X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawko pościel cudo!

Lili ja prałam chyba w Dzidziusiu lub Bobasie. Nie płukałam dodatkowo jakimiś płynami. Kiedyś bardzo polecali płatki mydlane.

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;)

Wczoraj przywiozłam od siostry ciuszki, jestem zakochana w malutkich cukierkowych ciuszkach. Mając dwóch chłopaków to kolor różowy mile widziany :) Właśnie pralka na pełnych obrotach od rana, bo ilość powalająca. Używałam przy Kubie i Bartku Lovela i teraz też tak bedzie. Płyn do płukania też używam, ale żadko jest w sklepach. Moja siostra z racji, że Zuzia miała na proszki uczulenie prała w płatkach mydlanych, też są dobre i delikatne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 18:27

Alorrene13, Sista, Scintilla lubią tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a to nie za sYbko na pranie ciuszkow?

preg.png[/url]
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie dostalam pake uzywek za 50zl :) Mega zadowolona jestem, malo sprane, niektore wrecz idealne. Malo rozu i jest pelno fajnych rzeczy: niedrapki, skarpeteczki, rajstopki, spodenki, ogrodniczki, rampersy, spioszki, polspioszki, pajace, bluzeczki i body. Chyba z 30 ciuszkow i wszystkie firmowki po 1 dziecku :) Az musialam oddac malej swoja szuflade na te dobra :D

Czas na kolejny polow, zaraz ide buszowac na allegro!

Alorrene13, Scintilla lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanko, co myślicie o USG 3d lub 4d? Kiedy je najlepiej robić? Jestem w tym temacie zielona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 18:54

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    krwawienia- plamienia miałam na poczatku ciazy teraz nie mam na ich zatrzymanie dostawałam duphostan teraz mi tylko sie sni ze plamie
    Agawera ja też mam takie sny :(

agawera lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pewnie pranie powtórzę koło kwietnia/maja i wysusze w wiosennym słoneczku :) Ale te ok 1,5 roku przeleżały w kartonach, wiec z racji mojego ubóstwiania prasowania, zanim poukładam do komody chciałam odświeżyć.

Kasika ja mam 3D robione przy każdej wizycie, a całe badanie mój gin" wrzuca"na pendrive. Natomiast 4D pewnie koło 25 tygodnia ( tak miałam przy Bartku ) bo wtedy super widać buziaczek maluszka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 19:01

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:

Obyśmy sobie nawzajem ciuszków nie podkupowały :D

Nieukowa lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu i jak fajnie widać 3d?

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa ja też już oddałam swoją jedną szufladę Bejbikowi, ale nie mam aż tak dużo ubranek.
    Stwierdzilam ze nastepne zakupy po usg polowkowym, no moze wczesniej jakieś małe ;)

Nieukowa wrote:
    A ja wlasnie dostalam pake uzywek za 50zl :) Mega zadowolona jestem, malo sprane, niektore wrecz idealne. Malo rozu i jest pelno fajnych rzeczy: niedrapki, skarpeteczki, rajstopki, spodenki, ogrodniczki, rampersy, spioszki, polspioszki, pajace, bluzeczki i body. Chyba z 30 ciuszkow i wszystkie firmowki po 1 dziecku :) Az musialam oddac malej swoja szuflade na te dobra :D

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam 3d, tez mam co wizyte ;)
    4d chcialam zrobic zeby poogladac malutka w akcji, bo trudno sobie mi wyobrazic skale jej akrobacji :) myslalam wlasnie zeby sie umowic po polowkowym.

Nadine bez obaw, ja szukam ubranek dziewczecych bez różu wiec zanim cos wybiore to cale alkegro przejrze ze 2x :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ;) Ja mam dziś jakiś zły dzień. Byłam u dentystki i moje zęby są w opłakanym stanie i nie za bardzo można coś na to poradzić (długo by pisać). Potem poszłam do rodzinnego po coś na kaszel a on zrobił ze mnie wyrodną matkę bo piję jedną kawę dziennie i stwierdził że na pewno palę papierosy. Na koniec powiedział że kaszel sam przejdzie i nic mi nie przepisał. No spoko gdyby nie to że ja przez ten kaszel pół nocy nie śpię. No i jeszcze mój telefon został u rodziców...

Ja też nie mam przeciwciał na toksoplazmozę i pewnie na tej wizycie 19stego dostanę skierowanie.
    Dziewczyny to "skakanie nerwów" to właśnie kopniaczki ;) Ja też nie wiedziałam na początku co to, ,wyczytałam na różnych forach że sporo kobiet właśnie tak to odczuwa. No ale teraz już jestem pewna bo mi przy tym brzuch podskakuje :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w opcji 3D widać super :) na monitorze widać to w kolorze tzw. cieniowanie kolorem. A fotki są w kolorze czarnym- zwykłym.

Co do ruchów to od 3 dni czuje już super ;) kocham ten stan, mimo tzw, " tu kuje tam ciągnie "

1vyzzqotzmb7_t.jpg
    Tu Juleczka ma rączkę pod głową.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 20:08

sss, Scintilla, Kikusia lubią tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna ja katar juz podleczyłam, a teraz przeszło mi na lekki kaszel, ale na szczęście taki, że mogę spać i iść do pracy. Chyba pomogła mi herbata z dużą ilością miodu, imbiru i cytryny, jedna za drugą, po kilka dziennie. Kilka razy apap jak mialam podwyzszona temperature lub glowa bolala. Myslalam juz o syropie z cebuli, ale nie cierpię kroić więc nie zrobilam, moze Tobie pomoże? Jak kaszle, zawsze mysle jak tam Maluch w srodku ...

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz kiedys właśnie pisałam ze mój kaszel wyleczyly inhalacje inhalatorem z solą fizjologiczna.

Czarna a czemu z zebami nic się nie da zrobić? Ja właśnie idę wykorzystać swój stan i wylecze swoje zeby za darmo. Dzisiaj specjalnie dzwonilam do tej kliniki żeby upewnić się Pan powiedzial.ze trzeba kartę ciąży i pesel i nawet grosza im nie zapłacę a co, po to są składki Wykorzystam to na maksa.

Jedna z was pisała ze kanalowo prywatnie 150zl u nas 150zl to jedną wizyta a za ząb 3 kanalowy płaci się od 450 do nawet 700zl

preg.png[/url]
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też pije kawę codziennie jedną rano rozpuszczalną :O jej to ja też jestem wyrodna matka ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na IP.
    Z Leonem wszystko dobrze, coś mu tam dynda więc jak na razie Leonem pozostaje. Wymiary jak na 18t5d czyli idealnie. Ja mam prawdopodobnie zapalenie pęcherza, lekarz sugerował, że mogłam coś podłapać w szpitalu wtedy... już tego nie skomentuję.... Powiedział, że mogą mnie położyc na 3 dni w szpitalu, zrobić badanie moczu i poobserwować więc się nie zgodziłam, bo bez sensu kłaść się do szpitala na badanie moczu -_- mam brać urosept, luteinę, nospę 2xdziennie. Z macicą nie jest źle. Co do ciśnienia, już trochę poszło w górę, pewnie ze stresu. Mam leżeć, odpoczywać, nie wstawać intensywnie, dużo pić i nigdzie sama nie chodzić.

Czyli tragedii nie ma, a przynajmniej jestem spokojniejsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 22:30

Truskaweczka250, A1984, Joasia:), Kikusia, Alorrene13, Sista, Scintilla lubią tę wiadomość

• lilirose Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli do prania Dzidziuś, Bobas lub Lovela. Mama podpowiedziała mi, że siostry ciuszki prała w Jelpie, ale to było 20lat temu, więc czas odświeżyć nazwy ;)

Ja mam plan zrobić listę, co kiedy kupować, żeby finansowo nie zrujnować się jednego miesiąca. Tylko od czego zacząć?

Sista lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilirose ja tez bede musiała wszystkie te ubranka i pościele wyprać mi się wydaje ze większość to Lovele kupuje a pamiętacie z dzieciństwa Płatki mydlane Cypisek hehe:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    !! oni mi tu napisali, że dziecko jest w położeniu podłużnym główkowym. To nie za wcześnie ? :o

‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ