X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia86 wrote:
    Ja melduje dziewczynkę, prawdopodobnie będzie Maja.
    Sukieneczki chętnie przyjmę/ odkupię ;)
    wpisałam Maje, jak się coś zmieni to melduj :))) Maja super imię, u mnie drugie w kolejce po Lili :D ja nie wiem ile mam tych dzieci mieć żeby im nadać te wszystkie imiona co mi się podobajooo :D

Nieukowa lubi tę wiadomość

• agawera Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podpowiedzcie co robic gdy boli brzuch

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Nikonka Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny dobrych wieści ja zaliczyłam dzisiaj wizytę prywatną u gin mam brać nospe i magnez na twardnienie macicy i odpoczywać tylko mam pytanie jaki magnez polecacie bo zapomniałam zapytać gin szyjka w normie tylko ciśnienie za wysokie ale na szczęście maleńka zdrowa będę mieć córeczkę na 80% a ciągle myślałam że to będzie chłopczyk ☺

Sista, Nieukowa, Joasia:), nadine24 lubią tę wiadomość

oeuas65glzp8ycqj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikonka wrote:
    Gratuluję dziewczyny dobrych wieści ja zaliczyłam dzisiaj wizytę prywatną u gin mam brać nospe i magnez na twardnienie macicy i odpoczywać tylko mam pytanie jaki magnez polecacie bo zapomniałam zapytać gin szyjka w normie tylko ciśnienie za wysokie ale na szczęście maleńka zdrowa będę mieć córeczkę na 80% a ciągle myślałam że to będzie chłopczyk ☺
    To się nie napalaj jeszcze, bo u mnie też miała być dziewczyna na 70% ja czułam, że inaczej i miałam rację;)))
    Ja biorę magnez MAGNE B6 ok.13 zł 50 tabletek ;))

Nikonka lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa - no to zaskoczenie :) Ale teraz ja czekam z dalszym kupowaniem ciuszków do kolejnej wizyty z USG obrazowym, bo u mnie wychodzi w kratkę, raz chłopak, raz dziewczę, raz chłopak, raz dzewczę. Mam do tej pory kilka body i pajacyków, niebieskie i białe, na szczęście bez kokardek i samochodzików, tylko paski i zwierzaki :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 22:30

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikonka u mnie była wg jednego gina 80% dziewczynka, potem u drugiego 90% dziewczynka, a teraz ten pierwszy zmienił zdanie i jest 100% chłopak :D

Niezła historia- będę mieć co synkowi opowiadać jak podrośnie :)

Marcia, jeśli moja przyjaciółka w podobnym wieku ciążowym co ja będzie miała też chłopca, to prześlę ciuszki Tobie :) Dowiem się w przyszłym tyg zapewne i dam ci znać :D

Sista mój gin się obśmiał jak mu o genetycznym powiedziałam, mówi że to faktycznie ma szansę działać ale gdyby to było takie proste to wiele labów w PL by to robiło :P I że 100% daje tylko amniopunkcja albo akt urodzenia :D
    Ja mam 90% ciuszków uniseks na szczęście, tylko z tymi sukieneczkami zaszalałam :) Szkoda mi ich, ale cóż... trzeba postarać się o rodzeństwo, mam teraz motywację :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 22:32

Sista, zyrcia lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt:)

Nieukowa to niespodzianka, gratulacje! :)

Nikonka mi dzis lekarz napisal,ze mam brac Aspargin 3x1 albo Magnezin500 2x1 (Joasia dzis pisala,ze go bierze) - ja tez na twardnienie to mam brac

Nikonka lubi tę wiadomość

• lilirose Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikonka wrote:

Mnie lekarz polecił Magnefar albo inny magnez + B6 i do tego wapń (magnez odpowiada za skurcz, wapń za rozkurczenie).

Nieukowa, jaka niespodzianka! Gratuluję :) To teraz poszalejesz z ciuszkami chłopięcymi tak jak sobie marzyłaś :D Pochwal się pierwszymi zakupami :)

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 22:34

Nieukowa, Nikonka lubią tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moja kolezanka miała poobnie w czasie ciaży lekaż mówił ze dziewczynka jak pojechała do szpitala bo skurcze po terminie podczas badania lekarz pyta sie czy zna płeć odpowiadaja ze dziewczynka lekarz zaśmiał sie i powiedziała ale to chłopiec :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    Ja Ci nie poradzę, bo mnie brzuch pobolewał do 10 tygodnia i gin mówił, ze to normalne.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się i ja tak na szybko, bo padam na twarz:)

Gratuluję super wieści i ładnych niespodzianek :) Myślę że te nasze dzieciaki jeszcze nie raz nas zaskoczą :)

U nas wszystko dobrze, mierzymy około 13 cm i ważymy 234g :) Chociaż może powiecie mi czy powinnam się martwić tym, że wymiary wskazują na inny wiek ciąży (główka, brzuszek, kość udowa itd)? Niektóre są starsze niż wskazuje usg, a inne młodsze...
    Ciąża jest młodsza o 1 dzień, ale to podobno żadna różnica. Trochę wątpliwości mnie naszło tylko z tymi wymiarami. Wizytę u mojego prowadzącego mam dopiero za 2 tygodnie, a nie chce głupot w internecie wyczytać :)

zyrcia, Nieukowa, nenette, sss lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Melduję się i ja tak na szybko, bo padam na twarz:)

Gratuluję super wieści i ładnych niespodzianek :) Myślę że te nasze dzieciaki jeszcze nie raz nas zaskoczą :)

U nas wszystko dobrze, mierzymy około 13 cm i ważymy 234g :) Chociaż może powiecie mi czy powinnam się martwić tym, że wymiary wskazują na inny wiek ciąży (główka, brzuszek, kość udowa itd)? Niektóre są starsze niż wskazuje usg, a inne młodsze...
    Ciąża jest młodsza o 1 dzień, ale to podobno żadna różnica. Trochę wątpliwości mnie naszło tylko z tymi wymiarami. Wizytę u mojego prowadzącego mam dopiero za 2 tygodnie, a nie chce głupot w internecie wyczytać :)
    U mnie też tak jest ;) Jedne wymiary równo na 20t0d, inne na 19t6d a np. obwód brzucha 20t2d i lekarz powiedział, że wszystko w porządku ;) Brzuch to na pewno nie po mnie taki wielki -_- :D :D poza tym ja myślę, że najważniejsze to,że mieścimy się w normach, wiadomo, że idealnie tego nie pomierzą ;)

Rozalia lubi tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Zyrcia, uspokoiło mnie trochę to co napisałaś :) Staram się sobie tłumaczyć że usg, to tylko maszyna i lekarz też nie jest wstanie zawsze wszystkiego precyzyjnie pomierzyć.
    A i niestety nie dało się potwierdzić płci, młody nie chciał nóg rozłożyć:D Trzeba czekać do połówkowego.
    Uciekam spać, a Wam życzę dobrej nocy i dużo kopniaków :)

zyrcia, Nieukowa, Sista lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Cię ciągnie? Jakby się macica rozciągała?
    spróbuj zażywać magnez.

Ja stosuje MAGNE B6.
    Sista wrote:
    Ja Ci nie poradzę, bo mnie brzuch pobolewał do 10 tygodnia i gin mówił, ze to normalne.

relgh371nuuw2sg6.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Dzięki Zyrcia, uspokoiło mnie trochę to co napisałaś :) Staram się sobie tłumaczyć że usg, to tylko maszyna i lekarz też nie jest wstanie zawsze wszystkiego precyzyjnie pomierzyć.
    A i niestety nie dało się potwierdzić płci, młody nie chciał nóg rozłożyć:D Trzeba czekać do połówkowego.
    Uciekam spać, a Wam życzę dobrej nocy i dużo kopniaków :)

Mój maluszek tez był 2 dni temu mierzony, ale to jeszcze nie bylo badanie połówkowe i tez są rożne wymiary rożnych narządów jak u ciebie, to chyba normalne, bo mi tez dr powiedziała ze wrzystko jest w porządeczku :) nie ma się czym martwić. A długości ciała tez juz się nie mierzy bo mogą być zaburzone pomiary, to tylko USG i precyzja człowieka :) dobrej nocki :)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia ja mam wyniki podane w formie % i niektóre mam bliżej 90% a niektóre między 100 a 110%. Podobno to normalne, każdy z nas jest trochę inny i inaczej rośnie, to samo w brzuchu. Jeżeli są dysproporcje spowodowane przez anomalie, to są bardzo duże, a takie drobne odchyłki +/- to zupełnie normalna i życiowa sprawa :D

U mnie to było póki co zwykłe USG, połówkowe mam za 2 tyg (w 20t5dc).

CRL też mam13, chociaż podobno to już nie jest miarodajne bo dzieciaki są takie duże, a waga mojego psotnika 265g :) Wszystkie inne parametry, jak proporcje główki i kość udowa też miałam mierzone, ale nie przywiązuję wagi bo są wg lekarza ok. Doktor powiedział tylko, że "śliczna symetryczna główka". I zastawki w sercu na swoich miejscach. To serducho rewelacyjnie wyglada widziane w poprzek :) Poza tym nie pamiętam prawie nic z tego usg, tak byłam w szoku że chłopiec :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 23:09

Sista, zyrcia, Rozalia lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:

Brzuch w sensie podbrzusze, tam gdzie macica czy żołądek?

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia - dodaj proszę u mnie chłopczyka Miłoszka

zyrcia lubi tę wiadomość

f2w3w1d3c12dnook.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Rozalia ja mam wyniki podane w formie % i niektóre mam bliżej 90% a niektóre między 100 a 110%. Podobno to normalne, każdy z nas jest trochę inny i inaczej rośnie, to samo w brzuchu. Jeżeli są dysproporcje spowodowane przez anomalie, to są bardzo duże, a takie drobne odchyłki +/- to zupełnie normalna i życiowa sprawa :D

U mnie to było póki co zwykłe USG, połówkowe mam za 2 tyg (w 20t5dc).

CRL też mam13, chociaż podobno to już nie jest miarodajne bo dzieciaki są takie duże, a waga mojego psotnika 265g :) Wszystkie inne parametry, jak proporcje główki i kość udowa też miałam mierzone, ale nie przywiązuję wagi bo są wg lekarza ok. Doktor powiedział tylko, że "śliczna symetryczna główka". I zastawki w sercu na swoich miejscach. To serducho rewelacyjnie wyglada widziane w poprzek :) Poza tym nie pamiętam prawie nic z tego usg, tak byłam w szoku że chłopiec :D

U mnie dzieciak jest trochę mniejszy niż wykazuje suwaczek, różnica paru dni, ale to normalne. Też gin mierzył jej wszystko, ale wymiarów mi nie podawał, powiedział tylko że wszystkie wymiary w normie. Zdziwił mnie wagą- powiedział że troszkę mało waży, bo widzę że u każdej waga wynosi ok. 250 gr, zresztą w książce o ciąży jest napisane że powinna tyle ważyć. Może się zasugerował tym pustym żołądkiem.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • agawera Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Brzuch w sensie podbrzusze, tam gdzie macica czy żołądek?

W sensie brzuch nie żołądek i trochę tam gdzie macica

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ