Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja ostatnio właśnie dzwoniłam po specjalistach w tej sprawie bo mi się pomieszało ... ubzdurałam sobie, że lekarzowi chodziło o echo a chodziło o Dopllera którego mam wykonać dodatkowo - niestety echo serca zwykle nie jest w pakiecie badania połówkowego i jak dzwoniłam wykonanie kosztuje dodatkowo około 100zł. Ja tak jak Nieukowa podczas połówkowego zapytam czy warto dodatkowo zrobić i echo.
-
agawera - powodzenia ! jak się dobrze "pokaże" to i płeć może będzie widoczna
Burczaki i siuśki ... nie mam pojęcia
Za to mnie zaskoczyła nasza służba zdrowia no ale nie wiem czemu jestem zdziwiona - ponieważ mam wadę wzroku ( może nie dużą ale jest ) chciałam się zapisać do okulisty w okolicach 30 tyg. aby zbadać ciśnienie oka itp. a Pani mi mówi, że BRAK WOLNYCH MIEJSC...ubłagałam ją na siłę i wcisnęła mnie na koniec marca tylko dzięki historii o ciąży - oczywiście mam już przyjść ze skierowaniem od internisty
-
Nieukowa wrote:Agata... hmm... może być problem
Niektóre wyniki mogą być zawyżone (azotyny, urobilinogen) inne zaniżone (białko). Plus na wyniku kolor może być czerwony wpisany.
Także lepiej się powstrzymaj jeszcze z 2 dni...
O kurdę to mój gin się wkurzy bo przyjdę na wizytę bez wyników
Chyba zaryzykuję, najwyżej będę musiała powtarzać. Niewinne buraczki -
to ja też jeszcze w temacie moczu
jak biorę żuravit i gynomed globulki to lepiej zaczekać np.1 dzień z badaniem czy to nie ma wpływu na wynik ?
-
Sęk w tym, że mi brzuch nie twardnieje tylko czasem pobolewa na dole, ale to parę minut może i przestaje. Na razie nie biorę leków, nie chcę się szprycować.
Nospa podobno nie jest całkiem też obojętna dla dziecka. Czytałam, że zawarta w niej drotawertyna może powodować zaburzenia napięcia mięśniowego u dzieci (np. problemy z łapaniem piersi podczas karmienia, z ssaniem, mówieniem), ale to pewnie jak przyjmuje się ją przez dłuższy czas.
Jak bóle się powtórzą i będą silniejsze to wezmę i 15.01 obgadam to z lekarzem.
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
A1984 wrote:Głupkowate pytanie - zjadłam tonę buraczków, robię siku na różowo a jutro rano badanie moczu... myślicie że będzie problem?
Nie ma wpływuJa jadłam buraczki w szpitalu i badali mi mocz, barwa była tylko ciemna i to wszytsko. Spytałam lekarza w szpitalu to powiedział, że barwę zmieniają i wsio
A1984 lubi tę wiadomość
-
lilirose wrote:Truskaweczka, ty już chyba wszystko masz dla malutkiej
No wszystkiego nie ale teraz stopuje za bardzo sie rozkręciłam po poznaniu płci w przyszłym tyg sie dowiem czy sie potwierdzi:)Bo jak nie to znowu zakupy ale wtedy dla chłopca -
lilirose wrote:Sęk w tym, że mi brzuch nie twardnieje tylko czasem pobolewa na dole, ale to parę minut może i przestaje. Na razie nie biorę leków, nie chcę się szprycować.
Nospa podobno nie jest całkiem też obojętna dla dzieckaciągle jakieś ałam, że zawarta w niej drotzacznę na może powodować zaburzenia napięcia mięśniowego u dzieci (np. problemy z łapaniem piersi podczas karmienia, z ssaniem, mówieniem), ale to pewnie jak przyjmuje się ją przez dłuższy czas.
Jak bóle się powtórzą i będą silniejsze to wezmę i 15.01 obgadam to z lekarzem.
Tak jak pisalam wczesniej ma to znaczenie dla dziecka na koniec ciąży, w 3 trymestrze. Uważam ze jeżeli lekarz każe brać nospe to biorę, niż żeby mi sie brzuch napinal i nie daj Boze szyjka się skracala
Mi sie znowu auto popsulo i znowu kasa ja chyba nigdy nie zaczne kupować wyprawki bo ciągle cos innego pożera moje pieniądze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 17:25
[/url]
-
Lokator niewiadomy nie chciał się pokazać ale wszystkie wymiary prawidłowe wskazują na 15 tydzień, szczęśliwa jestem ze wszystko ok
Pytałam lekarza o badania stwierdził że zawczesnie następna wizyta 21.01 no i wtedy będę się umawiać na badania polowkowe
Powiedzcie mi co to są bo nie mam pojecia czy to zwykle usg czy coś innego?Sista, Aka81, Nieukowa, Scintilla, Alorrene13, Czarnaa94, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość
-
aghata wrote:Tak jak pisalam wczesniej ma to znaczenie dla dziecka na koniec ciąży, w 3 trymestrze. Uważam ze jeżeli lekarz każe brać nospe to biorę, niż żeby mi sie brzuch napinal i nie daj Boze szyjka się skracala
Teraz tak się zastanawiam w czym poprać ciuszki dla maluszka. Jaki proszek/płyn wybrać? Trzeba też dodatkowo płukać?
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥