X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie do końca, samobadanie nigdy mnie nie zawiodło :) zawsze byłam w stanie ocenić dni płodne tj. czy szyjka wysoko czy nisko, otwarta czy zamknięta i czy miękka czy twarda :) jedynie teraz nie chce przy niej za bardzo grzebać i nie mam też doświadczenia jaka powinna być w czasie ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 13:24

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie odważyłabym się sama badać szyjkę,wiem że pewnie coś by mnie zaniepokoiło i tylko nie potrzebna panika.Ostatnio dostałam od lekarki ulotkę reklamującą rękawiczki do badania samemu w domu Ph w pochwie,trochę byłam zdziwiona,bo nie sądziłam że coś takiego istnieje ;-) ale skoro na każdej wizycie ona sama mi to sprawdza i jest zawsze w porządku,stwierdziłam że nie będę ich kupować.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja jakaś panikara jestem bo teraz cokolwiek i ktokolwiek strefę pochwy może badać to tylko lekarz. Nawet przy seksie z mężusiem to bez dotykania. Tylko delikatnie i nie za głęboko bo odrazu panika ;) może dlatego, że nigdy nie musiałam aplikować sobie tam żadnych leków. W każdym razie strefa ścisłe strzeżona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 13:46

Muniek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie brzuchatki :) ja po wczorajszej wizycie jestem mega zadowolona będe miała córeczke<3 ogólnie wszystko jest w porządku jest duża i waży 330 gramów :) słuchajcie co do ruchów to już kompletnie zgłupiałam gdzie się je dokładnie czuje? bo ja tylko czuje takie sie przesuwanie u góry nad pępkiem i takie wibracje a gin mi wczoraj powiedział,że ruchy muszą być tylko nisko pod brzuchem koło pęcherza jezeli tak to ja wg jeszcze nie czuje ruchów chociaz mówił ze jest dobrze a cały czas myślałam ,że je czuje. jestescie doswiadczone i czujecie już ruchy napiszcie jak to ma wyglądac ??

Alorrene13, sss, nenette, Rozalia lubią tę wiadomość

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka przed wczoraj powiedziała ze niektóre kobiety twierdzą ze np czują ruchy dzidziusia nad pępkiem , pod biustem ( a mówimy o naszym etapie ciąży),co jest kompletnie nie możliwe. Moja macica sięga do polowy miedzy pępkiem a spojeniem więc wyżej nie da rady...;) a ja czuje ruchy jakby jakaś rybka mi w brzuchu pływała i czasem uderzala w brzuch nisko, albo jakby taki skurcz mięśnia tak jak wczesniej dziewczyny pisały. Ale ruchy jeszcze nie są regularne.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nad pępkiem to niemożliwe,jeszcze nie teraz ;-) ja czuje dokladnie tak jak ci lekarz powiedział,okolice pęcherza,nad wzgórkiem łonowym.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • agawera Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    I tego się będę trzymać :)

Macie jakieś sprawdzone domowe sposoby na ból gardła ? :)

dla weroniki robie miksture
    5 ząbków czosnku drobniutko posiekanych
    5 łyżek miodu lipowego lub wielokwiatowego
    sok z dwóch cytryn
    2/3 szklanki przegotowanej, ciepłej wody.

nadine24 lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje już mocno nawet kiedy trzymam rękę to takie puknięcia czuje. Przy ostatnim badaniu USG mam małą ułożoną w poprzek po lewej głowa po prawej były nożki. Macice mam wysoko, bo już pępek przekracza tak 2-3 cm. Czuje ją pod pępkiem nad wzgórkiem łonowym i po bokach. Ruchy małej to już dobrze odczuwalne kopniaki bo nawet w takim momencie zauważam ruch brzucha . Czuje kiedy ma czkawkę bo to takie rytmiczne ruchy.

Tak teraz myśle, że w dużym stopniu ułożenie macicy może sie różnić. Przecież każda ma inna budowę i przy ponownej ciąży macica powiększa sie szybciej. Przy badaniu lekarz ppowiedział, że mała jest dość wysoko, bo chciał sprawdzić czemu napinał mi się brzusio. I głowice trzymał lekko poniżej pępka ale wyżej niż pęcherz. Takie moje spostrzeżenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 14:23

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    dla weroniki robie miksture
    5 ząbków czosnku drobniutko posiekanych
    5 łyżek miodu lipowego lub wielokwiatowego
    sok z dwóch cytryn
    2/3 szklanki przegotowanej, ciepłej wody.

To musi być pyszne :) :D ale przygotuje sobie do obiadu :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja wizytuje w sobote zwykla kontrolna wizyta. Wczesniej chodzilam hm co tydzien bo jka nie plamienie to szpital , kontrole i tak sie skladalo ze tak czesto. Teraz mija miesiac od wizyty poprzedniej i juz mam nastepna umowiona wizyte polowkowa i za miesiac bedzie to 22 tydzien.

A jak ta szyjke sie mierzy przez usg zwykle czy dopochwowe?

Ja aplikuje luteine 2x dziennie ale hm nie skupiam sie tak na szyjce , a na seks mam zakaz wiec ta strefa zamknieta tylko dla lekarza dostepna.

A wiecie co chyba odczuwam ruchy wczoraj mnie koplo akurat tam gdzie reke trzymalam i bylo to nisko ze sie zdziwilam bo tak znienacka. Jak chce cos poczuc to nic... Moze poznam plac na 100% bo nie wiem jak sie zwracac do malenstwa. Moj maz zawsze powtarza jak tam Henryk a ja sie wnerwiam....

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie szyjki miałam przez USG przez powłoki brzuszne. Powiedział że jak bedzie mało widać to zaraz zrobimy dopochwowe. Okazało się ze wszystko było widoczne i bez zarzutu. Dokładnie widzieliśmy kanał rodny, szyjkę. Dzidzia wysoko nie uciska na szyjkę :)

sss lubi tę wiadomość

• sss Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to fajnie. Moj to przy kazdej wizycie najpierw bada recznie a potem usg.
    Ja juz sie stresuje ale mam nadzieje ze bedzie dobrze...

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już walczę kolejny dzień mlekiem z miodem i czosnkiem :) imbir u mnie nie przejdzie jak i ten prenalen - kupiłam tabletki na gardło i smakują jak rozgazowane piwo z sokiem malinowym co jeszcze bardziej utrudnia przełykanie :)

Iza75 lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine ooo mi tez Prenalen tabletki smakuja jak rozgazowane piwo-myslalam,ze mam jakies omamy ;) mozesz tez plukac szalwia/rumiankiem, mozna psikac tantum verde tez

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kilka razy psikałam tantum verde bo bezpieczne dla nas. Pomogło :)

A jakie dawki magnezu na dobę macie? Ja też biorę 500mg raz dziennie. Kurczę w tych kompleksowych zestawach mam tylko 30 mg magnezu wiec żenada. Fakt inne składniki w tym żelazo w parametrach 100% zapotrzebowania, ale magnez porażka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 14:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na gardło pomaga woda z solą, płukać kilka razy dziennie :)

lilly78 lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo woda z wodą utlenioną..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia a jaki magnez bierzesz? Jakis konkretny masz zalecony? Ja kiedys jadlam magne b6,ale teraz wit b6 mam juz w zestawie witamin i nie wiem

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku ciąży czasem sprawdzałam szyjkę i panikowałam ale gin mi powiedział że może się zmieniać, sam zbadał i powiedział że jest ok. Dlatego ja tam już nie gmeram.

Myślałam że z tym prenalenem tylko ja mam jakieś dziwne spostrzeżenia że jak piwo malinowe :P

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ