X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiulka witaj :-)

Evell też mam lutkę dopochwową, aplikacja jej to istna gimnastyka ( bynajmniej jak dla mnie) i bardzo łatwo coś obetrzeć sobie. Mi też wylatuje żółto- biały śluz po lutce. Czytałam na necie że to normalne. A te coś ciemne, naprawdę może być obtarcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 22:23

Viola lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • aghata Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladam mecz Polska-Niemcy ale emocje normalnie nie cierpie pilki ale chciwlabym zeby Polacy wygrali

Viola lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Viola Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wygraliśmy!!!!! Pierwszy raz od czasów bitwy pod Grunwaldem; -)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny. Wszyscy spia a ja musialam wstac bo moja mala spac nie moze...w nocy dopadly mnie bole brzucha i lekka biegunka jakbym sie czyms strula i mysle sobie co ja takiego zjadlam nie wiem...czy takie cos moze byc grozne? Oczywiscie juz jest ok wzielam w nocy nospe i przeszlo.

preg.png[/url]
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata dopoki nie masz wysokiej goraczki albo biegunka nie trwa tygodniami to nic zlego sie nie stanie. Pamietaj tylko zeby odpowiednio duzo plynow wypijac.

A ja mam pytanie, czy pijecie kofeine w ciazy? Ja z kawy zrezygnowalam od razu i pijam zbozowa, ale gorzej z herbata bo pijalam zawsze po kilka dziennie. Teraz staram sie robic po prostu duzo slabsza...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wypilam pierwsz kawe od kiedy wiem, ze jestem w ciazy. Slabiutka, z plaskiej łyżeczki kawy rozpuszczalnej. Po 3/4 filiżanki preszla mi ochota;) Ponoc 4 herbaty maja tyle kofeimy co 2 kawy. Nie wiem jak to sie ma do herbat owocowych...

Aghata, mnie w nocy tez bolal brzuch, mialam wrazenie, ze jelita mi sie skrecaja:/ Podejrzewam, ze to od mleka albo szynki, nigdy wczesniej nie mialam takiego problemu, a to juz 2 razy w ciagu 3 dni.

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole, to witam Kolezanki:) Termin mam na 30 maja i troche Was poczytuje, bo cos mi sie wydaje, ze jednak w czerwcu malenstwo się urodzi:)

Milej niedzieli:)

Nieukowa lubi tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pogodnej niedzieli mini-graphics-flowers-709546.gif

Viola, Alorrene13 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki, dzisiaj ciepło ale bez słońca, ale i tak pojedziemy sobie do żubrów do lasu a później na obiad do knajpy która jest naprzeciw lasu.....no i oczywiście już wiem jaką zupę zamówię-rosół!!!!! ;-) Nieukowa, co do kofeiny to ja już nie piję kawy bo mi nie podchodzi teraz, a herbaty piję na zmianę raz owocowa, raz czarna raz zielona.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! U mnie też dzisiaj ciepło, ale pochmurno i mgliście. Idziemy na spacer do lasu - może jakiś grzybek się trafi ;) A później do rodziców na obiad i wiadomo: rosół, wytęskniony całym tygodniem :D
    Nieukowa, pisałam o piciu kawy i herbaty po mojej pierwszej wizycie u gineksa. Położna mi powiedziała, że nie wolno... Kawy nie piję, zastąpiłam inką na mleku. A moją ukochaną herbatę earl grey zamieniłam na owocówki: bardzo smaczną granat + żurawina oraz pomarańcza + imbir.
    Życzę Wam dziewuszki udanej niedzieli i pysznego rosołu ;)

P.S. Dzisiaj rano odkryłam na nowo wspaniały smak krakersów.

Viola lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piłam 3 kawy dziennie, teraz piję 1 z malutkiej łyżeczki. Ja z kolei słyszałam, że tak od razu kawy odstawić też nie można tylko sukcesywnie. Gin mi mówił, że organizm sam odrzuci, jak trzeba będzie. Tak jak Violu piszesz, nie podchodzi kawa teraz.
    Dziś jedną musiałam wypić, bo wstałam z mega bólem głowy, mała filiżanka kawki i przeszło :-)

U mnie dziś jesień. Deszcz siąpi, wiatr wieje, aż się nigdzie wychodzić nie chce.

Lauda Ty odkryłaś na nowo krakersy a ja Nesquik-a :-) Mniam

Viola lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie;) U mnie wczoraj i dziś mega śpioch i zmęczenie. Nawet mi się pisać nie chce;(

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.Już mi sie to cholerstwo nie pokazało o oby juz nie przyszlo. Na wkładce miałam troche śluzu dziś od tej luteiny ale juz ok.Kasika8303 moze masz racje,że to otarcie było powiem ci,że ja tej luteiny też nie umiem włozyc głeboko a potem mi wszystko wyplywa jakies grudki :-/dziś mam zawroty głowy caly dzien i do tego mdlosci mnie mecza lekkie.

• Asiula88 Nowa

Wysłany: 12 października 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mało to ostatnio zaglądałam, wszystko przez ilość pracy i kiepskie samopoczucie. Od początku tygodnia męczą mnie mdłości, co prawda nie wymiotuję, ale i tak jest to bardzo wyczerpujące. Najgorzej jest oczywiście rano, w ciągu dnia też mnie dopadają, wystarczy wtedy, że szybko coś przekąszę i na jakiś czas mdłości ustępują. Stałam się też bardziej senna, w ciągu dnia zasypiam dosłownie na siedząco, wcześniej nigdy mi się to nie zdarzało, a jak już to było to oznaką choroby. Dzisiaj całe szczęście wolne i juto też także wypoczywam i zbieram siły na kolejny tydzień. Jutro też czeka mnie pierwsza wizyta u ginekologa, zaczynam się stresować... Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i zobaczę maleńkie bijące serduszko. 3majcie kciuki dziewczyny. Pozdrawiam i życzę przyjemnego niedzielnego leniuchowania :)

0d1yyx8dqhygl8hb.png

Truskaweczka250, Viola, lauda lubią tę wiadomość

Asia88
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell to stawiam na to otarcie. Mi też wylatują grutki takie biało- żółte. Czytałam na necie że to norma, progesteron się wchłania a reszta wylatuje. No aplikowanie jej to akrobatyka :-)

Asiula to trzymamy kciuki za jutrzejszą wizytę.

Ja mam we wtorek na godz. ........ 21 :-) dopisali mnie bo miejsce było dopiero na listopad :-) Lekarz mój na co dzień przyjmuje 160 km od mojego miasta ale przyjeżdża 2 razy w tyg. do miasta do którego mam 40 km. Z jeden strony nie mogę się doczekać wizyty a z 2 str. stresik :-)
    23 października mam wizytę u drugiego gina na NFZ, aby mieć też lekarza na miejscu w razie co. do tego drugiego będę rzadko chodzić, ale w razie co nie będę 160 km musiała jeździć.

Viola lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki..ale dzisiaj się masakrycznie czuje,:( jak bym umierała hehe
    do południa było ok trochę mnie mdliło, ale po 12 to taki ból głowy mam ze az oczy mnie bolą ciśnienie do kitu 105/61 strasznie niskie jak dla mnie, zgaga okropielna co bym nie zjadła, i już nic nie jadłam:( żołądek jak głaz..jeszcze tak źle sie nie czułam w tym trymestrze:(

Viola lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za te oczekujące :)
    U mnie dziś jakoś nieciekawie, mdli mnie i przed jedzeniem i po. Zimna cola jak na razie pomaga chwilowo ;)

Ja plamienia mam ciągle w sumie od początku ciąży. Najczęściej to śluz zabarwiony na różowo lub na brązowo a czasami zdarzyły się nitki krwi, ale wierzę że to nie oznacza nic złego bo ciąża się rozwija (mam nadzieję). Wizyta zbliża się wielkimi krokami, ale odkąd nie siedzę prawie wcale w internecie jestem spokojniejsza, także polecam :) Wierzę że w środę zobaczę 2 bijące serduszka :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!!! witam się z rana :-) jako pierwsza :-) niestety dopadają mnie poranne mdłości, które trwają prawie cały dzień :-( a jeszcze dziś mi krew pobierali i już w ogóle kiepsko ze mną :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć od rana. Ja też dzisiaj się czuję jakoś dziwacznie. Niby coś tam siedzi w przełyku, coś tam siedzi na żołądku, ale wymiotów nadal nie mam. Zaliczam natomiast mega spadek apetytu. Nic mi się nie chce jeść.
    Mam do Was pytanie, pośród wszystkich objawów o jakich piszemy jeszcze nikt nie wymienił problemów z cerą. Czy tylko ja borykam się z tą uciążliwością? O rany... dziewczyny od kilkunastu dni przeżywam okres dojrzewania na nowo. Tylko, że gorzej. Na szyi i wczoraj na nosie (o losie!!!) zrobiły mi się normalnie wrzody :( :( :(
    Wiadomo, żadnego wyciskania, ale boli, jest twarde i znika gdzieś po tygodniu. Czy Wy też macie podobne problemy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula, trzymam kciuki. Na pewno będzie wszystko dobrze :)
    Asiula88 wrote:
    Jutro też czeka mnie pierwsza wizyta u ginekologa, zaczynam się stresować... Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i zobaczę maleńkie bijące serduszko. 3majcie kciuki dziewczyny. Pozdrawiam i życzę przyjemnego niedzielnego leniuchowania :)

‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ