X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie;)
    Jeśli chodzi o luteinę to biorę ją 2 razy dziennie. Pytałam gina do kiedy będę musiała ją stosować, a on stwierdził tylko, że niektóre kobiety biorą do 32 tygodnia.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do poniedziałku brałam 2x dziennie, ale podjęzykowo. Teraz biorę 1 wieczorem, zobaczymy jak długo, w poniedziałek mam wizytę u mojego lekarza to pewnie się dowiem

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które mają twardnienia macicy. Czy z tą dolegliwością można ćwiczyć mięśnie Kegla?

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Nikonka Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewyżyny ja od trzech dni mam twardnienie macicy dzwoniłam do mojej położnej ale ona kazała mi tylko odpoczywać a czuje jak twardnieje mi nawet jak leżę i w nocy całe ręce mi cierpną dzisiaj chyba zadzwonię do polskiego gin bo się boje to dopiero 17 tydzień a nawet jak wzięłam nispe to nic nie pomogło. Miłego dnia wam życzę

oeuas65glzp8ycqj.png

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki:)
    Gratuluję pozytywnych wizyt i trzymam kciuki za kolejne:)

Witam Siamyrka i Monika:)

Ja dzisiaj noc miałam ciężką.. zjadłam kanapkę z pasztetem i świeżym ogórkiem na kolacje wiem ze pasztetu nie można ale już dawno nie jadłam a tak za smakiem ją zjadłem i gorąca herbatę popiłam.. ale w nocy obudziła się jakoś po 1-szej z taką zgagą że aż mnie brzuch bolał:( wzięłam Ranigast bo bym chyba nie usnęła i teraz od samego dnia nie mam humoru i jakiś dołek mam:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 09:34

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też kiepska noc. Złapał mnie skurcz łydki. Masakra. Poza tym obudziłam się z lekkim bólem głowy, a to jest coś czego nie znoszę bo z reguły taki ból trwa już do wieczora.

Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Witam serdecznie nowe mamy :)

Dziewczyny biorące luteinę, mam pytanie: ile razy dziennie ją zakładacie?

Ja biorę 2 razy dziennie.Od wtorka mam zmniejszoną dawkę z razy dziennie.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Witam dziewczynki:)
    Gratuluję pozytywnych wizyt i trzymam kciuki za kolejne:)

Witam Siamyrka i Monika:)

Ja dzisiaj noc miałam ciężką.. zjadłam kanapkę z pasztetem i świeżym ogórkiem na kolacje wiem ze pasztetu nie można ale już dawno nie jadłam a tak za smakiem ją zjadłem i gorąca herbatę popiłam.. ale w nocy obudziła się jakoś po 1-szej z taką zgagą że aż mnie brzuch bolał:( wzięłam Ranigast bo bym chyba nie usnęła i teraz od samego dnia nie mam humoru i jakiś dołek mam:(

Truskaweczko też wstałam z jakimś dołem :-( A dziś wizyta zamiast się cieszyć że zobaczę malutką to jakoś humoru nie mam :-(

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.

Ja profilaktycznie miałam brać 2x dziennie. Ale rano jest to niemożliwe dla mnie do wykonania bo po założeniu tabl miałabym leżeć jeszcze godzinę.
    Pobiorę raz na wieczór i zobaczę.

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Truskaweczko też wstałam z jakimś dołem :-( A dziś wizyta zamiast się cieszyć że zobaczę malutką to jakoś humoru nie mam :-(

Ja tez jeszcze wczoraj rozmawialiśmy z mężem o kredycie i budowie góry bo teraz puki jesteśmy jeszcze na razie we dwoje będziemy eis starać o kredyt:) i budowę piętra osobnego bo z teściami to juz dosyć mam chociaż uciekniemy na górę:) ale jak pomyślałam o tym wszystkim o tym że niestety szybko ta budowa nie potrwa to jakiś dół mnie złapał i wgl nie wiem to chyba przez hormony a prze ciążą to wszystko widziałam w kolorowych barwach że damy rade.. :(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe koleżanki :-) niezłą grupkę już tworzymy :-P
    Wiecie dziewczyny ja przed ostatnią wizytą też paskudnie się czułam,ja myślę że to po prostu nerwy,każda z nas jednak podświadomie się stresuje przed kolejną wizytą a to wiadomo odbija się na naszych samopoczuciach. Do tego ten szał hormonów :-\ ale wiem jedno będzie DOBRZE :-) trzymam za was wszystkie kciuki.
    Miłego dnia,optymistycznych myśli i udanych wizyt :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 10:11

Sista lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    U mnie też kiepska noc. Złapał mnie skurcz łydki. Masakra. Poza tym obudziłam się z lekkim bólem głowy, a to jest coś czego nie znoszę bo z reguły taki ból trwa już do wieczora.
    Znam to uczucie!! Mnie głowa boli już czwarty dzień i wiem, że do wieczora nie przejdzie. Dawno nie piłam kawy a mam z reguły baaaardzo niskie cisnienie- właśnie popijam kawkę żeby stwierdzić, czy ból głowy bierze się z niskiego ciśnienia czy z mojej choroby.
    Ps. Nie miałam pojęcia że w ciąży nie można pasztetu i jem pasztet jak głupia...

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku ciąży nie piłam kawy, ale ostatnio ból głowy tak mi dokuczył że wypiłam jedną z dużą ilością mleka i przeszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 10:37

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry, nie dałam rady Was wczoraj nadrobić ;)
    Gratuluję wieści z wizyt i witam nowe mamusie :)
    Siamyrka a mogę zapytać w jakim mieście mieszkasz, że tylko godzinka samolotem? Oslo? :)
    Wiecie, wczoraj rano jak się ubierałam to takiego doła złapałam... Stwierdziłam że we wszystkim okropnie wyglądam no i musiałam sobie kupić kilka bluzek.

Ja też właśnie popijam kawkę bo mi głowa pęka.
    Ktoś oprócz mnie ma wizytę 19 stycznia? Przyznawać się :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • agawera Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wizyte mam 21,01 bedzie to ok 18 tyzień moze ćosiek sie pokarze kto to i pewnie lekarz umówi sie na połówkowe wiec pewnie znowu za 2 tygodnie znowu do lekarz jak wy czesto chozicie do lekarza co 2 tygodznie czy co miesiac ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 11:29

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera ja co miesiąc.

• agawera Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj kupowałam ochraniacz na szczebelki z olx okazało sie że dziewczyna która to sprzedawała pracuje w sklepie gdzie sa pieluchy wielorazowe i mogłam sobie pomacac nie stety firme która maja jest droga ale zato mogłam z nia pogadac o pieluszkach wiec mi sie udało i jeszcze bardziej sie w nich zakochałam :)

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Ja tez jeszcze wczoraj rozmawialiśmy z mężem o kredycie i budowie góry bo teraz puki jesteśmy jeszcze na razie we dwoje będziemy eis starać o kredyt:) i budowę piętra osobnego bo z teściami to juz dosyć mam chociaż uciekniemy na górę:) ale jak pomyślałam o tym wszystkim o tym że niestety szybko ta budowa nie potrwa to jakiś dół mnie złapał i wgl nie wiem to chyba przez hormony a prze ciążą to wszystko widziałam w kolorowych barwach że damy rade.. :(

Truskaweczko dacie radę! To te hormony, wczoraj uchachana chodziłam od ucha do ucha a dziś ryczeć mi się tylko chce, nawet na wizytę mi się nie chce iść. Zawsze biegłam jak na skrzydłach a dziś została bym z miłą chęcią w domku i nigdzie nie szła.A też człowieka dobija ta pogoda, zero słońca, ciągle tylko leje i samopoczucie do bani.

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Agawera ja co miesiąc.

ciekawi mnie bo w poprzedniej ciąży tez chodziłam co miesiąc a teraz od początku chodzę co 2 tygodnie trochę tego nie rozumiem bo pod koniec ciąży trzeba chodzić co 2 tygodnie i z tego chyba wyniknie ze cała ciążę będę chodziła do lekarza co 2 tygodnie

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Poproszę o kciuki dziś za mnie i synka :)

P.S. Z tym co można jeść,a czego nie można to też nie ma co popadać w obłęd :) Wiadomo że są rzeczy ściśle zakazane jak alkohol, surowe mięso czy niektóre ryby ze względu na zawartość rtęci. No ale nie sądzę aby pasztet czy kawa w rozsądnych ilościach szkodziły naszym maluchom. Ja piję jedną dziennie z mlekiem, jem na co mam ochotę i wyniki oraz badania mam książkowe :) Miłego dnia!

Truskaweczka250, Alorrene13, Joasia:), Inesicia lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ