X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja chciałam się spytać dziewczyn, które są w pierwszej ciąży a już czują ruchy czy te pierwsze ruchy to jest takie jakby uczucie jak się ma przy tzw."skaczącym oku" - takie uczucie skrzeczącego nerwu - pewnie dziwnie to opisałam ale ja wczoraj znowu miałam takie uczucie 3 razy tak w linii pępka ale na dole..
    Jeśli pytanie jest głupie to sorrki :x

Z. lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu tak, też tak miałam, jakby tik nerwowy :-) Bejbik szaleje w brzuszku ;-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja te ruchy opisuję tak jakby przyłożyć całą dłoń do brzucha i lekko ucisnąć, to coś tego typu :D takie muśnięcie, od środka to czuję jakby właśnie tak mnie ktoś lekko musnął :D

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Madziu tak, też tak miałam, jakby tik nerwowy :-) Bejbik szaleje w brzuszku ;-)
    no to chyba czułam :P tak miałam z tydzień temu w pn wieczorem :P i teraz wczoraj .. nie wiem czy Nasz Bejbik lubi dawać o sobie znać w wieczorne poniedziałki :D :P
    Czekamy na te konkretne kopy :D
    Kasika - czekamy wieczorkiem na info. po USG :) - a to dziś już masz połówkowe czy takie dodatkowe bo z tego co pisałaś połówkowe Ci na luty przesunęli.. :|

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    a ja chciałam się spytać dziewczyn, które są w pierwszej ciąży a już czują ruchy czy te pierwsze ruchy to jest takie jakby uczucie jak się ma przy tzw."skaczącym oku" - takie uczucie skrzeczącego nerwu - pewnie dziwnie to opisałam ale ja wczoraj znowu miałam takie uczucie 3 razy tak w linii pępka ale na dole..
    Jeśli pytanie jest głupie to sorrki :x

Trochę tak, właściwie ja to bym nazwała drganiem mięśnia, czasem jak się na sekundę zepnie. Właśnie to czułam na początku, bo teraz to już mały ludź centralnie do mnie puka i z każdym dniem coraz mocniej i coraz wyżej. W tej chwili czuję najwyżej na wysokości pępka :D
    Magda_lena88 myślę, że to TO i za dzień dwa będziesz już pewna ;)

Magda_lena88 lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dostalam rano wynik od Nieukowej wg bad krwi to dziewczynka :) dziś wieczorem wizyta u lekarza, wiec zobaczymy, może się potwierdzi. Na poprzedniej wizycie miesiąc temu doktor powiedziała ze wg niej to dziewczynka ale powie za miesiąc wiec dziś :)
    Ja myślę ze metoda z określaniem płci wypali tylko trzeba więcej zdecydowanie próbek przetestować. Ja trzymam mocno kciuki ;) powiedzialam o badaniu koleżance wiec tez pewnie niedługo będzie wysyłała krew.

A w happymum faktycznie ładne ciuszki tylko ceny mniej fajne, ale w tym outlecie można cos ciekawego wynaleźć jeśli rozmiar odpowiada.

Co do ruchow maluszka to ja wyczuwam od ok tygodnia, albo lekkie musnięcia jakbym miała rybkę w brzuchu albo właśnie takie jakby impulsy nerwow a to chyba jak mocniej się zamachnie :)

Nieukowa, Sista lubią tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Waszym opisom, może szybciej dostrzegę ruchy maluńkiego ;)
    Dziewczyny oprócz Świadomej Mamy, koleżanka mi powiedziała że warsztaty są organizowane też przez http://www.mama-wie.pl/ ale tam dopiero mają napisać jakie miasta, odwiedzą w 2015, będę to sprawdzać ...

A1984 lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia86 super i gratulacje dziewczynki. Mam nadzieje, że usg potwierdzi :)

już jestem mega ciekawa co u mnie wyjdzie i czy wogóle ta krew dobra po tej akcji z laborantką..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Monia, proszę takie na szybko ;)

589paoceun1k_t.jpg

Aga87, ludzie są okropni. Dlatego ja właśnie grzecznie usiadłam bo potem inni się gapią jakby im się krzywdę zrobiło, że się wchodzi bez kolejki. A z tym brakiem ustępowania miejsca to już w ogóle.

Dziewczyny jak wstawić zdjecie bo ja nadal nie wiem :-)

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso, wejdź na stronę www.tinypic.pl, następnie z dysku swojego komputera wybierz zdjęcie które chcesz wrzucić poprzez guzik 'przeglądaj...', jak już wybierzesz to naciśnij pomarańczowy przycisk "prześlij". Przejdzie Ci na stronę kolejną na której wyświetli się link do obrazka. Zmień tylko zakładkę, że ma być to kod na forum, powinno się zaczynać coś w stylu [ url ] coś tam coś tam. Całość skopiuj i wrzuć na wątek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 13:16

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    Dziewczyny jak wstawić zdjecie bo ja nadal nie wiem :-)
    na tej stronie http://tinypic.com/ -> ładuj zdjęcie, które chcesz pokazać -> wybierasz rozmiar Message Board (jakoś tak) -> prześlij -> i kopiujesz link podpisany "fora" :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, nie, nie mam jeszcze wyników :( jutro mam dzwonić, może coś już będą mogli mi powiedzieć.
    A u mnie dziś cudowna pogoda, 13 stopni, poszłam sobie do miasta i chciałam jakieś legginsy kupić ale co weszłam do jakiegoś sklepu to mi słabo było, masakra, musiałam wrócić do domu i tyle wyszło z moich zakupów, ale w czwartek jadę z M do Poznania to może tam coś ogarnę, w razie czego jak będę mdlała to M mnie będzie łapał :P

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    CaneCorso, wejdź na stronę www.tinypic.pl, następnie z dysku swojego komputera wybierz zdjęcie które chcesz wrzucić poprzez guzik 'przeglądaj...', jak już wybierzesz to naciśnij pomarańczowy przycisk "prześlij". Przejdzie Ci na stronę kolejną na której wyświetli się link do obrazka. Zmień tylko zakładkę, że ma być to kod na forum, powinno się zaczynać coś w stylu [ url ] coś tam coś tam. Całość skopiuj i wrzuć na wątek :)

Dziekuje Z.!!! Chyba sie udało. Uwaga wrzucam moje nowe spodnie zakupione na tablica.pl:
    p3m83d8kr6qv_t.jpg

Alorrene13, Z., Sista, Nieukowa lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d6mt6fod6vyl_t.jpg

To ja też się pochwalę :) Zdjęcie z 16 tygodnia :)

Aka81, Z., Katha81, A1984, Nieukowa, Alorrene13, XxMoniaXx, sss, Sista, Ania1704, Joasia:), Czarnaa94, zyrcia, nenette, Rozalia lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna laseczka :)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super brzucholki.

Ja też muszę cyknąć fotkę swojemu bo już dawno nie robiłam.

A propo ubrań ciążowych to ja chodzę w spodniach tego typu. Leginsów nie lubię poza tym do pracy mi się nie nadają.
    Spodnie mam od koleżanki z firmy Branco jeśli dobrze pamiętam. Wcześniej miałam H&M Mama ale nie byly tak wygodne.

• agawera Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co myślicie o pieluszkach wielorazowych?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam kilka sztuk, ale wykorzystywałam je przykrycia małej w lecie, po karmieniu jakby miało jej się ulać i ewentualnie do lekkiej konspiracji przy karmieniu piersią na dworze...

• agawera Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chodzi mi o takie pieluchy

http://boboraj.pl/pieluszka-z-kieszonka-pul-marki-mila-simed-p-10098.html

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    co myślicie o pieluszkach wielorazowych?
    A jaka jest cena wkładu? Bo go wymienia się po zabrudzeniu, prawda?

Ja napewno będę używała w domu tetrowych a poza pieluch z przylepcami.

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
‹‹ 415 416 417 418 419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ