X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stanik kupiłam w smyku myślałam ze kupić 70b a tu lekki luz 70c i zastanawiam się czy nie wymienić na 75c bo troch mnie chyba uwiera z tyłu chyba ze sie wyrobi

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga obrabowalam 1,5 roczną siostrzenice ;) Jestem jej chrzestną wiec się spełniałam przy zakupach dla małej księżniczki .... a okazuje się, że "dobro powraca " ;)
    A Zuzia urodziła się 5 czerwca, wiec termin idealny z rodzajem ciuszków.

Ja bym wymieniła stanik na większy, bo napewno piersi jeszcze " przytyją ",

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 16:32

A1984, agawera lubią tę wiadomość

• Muniek Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już po wizycie,wszystko jak najbardziej w porządku. Będziemy mieć synusia <3 raczej na 100% bo wyraźne było widać jego sprzęt. Ależ jesteśmy szczęśliwi :-)

Ania1704, Z., A1984, XxMoniaXx, Joasia:), Inesicia, Czarnaa94, Kikusia, nenette, Alorrene13, zyrcia, Scintilla lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek gratuluję syneczka!!!

Muniek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dziś badania, właśnie sprawdzałam wyniki! Tsh mam 3,2 a przyjmuję euthyrox. Na początku ciąży miałam 1,8, czy to nie dziwne, że jest taka różnica?! Sama nie wiem co myśleć.

• A1984 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek gratulacje! Chyba coś zdecydowanie więcej chłopaków na forum, co? ;-)

Ania1704 - w ciąży może TSH skakać, ale powinno się pilnować. Czy badałaś też FT4? Zapewne lekarz Ci powie co i jak, czy zwiększać dawkę itp.

Muniek lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj usłyszałam od 4 osób w pracy teksty w stylu "jezuuuuu ale masz biust" :D
    Fakt że mu się urosło, ze standardowego B do dużego D, czy to już tak będzie cały czas rosło?? Mógłby zostać już na etapie D....

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984, nie miałam dodatkowych badań pod kątem tarczycy! Wizytę mam we wtorek i sądzę, że gin zwiększy mi dawkę leku!

• Muniek Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to bym chciała żeby moje cyce trochę urosły,bo jak narazie to chyba nie bardzo :-P

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie w pewnym sensie ciszy ze biust mi rosnie moze bede miała mleko :)bo poprzednio tylko 1 miseczka i 2-3 tygodnie miałam mleko zawsze bym zaoszczedziła ma mleku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 17:29

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, to dziwne - wydaje mi się że nie powinno się przypisywać leków/ustalać dawkowania na podstawie samego TSH - to trochę mało diagnostyczne. Ja miałam jeszcze badane FT3, FT4, AntyTPO i jeszcze jakieś jedne przeciwciała + USG tarczycy. Z tym że u mnie w rodzinie dużo tarczycowych problemów więc może dlatego...

Ale ustalając dawkowanie lekarz chce mieć zawsze TSH i FT4, mówi że samo TSH niewiele wnosi... może dopytaj gina?

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    A ja to bym chciała żeby moje cyce trochę urosły,bo jak narazie to chyba nie bardzo :-P

No to fajne jest ale do czasu :) Ja myślałam że przytyłam 1,5 - 2kg (tak wskazywała moja waga) a tymczasem wyszło dziś u położnej że 3,2... trochę dużo jak na początek 17 tyg. Nie to żebym się tym przejmowała jakoś strasznie ale czas ograniczyć chyba lekko owoce bo wsuwam dużo a to jednak cukier no i mam w końcu zielone światło na fitness :-)
    Tak więc wiadomo skąd ten większy biust ;-)

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poruszę temat wyniku TSH oraz potrzeby dodatkowych badań!

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek gratulacje synka :-)

Muniek lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Dziewczyny już po wizycie,wszystko jak najbardziej w porządku. Będziemy mieć synusia <3 raczej na 100% bo wyraźne było widać jego sprzęt. Ależ jesteśmy szczęśliwi :-)

Gratulacje !! :) kolejny chłopak do nas dołącza ale SUPER! :)
    ciekawa jestem czy pod koniec okaże się po równo ,czy któraś płeć zwycięży w przewadze :P graphics-babies-205783.gif

Muniek, Nieukowa lubią tę wiadomość

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja też biorę Euthyrox 50. Na początku ciąży wynik TSH miałam 3,5 potem spadło ładnie do 0,89. Dziś też robiłam badania i skoczyło znów do 2, ale ft3 i ft4 w normie. A1984 ma rację, TSH w ciąży może sobie skakać jak mu się podoba i to nie jest wyznacznik czy trzeba zwiększyć dawkę leku czy nie. Ważne jest jak przy tym zachowuje się ft3 i ft4. A w ogóle to jesteś pod opieką endokrynologa? Miałaś badane kiedykolwiek anty-TPO i anty-TG? Ale pocieszę Cię, widzę że masz już 18 tydzień i podobno właśnie na tym etapie dziecko ma już własną tarczycę więc nie musisz się martwić :)
    Ja we wtorek mam endo i ma zdecydować czy mam dalej brać euthyrox ;)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:

No patrz, ja mam to samo. Wszystkie dziewczyny tu o wielkich cycach i zmianie staników a moje nic :P Trochę pełniejsze się zrobiły, ale dalej się mieszczę i na zmianę się na razie nie zanosi ;)

Muniek lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    Ania ja też biorę Euthyrox 50. Na początku ciąży wynik TSH miałam 3,5 potem spadło ładnie do 0,89. Dziś też robiłam badania i skoczyło znów do 2, ale ft3 i ft4 w normie. A1984 ma rację, TSH w ciąży może sobie skakać jak mu się podoba i to nie jest wyznacznik czy trzeba zwiększyć dawkę leku czy nie. Ważne jest jak przy tym zachowuje się ft3 i ft4. A w ogóle to jesteś pod opieką endokrynologa? Miałaś badane kiedykolwiek anty-TPO i anty-TG? Ale pocieszę Cię, widzę że masz już 18 tydzień i podobno właśnie na tym etapie dziecko ma już własną tarczycę więc nie musisz się martwić :)
    Ja we wtorek mam endo i ma zdecydować czy mam dalej brać euthyrox ;)
    nie jestem pod opieką endo!i nie miałam dodatkowych badań! we wtorek mam wizytę u gina i niech zdecyduje co robimy dalej!

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja wyslalam dzis prosbe do endo o recepte, i zadzwonila do mnie se mam przyjsc na wizyte wiec zobaczymy co powie, czy tez nadal mam brac lek czy nie :P Muniek gratki synka (witaj w klubie na xxx% ;)) ja potwierdze na połówkowym.
    Moje cycki urosly srednio, o pół rozmiaru ;) jeszcze o jeden rozmiar moga sie powiekszyc do konca ciazy, nie pogniewam sie ;) wtedy bedzie D ;)

Muniek, Nieukowa lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki Ja na półmetku dzisiaj:)

Gratuluję wizyt:)

Muniek Gratuluje Synka! :)

Moje cyce są juz rozmiaru D z większego B a jak laktacja sie zacznie to nie wiem jaki rozmiar będę nosiła hehe ;P

Muniek lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ