Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyuhh dziewczyny, ale mam dziś napięty dzień :o ciągle cuś. Ale znalazłam chwilę żeby sobie dogodzić, mam śliczne nowe pazuraski
a jutro na 13 połówkowe ! już się nie mogę doczekać !
Już nie czuję ruchów, no może czasem, ale nie jestem pewna tak jak wtedy. Już się zestresowałam, ale czytałam, że tak wcześnie to jeszcze możliwenadine24, Sista, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
hej Dziewczyny
ja też czerwcowa 3.06mogę dołączyć?
jestem w 20 tyg. Synuś rośnie, wszystko jest wręcz książkowe.
mieszkam w Norwegii i tu prowadzą moją ciążę (latam również do Pl na takie badania jak usg prenatalne, bo tu niestety takowych nie wykonują) i mam 28 lat
pozdrawiam Was wszystkie Mamusie!Inesicia, Ania1704, nadine24, Sista, Joasia:), nenette, Truskaweczka250, Czarnaa94, aga87 lubią tę wiadomość
-
A ja już po połówkowym, badanie trwało 45 minut i wszystko na szczęście w porządku, trochę było problemów ze znalezieniem nerek, ale ostatecznie sie ujawniły. Mała była taka ruchliwa że podziwiam tego lekarza za cierpliwość. Co do tygodnie w którym wykonuje się badanie to faktycznie najlepiej tak w 21 tygodniu, ale są też elementy które widać lepiej wcześniej. No i dziewczyna potwierdzona po raz trzeci, rośnie książkowe co do dnia
Trzymam kciuki za kolejne wizytysss, Sista, kasika8303, Joasia:), nenette, Z., Aka81, Truskaweczka250, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
siamyrka wrote:hej Dziewczyny
ja też czerwcowa 3.06mogę dołączyć?
jestem w 20 tyg. Synuś rośnie, wszystko jest wręcz książkowe.
mieszkam w Norwegii i tu prowadzą moją ciążę (latam również do Pl na takie badania jak usg prenatalne, bo tu niestety takowych nie wykonują) i mam 28 lat
pozdrawiam Was wszystkie Mamusie!Mam pytanie jak często latasz samolotem i co na to Twój lekarz? My planujemy weekendowy wylot pod koniec stycznia, a mój gin ponoć nie poleca latania. Moja siostra w ciąży latała z Anglii ze trzy razy. Ja w sumie tez leciałam jak jeszcze nie wiedziałam o Groszku i nie wiem co robić
-
Sista wrote:Witaj na naszym forum
Mam pytanie jak często latasz samolotem i co na to Twój lekarz? My planujemy weekendowy wylot pod koniec stycznia, a mój gin ponoć nie poleca latania. Moja siostra w ciąży latała z Anglii ze trzy razy. Ja w sumie tez leciałam jak jeszcze nie wiedziałam o Groszku i nie wiem co robić
Sista lubi tę wiadomość
-
gosi_a wrote:Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki. Czy slyszalyscie cos o kontrolach z ZUSu w trakcie L4 wcciąży? Mam na zwolnieniu że mogę chodzić ale nie wiem co mi wolno a czego nie. Może któraś coś gdzieś zaslyszala?
Dzwoniłam kiedyś z tym do ZUSu. Na zwolnieniu chodzącym możesz wychodzić, ale jak to w ZUSie najlepiej jak się ma paragon ze sklepu. Pani mi tłumaczyła, że w razie kontroli, pokazujesz paragon np z apteki czy ze sklepu i wsio. Spytałam co ze spacerkiem? To nie wiedziała co mi odpowiedziećJa szczerze powiem, że jak idę nawet na spacer to i tak zawsze zajdę do sklepu.
Moja koleżanka miała kontrolę, nie było jej w domu, powiedziała że była w szkole rodzeniababeczki ze szkoły wystawiły jej jakiś papier i po sprawie.
-
zyrcia wrote:uhh dziewczyny, ale mam dziś napięty dzień :o ciągle cuś. Ale znalazłam chwilę żeby sobie dogodzić, mam śliczne nowe pazuraski
a jutro na 13 połówkowe ! już się nie mogę doczekać !
Już nie czuję ruchów, no może czasem, ale nie jestem pewna tak jak wtedy. Już się zestresowałam, ale czytałam, że tak wcześnie to jeszcze możliwe
To trzymam kciuki!
Zyrciu wczoraj gin mi sam mówił, że mogę przez parę dni nie czuć jeszcze ruchów, żebym nie panikowała, bo dziecko jeszcze jest małe i ruchy zależą od jego położenia.
zyrcia lubi tę wiadomość
-
Cześć wszystkim szczęśliwym czerwcowym mamom. Chciałabym dopisać się do Was. Wg USG termin mam na 19.06 i prawdopodobnie będzie synuś
Joasia:), Inesicia, nenette, Sista, XxMoniaXx, Aka81, Truskaweczka250, sss, Czarnaa94, aga87 lubią tę wiadomość
-
Witaj Monika
Ja wczoraj wieczorem wylądowałam na IP z plamieniem. Było go sporo takie czerwone i spanikowałam. Na izbie okazało się że już go nie ma, prawdopodobnie było z nadżerki (w domu 3 godz je miałam). Lekarka bardzo miła, dokładna zbadała mnie, zrobiła usg, powiedziała że wszystko ok, na twardnienie brzucha mam brać nospę a dodatkowo dała mi duphaston na tydzień a później wizyta u swojego gina. Nie wiedziałam że na tym etapie ciąży się go jeszcze bierze.
Maluszka zbadała, zrobiła usg i waży 215g więc odpowiednio do wieku ciąży. Wogóle usg robiła mi dłużej niż gin na prenatalnym. Ale wszystko mi wyjaśniła i już wiem co i jak mam robić w razie plamień.
Jak tam byłam to przyjechała babka na cesarkę bo dziecko miała duże 4730 gr. Masakra. Ponoć duże dzieci rodziła. Aż nas tamta lekarka pogoniła z usg bo musiała to sprawdzić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 08:23
-
Witaj Monika i witaj Mamo z Norwegii
Ja niestety nadal jestem chora, przeraża mnie mój kaszel, antybiotyk biorę ale nie widzę żeby mocno działał więc chyba jest to infekcja wirusowa a nie bakteryjna...trudno, martwię się tylko o dzidzię i chyba wyrwę się z domu w poniedziałek żeby iść do gina. To tyle mojego marudzenia. Życzę wszystkim miłego dnia. -
Hej
witam nowe dziewczyny !!!
Ja dzis z innym problemem: wysypka swędząca, czerwona, wypukła jak kasza manna po wewnętrznej stronie ud i pod kolanami. Trochę czytalam juz w necie i podobno jest to dosc częste w ciąży, ale może też coś oznaczać, a może być w ogóle nieszkodliwe ale na pewno wkurzające. Napisałam już do giny w tej sprawie. Któraś też tak ma?
Co do echa serca odpisała mi,że lekarz robiący usg po sprawdzeniu serca, zdecyduje czy końieczne jest echo czy nie...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCaneCorso wrote:Witaj Monika i witaj Mamo z Norwegii
Ja niestety nadal jestem chora, przeraża mnie mój kaszel, antybiotyk biorę ale nie widzę żeby mocno działał więc chyba jest to infekcja wirusowa a nie bakteryjna...trudno, martwię się tylko o dzidzię i chyba wyrwę się z domu w poniedziałek żeby iść do gina. To tyle mojego marudzenia. Życzę wszystkim miłego dnia. -
Anaj dobrze że wszystko ok. A co do duphastonu, ja nadl biorę luteinę, będę ją brała do 24 tc.
witam nowe ciężaróweczki.
dziś wizyta u gina na nfz, znowu podejrzę małą. Proszę o kciukiSista lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny