X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    ciekawi mnie bo w poprzedniej ciąży tez chodziłam co miesiąc a teraz od początku chodzę co 2 tygodnie trochę tego nie rozumiem bo pod koniec ciąży trzeba chodzić co 2 tygodnie i z tego chyba wyniknie ze cała ciążę będę chodziła do lekarza co 2 tygodnie

Ja w pierwszej też na początku chodziłam co miesiąc a później co dwa miesiące.
    Chodzisz ciągle prywatnie?

Rozalia kciuki trzymam :)

• lilly78 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:49

• agawera Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Ja w pierwszej też na początku chodziłam co miesiąc a później co dwa miesiące.
    Chodzisz ciągle prywatnie?

Rozalia kciuki trzymam :)

chodzę do przychodni prywatnej na abonament płacony przez pracodawce wiec chyba prywalnie

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzilam co msc i tak mialo byc jeszcze dlugo, bo faktycznie co 2tyg to jakos pod koniec ciazy, jakos po 30tyg? Nie pamietam dokladnie,a gin mi mowil;) ja niestety musze teraz czesciej bo brzuch mi twardnieje, mam troche bole skurczowe a nospa nie pomaga i musimy sprawdzac szyjke, ale gdyby nie to, to co msc bym miala

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia kciuki zaciśnięte :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I za mnie też! już się zbieram do wyjścia :o
    Po usg jadę szybko do dziekanatu i wracam do Was z newsami ! Mam nadzieję, że dobrymi ! Stres straszny -_-

Joasia:), Inesicia, Sista lubią tę wiadomość

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wizytę w poniedziałek :)
    A czy któraś z was po tych twardnieniach kontroluje sobie sama szyjkę? Kurcze , ja mam ciągle wrażenie że z dnia na dzień jest co raz wyżej i już ledwo moge jej sięgnąć, a dziś dodatkowo jest na maksa miękka :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 12:20

Joasia:) lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się słonecznie a szczególnie nowe czerwcóweczki :) super ze nas tu tyle.

U nas dzisiaj humor nawet spoko , chociaż nie wiem dlaczego, ale zaraz po przebudzeniu mam zawsze na wszystko focha i mija tak po godzinie. Mąż się śmieje, że mam ranny rzut hormonów które mają starczyć na cały dzień. Najlepiej jest wieczorem do rany przyłóż :) dawka hormonów spalona i tak w kółko.

My mamy wizyte co miesiąc, teraz dopiero w pierwszym tygodniu lutego, byłam 13 stycznia. Połówkowe w poradni 28.01 .

Co do kawy pijam latte najsłabsze z dużą ilością mleka i jem na co mam ochotę, oprócz tych produktów wiadomo zakazanych :)

Kurczę od jutra zaczynamy 20 tydzień, z Wami miło i szybko mija ten czas. Dzięki dziewczyny , że tu tak przyjemnie zaglądać i Was czytać.
    W moim przypadku już rozróżniam dobowy cykl dnia malutkiej. W dzień jest w miarę spokojnie, choć na zaczepki odpowie kopniakiem ale od 19" aż do mojego zaśnięcia co chwile czuje jej akrobacje :) Czułam wczoraj jak miała czkawkę. Pewnie po mandarynkach które zjadłam.

A i najważniejsze za Wasze wizyty kciuki zaciśnięte, tylko jak tu sprzątać i gotować bez rąk ;) w sobotę urodzinki wiec troszkę mieszkanko ogarnąć trzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 12:23

nenette lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine tak miałam USG na którym moj gin mierzył długość szyjki i jest ponad 4cm i twarda i zamknięta. Samokontroli nie robię.

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje że do poniedziałku jakoś dotrwam z moimi schizami :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine lekarz kazał Ci to samej kontrolować ? Ja bym nawet nie wiedziała jak to robić i jak odczytać moje spostrzeżenia ;(

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej prowadziłam już obserwacje szyjki i śluzu do wyznaczania okresu płodnego więc może moja wiedza nie jest jakaś wielka ale coś tam potrafię wyczuć :) no a szczególnie jak zachodzi jakaś zmiana
    Lekarz nie kazał, ale jak aplikuję sobie lactovaginal to czuję szyjkę i jej stan
    No i czytałam że czasem po mechanicznym rozwieraniu szyjki przy łyżeczkowaniu, szyjka może nie trzymać tak jak trzeba, ale to na szczęście nie jest żadna reguła, choć mimo wszystko trochę działa na psyche :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 12:40

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na początku chodziłam co dwa tygodnie,teraz już co miesiąc.Ja zawsze umawiana jestem z wizyty na wizytę więc jak znowu trzeba będzie co dwa tygodnie to na pewno mnie poinformują.
    Od jakiegoś czasu też pijam słabą kawusie,bo czuje że bez tego jestem nie do życia.Przez pierwsze 3miesiące nawet nie mogłam patrzeć na kawe,teraz na szczęście smak mi wrócił ;-) też jem pasztet i nie wydaję mi się żeby to było coś strasznego.
    Raz jeszcze dziewuszki powodzenia dziś na wizytach :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Witam się słonecznie a szczególnie nowe czerwcóweczki :) super ze nas tu tyle.

U nas dzisiaj humor nawet spoko , chociaż nie wiem dlaczego, ale zaraz po przebudzeniu mam zawsze na wszystko focha i mija tak po godzinie. Mąż się śmieje, że mam ranny rzut hormonów które mają starczyć na cały dzień. Najlepiej jest wieczorem do rany przyłóż :) dawka hormonów spalona i tak w kółko.

My mamy wizyte co miesiąc, teraz dopiero w pierwszym tygodniu lutego, byłam 13 stycznia. Połówkowe w poradni 28.01 .

Co do kawy pijam latte najsłabsze z dużą ilością mleka i jem na co mam ochotę, oprócz tych produktów wiadomo zakazanych :)

Kurczę od jutra zaczynamy 20 tydzień, z Wami miło i szybko mija ten czas. Dzięki dziewczyny , że tu tak przyjemnie zaglądać i Was czytać.
    W moim przypadku już rozróżniam dobowy cykl dnia malutkiej. W dzień jest w miarę spokojnie, choć na zaczepki odpowie kopniakiem ale od 19" aż do mojego zaśnięcia co chwile czuje jej akrobacje :) Czułam wczoraj jak miała czkawkę. Pewnie po mandarynkach które zjadłam.

A i najważniejsze za Wasze wizyty kciuki zaciśnięte, tylko jak tu sprzątać i gotować bez rąk ;) w sobotę urodzinki wiec troszkę mieszkanko ogarnąć trzeba.

Właśnie zastanawiałam się czy to możliwe ze wczoraj czułam czkawkę mojego maleństwa, myślałam że czkawkę poczuje jakoś po 27tyg. Ale jeśli Ty czułas to by oznaczało ze nic sobie nie uroiłam :-)

Joasia:) lubi tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine nie ma co panikowac, ja tez mam czasem wrazenie jak aplikuje luteine,ze jest np mieksza a nic sie nie dzieje, ja bym sama w zyciu nie sprawdzila sama czy ok wiec tego nie robie;) lekarz na pewno sprawdza Ci ja przy kazdej wizycie

Suzanna22, nadine24 lubią tę wiadomość

• Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do luteiny to ja będę brała do 36tygodnia dopochwowo 2x100mg:-) tak stwierdził lekarz:-)

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I trzymam kciuki za wizytujace! :)

• Inesicia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do do samobadania szyjki to nie jest to chyba takie proste. Lekarz, który badał mi ją na fotelu kiedy trafiłam do szpitala stwierdził, że niby jest skrócona (przez 3 dni leżenia w szpitalu nie miałam zrobionego usg dowcipnego żeby dokładnie ją zmierzyć). Po wyjściu ze szpitala miałam brać luteinę więc przy okazji "sprawdzałam" szyjkę i schizowałam bo nie mogłam jej dosięgnąć. Po tygodniu poszłam do innego lekarza, zmierzył szyjkę na USG i stwierdził, że ma ponad 4 cm i dłuższa być nie może. Wczoraj na połówkowym również poprosiłam o pomiar szyjki i lekarz stwierdził, że tak naprawdę to czy jest skrócona czy nie najlepiej widać właśnie na usg, więc nie wiem czy takie samobadanie ma sens bo u mnie było tylko powodem stresu.
    Od wczoraj nasza Malutka w brzuchu szaleje. Nawet M dostał wczoraj jakiegoś małego szturchańca ;P
    Dziś poszłam do szmateksu z nadzieją kupna spodni ciążowych bo zostały m już tylko leginsy i wróciłam z 2 parami spodni, ale dla Zosi;P A tak w ogóle to wydawało mi się, że jeszcze nic nie mam, a jak rozpakowałam ostatnio to co dostałam od siostry i to co kiedyś nabyłam już w szmateksach (bo przecież kiedyś na pewno będziemy mieć córcię) to okazało się, że wcale nie jest tego tak mało;)

nenette lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nadine24 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Nadine nie ma co panikowac, ja tez mam czasem wrazenie jak aplikuje luteine,ze jest np mieksza a nic sie nie dzieje, ja bym sama w zyciu nie sprawdzila sama czy ok wiec tego nie robie;) lekarz na pewno sprawdza Ci ja przy kazdej wizycie
    I tego się będę trzymać :)

Macie jakieś sprawdzone domowe sposoby na ból gardła ? :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Do do samobadania szyjki to nie jest to chyba takie proste. Lekarz, który badał mi ją na fotelu kiedy trafiłam do szpitala stwierdził, że niby jest skrócona (przez 3 dni leżenia w szpitalu nie miałam zrobionego usg dowcipnego żeby dokładnie ją zmierzyć). Po wyjściu ze szpitala miałam brać luteinę więc przy okazji "sprawdzałam" szyjkę i schizowałam bo nie mogłam jej dosięgnąć. Po tygodniu poszłam do innego lekarza, zmierzył szyjkę na USG i stwierdził, że ma ponad 4 cm i dłuższa być nie może. Wczoraj na połówkowym również poprosiłam o pomiar szyjki i lekarz stwierdził, że tak naprawdę to czy jest skrócona czy nie najlepiej widać właśnie na usg, więc nie wiem czy takie samobadanie ma sens bo u mnie było tylko powodem stresu.
    Od wczoraj nasza Malutka w brzuchu szaleje. Nawet M dostał wczoraj jakiegoś małego szturchańca ;P
    Dziś poszłam do szmateksu z nadzieją kupna spodni ciążowych bo zostały m już tylko leginsy i wróciłam z 2 parami spodni, ale dla Zosi;P A tak w ogóle to wydawało mi się, że jeszcze nic nie mam, a jak rozpakowałam ostatnio to co dostałam od siostry i to co kiedyś nabyłam już w szmateksach (bo przecież kiedyś na pewno będziemy mieć córcię) to okazało się, że wcale nie jest tego tak mało;)

Dokładnie, szyjkę dobrze zbada się tylko na USG- tak mówi mój lekarz.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ