X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jem w ciąży mniej, choć miałam epizody wielkiego głodu (kilka dni i orzechodziło). A tak normalnie to nie daje rady wcisnąć obiadu.

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka ja dlugo nie mialam apetytu na nic poza mandarynkami i jadlam b. malo, ale od kilku dni jestem glodna jak wilk ;) do wizyty w zeszlym tyg przytylam niecaly kg od poczatku ciazy, zobaczymy jak bedzie na nastepnej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 10:53

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilirose to ja mam podobnie, chyba ze moj glod nie przejdzie tym razem po kilku dniach;)

• Muniek Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) no właśnie ja od jakiegoś czasu też muszę częściej jeść,kiedyś mogłam w ogóle kolacji nie jeść i było ok,a teraz umarlabym z głodu :-P do tego między posiłkami musi być jakieś jabłko albo jogurt.
    Wczoraj skorzystałam z pięknej pogody i wybrałam się na spacer(i dobrze bo dziś znowu pada),potem jeszcze wizyta w ikei i wieczorem nie mogłam się ruszać,tak mnie ciągnęło w pachwinach :-( ale na szczęście po nocy jest w porządku.
    Powodzenia dla wizytujących dziś dziewczn,trzymam kciuki :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, gratuluję pozytywnych wizyt, super się to czyta! My mamy połówkowe dopiero 29 stycznia więc jeszcze troszkę :-) Czeka nas jeszcze echo serca i powinnam pod koniec tygodnia mieć szczegółowe wyniki biopsji. Bardzo rzadko zdarza się że wyniki szczegółowe są złe jeśli podstawowe wyszły ok, no ale już bym chciała mieć to za sobą i nie stresować już Borysa niczym do samego porodu!m ;-)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 i Aga trzymam kciuki za wyniki!!!!

Co do przeziębień, jakaś epidemia mnie też coś rozkłada. Leżę dziś pod kocykiem z herbatą, cytryną i miodem.

Kupiłam Amelce coś takiego:
    http://www.fisher-price.com/pl_PL/brands/babygear/products/Lezaczek-bujaczek-z-zabawkami

Dziewczyna z mojego miasta sprzedawała używkę za 30 zł. Stan jak nowy i ma wibracje na baterię. U góry ma żyrafę która gra i się rusza.

Zła jestem, bo autko nam się popsuło i oczywiście 1600 zł naprawa!!!! Szlak by to wziął, wózek bym za to miała.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Kobietki :)
    Gratuluję udanych wizyt, USG, potwierdzenia płci i dobrych wyników !
    Ja też już nie mogę się doczekać wizyty (20.01), to już mniej niż tydzień uffff no i połówkowego. Agata mamy tego samego dnia 29.01, Joasia ma jakoś też w tym lub podobnym terminie i ktoś jeszcze pewnie się zgłosi ;)
    Kciukam za dzisiejsze wizyty ! Miłego Dnia !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 11:25

A1984, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z warszawy, a do kogo/gdzie idziecie na polowkowe??

• Sista Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Witam z rana:)
    Ja po wczorajszym dniu i wizycie jestem szczęśliwa że z Małą wszystko ok co do ruchów to bez przerwy czuje a nocy jak sie przekręcam to czuje jak sie rusza i tez zmienia niewygodną dla niej pozycje:) Najgorsze jest to że teraz mam większy apetyt muszę co kilka godzin coś zjeść a ok 5-6 rano budzę się głodna ale dzisiaj wzięłam 3łyki soku przecierowego bo jakoś ulubiłam sobie taki z Biedronki w dużej butli Marchewka-jabłko-Brzoskwinia pycha;) i zasnęłam;) Mój A. mówi ze teraz skoro mała rośnie to muszę jeść, doskonale o tym wiem ale zgada nie daje mi spokoju:( A wy macie teraz wzrost apetytu?
    Ja bym jadła non stop. Musze sobie organizować dużo zajęć poza domem, wtedy nie myślę o jedzeniu. Trochę mnie to przeraża, bo mam już 5,6kg na plusie w stosunku do wagi przed ciążą ;)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do mojego gina, do Piotra Raczyńskiego w Damienie.
    Roszkowski u którego byłam na USG genetycznym jest zapewne super merytorycznie i nic mu zarzucić tu nie mogę, no ale nie zdzierżę dziada po raz drugi :/

nenette, Magda_lena88 lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Ja bym jadła non stop. Musze sobie organizować dużo zajęć poza domem, wtedy nie myślę o jedzeniu. Trochę mnie to przeraża, bo mam już 5,6kg na plusie w stosunku do wagi przed ciążą ;)

Ja jak na razie jestem od początku +3kg ale teraz jakoś częściej chce mi sie jeść dużo nie jem bo też żołądek mam ściśnięty i nie mogę wcisnąć więcej obiadu jej coraz mniej pewnie dlatego chce mi sie częściej jeść ale z drugiej strony przemianę mam z prędkością ślimaka:( tak ciężko mi po obiedzie jak bym balon połknęła:(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:48

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanette ja ide do szpitala Medicover w Wilanowie. dr Piotr Sołowiej, ten sam który robił mi pierwsze USG genetyczne.

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Gratuluję udanych wizyt, myślę że nasze maluchy są już duże i silne, a teraz tylko będą nabierały masy razem z mamami :) Piękne te rzeczy kupujecie, my się wstrzymujemy tak do kwietnia/maja. Po Wielkanocy zaczniemy robić małemu pokój i dokupować rzeczy.
    Ja mam jutro wizytę usg ale nie połówkową,tylko taką zwykłą a połówkowe mam 3 lutego u dr Jarosława Konecznego. Świetny lekarz, bardzo dokładny i wszystko wyjaśnia. Przyjmuje na Gocławiu.
    Co do jedzenia to apetyt mam bez zmian od początku ciąży, zmieniło się tylko to że przed snem muszę coś zjeść, bo inaczej obudzą mnie mdłości. No a na wadze 2,40kg więcej :) Trzymam ogromne kciukasy za wszystkie dalsze i bliższe wizyty, aby dalej przynosiły same dobre wieści :) buziaki

nenette, Alorrene13, Truskaweczka250, Z. lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanette ja ide do szpitala Medicover w Wilanowie. dr Jaczyńska Renata.
    Dla odmiany inny lekarz niż robił mi pierwsze usg.

relgh371nuuw2sg6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Ja do mojego gina, do Piotra Raczyńskiego w Damienie.
    Roszkowski u którego byłam na USG genetycznym jest zapewne super merytorycznie i nic mu zarzucić tu nie mogę, no ale nie zdzierżę dziada po raz drugi :/

Ja robie w medicover u dr Sołowieja, zastanawialam sie czy nie isc jeszcze gdzies (na pierwszym prenatalnym bylam tez u dr Makowskiego i powiedzial dokladnie to samo co dr Sołowiej) ale nie wiem czy jest sens tyle razy to USG robic, tym bardziej ze tez echo serca dodatkowo mamy miec- jakas panikara sie we mnie odzywa w tej ciazy

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapah ciszy udalo Ci sie do niej dostac??? Na kiedy?? Ja probowalam to mowili,ze nie ma grafiku do niej..

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapah_ciszy wrote:
    Nanette ja ide do szpitala Medicover w Wilanowie. dr Jaczyńska Renata.
    Dla odmiany inny lekarz niż robił mi pierwsze usg.
    Znam ją, ale nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia. Ma zmienne humorki i wszystko zależy na jaki dzień pani dr trafisz. Potrafi nie wpuścić męża na badanie.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam u niej wizyte 23.01.2014.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 13:00

nenette lubi tę wiadomość

relgh371nuuw2sg6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia dzieki za info:) mi polecali wlasnie Jaczynska,ze taka super podobno..

‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ