Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobry wieczór
Gratuluję udanych wizyt!
Ja dziś po wizycie u endo i zwiększył mi dawkę Euthyroxu z 50 na 75 bo TSH 2, ale reszta superKolejna wizyta w marcu.
Jeśli chodzi o ubrania to ja mam 2 pary legginsów ciążowych cienkich (z pierwszej ciąży jeszcze) i niedawno zamówiłam 2 pary zimówekI ciągle w nich śmigam bo mi tak najwygodniej. Czasem zarzucę pas ciążowy + spodnie bo niektóre jeszcze na mnie wchodzą. Ale to niezbyt wygodnie bo jak siedzę to i tak ciśnie.
Co do witaminek to mi się właśnie te Doppelherz skończyły i nie było w aptece i wzięłam witamin plus mama. Chciałam coś z kwasem DHA ale wciskała mi vita-miner. Na sam widok opakowania mi się coś zrobiło, brałam je w pierwszej i drugiej ciąży i dlatego niechęć mi została. Wiem, że to głupie ale silniejsze ode mnie.
Moje maleństwo kopie ostatnio jak szalone, dziś trochę spokojniejA pierwsze ruchy to było właśnie jakby "skurcz mięśnia" no i sama nie byłam pewna czy to to.
Alorrene13, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, tyle piszecie o ruchach Dzieciaczków, ze zaczynam się martwić, ze ja nic nie czuje
Wiem, ze to dopiero 17 tydzień, pierwsza ciąża, łożysko na przedniej ścianie, ale ja już bym chciała choć smyrniecia. Może u mnie ciąża spożywcza zbyt duża? Dziewczyny w okolicach mojego terminu, czujecie już coś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 21:50
-
Hej, ja też już po wizycie. Wszystko w porządku i na 100 % Miłoszek
od razu było widać wyraźnie siusiaka
i waga 330 g. Także kawał chopa hehe
Nieukowa, Joasia:), Inesicia, Czarnaa94, Z., zyrcia, Sista, Alorrene13, Aka81, aga87, Truskaweczka250, A1984 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySista wiem, źe chciałabyś poczuć ale spokojnie to jeszcze pare dni:) kochana cierpliwości jeszcze troszkę. Przy pierwszej ciąży tak jak pisałam to był 20-22 tydzień. Napewno wszystko ok tylko 17 tydzień to może być za wcześniej. Ja mam łożysko na tylnej ścianie i to moja 3 ciąża. Bo nasza znowu stresuje mnie bo sie napina a mi twardnieje brzuch i mam stres że to może skurcze macicy. Niby jestem z tych " doświadczonych " ciężarnych i powinnam rozróżnić takie objawy .... niestety nic z tego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 22:00
Sista lubi tę wiadomość
-
Joasia:) wrote:Muniek dzięki za fotkę tych gratisów
mają dla mnie odebrać w piątek.
O widzę,że na suwaczkami pojawiły sie pierwsze 20
Za kolejne wizyty trzymam kciuki oczywiście
Tak, tak u mnie zaczęła się właśnie 2 połowa ciąży:) A ruchy, które czuję to właśnie takie jakby skurcze, a i to czuję tylko co któryś dzień. Czekam na regularne kopniaki;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 22:03
Sista, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Sista mój gin też zdziwiony że już czuję ruchy. I od razu mi powiedział, że mam nie panikować że do 22 tc są one nieregularne na maxa, że 2 dni mogę małej nie czuć, bo mała jest i wszytsko zależy od jej ułożenia.
Ale Wam zazdroszczę wagi dzieckaTa moja nigdy nie da się zważyć. W czwartek wizyta na NFZ może wtedy się uda.
Sista lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyInesicia to pewnie świętowanie, mamy co bo jesteśmy "wielkie"
Gonia nam się jeszcze przed ciążą podobał i tak zostało Quinny Moodd biały stelaż beżowy kolor, w zestawie fotelik Maxi cosi plebble z bazą isofix.
A jeżeli jesteśmy w temacie zakupów rzeczy dla maluszka to wczoraj kupiliśmy kołyskę Conecomoże przyjdzie w czwartek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 22:08
Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
Heh moja lekarka też była zdziwiona że tak szybko czuje ruchy
na początku to było takie łaskotanie a teraz naprawdę kopniaczki czuje
ale właśnie nieregularne,czasem może raz kopnie i długo cisza.
Joasia te kołyski są super
Kurczę już prawie półmetek za nami,jak ten czas leci. Ani się obejrzymy a maluchy będą z namiJoasia:), Sista, lilirose, Inesicia lubią tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
nick nieaktualnyŁóżeczko praktycznie nieużywane dostaliśmy wraz z wyposażeniem od znajomych, bo ich córeczka miała " alergie " na nie
Nasi chłopcy też do 4-6 miesiecy spali z nami. Teraz wybrałam kołyskę bo wydaje mi sie bardziej praktyczniejsza w pierwszych miesiącach.
-
kasika8303 wrote:Sista mój gin też zdziwiony że już czuję ruchy. I od razu mi powiedział, że mam nie panikować że do 22 tc są one nieregularne na maxa, że 2 dni mogę małej nie czuć, bo mała jest i wszytsko zależy od jej ułożenia.
Ale Wam zazdroszczę wagi dzieckaTa moja nigdy nie da się zważyć. W czwartek wizyta na NFZ może wtedy się uda.
-
nick nieaktualnyGonia wózek jak wózek rzecz gustu i upodobań. Gondola składana na płasko wiec przy wkładaniu do auta super. Jest wykonany jakościowo dobrze i widać dokładnie. Koła pompowane, lekki w prowadzeniu. Spacerówka dobrze wyważona a to przy opcji jazdy tyłem i przodem dziecka, nie we wszystkich wózkach tak to wyglada. Jak jest zle wyważona to jest problem z podbijaniem przy krawężniku . Ma w zestawie osłona folie na gondole i spacerówkę o oczywiście moskitiera w lecie niezbędna. Można miec opcje 4 lub 3 kołową. Moja 1,5 roczna siostrzenica była włożona do spacerówki i nie chciała wysiąść tak jej sie spodobało
Nie wiem jak bedzie w czasie używania ale podobał nam sie obojgu od samego początku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 23:13