Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny, tak strasznie mi jest przykro z powodu tragedii Amberli. Nie wiem jakimi słowami można ją pocieszyć.
Zanalazłam taką stronę z modlitwami, może pomogą nam się uspokoić i znaleźć słowa wyrażające nasze lęki i troskę o dzieci.
http://duchowaadopcjadziecka.wordpress.com/modlitwy/modlitwy-kobiety-w-stanie-blogoslawionym/Viola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mam dobrą stronę o betach - zestawienia wielkości bety w dniach dpo, wykresy odpowiednio do ciąż z 1 dzieckiem i do bliźniąt/trojaczków:
http://www.betabase.info
Znajoma z OF, która zaszła dokładnie w tym dniu co ja, też poroniła właśnie dzisiaj. Cholerny świat ;/ -
a ja właśnie ściągnęłam ze strony labo moje wyniki z soboty i chyba mam anemię, a nigdy w życiu nie miała, nawet w żadnej ciąży. Wszystkie wyniki morfologii mam poniżej norm. Nie mam pojęcia co się teraz robi, pewnie gin każe czymś się faszerować żeby uzupełnić braki.
-
Dziewczynki ja mam pytanie jeśli chodzi o pierwsze usg to zawsze jest dopochwowe?? czy też normalne? bo w tym tyg sie wybieram i nie powiedział mi gin jakie to będzie czy dopochwowe czy normalne a czytałam w sieci ze do 12 tygodnia tylko dopochwowe robią..i nie wiem czy męża brać czy nie..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Badanie będzie dopochwowe. My tez mielismy isc razem, nie z mojej inicjatywy,a po uswiadomieniu zdecydowalismy wchodzić razem do gabinetu dopiero przy USG przez brzuch:)
Ambrela, tak bardzo mi przykro... ; (Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 15:03
-
Aka81 wrote:Truskaweczko, dopochwowe.
Violu, na pewno będziesz brać jakieś preparaty na podwyższenie.
Violu będziesz musiała łykać żelazo:) ja łykałam od mc tak sama dla siebie i morfologia wyszła bardzo dobrze że aż dla dwojga wiec juz nie muszę go łykać -
nick nieaktualnyTruskaweczka, mój gin kazał mi przyjść na kolejną wizytę 31.10. i wtedy da mi skierowanie na USG. Ponieważ będę już wtedy w 11 lub 12 tc (zależy od terminu wykonania badania), to będzie już normalne. Obiecał mi zdjęcia i nagranie bicia serduszka.
Póki co, badał mnie tylko i powiedział, że USG dopochwowe jest jego zdaniem niepotrzebne. W badaniu ocenił, że rozwój ciąży przebiega prawidłowo, a nie chce niepotrzebnie "grzebać" sprzętem.
Z tego co wiem, to USG przez powłoki brzuszne wykonuje się od 11 tc.
Na tej stronie są podstawowe informacje o badaniu:
http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/USG-w-ciazy-najwazniejsze-pytania-o-badanie-usg-w-ciazy_34862.html
Truskaweczka250 wrote:Dziewczynki ja mam pytanie jeśli chodzi o pierwsze usg to zawsze jest dopochwowe?? czy też normalne? bo w tym tyg sie wybieram i nie powiedział mi gin jakie to będzie czy dopochwowe czy normalne a czytałam w sieci ze do 12 tygodnia tylko dopochwowe robią..i nie wiem czy męża brać czy nie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 15:08
Truskaweczka250 lubi tę wiadomość
-
Dokładnie tak jak dziewczyny piszą, ja też bym już bardzo chciała wziąć mężusia, ale jednak taki widok dla faceta jest pewnie nie za fajny jak jego żonie inny facet gmyra w majtach;-) oszczędzę mu tego, tylko że my do tej pory nie dotrwaliśmy do momentu kiedy mógłby iść. oby tym razem!
-
lauda wrote:Truskaweczka, mój gin kazał mmi przyjść na kolejną wizytę 31.10. i wtedy da mi skierowanie na USG. Ponieważ będę już wtedy w 11 lub 12 tc (zależy od terminu wykonania badania), to będzie już normalne. Obiecał mi zdjęcia i nagranie bicia serduszka.
Póki co, badał mnie tylko i powiedział, że USG dopochwowe jest jego zdaniem niepotrzebne. W badaniu ocenił, że rozój ciąży przebiega prawidłowo, a nie chce niepotrzebnie "grzebać" sprzętem.
Z tego co wiem, to USG przez powłoki brzuszne wykonuje się od 11 tc.
Na tej stronie są podstawowe informacje o badaniu:
http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/USG-w-ciazy-najwazniejsze-pytania-o-badanie-usg-w-ciazy_34862.html
No właśnie o to grzebanie mi chodzi żeby nic sie nie stało jak będzie tam grzebać.. a pęcherz trzeba mieć pusty to tego badania? -
lauda wrote:W badaniu ocenił, że rozwój ciąży przebiega prawidłowo, a nie chce niepotrzebnie "grzebać" sprzętem.
Przepraszam za glupie pytanie, ale w jakim badaniu lekarz ocenil, ze ciaza przebiega prawidlowo? Bo mnie to zaintrygowalo:)Sky lubi tę wiadomość
-
Przy usg dopochwowym nie ma znaczenia czy masz pecherz pusty czy pełny. Lekarz wsadza tylko kawałek tego czegoś, zakłada na górę prezerwatywe i nakłada na to żel. Przy tym usg dobrze widać na początku wszystko bo przez brzuch lekarz mało co zobaczy.mi w 14 tyg jak Robilam w 1 ciąży prenatalne to tez radiolog robił dopochwowe żeby się upewnić i dobrze zobaczyć[/url]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDomyślam się, że "macanym". Miękka, powiększająca się macica itp.
Nie chcę nikogo straszyć, ale ja nie ufam takim badaniom. Przez takie badanie przenosiłam o prawie 4 tygodnie martwą ciążę. Bo wszystko u mnie rosło tylko dzidzia już nie.
Violu życzę Ci abyście razem mogli oglądać te cudowne widoki do końca ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 15:26
Viola, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Ja byłam na USG w piątek i M sam stwierdził, że nie ma innej opcji tylko idzie ze mną. Kiedy lekarz zaczynał badanie to M siedział za kotarą. Dopiero kiedy było widać Maleństwo to poprosił M. Był bardzo zadowolony, że mógł zobaczyć pikające serduszko, a i tak na mnie nie patrzył tylko na monitor;)
Truskaweczka na USG miałam akurat pusty pęcherz, ale w sumie lekarz nie mówił czy ma być pusty czy pełny.w
My codziennie odmawiamy jedną z modlitw ze strony zaproponowanej przez laudę i wierzę, że wszystko będzie dobrze. Musi być.
Dziś byłam zrobić morfologię, mocz, glukozę, HBs Ag, WR, HIV, toksoplazmozę, cytomegalię i różyczkę. Póki co wiem, że morfologia i glukoza w normie, a w moczu chyba zbyt wysokie ph (7,5). Niby mieści się w normie, ale jest na granicy, więc chyba powinnam jakoś je obniżyć. Na resztę wyników jeszcze czekam.
A tak w ogóle to dziś myślałam, że zacznę wymiotować, ale póki co zrobiło mi się trochę lepiej. Na wszelki wypadek wysłałam M po herbatę imbirową.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 19:44
Truskaweczka250, Z. lubią tę wiadomość
-
Dziękuję Aka:-)
ja tez uważam że nie można bez USG stwierdzić czy ciąża sie rozwija czy tez nie, no niestety ale taka jest prawda, ja miałam gigantyczna betę, miękką macice, badania wzorowe itd a zarodek obumarł, więc takie macane badanie to raczej jest mało wiarygodne. Sorry, takie jest moje zdanie, a gdyby nie można było robić USG to by nie robili, a robią wszędzie i w każdym szpitalu.
Aka81 wrote:Domyślam się, że "macanym". Miękka, powiększająca się macica itp.
Nie chcę nikogo straszyć, ale ja nie ufam takim badaniom. Przez takie badanie przenosiłam o prawie 4 tygodnie martwą ciążę. Bo wszystko u mnie rosło tylko dzidzia już nie.
Violu życzę Ci abyście razem mogli oglądać te cudowne widoki do końca ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 15:57
Czarnaa94 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny