guzowskiego na 2 wizytach. -
lilirose wrote:Nie brałam. Myślisz, że powinnam? Bo w sumie ból nie jest tępy ani ciągły, tylko co jakiś czas go czuję. Jak leżę w jakiejś pozycji albo siedzę. Nie wiem od czego to. Może to dzidziuś tam działa?
Mam nospę max, brać całą, czy pół?
Ja zawsze biorę zwykłą - jedną tabletkę. Podobno można w ciągu dnia do 3 łyknąć. no i magnez łykam profilaktycznie a jak mnie b. boli brzuch to zwiększam do 2tabl. w ciągu dnia - teraz mam akurat chela mag b6 mama -
lilirose wrote:Nie brałam. Myślisz, że powinnam? Bo w sumie ból nie jest tępy ani ciągły, tylko co jakiś czas go czuję. Jak leżę w jakiejś pozycji albo siedzę. Nie wiem od czego to. Może to dzidziuś tam działa?
Mam nospę max, brać całą, czy pół?
U mnie na twardnienie brzucha gin zalecił pół nospy forte. -
nick nieaktualny
-
ogladajac rzeczy na allegro trafiłam na karuzele z projektorem co myślicie
zastanawia mnie jedno czy nie bedzie mi to przeszkadzało jeżeli łóżeczko bedzie stało przy naszym łóżku
http://allegro.pl/fisher-price-karuzela-z-misiami-c0108-projektor-i4949825708.html -
Dziewczynki - jeśli "lubicie" już oglądać tematy typowo porodowe polecam serie PORODY na ipla.tv - jest pokazanych kilka szpitali.
Chociaż ostatnio skupili się na naszej Łódzkiej Matce Polce.
Zyrcia gdyby coś to masz linka z Rydgierem :
http://www.ipla.tv/Porody-odcinek-7/vod-6013952#/page_container
agawera - my też patrzymy na projektory ale bardziej takie zamontowane przy oświetleniuzyrcia, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyScintilla wrote:Dziewczynki - jeśli "lubicie" już oglądać tematy typowo porodowe polecam serie PORODY na ipla.tv - jest pokazanych kilka szpitali.
Chociaż ostatnio skupili się na naszej Łódzkiej Matce Polce.
Zyrcia gdyby coś to masz linka z Rydgierem :
http://www.ipla.tv/Porody-odcinek-7/vod-6013952#/page_container
agawera - my też patrzymy na projektory ale bardziej takie zamontowane przy oświetleniu
no już podjęłam decyzję, że wieczorem jadę na IP. Mam tam koleżankę, która ze mną pojedzie to może się mną dobrze zajmą i nie wcisną na oddział.Sista, A1984 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zyrciam ja gdzies slyszalam ale nie wiem ile w tym prawdy, ze na twardniejacy brzuch nospe trzeba brac systematycznie...mi tez twardnial po nospie jednej nic nie pomoglo jak zaczelam lykac 3 razy dziennie forte i aspargin to za kilka dni pomoglo.
[/url]