X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata brzuszek podobny do mojego wielkościowo:)

Sista lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uhh dziewczyny, ale mam dziś napięty dzień :o ciągle cuś. Ale znalazłam chwilę żeby sobie dogodzić, mam śliczne nowe pazuraski :D a jutro na 13 połówkowe ! już się nie mogę doczekać ! <3
    Już nie czuję ruchów, no może czasem, ale nie jestem pewna tak jak wtedy. Już się zestresowałam, ale czytałam, że tak wcześnie to jeszcze możliwe ;)

nadine24, Sista, Joasia:) lubią tę wiadomość

• siamyrka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny :)
    ja też czerwcowa 3.06 :) mogę dołączyć?

jestem w 20 tyg. Synuś rośnie, wszystko jest wręcz książkowe.
    mieszkam w Norwegii i tu prowadzą moją ciążę (latam również do Pl na takie badania jak usg prenatalne, bo tu niestety takowych nie wykonują) i mam 28 lat :)

pozdrawiam Was wszystkie Mamusie! :)

Inesicia, Ania1704, nadine24, Sista, Joasia:), nenette, Truskaweczka250, Czarnaa94, aga87 lubią tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już po połówkowym, badanie trwało 45 minut i wszystko na szczęście w porządku, trochę było problemów ze znalezieniem nerek, ale ostatecznie sie ujawniły. Mała była taka ruchliwa że podziwiam tego lekarza za cierpliwość. Co do tygodnie w którym wykonuje się badanie to faktycznie najlepiej tak w 21 tygodniu, ale są też elementy które widać lepiej wcześniej. No i dziewczyna potwierdzona po raz trzeci, rośnie książkowe co do dnia :)
    Trzymam kciuki za kolejne wizyty :)

sss, Sista, kasika8303, Joasia:), nenette, Z., Aka81, Truskaweczka250, Nieukowa lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siamyrka wrote:
    hej Dziewczyny :)
    ja też czerwcowa 3.06 :) mogę dołączyć?

jestem w 20 tyg. Synuś rośnie, wszystko jest wręcz książkowe.
    mieszkam w Norwegii i tu prowadzą moją ciążę (latam również do Pl na takie badania jak usg prenatalne, bo tu niestety takowych nie wykonują) i mam 28 lat :)

pozdrawiam Was wszystkie Mamusie! :)
    Witaj na naszym forum :) Mam pytanie jak często latasz samolotem i co na to Twój lekarz? My planujemy weekendowy wylot pod koniec stycznia, a mój gin ponoć nie poleca latania. Moja siostra w ciąży latała z Anglii ze trzy razy. Ja w sumie tez leciałam jak jeszcze nie wiedziałam o Groszku i nie wiem co robić :/

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki. Czy slyszalyscie cos o kontrolach z ZUSu w trakcie L4 wcciąży? Mam na zwolnieniu że mogę chodzić ale nie wiem co mi wolno a czego nie. Może któraś coś gdzieś zaslyszala?

wnidt5odau6o2x80.png
  • siamyrka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Witaj na naszym forum :) Mam pytanie jak często latasz samolotem i co na to Twój lekarz? My planujemy weekendowy wylot pod koniec stycznia, a mój gin ponoć nie poleca latania. Moja siostra w ciąży latała z Anglii ze trzy razy. Ja w sumie tez leciałam jak jeszcze nie wiedziałam o Groszku i nie wiem co robić :/
    Leciałam już w I trymestrze (7/8 tydz), ze względu na to, iż 1 ciążę poroniłam, a w No ciąże prowadzi się dop od 10 tyg. Moi lekarze (i Pl i No) nie widzą przeciwwskazań do latania, jeżeli wszystko jest dobrze i nie chorujesz. w szczególności jak są to krótkie loty (w moim wypadku to 1 godz 10 min). ja byłam już 3 razy w ciągu ciąży w Pl samolotem i 1 samochodem (12godz siedzenia) i wszystko jest dobrze :)

Sista lubi tę wiadomość

gptupjt.png

ganns65gq7vssnlc.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki. Czy slyszalyscie cos o kontrolach z ZUSu w trakcie L4 wcciąży? Mam na zwolnieniu że mogę chodzić ale nie wiem co mi wolno a czego nie. Może któraś coś gdzieś zaslyszala?

Dzwoniłam kiedyś z tym do ZUSu. Na zwolnieniu chodzącym możesz wychodzić, ale jak to w ZUSie najlepiej jak się ma paragon ze sklepu. Pani mi tłumaczyła, że w razie kontroli, pokazujesz paragon np z apteki czy ze sklepu i wsio. Spytałam co ze spacerkiem? To nie wiedziała co mi odpowiedzieć :-) Ja szczerze powiem, że jak idę nawet na spacer to i tak zawsze zajdę do sklepu.
    Moja koleżanka miała kontrolę, nie było jej w domu, powiedziała że była w szkole rodzenia :-) babeczki ze szkoły wystawiły jej jakiś papier i po sprawie.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    uhh dziewczyny, ale mam dziś napięty dzień :o ciągle cuś. Ale znalazłam chwilę żeby sobie dogodzić, mam śliczne nowe pazuraski :D a jutro na 13 połówkowe ! już się nie mogę doczekać ! <3
    Już nie czuję ruchów, no może czasem, ale nie jestem pewna tak jak wtedy. Już się zestresowałam, ale czytałam, że tak wcześnie to jeszcze możliwe ;)

To trzymam kciuki! :-)

Zyrciu wczoraj gin mi sam mówił, że mogę przez parę dni nie czuć jeszcze ruchów, żebym nie panikowała, bo dziecko jeszcze jest małe i ruchy zależą od jego położenia.

zyrcia lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • Mo.nika Debiutantka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim szczęśliwym czerwcowym mamom. Chciałabym dopisać się do Was. Wg USG termin mam na 19.06 i prawdopodobnie będzie synuś:)

Joasia:), Inesicia, nenette, Sista, XxMoniaXx, Aka81, Truskaweczka250, sss, Czarnaa94, aga87 lubią tę wiadomość

197d525ae03a7cbd009b235a347c3c47.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy kolejną Monikę :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Sista Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Monika:) Gratulacje :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Monia :)

f2w3w1d3c12dnook.png
  • annaj Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Monika :)
    Ja wczoraj wieczorem wylądowałam na IP z plamieniem. Było go sporo takie czerwone i spanikowałam. Na izbie okazało się że już go nie ma, prawdopodobnie było z nadżerki (w domu 3 godz je miałam). Lekarka bardzo miła, dokładna zbadała mnie, zrobiła usg, powiedziała że wszystko ok, na twardnienie brzucha mam brać nospę a dodatkowo dała mi duphaston na tydzień a później wizyta u swojego gina. Nie wiedziałam że na tym etapie ciąży się go jeszcze bierze.

Maluszka zbadała, zrobiła usg i waży 215g więc odpowiednio do wieku ciąży. Wogóle usg robiła mi dłużej niż gin na prenatalnym. Ale wszystko mi wyjaśniła i już wiem co i jak mam robić w razie plamień.

Jak tam byłam to przyjechała babka na cesarkę bo dziecko miała duże 4730 gr. Masakra. Ponoć duże dzieci rodziła. Aż nas tamta lekarka pogoniła z usg bo musiała to sprawdzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 08:23

f2w3skjot714tnej.png
    17u9anlitdud0u9j.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Monika i witaj Mamo z Norwegii :-)
    Ja niestety nadal jestem chora, przeraża mnie mój kaszel, antybiotyk biorę ale nie widzę żeby mocno działał więc chyba jest to infekcja wirusowa a nie bakteryjna...trudno, martwię się tylko o dzidzię i chyba wyrwę się z domu w poniedziałek żeby iść do gina. To tyle mojego marudzenia. Życzę wszystkim miłego dnia.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) witam nowe dziewczyny !!!
    Ja dzis z innym problemem: wysypka swędząca, czerwona, wypukła jak kasza manna po wewnętrznej stronie ud i pod kolanami. Trochę czytalam juz w necie i podobno jest to dosc częste w ciąży, ale może też coś oznaczać, a może być w ogóle nieszkodliwe ale na pewno wkurzające. Napisałam już do giny w tej sprawie. Któraś też tak ma?
    Co do echa serca odpisała mi,że lekarz robiący usg po sprawdzeniu serca, zdecyduje czy końieczne jest echo czy nie...

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry! Annaj ja też dostałam no spę na twardnienie brzucha, dodatkowo magnez. Wczoraj lepiej się czułam, nie ciągnęło mnie tak w brzuchu.. Także pomaga:)
    Również witam nowe czerwcowe mamusie i ich promyczki:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    Witaj Monika i witaj Mamo z Norwegii :-)
    Ja niestety nadal jestem chora, przeraża mnie mój kaszel, antybiotyk biorę ale nie widzę żeby mocno działał więc chyba jest to infekcja wirusowa a nie bakteryjna...trudno, martwię się tylko o dzidzię i chyba wyrwę się z domu w poniedziałek żeby iść do gina. To tyle mojego marudzenia. Życzę wszystkim miłego dnia.
    Ja Tobie również życzę udanego dnia, odpoczywaj i nabieraj sił kochana :)

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaj dobrze że wszystko ok. A co do duphastonu, ja nadl biorę luteinę, będę ją brała do 24 tc.

witam nowe ciężaróweczki.

dziś wizyta u gina na nfz, znowu podejrzę małą. Proszę o kciuki :-)

Sista lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie nowe mamy :)

Dziewczyny biorące luteinę, mam pytanie: ile razy dziennie ją zakładacie?

‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ