Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
aghata wrote:Ja tez tak mialam w drugiej ciąży. Pierwsza obumarla w 10 tyg zaczęłam miec plamienia...druga ciążą na początku to byl koszmar, codziennie sny ze robie, ze leci krew itp. Teraz podchodzę di tego spokojniej co bedzie to bedzie ja nic nie zrobie. Dbamy o siebie i o fasolke a jeśli ten na górze postanowi inaczej co ja poradzę.
Ja tego aż tak ciężko nie przechodzę, ale mam takie dni [jak dziś] że wydaje mi się że bez sensu się łudzę że będę mamą. Ech.
Może to przez przeziebienie ale humor mi siadł totalnie ;(Viola lubi tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:Ja tego aż tak ciężko nie przechodzę, ale mam takie dni [jak dziś] że wydaje mi się że bez sensu się łudzę że będę mamą. Ech.
Może to przez przeziebienie ale humor mi siadł totalnie ;(
Ale dlaczego tak myślisz że nie będziesz mama jak już praktycznie nią zostałaś:)nie można tak źle myśleć mi nawet do głowy nie przyszło zeby tak myśleć na razie jest ok wiec będzie dobrze:) -
Truskaweczko, poprzednio byłam na 200% pewna że mojej ciąży nic nie zagraża, pozytywne myślenie, radość euforia itd. I srogo się zawiodłam, gdy poroniłam.
Statystyka pokazuje że przed 9tc odpadnie z naszego grona co szósta kobitka. Więc wolę się dystansować, bo wiem jak boli strata.
Ale dobra, koniec tych negatywnych myśli, wracam do pracy, może czas będzie mi dziś szybciej płynął bo póki co jak krew z nosa
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, koniecznie dajcie znać dziewczyny jak postępy!Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny ...
Mam wizytę dopiero za tydzień 20.10 a już nie mogę się doczekać aby potwierdzić moją ciążę Jest to początek 6 tygodnia a ja czuje się całkiem nieźle nie mam w ogóle mdłości jak wy ... Pocieszam się że każdy organizm to inaczej przechodzi, prawda ? Właściwie jestem tylko lekko zmęczona i senna i często muszę chodzić do kibelka i to wszystko no brzuch jakby większy/wzdęty.
Co do kawy, piję jedną dziennie z mlekiem, rano w pracy i herbatę czarną/zieloną/owocową.... miłego dnia :* Czy jeszcze któraś przechodzi ten okres tak "bezobjawowo"?Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Co za dzień. Ja do dziś byłam spokojna a dziś też wariuję Niestety po tych stratach siedzi w głowie, że zaraz się to znowu powtórzy.
Powtarzam sobie, że wszystko jest ok ale samej się oszukiwać to ciężko.... eh
Zajęłam się spisywaniem pytań na jutro do gina, aby nie myśleć o maleństwie i brzuszku.
An_Be witajViola, An_Be, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
O to to Viola... Pewnie to dlatego
Ja mam jeszcze caaaaałe 2 tygodnie czekania i pewnie o to się wkurzam. Chcoaiz ten głupi pęcherzyk by się chciało zobaczyć. Ale sobie wymyśliłam że wytrzymam do 8tc i będę się tego trzymać
Ciągle coś mnie w podbrzuszu kłuje więc przynajmniej mam ciągłe potwierdzenia że jakieś przemeblowanie się tam toczy...
Allorene ja zwykle pijałam w pracy 1-2 kawy z mlekiem a teraz przyniosłam sobie fajną Inkę czekoladową - smakuje jak kawa z czekoladą, a z mlekiem jest bardzo smaczna Dla niepoznaki schowałam ją sobie do opakowania po Nesce żeby nikt podejrzeń nie nabrał w robocie
Viola, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nieukowa ja zrobiłam to samo! przyniosłam Inkę w opakowaniu po ciastkach żeby sie nikt nie skapnął
Nieukowa wrote:O to to Viola... Pewnie to dlatego
Ja mam jeszcze caaaaałe 2 tygodnie czekania i pewnie o to się wkurzam. Chcoaiz ten głupi pęcherzyk by się chciało zobaczyć. Ale sobie wymyśliłam że wytrzymam do 8tc i będę się tego trzymać
Ciągle coś mnie w podbrzuszu kłuje więc przynajmniej mam ciągłe potwierdzenia że jakieś przemeblowanie się tam toczy...
Allorene ja zwykle pijałam w pracy 1-2 kawy z mlekiem a teraz przyniosłam sobie fajną Inkę czekoladową - smakuje jak kawa z czekoladą, a z mlekiem jest bardzo smaczna Dla niepoznaki schowałam ją sobie do opakowania po Nesce żeby nikt podejrzeń nie nabrał w robocieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 11:31
-
Rzeczywiście beta Aki wręcz bliźniacza
Ja też przechodzę ciążę prawie bezobjawowo. Bardzo rzadko jest mi mdło, podbrzusze już nie kłuje jak często, kupka do 2-3 dzień ;p więc pod zaparcia lekko można podciągnąć. Bolą mnie tylko cycki i czasami głowa. TyleAlorrene13 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBoże dziewczyny żebyście miały rację!! Jestem ciut spokojniejsza. Kamień spadł mi z serca. Nerwy puszczają aż płakać mi się chce.
Nie wiem w takim razie o co chodziło w czwartek. Co było nie tak, że lekarz tak mnie nastraszył. Oby to było już za mną.
I żeby żadna z nas nie musiała się stresować!Viola lubi tę wiadomość
-
Aka, a kiedy idziesz do gina na nast wizytę?
Aka81 wrote:Boże dziewczyny żebyście miały rację!! Jestem ciut spokojniejsza. Kamień spadł mi z serca. Nerwy puszczają aż płakać mi się chce.
Nie wiem w takim razie o co chodziło w czwartek. Co było nie tak, że lekarz tak mnie nastraszył. Oby to było już za mną.
I żeby żadna z nas nie musiała się stresować! -
nick nieaktualny