X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak strasznie mi jest przykro z powodu tragedii Amberli. Nie wiem jakimi słowami można ją pocieszyć.
    Zanalazłam taką stronę z modlitwami, może pomogą nam się uspokoić i znaleźć słowa wyrażające nasze lęki i troskę o dzieci.

http://duchowaadopcjadziecka.wordpress.com/modlitwy/modlitwy-kobiety-w-stanie-blogoslawionym/

Viola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauda bardzo fajna strona.

Jeśli chodzi o tragedię Amberli to nie ma słów pocieszenia. Możemy tylko przy niej być i ją wspierać jeśli pozwoli i jeśli zechce.

Viola lubi tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dobrą stronę o betach - zestawienia wielkości bety w dniach dpo, wykresy odpowiednio do ciąż z 1 dzieckiem i do bliźniąt/trojaczków:
    http://www.betabase.info

Znajoma z OF, która zaszła dokładnie w tym dniu co ja, też poroniła właśnie dzisiaj. Cholerny świat ;/

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie ściągnęłam ze strony labo moje wyniki z soboty i chyba mam anemię, a nigdy w życiu nie miała, nawet w żadnej ciąży. Wszystkie wyniki morfologii mam poniżej norm. Nie mam pojęcia co się teraz robi, pewnie gin każe czymś się faszerować żeby uzupełnić braki.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja mam pytanie jeśli chodzi o pierwsze usg to zawsze jest dopochwowe?? czy też normalne? bo w tym tyg sie wybieram i nie powiedział mi gin jakie to będzie czy dopochwowe czy normalne a czytałam w sieci ze do 12 tygodnia tylko dopochwowe robią..i nie wiem czy męża brać czy nie.. :/

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violu, zapisze Ci pewnie witaminy, zwłaszcza żelazo. Ja też jestem na granicy, co mnie zdziwiło, ale o tym już pisałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko, dopochwowe.

Violu, na pewno będziesz brać jakieś preparaty na podwyższenie.

• Natka88 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie będzie dopochwowe. My tez mielismy isc razem, nie z mojej inicjatywy,a po uswiadomieniu zdecydowalismy wchodzić razem do gabinetu dopiero przy USG przez brzuch:)

Ambrela, tak bardzo mi przykro... ; (

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 15:03

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png

Wysłany: 13 października 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Truskaweczko, dopochwowe.

Violu, na pewno będziesz brać jakieś preparaty na podwyższenie.
    Kurcze:( to nie za fajnie:( a to na takim zewnętrznym nic nie będzie widać??:(

Violu będziesz musiała łykać żelazo:) ja łykałam od mc tak sama dla siebie i morfologia wyszła bardzo dobrze że aż dla dwojga wiec juz nie muszę go łykać:)

25.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka, mój gin kazał mi przyjść na kolejną wizytę 31.10. i wtedy da mi skierowanie na USG. Ponieważ będę już wtedy w 11 lub 12 tc (zależy od terminu wykonania badania), to będzie już normalne. Obiecał mi zdjęcia i nagranie bicia serduszka.
    Póki co, badał mnie tylko i powiedział, że USG dopochwowe jest jego zdaniem niepotrzebne. W badaniu ocenił, że rozwój ciąży przebiega prawidłowo, a nie chce niepotrzebnie "grzebać" sprzętem.
    Z tego co wiem, to USG przez powłoki brzuszne wykonuje się od 11 tc.

Na tej stronie są podstawowe informacje o badaniu:
    http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/USG-w-ciazy-najwazniejsze-pytania-o-badanie-usg-w-ciazy_34862.html
    Truskaweczka250 wrote:
    Dziewczynki ja mam pytanie jeśli chodzi o pierwsze usg to zawsze jest dopochwowe?? czy też normalne? bo w tym tyg sie wybieram i nie powiedział mi gin jakie to będzie czy dopochwowe czy normalne a czytałam w sieci ze do 12 tygodnia tylko dopochwowe robią..i nie wiem czy męża brać czy nie.. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 15:08

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak dziewczyny piszą, ja też bym już bardzo chciała wziąć mężusia, ale jednak taki widok dla faceta jest pewnie nie za fajny jak jego żonie inny facet gmyra w majtach;-) oszczędzę mu tego, tylko że my do tej pory nie dotrwaliśmy do momentu kiedy mógłby iść. oby tym razem!

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png

Wysłany: 13 października 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda wrote:
    Truskaweczka, mój gin kazał mmi przyjść na kolejną wizytę 31.10. i wtedy da mi skierowanie na USG. Ponieważ będę już wtedy w 11 lub 12 tc (zależy od terminu wykonania badania), to będzie już normalne. Obiecał mi zdjęcia i nagranie bicia serduszka.
    Póki co, badał mnie tylko i powiedział, że USG dopochwowe jest jego zdaniem niepotrzebne. W badaniu ocenił, że rozój ciąży przebiega prawidłowo, a nie chce niepotrzebnie "grzebać" sprzętem.
    Z tego co wiem, to USG przez powłoki brzuszne wykonuje się od 11 tc.

Na tej stronie są podstawowe informacje o badaniu:
    http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/USG-w-ciazy-najwazniejsze-pytania-o-badanie-usg-w-ciazy_34862.html

No właśnie o to grzebanie mi chodzi żeby nic sie nie stało jak będzie tam grzebać.. a pęcherz trzeba mieć pusty to tego badania?

25.png
    Mili <3
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda wrote:
    W badaniu ocenił, że rozwój ciąży przebiega prawidłowo, a nie chce niepotrzebnie "grzebać" sprzętem.

Przepraszam za glupie pytanie, ale w jakim badaniu lekarz ocenil, ze ciaza przebiega prawidlowo? Bo mnie to zaintrygowalo:)

Sky lubi tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy usg dopochwowym nie ma znaczenia czy masz pecherz pusty czy pełny. Lekarz wsadza tylko kawałek tego czegoś, zakłada na górę prezerwatywe i nakłada na to żel. Przy tym usg dobrze widać na początku wszystko bo przez brzuch lekarz mało co zobaczy.mi w 14 tyg jak Robilam w 1 ciąży prenatalne to tez radiolog robił dopochwowe żeby się upewnić i dobrze zobaczyć

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W badaniu szyjki macicy oraz na podstawie badań laboratoryjnych. Jak to mówi mój mąż: zbadał mnie analitycznie i dowcipnie.

• aghata Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wcale nie grzebie tam gdzie jest dziecko tylko obok i nie jest w stanie niczego uszkodzić.jakby tak bylo nie robili by takiego usg

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domyślam się, że "macanym". Miękka, powiększająca się macica itp.

Nie chcę nikogo straszyć, ale ja nie ufam takim badaniom. Przez takie badanie przenosiłam o prawie 4 tygodnie martwą ciążę. Bo wszystko u mnie rosło tylko dzidzia już nie.

Violu życzę Ci abyście razem mogli oglądać te cudowne widoki do końca ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 15:26

Viola, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na USG w piątek i M sam stwierdził, że nie ma innej opcji tylko idzie ze mną. Kiedy lekarz zaczynał badanie to M siedział za kotarą. Dopiero kiedy było widać Maleństwo to poprosił M. Był bardzo zadowolony, że mógł zobaczyć pikające serduszko, a i tak na mnie nie patrzył tylko na monitor;)
    Truskaweczka na USG miałam akurat pusty pęcherz, ale w sumie lekarz nie mówił czy ma być pusty czy pełny.w
    My codziennie odmawiamy jedną z modlitw ze strony zaproponowanej przez laudę i wierzę, że wszystko będzie dobrze. Musi być.
    Dziś byłam zrobić morfologię, mocz, glukozę, HBs Ag, WR, HIV, toksoplazmozę, cytomegalię i różyczkę. Póki co wiem, że morfologia i glukoza w normie, a w moczu chyba zbyt wysokie ph (7,5). Niby mieści się w normie, ale jest na granicy, więc chyba powinnam jakoś je obniżyć. Na resztę wyników jeszcze czekam.
    A tak w ogóle to dziś myślałam, że zacznę wymiotować, ale póki co zrobiło mi się trochę lepiej. Na wszelki wypadek wysłałam M po herbatę imbirową.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 19:44

Truskaweczka250, Z. lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Viola Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Aka:-) <3
    ja tez uważam że nie można bez USG stwierdzić czy ciąża sie rozwija czy tez nie, no niestety ale taka jest prawda, ja miałam gigantyczna betę, miękką macice, badania wzorowe itd a zarodek obumarł, więc takie macane badanie to raczej jest mało wiarygodne. Sorry, takie jest moje zdanie, a gdyby nie można było robić USG to by nie robili, a robią wszędzie i w każdym szpitalu.
    Aka81 wrote:
    Domyślam się, że "macanym". Miękka, powiększająca się macica itp.

Nie chcę nikogo straszyć, ale ja nie ufam takim badaniom. Przez takie badanie przenosiłam o prawie 4 tygodnie martwą ciążę. Bo wszystko u mnie rosło tylko dzidzia już nie.

Violu życzę Ci abyście razem mogli oglądać te cudowne widoki do końca ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 15:57

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tu rownież :-D termin przypada na 11.06.2015 :-)

lauda, Inesicia, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ