X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie;)
    Jeśli chodzi o luteinę to biorę ją 2 razy dziennie. Pytałam gina do kiedy będę musiała ją stosować, a on stwierdził tylko, że niektóre kobiety biorą do 32 tygodnia.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do poniedziałku brałam 2x dziennie, ale podjęzykowo. Teraz biorę 1 wieczorem, zobaczymy jak długo, w poniedziałek mam wizytę u mojego lekarza to pewnie się dowiem

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które mają twardnienia macicy. Czy z tą dolegliwością można ćwiczyć mięśnie Kegla?

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Nikonka Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewyżyny ja od trzech dni mam twardnienie macicy dzwoniłam do mojej położnej ale ona kazała mi tylko odpoczywać a czuje jak twardnieje mi nawet jak leżę i w nocy całe ręce mi cierpną dzisiaj chyba zadzwonię do polskiego gin bo się boje to dopiero 17 tydzień a nawet jak wzięłam nispe to nic nie pomogło. Miłego dnia wam życzę

oeuas65glzp8ycqj.png

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki:)
    Gratuluję pozytywnych wizyt i trzymam kciuki za kolejne:)

Witam Siamyrka i Monika:)

Ja dzisiaj noc miałam ciężką.. zjadłam kanapkę z pasztetem i świeżym ogórkiem na kolacje wiem ze pasztetu nie można ale już dawno nie jadłam a tak za smakiem ją zjadłem i gorąca herbatę popiłam.. ale w nocy obudziła się jakoś po 1-szej z taką zgagą że aż mnie brzuch bolał:( wzięłam Ranigast bo bym chyba nie usnęła i teraz od samego dnia nie mam humoru i jakiś dołek mam:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 09:34

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też kiepska noc. Złapał mnie skurcz łydki. Masakra. Poza tym obudziłam się z lekkim bólem głowy, a to jest coś czego nie znoszę bo z reguły taki ból trwa już do wieczora.

Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Witam serdecznie nowe mamy :)

Dziewczyny biorące luteinę, mam pytanie: ile razy dziennie ją zakładacie?

Ja biorę 2 razy dziennie.Od wtorka mam zmniejszoną dawkę z razy dziennie.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Witam dziewczynki:)
    Gratuluję pozytywnych wizyt i trzymam kciuki za kolejne:)

Witam Siamyrka i Monika:)

Ja dzisiaj noc miałam ciężką.. zjadłam kanapkę z pasztetem i świeżym ogórkiem na kolacje wiem ze pasztetu nie można ale już dawno nie jadłam a tak za smakiem ją zjadłem i gorąca herbatę popiłam.. ale w nocy obudziła się jakoś po 1-szej z taką zgagą że aż mnie brzuch bolał:( wzięłam Ranigast bo bym chyba nie usnęła i teraz od samego dnia nie mam humoru i jakiś dołek mam:(

Truskaweczko też wstałam z jakimś dołem :-( A dziś wizyta zamiast się cieszyć że zobaczę malutką to jakoś humoru nie mam :-(

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.

Ja profilaktycznie miałam brać 2x dziennie. Ale rano jest to niemożliwe dla mnie do wykonania bo po założeniu tabl miałabym leżeć jeszcze godzinę.
    Pobiorę raz na wieczór i zobaczę.

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Truskaweczko też wstałam z jakimś dołem :-( A dziś wizyta zamiast się cieszyć że zobaczę malutką to jakoś humoru nie mam :-(

Ja tez jeszcze wczoraj rozmawialiśmy z mężem o kredycie i budowie góry bo teraz puki jesteśmy jeszcze na razie we dwoje będziemy eis starać o kredyt:) i budowę piętra osobnego bo z teściami to juz dosyć mam chociaż uciekniemy na górę:) ale jak pomyślałam o tym wszystkim o tym że niestety szybko ta budowa nie potrwa to jakiś dół mnie złapał i wgl nie wiem to chyba przez hormony a prze ciążą to wszystko widziałam w kolorowych barwach że damy rade.. :(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe koleżanki :-) niezłą grupkę już tworzymy :-P
    Wiecie dziewczyny ja przed ostatnią wizytą też paskudnie się czułam,ja myślę że to po prostu nerwy,każda z nas jednak podświadomie się stresuje przed kolejną wizytą a to wiadomo odbija się na naszych samopoczuciach. Do tego ten szał hormonów :-\ ale wiem jedno będzie DOBRZE :-) trzymam za was wszystkie kciuki.
    Miłego dnia,optymistycznych myśli i udanych wizyt :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 10:11

Sista lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    U mnie też kiepska noc. Złapał mnie skurcz łydki. Masakra. Poza tym obudziłam się z lekkim bólem głowy, a to jest coś czego nie znoszę bo z reguły taki ból trwa już do wieczora.
    Znam to uczucie!! Mnie głowa boli już czwarty dzień i wiem, że do wieczora nie przejdzie. Dawno nie piłam kawy a mam z reguły baaaardzo niskie cisnienie- właśnie popijam kawkę żeby stwierdzić, czy ból głowy bierze się z niskiego ciśnienia czy z mojej choroby.
    Ps. Nie miałam pojęcia że w ciąży nie można pasztetu i jem pasztet jak głupia...

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku ciąży nie piłam kawy, ale ostatnio ból głowy tak mi dokuczył że wypiłam jedną z dużą ilością mleka i przeszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 10:37

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry, nie dałam rady Was wczoraj nadrobić ;)
    Gratuluję wieści z wizyt i witam nowe mamusie :)
    Siamyrka a mogę zapytać w jakim mieście mieszkasz, że tylko godzinka samolotem? Oslo? :)
    Wiecie, wczoraj rano jak się ubierałam to takiego doła złapałam... Stwierdziłam że we wszystkim okropnie wyglądam no i musiałam sobie kupić kilka bluzek.

Ja też właśnie popijam kawkę bo mi głowa pęka.
    Ktoś oprócz mnie ma wizytę 19 stycznia? Przyznawać się :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • agawera Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wizyte mam 21,01 bedzie to ok 18 tyzień moze ćosiek sie pokarze kto to i pewnie lekarz umówi sie na połówkowe wiec pewnie znowu za 2 tygodnie znowu do lekarz jak wy czesto chozicie do lekarza co 2 tygodznie czy co miesiac ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 11:29

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera ja co miesiąc.

• agawera Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj kupowałam ochraniacz na szczebelki z olx okazało sie że dziewczyna która to sprzedawała pracuje w sklepie gdzie sa pieluchy wielorazowe i mogłam sobie pomacac nie stety firme która maja jest droga ale zato mogłam z nia pogadac o pieluszkach wiec mi sie udało i jeszcze bardziej sie w nich zakochałam :)

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Ja tez jeszcze wczoraj rozmawialiśmy z mężem o kredycie i budowie góry bo teraz puki jesteśmy jeszcze na razie we dwoje będziemy eis starać o kredyt:) i budowę piętra osobnego bo z teściami to juz dosyć mam chociaż uciekniemy na górę:) ale jak pomyślałam o tym wszystkim o tym że niestety szybko ta budowa nie potrwa to jakiś dół mnie złapał i wgl nie wiem to chyba przez hormony a prze ciążą to wszystko widziałam w kolorowych barwach że damy rade.. :(

Truskaweczko dacie radę! To te hormony, wczoraj uchachana chodziłam od ucha do ucha a dziś ryczeć mi się tylko chce, nawet na wizytę mi się nie chce iść. Zawsze biegłam jak na skrzydłach a dziś została bym z miłą chęcią w domku i nigdzie nie szła.A też człowieka dobija ta pogoda, zero słońca, ciągle tylko leje i samopoczucie do bani.

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Agawera ja co miesiąc.

ciekawi mnie bo w poprzedniej ciąży tez chodziłam co miesiąc a teraz od początku chodzę co 2 tygodnie trochę tego nie rozumiem bo pod koniec ciąży trzeba chodzić co 2 tygodnie i z tego chyba wyniknie ze cała ciążę będę chodziła do lekarza co 2 tygodnie

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Poproszę o kciuki dziś za mnie i synka :)

P.S. Z tym co można jeść,a czego nie można to też nie ma co popadać w obłęd :) Wiadomo że są rzeczy ściśle zakazane jak alkohol, surowe mięso czy niektóre ryby ze względu na zawartość rtęci. No ale nie sądzę aby pasztet czy kawa w rozsądnych ilościach szkodziły naszym maluchom. Ja piję jedną dziennie z mlekiem, jem na co mam ochotę i wyniki oraz badania mam książkowe :) Miłego dnia!

Truskaweczka250, Alorrene13, Joasia:), Inesicia lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ