Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
No nie do końca, samobadanie nigdy mnie nie zawiodło
zawsze byłam w stanie ocenić dni płodne tj. czy szyjka wysoko czy nisko, otwarta czy zamknięta i czy miękka czy twarda
jedynie teraz nie chce przy niej za bardzo grzebać i nie mam też doświadczenia jaka powinna być w czasie ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 13:24
-
Nie odważyłabym się sama badać szyjkę,wiem że pewnie coś by mnie zaniepokoiło i tylko nie potrzebna panika.Ostatnio dostałam od lekarki ulotkę reklamującą rękawiczki do badania samemu w domu Ph w pochwie,trochę byłam zdziwiona,bo nie sądziłam że coś takiego istnieje
ale skoro na każdej wizycie ona sama mi to sprawdza i jest zawsze w porządku,stwierdziłam że nie będę ich kupować.
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
nick nieaktualnyNo to ja jakaś panikara jestem bo teraz cokolwiek i ktokolwiek strefę pochwy może badać to tylko lekarz. Nawet przy seksie z mężusiem to bez dotykania. Tylko delikatnie i nie za głęboko bo odrazu panika
może dlatego, że nigdy nie musiałam aplikować sobie tam żadnych leków. W każdym razie strefa ścisłe strzeżona.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 13:46
Muniek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie brzuchatki
ja po wczorajszej wizycie jestem mega zadowolona będe miała córeczke<3 ogólnie wszystko jest w porządku jest duża i waży 330 gramów
słuchajcie co do ruchów to już kompletnie zgłupiałam gdzie się je dokładnie czuje? bo ja tylko czuje takie sie przesuwanie u góry nad pępkiem i takie wibracje a gin mi wczoraj powiedział,że ruchy muszą być tylko nisko pod brzuchem koło pęcherza jezeli tak to ja wg jeszcze nie czuje ruchów chociaz mówił ze jest dobrze a cały czas myślałam ,że je czuje. jestescie doswiadczone i czujecie już ruchy napiszcie jak to ma wyglądac ??
Alorrene13, sss, nenette, Rozalia lubią tę wiadomość
-
Mi lekarka przed wczoraj powiedziała ze niektóre kobiety twierdzą ze np czują ruchy dzidziusia nad pępkiem , pod biustem ( a mówimy o naszym etapie ciąży),co jest kompletnie nie możliwe. Moja macica sięga do polowy miedzy pępkiem a spojeniem więc wyżej nie da rady...
a ja czuje ruchy jakby jakaś rybka mi w brzuchu pływała i czasem uderzala w brzuch nisko, albo jakby taki skurcz mięśnia tak jak wczesniej dziewczyny pisały. Ale ruchy jeszcze nie są regularne.
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
nadine24 wrote:I tego się będę trzymać
Macie jakieś sprawdzone domowe sposoby na ból gardła ?
dla weroniki robie miksture
5 ząbków czosnku drobniutko posiekanych
5 łyżek miodu lipowego lub wielokwiatowego
sok z dwóch cytryn
2/3 szklanki przegotowanej, ciepłej wody.nadine24 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa czuje już mocno nawet kiedy trzymam rękę to takie puknięcia czuje. Przy ostatnim badaniu USG mam małą ułożoną w poprzek po lewej głowa po prawej były nożki. Macice mam wysoko, bo już pępek przekracza tak 2-3 cm. Czuje ją pod pępkiem nad wzgórkiem łonowym i po bokach. Ruchy małej to już dobrze odczuwalne kopniaki bo nawet w takim momencie zauważam ruch brzucha . Czuje kiedy ma czkawkę bo to takie rytmiczne ruchy.
Tak teraz myśle, że w dużym stopniu ułożenie macicy może sie różnić. Przecież każda ma inna budowę i przy ponownej ciąży macica powiększa sie szybciej. Przy badaniu lekarz ppowiedział, że mała jest dość wysoko, bo chciał sprawdzić czemu napinał mi się brzusio. I głowice trzymał lekko poniżej pępka ale wyżej niż pęcherz. Takie moje spostrzeżenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 14:23
-
Hej dziewczyny. Ja wizytuje w sobote zwykla kontrolna wizyta. Wczesniej chodzilam hm co tydzien bo jka nie plamienie to szpital , kontrole i tak sie skladalo ze tak czesto. Teraz mija miesiac od wizyty poprzedniej i juz mam nastepna umowiona wizyte polowkowa i za miesiac bedzie to 22 tydzien.
A jak ta szyjke sie mierzy przez usg zwykle czy dopochwowe?
Ja aplikuje luteine 2x dziennie ale hm nie skupiam sie tak na szyjce , a na seks mam zakaz wiec ta strefa zamknieta tylko dla lekarza dostepna.
A wiecie co chyba odczuwam ruchy wczoraj mnie koplo akurat tam gdzie reke trzymalam i bylo to nisko ze sie zdziwilam bo tak znienacka. Jak chce cos poczuc to nic... Moze poznam plac na 100% bo nie wiem jak sie zwracac do malenstwa. Moj maz zawsze powtarza jak tam Henryk a ja sie wnerwiam....Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
nick nieaktualnyBadanie szyjki miałam przez USG przez powłoki brzuszne. Powiedział że jak bedzie mało widać to zaraz zrobimy dopochwowe. Okazało się ze wszystko było widoczne i bez zarzutu. Dokładnie widzieliśmy kanał rodny, szyjkę. Dzidzia wysoko nie uciska na szyjkę
sss lubi tę wiadomość
-
Ja już walczę kolejny dzień mlekiem z miodem i czosnkiem
imbir u mnie nie przejdzie jak i ten prenalen - kupiłam tabletki na gardło i smakują jak rozgazowane piwo z sokiem malinowym co jeszcze bardziej utrudnia przełykanie
Iza75 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa kilka razy psikałam tantum verde bo bezpieczne dla nas. Pomogło
A jakie dawki magnezu na dobę macie? Ja też biorę 500mg raz dziennie. Kurczę w tych kompleksowych zestawach mam tylko 30 mg magnezu wiec żenada. Fakt inne składniki w tym żelazo w parametrach 100% zapotrzebowania, ale magnez porażka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 14:48
nadine24 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja na początku ciąży czasem sprawdzałam szyjkę i panikowałam ale gin mi powiedział że może się zmieniać, sam zbadał i powiedział że jest ok. Dlatego ja tam już nie gmeram.
Myślałam że z tym prenalenem tylko ja mam jakieś dziwne spostrzeżenia że jak piwo malinowenadine24 lubi tę wiadomość