X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po wizycie, dowiedzialam sie, ze tez mam twarda macice dzis-faktycznie brzuch ciagnie bardziej niz zwykle,teraz bede wiedziala przynajmniej juz jak odczuwam to twardnienie - mam pobrac nospe 3×1, luteine jak do tej pory i lezec.. no i niestety zwolnienie, gin powiedzial, ze i tak za dlugo juz ryzykowalam i teraz kategorycznie zakazal isc do pracy.. troche dziwnie mi z tym,ale dziecie najwazniejsze teraz.
    USG polowkowe mam na poczatku lutego, a pozniej echo serca-ze wzgledu na pepowine dwunaczyniowa,bo zwieksza prawdopodobienstwo wad serca. Dzis usg nie mialam,bo moj gin nie robi co wizyte, a wy wszystkie co miesiac podgladacie Wasze malenstwa?
    Toxoplazmoze mam przepisana, gin powiedzial,ze co 2 msc robimy.
    Pytalam tez na ktorym boku spac to powiedzial,ze na tym na ktorym wygodnie;) ze czasem dziecko tak sie ulozy,ze nie da rady spac na lewym,ze organizm sam daje sygnaly jak cos nie halo i uwiera np.
    A serow plesniowych kazal nie jesc, zapomnialam tylko dopytac co z tymi z pasteryzowanego mleka, troche mam skleroze ostatnio ;)

Joasia:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dlatego zmieniam gina, bo ani razumi nie robił usg -_- a ten do którego idę teraz robi usg co miesiąc, ale dopiero po 18 tygodniu, ale to już się załapię więc mi wszystko jedno. nette dużo Ci zlecił tej nospy. ja po dzisiejszej kolejnej wizycie na IP mam powiedziane, że 2x1 jak czuję, że bardzo się napina.

Joasia:), nenette lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to super , że po wizytach jest ok i maluszki mają się dobrze :)

Tak my mamy USG przy każdej wizycie.
    Co do pozycji spania, to mi najwygodniej na lewam boku z podusią pod brzuszkiem. Ale czasem budzę się i jestem na prawym boku. Niestety w tym temacie" wygodniej" nie bedzie;) ale co tam, mogę i na stojąco spać, byle dzidziuś miał wygodnie w brzuszku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 22:57

nenette, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• Muniek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczęście na każdej wizycie mam robione usg,także cieszy mnie to ogromnie :-) tym bardziej że już jutro wizyta i zobaczę w końcu po miesiącu moje maleństwo <3 oby dało się dojrzeć co to tam rośnie :-)

nenette lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam 3x1 przez kilka dni i pozniej przestac i ew tylko doraznie..ale ufam mojemu ginowi,wiec licze,ze wie co robi:)

Mi akurat tez lepiej na lewym boku spac,bo z prawej mnie cos uciska. Chce kupic poduszke ciazowa,ale nie mam pojecia ktory ksztalt jest najlepszy? Ten w litere C?

• agawera Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam wzrastać ze staników jaki myślicie kupić o 1 czy 2 miseczki większą 1 ciąży słabo mi rosły piersi i chyba kupowałam 1 rozmiar więcej

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:

dziewczyny z wwy - czy któraś ma ochotę zapisać się ze mną?
    http://mamoiselle.pl/zajecia

Ja bym sie chetnie zapisala,ale narazie mam cwiczyc lezenie:/
    zobaczymy po kolejnej wizycie i polowkowym czy cos sie zmieni,ale to dopiero za miesiac..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    huhu tak czytam dalij i mój Leoncjo waży już 280 g :D Kawał chłopa :D

Alorrene13, Sista lubią tę wiadomość

• lilirose Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Lilirose ja tez bede musiała wszystkie te ubranka i pościele wyprać mi się wydaje ze większość to Lovele kupuje a pamiętacie z dzieciństwa Płatki mydlane Cypisek hehe:)
    Koniecznie trzeba poprać i wyprasować (masakra, nie cierpię prasować :D). A w płatkach to moja mama moje ubranka jeszcze prała, młodszemu rodzeństwu już w proszkach.

U mnie co wizytę robi USG i drukuje do powieszenia w ramce ;) już nie mogę doczekać się wizyty za tydzień, ciekawe czy potwierdzi pierwsze przypuszczenia co do siusiaka :)

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Ja bym sie chetnie zapisala,ale narazie mam cwiczyc lezenie:/
    zobaczymy po kolejnej wizycie i polowkowym czy cos sie zmieni,ale to dopiero za miesiac..

Agata czytasz mi w myslach? Ja chcialam tam chodzic, tylko musze wziac to zaswiadczenie od gina ze moge :D
    Super. Po 20.01 chce isc (po wizycie) :)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś Wam pokażę :) :) :)
    http://zowsik.com/blog/2015/01/jas-reportaz-z-narodzin/

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Coś Wam pokażę :) :) :)
    http://zowsik.com/blog/2015/01/jas-reportaz-z-narodzin/

Piękny ten reportaż, super pamiątka, ale nie wiem czy bym się na taką zdecydowała ;)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ja też pije kawę codziennie jedną rano rozpuszczalną :O jej to ja też jestem wyrodna matka ?

Zdaniem tego lekarza, tak...

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inhalacje za bardzo mi nie pomagają, herbaty piję z sokiem z czarnego bzu i cytryną masę dziennie. Kupiłam syrop, pani w aptece mi doardziła stodal, zobaczymy.

Z tymi zębami to długa historia, jeden jest do wyrwania a w ciąży się nie wyrywa. Drugi do długiego leczenia ok 2-miesięcznego a trzeba skończyć przed III trymestrem tylko że moja dentystka nie ma miejsca już dla mnie... Wcisnęła mnie na koniec stycznia ale wtedy to już raczej nie będzie go zaczynać bo za późno i jeszcze gorzej można narobić. Powiedziała że jak ktoś odwoła wizytę to zadzwoni i zaczniemy. Taką mam nadzieję.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry z rana:)

Czarna ja tak jak Alorenne polecam herbate z miodem,cytryna i imbirem. Jak moje przeziebienie osiagnelo zenitu to pilam tez po prostu ciepla wode z miodem,imbirem i cytryna litrami,zeby tylu herbat nie wciagac;) Internistka przepisala mi syrop prawoslazowy na kaszel, ale nie wiem jak dziala bo mi pomogl syrop z cebuli-polecam. No i plukalam gardlo non stop szalwia na zmiane z rumiankiem,ale mnie mega bolalo, na kaszel to syrop bardziej.

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

• agawera Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poległam dzis musiałam zaprowadzic córkę do szkoły w jedna strone fajnie mi sie szło było super z powrotna masakra , mroczki w oczach musiałam chyba z 4 razy zatrzymywac sie i odpoczywac , i kto powiedział ze ciaza to wspaniały okres by chyba nie poczytalny :(

Joasia:), Czarnaa94 lubią tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry;) Dziś z rana, leżąc w łóżku dostałam 3 pierwsze kopniaki od naszej Córci;) Nawet M poczuł jednego;) Ale się dzień zaczął;)

Z., Muniek, Aka81, agawera, Alorrene13, nenette, A1984, Scintilla, Joasia:), aga87, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki :P

Ja mam kaszel od początku ciąży ;/ Byłam przeziębiona w 6tc, niby nic wielkiego bo bez gorączki, ale od tego czasu, czyli prawie kwartał, męczę się ze spływającą wydzieliną i okropnym spazmatycznym kaszlem. Posiew z gardła mi wyszedł ujemny, lekarze rodzinni i ginekolog jak jeden mąż twierdzą że to teraz już tylko reakcja nadwrażliwości i że powoli minie... no nie mija, nikt nie ma pomysłu jak to leczyć.
    Próbowałam herbatek, tabletek emskich, inhalacji mentolowych i z wody morskiej (pogarszały sprawę!), piłam też 2 rózne syropy. NIC.
    Boję się tylko że w bardziej zaawansowanej ciąży może mi worek owodniowy pęknąć bo jak leżę to bywa że mnie macica boli od tego kaszlu a najczęściej mnie łapie rano lub wieczorem ;/

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Agata czytasz mi w myslach? Ja chcialam tam chodzic, tylko musze wziac to zaswiadczenie od gina ze moge :D
    Super. Po 20.01 chce isc (po wizycie) :)

Dziewczyny, ja dziś idę do gina to wezmę zaświadczenie - mam zamiar pójść na testowe zajęcia jutro lub w weekend to Wam zdam relację! I trzymam kciuki że szybko dołączycie!

nenette lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    a ja jestem po rozmowie z Szefem, ufff... W sumie pogratulował, i jest ok, ale mało nie zemdlałam jak mówiłam. Kamień spadł mi z serca i teraz już tylko cieszyć się ciążą :)
    Miłego dnia !!

A1984, Scintilla, nenette, Joasia:), Nieukowa lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ