X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie do końca, samobadanie nigdy mnie nie zawiodło :) zawsze byłam w stanie ocenić dni płodne tj. czy szyjka wysoko czy nisko, otwarta czy zamknięta i czy miękka czy twarda :) jedynie teraz nie chce przy niej za bardzo grzebać i nie mam też doświadczenia jaka powinna być w czasie ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 13:24

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie odważyłabym się sama badać szyjkę,wiem że pewnie coś by mnie zaniepokoiło i tylko nie potrzebna panika.Ostatnio dostałam od lekarki ulotkę reklamującą rękawiczki do badania samemu w domu Ph w pochwie,trochę byłam zdziwiona,bo nie sądziłam że coś takiego istnieje ;-) ale skoro na każdej wizycie ona sama mi to sprawdza i jest zawsze w porządku,stwierdziłam że nie będę ich kupować.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja jakaś panikara jestem bo teraz cokolwiek i ktokolwiek strefę pochwy może badać to tylko lekarz. Nawet przy seksie z mężusiem to bez dotykania. Tylko delikatnie i nie za głęboko bo odrazu panika ;) może dlatego, że nigdy nie musiałam aplikować sobie tam żadnych leków. W każdym razie strefa ścisłe strzeżona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 13:46

Muniek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie brzuchatki :) ja po wczorajszej wizycie jestem mega zadowolona będe miała córeczke<3 ogólnie wszystko jest w porządku jest duża i waży 330 gramów :) słuchajcie co do ruchów to już kompletnie zgłupiałam gdzie się je dokładnie czuje? bo ja tylko czuje takie sie przesuwanie u góry nad pępkiem i takie wibracje a gin mi wczoraj powiedział,że ruchy muszą być tylko nisko pod brzuchem koło pęcherza jezeli tak to ja wg jeszcze nie czuje ruchów chociaz mówił ze jest dobrze a cały czas myślałam ,że je czuje. jestescie doswiadczone i czujecie już ruchy napiszcie jak to ma wyglądac ??

Alorrene13, sss, nenette, Rozalia lubią tę wiadomość

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka przed wczoraj powiedziała ze niektóre kobiety twierdzą ze np czują ruchy dzidziusia nad pępkiem , pod biustem ( a mówimy o naszym etapie ciąży),co jest kompletnie nie możliwe. Moja macica sięga do polowy miedzy pępkiem a spojeniem więc wyżej nie da rady...;) a ja czuje ruchy jakby jakaś rybka mi w brzuchu pływała i czasem uderzala w brzuch nisko, albo jakby taki skurcz mięśnia tak jak wczesniej dziewczyny pisały. Ale ruchy jeszcze nie są regularne.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nad pępkiem to niemożliwe,jeszcze nie teraz ;-) ja czuje dokladnie tak jak ci lekarz powiedział,okolice pęcherza,nad wzgórkiem łonowym.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • agawera Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    I tego się będę trzymać :)

Macie jakieś sprawdzone domowe sposoby na ból gardła ? :)

dla weroniki robie miksture
    5 ząbków czosnku drobniutko posiekanych
    5 łyżek miodu lipowego lub wielokwiatowego
    sok z dwóch cytryn
    2/3 szklanki przegotowanej, ciepłej wody.

nadine24 lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje już mocno nawet kiedy trzymam rękę to takie puknięcia czuje. Przy ostatnim badaniu USG mam małą ułożoną w poprzek po lewej głowa po prawej były nożki. Macice mam wysoko, bo już pępek przekracza tak 2-3 cm. Czuje ją pod pępkiem nad wzgórkiem łonowym i po bokach. Ruchy małej to już dobrze odczuwalne kopniaki bo nawet w takim momencie zauważam ruch brzucha . Czuje kiedy ma czkawkę bo to takie rytmiczne ruchy.

Tak teraz myśle, że w dużym stopniu ułożenie macicy może sie różnić. Przecież każda ma inna budowę i przy ponownej ciąży macica powiększa sie szybciej. Przy badaniu lekarz ppowiedział, że mała jest dość wysoko, bo chciał sprawdzić czemu napinał mi się brzusio. I głowice trzymał lekko poniżej pępka ale wyżej niż pęcherz. Takie moje spostrzeżenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 14:23

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    dla weroniki robie miksture
    5 ząbków czosnku drobniutko posiekanych
    5 łyżek miodu lipowego lub wielokwiatowego
    sok z dwóch cytryn
    2/3 szklanki przegotowanej, ciepłej wody.

To musi być pyszne :) :D ale przygotuje sobie do obiadu :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja wizytuje w sobote zwykla kontrolna wizyta. Wczesniej chodzilam hm co tydzien bo jka nie plamienie to szpital , kontrole i tak sie skladalo ze tak czesto. Teraz mija miesiac od wizyty poprzedniej i juz mam nastepna umowiona wizyte polowkowa i za miesiac bedzie to 22 tydzien.

A jak ta szyjke sie mierzy przez usg zwykle czy dopochwowe?

Ja aplikuje luteine 2x dziennie ale hm nie skupiam sie tak na szyjce , a na seks mam zakaz wiec ta strefa zamknieta tylko dla lekarza dostepna.

A wiecie co chyba odczuwam ruchy wczoraj mnie koplo akurat tam gdzie reke trzymalam i bylo to nisko ze sie zdziwilam bo tak znienacka. Jak chce cos poczuc to nic... Moze poznam plac na 100% bo nie wiem jak sie zwracac do malenstwa. Moj maz zawsze powtarza jak tam Henryk a ja sie wnerwiam....

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie szyjki miałam przez USG przez powłoki brzuszne. Powiedział że jak bedzie mało widać to zaraz zrobimy dopochwowe. Okazało się ze wszystko było widoczne i bez zarzutu. Dokładnie widzieliśmy kanał rodny, szyjkę. Dzidzia wysoko nie uciska na szyjkę :)

sss lubi tę wiadomość

• sss Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to fajnie. Moj to przy kazdej wizycie najpierw bada recznie a potem usg.
    Ja juz sie stresuje ale mam nadzieje ze bedzie dobrze...

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już walczę kolejny dzień mlekiem z miodem i czosnkiem :) imbir u mnie nie przejdzie jak i ten prenalen - kupiłam tabletki na gardło i smakują jak rozgazowane piwo z sokiem malinowym co jeszcze bardziej utrudnia przełykanie :)

Iza75 lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine ooo mi tez Prenalen tabletki smakuja jak rozgazowane piwo-myslalam,ze mam jakies omamy ;) mozesz tez plukac szalwia/rumiankiem, mozna psikac tantum verde tez

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kilka razy psikałam tantum verde bo bezpieczne dla nas. Pomogło :)

A jakie dawki magnezu na dobę macie? Ja też biorę 500mg raz dziennie. Kurczę w tych kompleksowych zestawach mam tylko 30 mg magnezu wiec żenada. Fakt inne składniki w tym żelazo w parametrach 100% zapotrzebowania, ale magnez porażka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 14:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na gardło pomaga woda z solą, płukać kilka razy dziennie :)

lilly78 lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo woda z wodą utlenioną..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia a jaki magnez bierzesz? Jakis konkretny masz zalecony? Ja kiedys jadlam magne b6,ale teraz wit b6 mam juz w zestawie witamin i nie wiem

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku ciąży czasem sprawdzałam szyjkę i panikowałam ale gin mi powiedział że może się zmieniać, sam zbadał i powiedział że jest ok. Dlatego ja tam już nie gmeram.

Myślałam że z tym prenalenem tylko ja mam jakieś dziwne spostrzeżenia że jak piwo malinowe :P

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ