Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMelduje sie po wizycie, dowiedzialam sie, ze tez mam twarda macice dzis-faktycznie brzuch ciagnie bardziej niz zwykle,teraz bede wiedziala przynajmniej juz jak odczuwam to twardnienie - mam pobrac nospe 3×1, luteine jak do tej pory i lezec.. no i niestety zwolnienie, gin powiedzial, ze i tak za dlugo juz ryzykowalam i teraz kategorycznie zakazal isc do pracy.. troche dziwnie mi z tym,ale dziecie najwazniejsze teraz.
USG polowkowe mam na poczatku lutego, a pozniej echo serca-ze wzgledu na pepowine dwunaczyniowa,bo zwieksza prawdopodobienstwo wad serca. Dzis usg nie mialam,bo moj gin nie robi co wizyte, a wy wszystkie co miesiac podgladacie Wasze malenstwa?
Toxoplazmoze mam przepisana, gin powiedzial,ze co 2 msc robimy.
Pytalam tez na ktorym boku spac to powiedzial,ze na tym na ktorym wygodnie;) ze czasem dziecko tak sie ulozy,ze nie da rady spac na lewym,ze organizm sam daje sygnaly jak cos nie halo i uwiera np.
A serow plesniowych kazal nie jesc, zapomnialam tylko dopytac co z tymi z pasteryzowanego mleka, troche mam skleroze ostatnioJoasia:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa właśnie dlatego zmieniam gina, bo ani razumi nie robił usg -_- a ten do którego idę teraz robi usg co miesiąc, ale dopiero po 18 tygodniu, ale to już się załapię więc mi wszystko jedno. nette dużo Ci zlecił tej nospy. ja po dzisiejszej kolejnej wizycie na IP mam powiedziane, że 2x1 jak czuję, że bardzo się napina.
Joasia:), nenette lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny to super , że po wizytach jest ok i maluszki mają się dobrze
Tak my mamy USG przy każdej wizycie.
Co do pozycji spania, to mi najwygodniej na lewam boku z podusią pod brzuszkiem. Ale czasem budzę się i jestem na prawym boku. Niestety w tym temacie" wygodniej" nie bedzie;) ale co tam, mogę i na stojąco spać, byle dzidziuś miał wygodnie w brzuszkuWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 22:57
nenette, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
U mnie na szczęście na każdej wizycie mam robione usg,także cieszy mnie to ogromnie
tym bardziej że już jutro wizyta i zobaczę w końcu po miesiącu moje maleństwo
oby dało się dojrzeć co to tam rośnie
nenette lubi tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
nick nieaktualnyNo ja mam 3x1 przez kilka dni i pozniej przestac i ew tylko doraznie..ale ufam mojemu ginowi,wiec licze,ze wie co robi:)
Mi akurat tez lepiej na lewym boku spac,bo z prawej mnie cos uciska. Chce kupic poduszke ciazowa,ale nie mam pojecia ktory ksztalt jest najlepszy? Ten w litere C? -
nick nieaktualnyA1984 wrote:
dziewczyny z wwy - czy któraś ma ochotę zapisać się ze mną?
http://mamoiselle.pl/zajecia
Ja bym sie chetnie zapisala,ale narazie mam cwiczyc lezenie:/
zobaczymy po kolejnej wizycie i polowkowym czy cos sie zmieni,ale to dopiero za miesiac.. -
nick nieaktualny
-
Truskaweczka250 wrote:Lilirose ja tez bede musiała wszystkie te ubranka i pościele wyprać mi się wydaje ze większość to Lovele kupuje a pamiętacie z dzieciństwa Płatki mydlane Cypisek hehe:)
). A w płatkach to moja mama moje ubranka jeszcze prała, młodszemu rodzeństwu już w proszkach.
U mnie co wizytę robi USG i drukuje do powieszenia w ramcejuż nie mogę doczekać się wizyty za tydzień, ciekawe czy potwierdzi pierwsze przypuszczenia co do siusiaka
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
nenette wrote:Ja bym sie chetnie zapisala,ale narazie mam cwiczyc lezenie:/
zobaczymy po kolejnej wizycie i polowkowym czy cos sie zmieni,ale to dopiero za miesiac..
Agata czytasz mi w myslach? Ja chcialam tam chodzic, tylko musze wziac to zaswiadczenie od gina ze moge
Super. Po 20.01 chce isc (po wizycie)
-
Inhalacje za bardzo mi nie pomagają, herbaty piję z sokiem z czarnego bzu i cytryną masę dziennie. Kupiłam syrop, pani w aptece mi doardziła stodal, zobaczymy.
Z tymi zębami to długa historia, jeden jest do wyrwania a w ciąży się nie wyrywa. Drugi do długiego leczenia ok 2-miesięcznego a trzeba skończyć przed III trymestrem tylko że moja dentystka nie ma miejsca już dla mnie... Wcisnęła mnie na koniec stycznia ale wtedy to już raczej nie będzie go zaczynać bo za późno i jeszcze gorzej można narobić. Powiedziała że jak ktoś odwoła wizytę to zadzwoni i zaczniemy. Taką mam nadzieję. -
nick nieaktualnyDzien dobry z rana:)
Czarna ja tak jak Alorenne polecam herbate z miodem,cytryna i imbirem. Jak moje przeziebienie osiagnelo zenitu to pilam tez po prostu ciepla wode z miodem,imbirem i cytryna litrami,zeby tylu herbat nie wciagac;) Internistka przepisala mi syrop prawoslazowy na kaszel, ale nie wiem jak dziala bo mi pomogl syrop z cebuli-polecam. No i plukalam gardlo non stop szalwia na zmiane z rumiankiem,ale mnie mega bolalo, na kaszel to syrop bardziej.Czarnaa94 lubi tę wiadomość
-
poległam dzis musiałam zaprowadzic córkę do szkoły w jedna strone fajnie mi sie szło było super z powrotna masakra , mroczki w oczach musiałam chyba z 4 razy zatrzymywac sie i odpoczywac , i kto powiedział ze ciaza to wspaniały okres by chyba nie poczytalny
Joasia:), Czarnaa94 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry;) Dziś z rana, leżąc w łóżku dostałam 3 pierwsze kopniaki od naszej Córci;) Nawet M poczuł jednego;) Ale się dzień zaczął
Z., Muniek, Aka81, agawera, Alorrene13, nenette, A1984, Scintilla, Joasia:), aga87, Czarnaa94 lubią tę wiadomość
-
Cześć laseczki
Ja mam kaszel od początku ciąży ;/ Byłam przeziębiona w 6tc, niby nic wielkiego bo bez gorączki, ale od tego czasu, czyli prawie kwartał, męczę się ze spływającą wydzieliną i okropnym spazmatycznym kaszlem. Posiew z gardła mi wyszedł ujemny, lekarze rodzinni i ginekolog jak jeden mąż twierdzą że to teraz już tylko reakcja nadwrażliwości i że powoli minie... no nie mija, nikt nie ma pomysłu jak to leczyć.
Próbowałam herbatek, tabletek emskich, inhalacji mentolowych i z wody morskiej (pogarszały sprawę!), piłam też 2 rózne syropy. NIC.
Boję się tylko że w bardziej zaawansowanej ciąży może mi worek owodniowy pęknąć bo jak leżę to bywa że mnie macica boli od tego kaszlu a najczęściej mnie łapie rano lub wieczorem ;/
-
Alorrene13 wrote:Agata czytasz mi w myslach? Ja chcialam tam chodzic, tylko musze wziac to zaswiadczenie od gina ze moge
Super. Po 20.01 chce isc (po wizycie)
Dziewczyny, ja dziś idę do gina to wezmę zaświadczenie - mam zamiar pójść na testowe zajęcia jutro lub w weekend to Wam zdam relację! I trzymam kciuki że szybko dołączycie!nenette lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny,
a ja jestem po rozmowie z Szefem, ufff... W sumie pogratulował, i jest ok, ale mało nie zemdlałam jak mówiłam. Kamień spadł mi z serca i teraz już tylko cieszyć się ciążą
Miłego dnia !!A1984, Scintilla, nenette, Joasia:), Nieukowa lubią tę wiadomość