Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Joasia:) wrote:A teraz stwierdzam,że kobiecie w ciąży niewiele do szczęścia potrzeba... gar a w sumie kocioł ogórkowej i już jak w niebie
Joasia:) lubi tę wiadomość
-
Ja od niedzieli jadłam pomidorowa, taka kwaśną
Co do drugiej karty ciąży, to ja dzisiaj przyszłam z kserem tej pierwszej i daje Pani Ginekolog. A ta do mnie, ze ja muszę mieć oryginał i to zawsze przy sobie, na wypadek jakby mi się coś stało. Oczywiście miałam ją w torbie, ale mowię, ze u lekarza jest, nie wiem czemu mi nie dał (wiem, nie powinnam kłamać, ale wpadłam w panikę). No i ona do mnie, ze tak nie może być, ze on nie może mi jej trzymać. No to ja łzy w oczach (teraz to mam na zawołanie), one się przestraszyły i mówią, ze mi nowa założą i będzie dobrze. No i mam dwie, jedna z Tychów, druga z Gliwic. Ja tez jeszcze nie zdecydowałam, gdzie będę rodzic, wiec ma lekarzy, którzy pracują w obu szpitalach.
Joasia:) lubi tę wiadomość
-
Wiem że już w późniejszych tyg to się nie mierzy wielkości bo dzidziusie już są większe i nie da się ich za bardzo zmierzyć bo mogą się kręcić i pochylac i już by złe wymiary wyjdą tajfunie gin mówił ze wtorek jak spytałam ile mała na wielkości już wtedy będzie liczyć się waga dzidziusiów
lilirose lubi tę wiadomość
-
Truskaweczka250 wrote:Wiem że już w późniejszych tyg to się nie mierzy wielkości bo dzidziusie już są większe i nie da się ich za bardzo zmierzyć bo mogą się kręcić i pochylac i już by złe wymiary wyjdą tajfunie gin mówił ze wtorek jak spytałam ile mała na wielkości już wtedy będzie liczyć się waga dzidziusiów
P.s. no i na 99% będzie u nas chłopiec. Forumowa drużyna piłkarska powiększa sięInesicia, Joasia:), nenette, Gonia123, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
nadine24 wrote:z Tychów
ja chodzę do dr Witycha i chyba nie zamieniłabym na żadnego innego
ale moja koleżanka chodzi do dr Krzystyniaka i też mówiła że super człowiek
Na prenatalne chodzę do Zielińskiego, kolejny super człowiek
-
Jestem już po wizycie, o dziwo weszłam o 15
Więc na 1000% laska
Badał mnie ponad 30 minut, serduszko ok, pęcherz ok, nerki ok, rączki i nóżki ok, twarz ok, spała na pleckach i co jakiś czas łykała wody płodowe. Kręgosłup też ok- rozszczepu lekarz nie widział, jedyny minus to żołądek. Dziwił się że był pusty a pęcherz pełny to tak jakby nie dochodziły wody do żołądka. Ale mam się na razie nie martwić, bo może po prostu dziś nie jadła i mam na połówkowym powiedzieć aby żołądek dokładnie sprawdzili.
Dziwne bo na wtorkowej wizycie inny gin mówił że żołądek ok.
Aaa i waży 260 gram.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 20:50
Nieukowa, Joasia:), Rozalia lubią tę wiadomość
-
Marcia86 wrote:A ja właśnie mam pytanie na temat 2 giej karty ciąży. Mam tą samą sytuację co u Ciebie Sista. 5 lutego idę pierwszy raz na wizytę do przychodni na NFZ bo w końcu będzie mój termin na który z resztą umawialam się w październiku... Tez będę nadal chodziła prywatnie dalej do mojej gin i nie chce chyba zeby lekarka z przychodni wpisywała mi cos w tej pierwszej ksiązeczce. Prosić o nową?
Jak to u was funkcjonuje? Pytanie do dziewczyn które mają więcej niz 1 lekarza.
Marcia ja mam 2 ginów i 2 karty ciąży, żaden o sobie nie wie -
nick nieaktualnyzyrcia wrote:Dołączam !!
1.06- Suzanna22, aaana, Simon86 (bejbik może być 31.05.)
2.06- Kobietka, Inesicia
3.06- aghata,Mag13, siamyrka
4.06- Czarna94, Zyrcia SYNUŚ-Leon, Truskaweczka250 CÓRCIA-Milenka
, szczesliwamama,
Alamakota SYNUŚ-Leon
5.06- Z.SYNUŚ, aciulka, Nina82
6.06- BrumBrumek,Niufka, Kikusia, Evell, zapah_ciszy SYNUŚ
7.06- Asiula88
8.06- Viola, CÓRCIA,Scintilla, elukkkcha245
9.06- sweety, CaneCorso
10.06- Katha81,Eowena, aga87, Gonia123
11.06- Werbenka, FEX, Mychaa22
12.06- Magda_lena88, Kasika8303, Joasia:) CÓRCIA- Julia
13.06- JusWik, Aka81, Nieukowa CÓRCIA-Lilka, Muniek
14.06- Alorrene13
15.06- Nadzieja89
16.06-
17.06- Stokrotka2626
18.06-
19.06- anioleczka, Mo.nika
20.06- Rozalia SYNUŚ-Mikołaj,asiaaaaaa CÓRCIA
21.06- Marcia86,Gosia82
22.06- sss
23.06- An_Be
24.06- Soprecius68, annaj, ewkaa28
25.06- A1984, Sista, Diana95
26.06-
27.06- Lilirose,XxMoniaxX, eva84
28.06- gosi_a, karollaa
29.06- EP!C, dorcia8919
30.06- Marteczka91 (bejbik może być 05.07.), Sabela (bejbik może być 03.07.), kusiczka (bejbik może być 04.07.)
Bocian odwiedził łącznie: 66 mamuś
Wszystkim mamusiom - zdrowych, spokojnych i radosnych 9 miesięcy!
Były z nami mamy dziesięciu Aniołków. Otulamy Was modlitwą.
Kalendarz on-line założony przez Kasię, w którym można wpisywać wizyty:
http://www.kalendarzonline.com/login.php
login: BellyBestF
hasło: czerwiec2015
Dziewczyny, których nie ma na liście meldować się ! To samo jak mam dopisać płeć i imię))
Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
Zyrcia, Kasika, Sista gratuluję
Inesica fajne foteczki, ciuszki i brzunio
Ja dzis nie miałam weny do pisania. Bylam u dermatologa, cos tam zapisala na moja alergię skóry, może przejdzie i wszystko się zagoi, mam nadzieję. Coś mnie brzuszek pobolewa leciutko wieczorem, trudno to okreslic jaki to bol, bo praktycznie nigdy mnie nic nie bolało w ciąży. Dziewczyny czy te pierwsze ruchy mogą lekko boleć?
Nie moge się doczekać wizyty...kasika8303, zyrcia, Sista lubią tę wiadomość
-
Joasia:) wrote:Dziewczyny gratuluje wizyt... Och jak miło się czyta Wasze pozytywne wieści:)
A teraz stwierdzam,że kobiecie w ciąży niewiele do szczęścia potrzeba... gar a w sumie kocioł ogórkowej i już jak w niebie
Mi gar krupniku -
Zyrcia u mnie możesz dopisać córcię Zosię.
Kasika dzięki za inspirację. Jutro u mnie na obiad krupnik;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 20:53
zyrcia lubi tę wiadomość
-
Alorrene13 wrote:Zyrcia, Kasika, Sista gratuluję
Inesica fajne foteczki, ciuszki i brzunio
Ja dzis nie miałam weny do pisania. Bylam u dermatologa, cos tam zapisala na moja alergię skóry, może przejdzie i wszystko się zagoi, mam nadzieję. Coś mnie brzuszek pobolewa leciutko wieczorem, trudno to okreslic jaki to bol, bo praktycznie nigdy mnie nic nie bolało w ciąży. Dziewczyny czy te pierwsze ruchy mogą lekko boleć?
Nie moge się doczekać wizyty...
Mnie nie bolą, takie delikatne smyrankolub puknięcia
Alorrene13 lubi tę wiadomość