X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Ja tez tak mialam w drugiej ciąży. Pierwsza obumarla w 10 tyg zaczęłam miec plamienia...druga ciążą na początku to byl koszmar, codziennie sny ze robie, ze leci krew itp. Teraz podchodzę di tego spokojniej co bedzie to bedzie ja nic nie zrobie. Dbamy o siebie i o fasolke a jeśli ten na górze postanowi inaczej co ja poradzę.

Ja tego aż tak ciężko nie przechodzę, ale mam takie dni [jak dziś] że wydaje mi się że bez sensu się łudzę że będę mamą. Ech.
    Może to przez przeziebienie ale humor mi siadł totalnie ;(

Viola lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Ja tego aż tak ciężko nie przechodzę, ale mam takie dni [jak dziś] że wydaje mi się że bez sensu się łudzę że będę mamą. Ech.
    Może to przez przeziebienie ale humor mi siadł totalnie ;(

Ale dlaczego tak myślisz że nie będziesz mama jak już praktycznie nią zostałaś:)nie można tak źle myśleć mi nawet do głowy nie przyszło zeby tak myśleć na razie jest ok wiec będzie dobrze:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko, poprzednio byłam na 200% pewna że mojej ciąży nic nie zagraża, pozytywne myślenie, radość euforia itd. I srogo się zawiodłam, gdy poroniłam.
    Statystyka pokazuje że przed 9tc odpadnie z naszego grona co szósta kobitka. Więc wolę się dystansować, bo wiem jak boli strata.

Ale dobra, koniec tych negatywnych myśli, wracam do pracy, może czas będzie mi dziś szybciej płynął bo póki co jak krew z nosa :P

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, koniecznie dajcie znać dziewczyny jak postępy!

Alorrene13 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ...
    Mam wizytę dopiero za tydzień 20.10 a już nie mogę się doczekać aby potwierdzić moją ciążę :/ Jest to początek 6 tygodnia a ja czuje się całkiem nieźle nie mam w ogóle mdłości jak wy ... Pocieszam się że każdy organizm to inaczej przechodzi, prawda ? :) Właściwie jestem tylko lekko zmęczona i senna i często muszę chodzić do kibelka i to wszystko no brzuch jakby większy/wzdęty.
    Co do kawy, piję jedną dziennie z mlekiem, rano w pracy i herbatę czarną/zieloną/owocową.... miłego dnia :* Czy jeszcze któraś przechodzi ten okres tak "bezobjawowo"?

Nieukowa lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za dzień. Ja do dziś byłam spokojna a dziś też wariuję :-( Niestety po tych stratach siedzi w głowie, że zaraz się to znowu powtórzy.
    Powtarzam sobie, że wszystko jest ok ale samej się oszukiwać to ciężko.... eh

Zajęłam się spisywaniem pytań na jutro do gina, aby nie myśleć o maleństwie i brzuszku.

An_Be witaj :-)

Viola, An_Be, Nieukowa lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Viola Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba po prostu nadciągają wizyty serduszkowe i zaczynamy się bać co zobaczymy/usłyszymy.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Chyba po prostu nadciągają wizyty serduszkowe i zaczynamy się bać co zobaczymy/usłyszymy.

Może być. Ja jutro umrę pod gabinetem :-)

c77352d493.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...a ja w czwartek;-)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to to Viola... Pewnie to dlatego :)
    Ja mam jeszcze caaaaałe 2 tygodnie czekania i pewnie o to się wkurzam. Chcoaiz ten głupi pęcherzyk by się chciało zobaczyć. Ale sobie wymyśliłam że wytrzymam do 8tc i będę się tego trzymać :)

Ciągle coś mnie w podbrzuszu kłuje więc przynajmniej mam ciągłe potwierdzenia że jakieś przemeblowanie się tam toczy...

Allorene ja zwykle pijałam w pracy 1-2 kawy z mlekiem a teraz przyniosłam sobie fajną Inkę czekoladową - smakuje jak kawa z czekoladą, a z mlekiem jest bardzo smaczna :) Dla niepoznaki schowałam ją sobie do opakowania po Nesce żeby nikt podejrzeń nie nabrał w robocie :P

Viola, Alorrene13 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wynik! Serce mi staneło jak zobaczyłam, że jest.

Zinterpretujcie mi go proszę:

W sobotę 10 506,47

Dziś: 20 379,40

Nieukowa, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg kalkulatora z Belly:
    "HCG podwaja się co 2 dni 2 godzin (50 godzin).
    Średni dwudniowy przyrost to 20379 mlU/ml (94%) (w normie). "

Gratulacje. Piękne bety, ja miałam 5x niższą od ciebie w 20dc...

Aka81 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy któraś z Was widziała już serduszko? Ile mm mają Wasze pociechy? :)

• Viola Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa ja zrobiłam to samo! przyniosłam Inkę w opakowaniu po ciastkach żeby sie nikt nie skapnął:-)
    Nieukowa wrote:
    O to to Viola... Pewnie to dlatego :)
    Ja mam jeszcze caaaaałe 2 tygodnie czekania i pewnie o to się wkurzam. Chcoaiz ten głupi pęcherzyk by się chciało zobaczyć. Ale sobie wymyśliłam że wytrzymam do 8tc i będę się tego trzymać :)

Ciągle coś mnie w podbrzuszu kłuje więc przynajmniej mam ciągłe potwierdzenia że jakieś przemeblowanie się tam toczy...

Allorene ja zwykle pijałam w pracy 1-2 kawy z mlekiem a teraz przyniosłam sobie fajną Inkę czekoladową - smakuje jak kawa z czekoladą, a z mlekiem jest bardzo smaczna :) Dla niepoznaki schowałam ją sobie do opakowania po Nesce żeby nikt podejrzeń nie nabrał w robocie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 11:31

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu nie ma co komentowac moja droga! będą bliźniaki;-) przyrost imponujący i książkowy.
    Aka81 wrote:
    Dziewczyny mam wynik! Serce mi staneło jak zobaczyłam, że jest.

Zinterpretujcie mi go proszę:

W sobotę 10 506,47

Dziś: 20 379,40

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście beta Aki wręcz bliźniacza ;)

Ja też przechodzę ciążę prawie bezobjawowo. Bardzo rzadko jest mi mdło, podbrzusze już nie kłuje jak często, kupka do 2-3 dzień ;p więc pod zaparcia lekko można podciągnąć. Bolą mnie tylko cycki i czasami głowa. Tyle :)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sky wrote:
    Cześć dziewczyny, czy któraś z Was widziała już serduszko? Ile mm mają Wasze pociechy? :)

Ja póki co widzialam pecherzyk - 9mm i ciałko żółte, więc cos się tam rozwija ;)

Aka81, Sky lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny żebyście miały rację!! Jestem ciut spokojniejsza. Kamień spadł mi z serca. Nerwy puszczają aż płakać mi się chce.

Nie wiem w takim razie o co chodziło w czwartek. Co było nie tak, że lekarz tak mnie nastraszył. Oby to było już za mną.

I żeby żadna z nas nie musiała się stresować!

Viola lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka, a kiedy idziesz do gina na nast wizytę?
    Aka81 wrote:
    Boże dziewczyny żebyście miały rację!! Jestem ciut spokojniejsza. Kamień spadł mi z serca. Nerwy puszczają aż płakać mi się chce.

Nie wiem w takim razie o co chodziło w czwartek. Co było nie tak, że lekarz tak mnie nastraszył. Oby to było już za mną.

I żeby żadna z nas nie musiała się stresować!

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violu mam zadzwonić wieczorem z wynikami. Zobaczę co mi powie, ale nie wiem czy pójdę do niego.

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka piękna beta i piękny przyrost :-)

Aka81 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ