Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aka81 wrote:Lili wydaje mi się, że lekarz rodzinny nie zajmie się tarczycą. Ja próbowałam, ale mnie odesłał do endo.
Moja ciocia leczy niedoczynność. Po zdiagnozowaniu i ustaleniu dawki dostała karteczkę od endo do rodzinnego i wtedy już rodzinny przypisuje recepty.
Aka, a kiedy byłaś? Bo od 2015 weszła zmiana i teraz rodzinny ma się zajmować tarczycą. Ja chodzę do prywatnego, ale chcę zaoszczędzić, bo taki jeden wypad to 150 zł
Dziewczyny, czy powinnam martwić się smużką czerwonej krwi w śluzie? Nic mnie nie boli, nic nie dokucza (czasem lekko brzuch zaboli na dole, jak wstanę po dłuższym siedzeniu, ale po sekundzie mija). Dodam, że wczoraj wieczorem był seks. Kurczę, zmartwiłam się, bo miałam kiedyś raz taką smużkę, ale takie kawy z mlekiem, a teraz taka cieniutka kreseczka krwi. Wzięłam pół nospy max i nie wiem, czy coś jeszcze robić?Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Niedawno wróciłam ze "Światełka do Nieba" z Poznania. Powiem wam że się wzruszyłam. Moje dzieciątko w czerwcu zostanie przebadane na słuch dzięki Orkiestrze, zapewne też gdzieś na oddziale są ich inkubatory.
Nie wiem skąd się wziął ten potok nienawiści w kierunku Owsiaka ;(
Lilirose a może bierzesz lutkę i się drapnęłaś przez przypadek? Ten seks też może powodować że jakieś mini-naczynko w pochwie pęknie bo podobno ukrwienie bardzo wzrasta...
Hej Katha, dobrze że wpadłaś i wszystko okJa też ruvhy rzadko czuję, tylko jak się mała mocniej zamachnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 22:13
-
Nieukowa wrote:Lilirose a może bierzesz lutkę i się drapnęłaś przez przypadek? Ten seks też może powodować że jakieś mini-naczynko w pochwie pęknie bo podobno ukrwienie bardzo wzrasta...
Powiedzcie mi jeszcze, jakie są objawy skracającej się szyjki? Lekarz to wykrywa przy badaniu USG?Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
nick nieaktualnyA nie masz krwi Rh- ?? Bo jak tak to od razu na IP.
Mówisz, żebył wczoraj to dziwne, że dopiero teraz by się coś pojawiło, z drugiej strony jak to nie jakaś duża ilość i nic Cię nie boli to chyba nie ma powodów do paniki.
Ja bym się poobserwowała i poczekała, jak coś Cię będzie nadal niepokoić to jedź na IP. Przynajmniej Ci zrobią usg i podejrzysz maluszkalilirose lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do objawów skracającej się szyjki znalazłam cuś takiego:
"Trzeba pamiętać, że kobiety ze zwiększonym ryzykiem skracania się szyjki muszą częściej odwiedzać lekarza prowadzącego i być uczulone na wczesne objawy, które mogą towarzyszyć skracaniu szyjki i rozwieraniu jej kanału: zwiększenie ilości wydzieliny pochwowej, plamienia oraz uczucie wzmożonego ciśnienia w podbrzuszu są objawami alarmującymi i mogą sugerować opisywaną patologię."lilirose lubi tę wiadomość
-
Lilirose ja raz tak mialam,tez smuzke czerwonej krwi,pojechalam wtedy do szpitala i bylo wszystko ok.
Dziewczyny ale jestem szczesliwa,dzis Amelka kopnela mnie tak porzadnie i tak jej sie spodobalo ze kopie juz pol dniamaraton kopniakow sobie urzadzila
a klade reke tu gdzie kopie to cicho sza
zabieram i skop odrazu
od 2 dni nie czulam nic a tu dzis taka niespodzianka
Nieukowa, lilirose, Katha81, aga87 lubią tę wiadomość
-
lilirose wrote:Dziewczyny, czy powinnam martwić się smużką czerwonej krwi w śluzie? Nic mnie nie boli, nic nie dokucza (czasem lekko brzuch zaboli na dole, jak wstanę po dłuższym siedzeniu, ale po sekundzie mija). Dodam, że wczoraj wieczorem był seks. Kurczę, zmartwiłam się, bo miałam kiedyś raz taką smużkę, ale takie kawy z mlekiem, a teraz taka cieniutka kreseczka krwi. Wzięłam pół nospy max i nie wiem, czy coś jeszcze robić?
Myślę że nie musisz się martwić na zapas,poczekaj do jutra,jak będzie bez zmian bądź coś się nasili,to wtedy zacznij działać. Ja w środę miałam wizytę,i badała mnie lekarka także ginekologicznie,tym razem mało delikatnie.Po dwóch dniach czyli wczoraj również miałam smużkę krwi,ale taką odrobinkę,dziś już czyściutko,nie było nic.Także myślę że u ciebie seks był przyczyną,pewnie podrażniły się ścianki szyjki.lilirose lubi tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
A mój mały chyba już polubił słodycze
jak coś słodkiego zjem to wtedy jest szał
dziś np.zjadłam ciacho i po jakimś czasie strasznie zaczął się wiercić,z ciekawości zaczęłam przyglądać się brzuchowi i normalnie widziałam jak się rusza
prawie się popłakałam ze wzruszenia,najcudowniejsze uczucie po słońcem!!
Sista, Joasia:), kasika8303, lilirose, Katha81, aga87, Czarnaa94 lubią tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Dziękuję dziewczyny, trochę mnie uspokoiłyście :*
Sprawdzałam przed chwilą i jest czysto, nic nie boli, czuję się super.
Jak coś się znowu pojawi to pojadę na IP, niech sprawdzą.
W sumie ze mnie zawsze powylatuje po 1 dniu wieczorem. Dzisiaj też - sporo rozciągliwego śluzu i w nim właśnie ta czerwona smużka.
15.01 mam wizytę i zapytam gina o to i niech zbada mi tę szyjkę, bo czasem wieczorami czuję lekkie napięcie w podbrzuszu, jakby na pęcherz moczowy.
W ogóle zauważyłam, że tam w środku mam ciaśniej niż przed ciążą. Mocniej wszystko czuję. Może to przez zmniejszoną ilość śluzu? Nawet śmiałam się do męża, że mi rośnie brzuch a jemu penis
Muniek, zazdroszczę! Też chcę czuć już ruchySzczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Dzien dobry dziewczyny,
Nienadrobilam jeszcze wszystkich postow z nowego roku dlatego pytam...czy ktoras z was nie czuje jeszcze ruchow a jest juz przynajmniej w 19 tygodniu? Widze ze niektore z was czuja juz kopniaczki a sa w tym samym tygodniu co ja. Zazdroszcze -
Katha ja kopniaczki takie prawdziwe poczułam po raz 1 wczoraj, tak to takiesmyranie bardziej i czułam jak się mega skupiłam na brzuszku i po gilgotaniu brzuszka. Wczoraj wogóle cały dzień od rana hasała.
Katha81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aka81 wrote:Lili nie wiem jak jest teraz. Ja byłam jeszcze w starym roku.Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Katha ja pierwszego kopniaka poczułam kilka dni temu i to był już 20 tydzień.
Katha81, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość
-
Katha81 wrote:Kasika, Inesicia ja licze na to ze lada dzien zaczne cos czuc. Raz tylko cos czulam takie jakby smyranie i tyle.
Mnie w Sylwestra wydawało się, że czuje smyranie z prawej strony. Ale od tamtej pory nic, więc chyba tylko mi się wydawało. -
nick nieaktualny
-
Czeeeśśćć
Dziewczyny ale dziś się słabo czuję ... było mi słabo w metrze, musiałam wysiąść i jechać następnym. Do tego jakby mdłości czy lekki ból brzucha ... Czekam na ruchy, a tu na razie nic i nic, albo nie ogarniam że toto
Dziś idę na jakieś warsztaty Świadoma Mama dla kobiet w ciąży, jakieś darmowe próbeczki może będą, no i ciekawe tematy typu przewijanie, karmienie piersią i nie wiem co jeszcze
agawera lubi tę wiadomość
-
Witam wszystkie przyszłe mamy:) My wczoraj byliśmy w Smyku zobaczyć wózki i tak pokręciliśmy się dałam sobie popalić z tym łażeniem bo juz później mnie tak nogi bolały i kręgosłup, a ciekawe co będzie za kilka mc:( sa bardzo duże wyprzedaże ubranek i akcesoriów ale nic nie kupiliśmy bo teraz czekam na potwierdzenie małej na połówkowym dzisiaj zadzwonię i albo jutro albo w środę się umówię
Nie mogę sie doczekać co tam u maleńkiej słychać ile urosła i jak wygląda:)