X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Lili wydaje mi się, że lekarz rodzinny nie zajmie się tarczycą. Ja próbowałam, ale mnie odesłał do endo.
    Moja ciocia leczy niedoczynność. Po zdiagnozowaniu i ustaleniu dawki dostała karteczkę od endo do rodzinnego i wtedy już rodzinny przypisuje recepty.

Aka, a kiedy byłaś? Bo od 2015 weszła zmiana i teraz rodzinny ma się zajmować tarczycą. Ja chodzę do prywatnego, ale chcę zaoszczędzić, bo taki jeden wypad to 150 zł :/

Dziewczyny, czy powinnam martwić się smużką czerwonej krwi w śluzie? Nic mnie nie boli, nic nie dokucza (czasem lekko brzuch zaboli na dole, jak wstanę po dłuższym siedzeniu, ale po sekundzie mija). Dodam, że wczoraj wieczorem był seks. Kurczę, zmartwiłam się, bo miałam kiedyś raz taką smużkę, ale takie kawy z mlekiem, a teraz taka cieniutka kreseczka krwi. Wzięłam pół nospy max i nie wiem, czy coś jeszcze robić?

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedawno wróciłam ze "Światełka do Nieba" z Poznania. Powiem wam że się wzruszyłam. Moje dzieciątko w czerwcu zostanie przebadane na słuch dzięki Orkiestrze, zapewne też gdzieś na oddziale są ich inkubatory.
    Nie wiem skąd się wziął ten potok nienawiści w kierunku Owsiaka ;(

Lilirose a może bierzesz lutkę i się drapnęłaś przez przypadek? Ten seks też może powodować że jakieś mini-naczynko w pochwie pęknie bo podobno ukrwienie bardzo wzrasta...

Hej Katha, dobrze że wpadłaś i wszystko ok :) Ja też ruvhy rzadko czuję, tylko jak się mała mocniej zamachnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 22:13

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Lilirose a może bierzesz lutkę i się drapnęłaś przez przypadek? Ten seks też może powodować że jakieś mini-naczynko w pochwie pęknie bo podobno ukrwienie bardzo wzrasta...
    Nieukowa, niczego nie biorę, nie mogłam się drapnąć. Może to przez ukrwienie szyjki? Kurczę, jeśli nic nie boli, czuję się bardzo dobrze to może faktycznie to przez wczorajszy seks? Trochę panikuję, ale to dlatego, że nigdy nie plamiłam (no nie licząc tej jednorazowej kawy z mlekiem, w sumie też po seksie).

Powiedzcie mi jeszcze, jakie są objawy skracającej się szyjki? Lekarz to wykrywa przy badaniu USG?

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie masz krwi Rh- ?? Bo jak tak to od razu na IP.
    Mówisz, że <3 był wczoraj to dziwne, że dopiero teraz by się coś pojawiło, z drugiej strony jak to nie jakaś duża ilość i nic Cię nie boli to chyba nie ma powodów do paniki.
    Ja bym się poobserwowała i poczekała, jak coś Cię będzie nadal niepokoić to jedź na IP. Przynajmniej Ci zrobią usg i podejrzysz maluszka :D

lilirose lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do objawów skracającej się szyjki znalazłam cuś takiego:
    "Trzeba pamiętać, że kobiety ze zwiększonym ryzykiem skracania się szyjki muszą częściej odwiedzać lekarza prowadzącego i być uczulone na wczesne objawy, które mogą towarzyszyć skracaniu szyjki i rozwieraniu jej kanału: zwiększenie ilości wydzieliny pochwowej, plamienia oraz uczucie wzmożonego ciśnienia w podbrzuszu są objawami alarmującymi i mogą sugerować opisywaną patologię."

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilirose ja raz tak mialam,tez smuzke czerwonej krwi,pojechalam wtedy do szpitala i bylo wszystko ok.

Dziewczyny ale jestem szczesliwa,dzis Amelka kopnela mnie tak porzadnie i tak jej sie spodobalo ze kopie juz pol dnia :-) maraton kopniakow sobie urzadzila :-) a klade reke tu gdzie kopie to cicho sza :-) zabieram i skop odrazu :-) od 2 dni nie czulam nic a tu dzis taka niespodzianka

Nieukowa, lilirose, Katha81, aga87 lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Dziewczyny, czy powinnam martwić się smużką czerwonej krwi w śluzie? Nic mnie nie boli, nic nie dokucza (czasem lekko brzuch zaboli na dole, jak wstanę po dłuższym siedzeniu, ale po sekundzie mija). Dodam, że wczoraj wieczorem był seks. Kurczę, zmartwiłam się, bo miałam kiedyś raz taką smużkę, ale takie kawy z mlekiem, a teraz taka cieniutka kreseczka krwi. Wzięłam pół nospy max i nie wiem, czy coś jeszcze robić?

Myślę że nie musisz się martwić na zapas,poczekaj do jutra,jak będzie bez zmian bądź coś się nasili,to wtedy zacznij działać. Ja w środę miałam wizytę,i badała mnie lekarka także ginekologicznie,tym razem mało delikatnie.Po dwóch dniach czyli wczoraj również miałam smużkę krwi,ale taką odrobinkę,dziś już czyściutko,nie było nic.Także myślę że u ciebie seks był przyczyną,pewnie podrażniły się ścianki szyjki.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mały chyba już polubił słodycze ;-) jak coś słodkiego zjem to wtedy jest szał :-) dziś np.zjadłam ciacho i po jakimś czasie strasznie zaczął się wiercić,z ciekawości zaczęłam przyglądać się brzuchowi i normalnie widziałam jak się rusza <3 prawie się popłakałam ze wzruszenia,najcudowniejsze uczucie po słońcem!!

Sista, Joasia:), kasika8303, lilirose, Katha81, aga87, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, trochę mnie uspokoiłyście :*

Sprawdzałam przed chwilą i jest czysto, nic nie boli, czuję się super.
    Jak coś się znowu pojawi to pojadę na IP, niech sprawdzą.

W sumie ze mnie zawsze po <3 wylatuje po 1 dniu wieczorem. Dzisiaj też - sporo rozciągliwego śluzu i w nim właśnie ta czerwona smużka.

15.01 mam wizytę i zapytam gina o to i niech zbada mi tę szyjkę, bo czasem wieczorami czuję lekkie napięcie w podbrzuszu, jakby na pęcherz moczowy.

W ogóle zauważyłam, że tam w środku mam ciaśniej niż przed ciążą. Mocniej wszystko czuję. Może to przez zmniejszoną ilość śluzu? Nawet śmiałam się do męża, że mi rośnie brzuch a jemu penis :D

Muniek, zazdroszczę! Też chcę czuć już ruchy :)

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny,

Nienadrobilam jeszcze wszystkich postow z nowego roku dlatego pytam...czy ktoras z was nie czuje jeszcze ruchow a jest juz przynajmniej w 19 tygodniu? Widze ze niektore z was czuja juz kopniaczki a sa w tym samym tygodniu co ja. Zazdroszcze :)

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha ja kopniaczki takie prawdziwe poczułam po raz 1 wczoraj, tak to takiesmyranie bardziej i czułam jak się mega skupiłam na brzuszku i po gilgotaniu brzuszka. Wczoraj wogóle cały dzień od rana hasała.

Katha81 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Aka, a kiedy byłaś? Bo od 2015 weszła zmiana i teraz rodzinny ma się zajmować tarczycą. Ja chodzę do prywatnego, ale chcę zaoszczędzić, bo taki jeden wypad to 150 zł :/

Lili nie wiem jak jest teraz. Ja byłam jeszcze w starym roku.

• lilirose Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Lili nie wiem jak jest teraz. Ja byłam jeszcze w starym roku.
    Od stycznia weszła zmiana, żeby zluzować kolejki do specjalistów i można z tarczycą iść do rodzinnego, może dać skierowanie na TSH (choć na to już wcześniej mógł), ft3, ft4, robić USG tarczycy. Tylko pytanie, ile się na tym zna? No nic, pójdę, przedstawię historię choroby i niech wypisze tabletki. Dziecko ma już swoją tarczycę, więc jestem spokojniejsza niż na początki ciąży.

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha ja pierwszego kopniaka poczułam kilka dni temu i to był już 20 tydzień.

Katha81, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika, Inesicia ja licze na to ze lada dzien zaczne cos czuc. Raz tylko cos czulam takie jakby smyranie i tyle.

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    Kasika, Inesicia ja licze na to ze lada dzien zaczne cos czuc. Raz tylko cos czulam takie jakby smyranie i tyle.

Mnie w Sylwestra wydawało się, że czuje smyranie z prawej strony. Ale od tamtej pory nic, więc chyba tylko mi się wydawało.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili faktycznie miało się to zmienić. Ja byłam w grudniu prywatnie u endo. Dr kazała mi powtórzyć wyniki i przyjść pod koniec stycznia także nie wiem co Ci powiedzieć.

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeeśśćć :) Dziewczyny ale dziś się słabo czuję ... było mi słabo w metrze, musiałam wysiąść i jechać następnym. Do tego jakby mdłości czy lekki ból brzucha ... Czekam na ruchy, a tu na razie nic i nic, albo nie ogarniam że toto ;) Dziś idę na jakieś warsztaty Świadoma Mama dla kobiet w ciąży, jakieś darmowe próbeczki może będą, no i ciekawe tematy typu przewijanie, karmienie piersią i nie wiem co jeszcze :P

agawera lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne warsztaty :) ciekawe czy takie warsztaty sa w Trójmieście bo z tego co wiem bardzo żako :(

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie przyszłe mamy:) My wczoraj byliśmy w Smyku zobaczyć wózki i tak pokręciliśmy się dałam sobie popalić z tym łażeniem bo juz później mnie tak nogi bolały i kręgosłup, a ciekawe co będzie za kilka mc:( sa bardzo duże wyprzedaże ubranek i akcesoriów ale nic nie kupiliśmy bo teraz czekam na potwierdzenie małej na połówkowym dzisiaj zadzwonię i albo jutro albo w środę się umówię:) Nie mogę sie doczekać co tam u maleńkiej słychać ile urosła i jak wygląda:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ