X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    ja jestem w drugiej ciąży 18 tydzień i już czuję delikatne ruchy....
    ale przy pierwszej to był ok. 20,21 tydz.

pozdrawiam

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nosz jak ja Wam zazdroszczę ! Czasem coś tam dziwnego czuję, jakieś bulgotanie czy cuś, ale nie na tyle żebym była pewna, że to Leon. Tak bardzo bym już chciała żeby wiedzieć, że żyję, że jest w porządku :(

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia choć może Cię to nie pocieszy, mam tak samo... Coś tam kujnie, coś tam uciśnie ale nie mam pojęcia czy to bejbik. Czekam <3

zyrcia lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia to moja 3 ciąża i łożysko na tylnej ścianie, wiec kopniaki mocno wyczuwalne... ale dzisiaj to jakieś wieczorne akrobacje urządza bo nawet pod ręką mocno czuć. Jeszcze troszkę cierpliwości kochane ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 23:51

Alorrene13 lubi tę wiadomość

• lilirose Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też bulgocze, ale to raczej przez ilość pożeranych jabłek :D Nowa zachcianka ;)

Dziewczyny, które będą miały chłopców, jakie miałyście zachcianki? Próbuję zebrać info, może coś się powieli :D

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zachcianki przy chłopcach :
    Kuba - pomarańcze tonami
    Bartek - ciasto,jabłka
    Obecna ciąża Julka - ogólnie jedzonko i byle dużo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 23:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie na 90% Leon, chociaż ja obstawiam, że na 100% i od początku miałam przeczucie :D
    Zachcianki: salami paprykowe, pomarańcze (ale wybierałam w sklepie takie twarde i bardzo jasne żeby były bardzo kwaśne! Tak żeby aż wykrzywiało), hektolitry herbaty z cytryną... z podwójną dawką cytryny :D, ogólnie wszystko na słono, ostro i kwaśno, ser żółty obowiązkowo z ogórkiem kiszonym, serek topiony paprykowy tylko, czizy, longery i cola cytrynowa z biedry :D jeśli chodzi o słodycze, to przed ciążą musiałam codziennie coś zjeść (wmawiałam sobie, że cukier mi spada :D) a teraz jem najczęściej ciasteczka Sante owsiane albo z żurawiną. A no i przez pewien czas jadłam mięso, ale w ogromnych ilościach. Dla przykładu: nie przepadam za pieczonym kurczakiem, zawsze wzięłam sobie nóżkę, poskubałam trochę i resztę dla kota, a wtedy miałam taki odlot, że zostawiałam samą kość o.O...

A no i już nie mówię nawet o tym jakie mam bujne owłosienie na głowie- wcześniej 3 włosy na krzyż. Paznokcie tak szybko rosną, że bankrutuję na hybrydzie -_- i mega piękną cera o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 23:59

• lilirose Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Zachcianki przy chłopcach :
    Kuba - pomarańcze tonami
    Bartek - ciasto,jabłka
    Obecna ciąża Julka - ogólnie jedzonko i byle dużo :)
    A całą ciążę te same?

Bo u mnie (podobno mamy mieć chłopca) na początku na kwaśne, w tym właśnie cytrusy, mega kwaśne żelki, ale nie bardzo na octowe (chociaż przypomniałam sobie, że raz zjadłam pół słoika pieczarek w occie...;)).
    Od mięsa mnie odrzucało, ale potem trochę przeszło i nawet zjadłam kotleta w panierce.

Potem odrzuciło mnie od kwaśnego i jadłam/jem w kółko bułki z: serkami topionymi, serem żółtym, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, pomidory, mizerię z jogurtem greckim i teraz chce mi się twardych, soczystych, zimnych jabłek :D

A co do paznokci to rosną jak szalone, są twarde jak nigdy, włosy nie wypadają i ładnie błyszczą. Cera na początku jak u 13latki a teraz już znacznie lepiej ;)

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 00:02

zyrcia lubi tę wiadomość

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze wcześniej byłam mega jogurtowa, jogurty pitne, serki, kefiry a teraz mnie odrzuca od tego :D

• Nikonka Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mam miseczkę DD a przed ciążą miałam D i a to dopiero 16 tydzień a gdzie tu do końca ciąży będą olbrzymie

oeuas65glzp8ycqj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy Kubie im kwaśniej tym lepiej i tak do końca :)
    Przy Bartku słodkie ciasta najlepiej z galaretką, pączki, suchą bułkę z jogurtem, jabłka

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi chyba nie ma reguły ... Mi wróżono dziewczynkę (popsuta cera, podkrążone oczy ;) ) a ma byc podobno chlopiec :)
    Wydaje mi się że mialam mało zachcianek. Na początku jadłam wszystko (nie wymiotowalam). Pozniej roznie bywało... Ulubione kanapki rozne np. Z dobrym pasztetem, majonezem, chrzanem, ogórkiem kwaszonym, ketchupem, kapustka kwaszona, pomarańcze, grejpfruty , mandarynki, czekolada to zawszy byla i zostala, ale tez chipsy, czasami kebab, zupka chińska, chińczyk, kfc też ;) mozna wyliczac w nieskończoność. Chyba naszą wspolną cechą jest jedzenie kwaśnego i może... Słonego/ostrego/ intensywnego :D nie mozecie spac jak ja widze, ale niestety ja musze..... Dobranoc :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 00:19

syy26iyeeuly3wjb.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się wydaje, że wspólny mianownik to kwaśne cały czas albo przez pierwszy okres i też raczej intensywne smaki. Chociaż jak przypomnę sobie pizzę z chilli z pierwszych tygodni ciąży to aż mnie skręca, ledwo ją mogłam przegryźć taka ostra :D

No nic, u mnie może okaże się 15 stycznia, kto u nas zawita :) Ostatnio lekarz powiększał obraz i mówi, że to jak na jego ocenę jąderka. Specjalista od USG na prenatalnych też tak zasugerował. My też tym się mocno zasugerowaliśmy, ale tak naprawdę pewnie szybko przestawilibyśmy się na dziewczynkę. Nie kupiliśmy jeszcze nic dziecku, więc nie będzie większego rozczarowania. Gorzej z rodzinką, bo oni już porobili zakupy, w tym chłopięce ciuszki ;)

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się mam nadzieję dowiem 15go ;)))
    Tylko u nas Leon nie ma wyjścia. Musi zostać Leonem, bo za dużo ciuchów nakupowałam :D no większość jakby się uprzeć dziewczynie można by założyć, ale lepiej żeby został Leoncjo :D

Sista lubi tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Dziewczynki ...

U mnie bez zmian .... kopniaka nie było - i tak samo jak Wy czekam na chwilę w której będę miała pewność, że to lokator mojego brzucha rozrabia ( wolałabym tego uczucia nie pomylić z jelitami :) )

Co do smaków ciążowych i podejrzeń na chłopaka - również u mnie dominowało raczej kwaśno/słone jedzenie - chociaż obecnie zjadłam bym pyszną WZ_tkę ale to efekt tego, że nie jem słodkiego od długiego czasu.
    Potwierdzam również to, że miałam okres w którym cera nie wyglądała ciekawie a do 13 tyg. nudności nie dawały mi żyć.

Zauważyłam, że mam strasznie suche powietrze w mieszkaniu - i jak spędzam w nim większość godzin moja skóra jest jak papier ścierny ... działam już kosmetycznie ale czy macie i polecacie jakiś konkretny nawilżacz powietrza ?

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam smak na kwaśne i dalej taki mam :-) tyle że u mnie będzie dziewczynka ;-) dziewczyny ztymi zachciankami to chyba jest tak że ochota na kwaśne czy słodkie nie określa płci. Tak jak kształt brzucha czy wygląd. Mi mówią że wyglądam kwitnąco i że na pewno chłopak. A na ostatnim Usg widzieliśmy dziewczynkę i to z różnych ujęć :-)

wnidt5odau6o2x80.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana, wczoraj będąc na zakupach widziałam jak jakaś kobieta piła sok wyciskanie i zachciało mi się wypilam sok grejpfruta z truskawka mrożona i lody sprzęt cytrynowy

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem z Lipcówek, wpadłam pytanko zadać ;)

Słuchajcie, z tymi badaniami prenatalnymi... Byłam wczoraj u babki, ginekolog, ktora też ma certyfikat fmf, maluch miał 4,6cm. Ponoć od 4,5 się mierzy przezierność i kość nosową, no a ona mówi, eeee, za mały jeszcze, za 10 dni się zrobi.

No a w imędzyczasie patrze, że koleżanka z lipcówek przy 4cm już ma wszystko pomierzone. Zglupiałam, czy może wiecie jak to w końcu jest ?

Pozdrawiam!
    Mia

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia S wrote:
    Hej dziewczyny, jestem z Lipcówek, wpadłam pytanko zadać ;)

Słuchajcie, z tymi badaniami prenatalnymi... Byłam wczoraj u babki, ginekolog, ktora też ma certyfikat fmf, maluch miał 4,6cm. Ponoć od 4,5 się mierzy przezierność i kość nosową, no a ona mówi, eeee, za mały jeszcze, za 10 dni się zrobi.

No a w imędzyczasie patrze, że koleżanka z lipcówek przy 4cm już ma wszystko pomierzone. Zglupiałam, czy może wiecie jak to w końcu jest ?

Pozdrawiam!
    Mia

Wydaje mi się , że chodzi o zależność między CRL a NT i im dziecko większe tym ma prawo być większe NT - być może lekarz chce mieć pewność, że złapał wymiar w "najlepszym" momencie - hmm... nie wiem czy to dobrze opisałam :D U mnie badanie było robione kiedy kropek miał około 6/7cm i lekarz stwierdził, że to najlepszy czas aby konkretnie zobaczyć min. kość nosową :)

Mia S lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł !! :) jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży,a już byłam to strasznie chciało mi się szpinaku. Wszystko ze szpinakiem musiałam zjeść :D
    Później mi to przeszło, ogólnie najwięcej mam smaków na makarony z sosami, warzywa na patelnie z kurczakiem,mięso z zupy gotowane wyjadam,raz miałam meega zachciankę na żeberka pieczone :D no i oczywiście ciasto z galaretką <3 mandarynki,pomarańcze,serki wiejskie. A co też ciekawe od urodzenia jestem "mleczakiem" wszystko mleczne uwielbiam,a niekiedy mnie odrzuca albo mdli jak zjem jogurcik albo wypiję kakao :P
    I teraz mam tak ,że muszę zjeść zupę do obiadu :D najczęściej pomidorowa
    A mój cyc stoi w miejscu :P ha ha :D

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
‹‹ 396 397 398 399 400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ