Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMarcia86 wrote:Ja melduje dziewczynkę, prawdopodobnie będzie Maja.
Sukieneczki chętnie przyjmę/ odkupię)) Maja super imię, u mnie drugie w kolejce po Lili
ja nie wiem ile mam tych dzieci mieć żeby im nadać te wszystkie imiona co mi się podobajooo
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Gratuluję dziewczyny dobrych wieści ja zaliczyłam dzisiaj wizytę prywatną u gin mam brać nospe i magnez na twardnienie macicy i odpoczywać tylko mam pytanie jaki magnez polecacie bo zapomniałam zapytać gin szyjka w normie tylko ciśnienie za wysokie ale na szczęście maleńka zdrowa będę mieć córeczkę na 80% a ciągle myślałam że to będzie chłopczyk ☺
Sista, Nieukowa, Joasia:), nadine24 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNikonka wrote:Gratuluję dziewczyny dobrych wieści ja zaliczyłam dzisiaj wizytę prywatną u gin mam brać nospe i magnez na twardnienie macicy i odpoczywać tylko mam pytanie jaki magnez polecacie bo zapomniałam zapytać gin szyjka w normie tylko ciśnienie za wysokie ale na szczęście maleńka zdrowa będę mieć córeczkę na 80% a ciągle myślałam że to będzie chłopczyk ☺
))
Ja biorę magnez MAGNE B6 ok.13 zł 50 tabletek)
Nikonka lubi tę wiadomość
-
Nieukowa - no to zaskoczenie
Ale teraz ja czekam z dalszym kupowaniem ciuszków do kolejnej wizyty z USG obrazowym, bo u mnie wychodzi w kratkę, raz chłopak, raz dziewczę, raz chłopak, raz dzewczę. Mam do tej pory kilka body i pajacyków, niebieskie i białe, na szczęście bez kokardek i samochodzików, tylko paski i zwierzaki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 22:30
-
Nikonka u mnie była wg jednego gina 80% dziewczynka, potem u drugiego 90% dziewczynka, a teraz ten pierwszy zmienił zdanie i jest 100% chłopak
Niezła historia- będę mieć co synkowi opowiadać jak podrośnie
Marcia, jeśli moja przyjaciółka w podobnym wieku ciążowym co ja będzie miała też chłopca, to prześlę ciuszki TobieDowiem się w przyszłym tyg zapewne i dam ci znać
Sista mój gin się obśmiał jak mu o genetycznym powiedziałam, mówi że to faktycznie ma szansę działać ale gdyby to było takie proste to wiele labów w PL by to robiłoI że 100% daje tylko amniopunkcja albo akt urodzenia
Ja mam 90% ciuszków uniseks na szczęście, tylko z tymi sukieneczkami zaszalałamSzkoda mi ich, ale cóż... trzeba postarać się o rodzeństwo, mam teraz motywację
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 22:32
Sista, zyrcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nikonka wrote:Gratuluję dziewczyny dobrych wieści ja zaliczyłam dzisiaj wizytę prywatną u gin mam brać nospe i magnez na twardnienie macicy i odpoczywać tylko mam pytanie jaki magnez polecacie bo zapomniałam zapytać gin szyjka w normie tylko ciśnienie za wysokie ale na szczęście maleńka zdrowa będę mieć córeczkę na 80% a ciągle myślałam że to będzie chłopczyk ☺
Mnie lekarz polecił Magnefar albo inny magnez + B6 i do tego wapń (magnez odpowiada za skurcz, wapń za rozkurczenie).
Nieukowa, jaka niespodzianka! GratulujęTo teraz poszalejesz z ciuszkami chłopięcymi tak jak sobie marzyłaś
Pochwal się pierwszymi zakupami
.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 22:34
Nieukowa, Nikonka lubią tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
to moja kolezanka miała poobnie w czasie ciaży lekaż mówił ze dziewczynka jak pojechała do szpitala bo skurcze po terminie podczas badania lekarz pyta sie czy zna płeć odpowiadaja ze dziewczynka lekarz zaśmiał sie i powiedziała ale to chłopiec
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Melduję się i ja tak na szybko, bo padam na twarz:)
Gratuluję super wieści i ładnych niespodzianekMyślę że te nasze dzieciaki jeszcze nie raz nas zaskoczą
U nas wszystko dobrze, mierzymy około 13 cm i ważymy 234gChociaż może powiecie mi czy powinnam się martwić tym, że wymiary wskazują na inny wiek ciąży (główka, brzuszek, kość udowa itd)? Niektóre są starsze niż wskazuje usg, a inne młodsze...
Ciąża jest młodsza o 1 dzień, ale to podobno żadna różnica. Trochę wątpliwości mnie naszło tylko z tymi wymiarami. Wizytę u mojego prowadzącego mam dopiero za 2 tygodnie, a nie chce głupot w internecie wyczytać
zyrcia, Nieukowa, nenette, sss lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRozalia wrote:Melduję się i ja tak na szybko, bo padam na twarz:)
Gratuluję super wieści i ładnych niespodzianekMyślę że te nasze dzieciaki jeszcze nie raz nas zaskoczą
U nas wszystko dobrze, mierzymy około 13 cm i ważymy 234gChociaż może powiecie mi czy powinnam się martwić tym, że wymiary wskazują na inny wiek ciąży (główka, brzuszek, kość udowa itd)? Niektóre są starsze niż wskazuje usg, a inne młodsze...
Ciąża jest młodsza o 1 dzień, ale to podobno żadna różnica. Trochę wątpliwości mnie naszło tylko z tymi wymiarami. Wizytę u mojego prowadzącego mam dopiero za 2 tygodnie, a nie chce głupot w internecie wyczytaćJedne wymiary równo na 20t0d, inne na 19t6d a np. obwód brzucha 20t2d i lekarz powiedział, że wszystko w porządku
Brzuch to na pewno nie po mnie taki wielki -_-
poza tym ja myślę, że najważniejsze to,że mieścimy się w normach, wiadomo, że idealnie tego nie pomierzą
Rozalia lubi tę wiadomość
-
Dzięki Zyrcia, uspokoiło mnie trochę to co napisałaś
Staram się sobie tłumaczyć że usg, to tylko maszyna i lekarz też nie jest wstanie zawsze wszystkiego precyzyjnie pomierzyć.
A i niestety nie dało się potwierdzić płci, młody nie chciał nóg rozłożyćTrzeba czekać do połówkowego.
Uciekam spać, a Wam życzę dobrej nocy i dużo kopniakówzyrcia, Nieukowa, Sista lubią tę wiadomość
-
Rozalia wrote:Dzięki Zyrcia, uspokoiło mnie trochę to co napisałaś
Staram się sobie tłumaczyć że usg, to tylko maszyna i lekarz też nie jest wstanie zawsze wszystkiego precyzyjnie pomierzyć.
A i niestety nie dało się potwierdzić płci, młody nie chciał nóg rozłożyćTrzeba czekać do połówkowego.
Uciekam spać, a Wam życzę dobrej nocy i dużo kopniaków
Mój maluszek tez był 2 dni temu mierzony, ale to jeszcze nie bylo badanie połówkowe i tez są rożne wymiary rożnych narządów jak u ciebie, to chyba normalne, bo mi tez dr powiedziała ze wrzystko jest w porządeczkunie ma się czym martwić. A długości ciała tez juz się nie mierzy bo mogą być zaburzone pomiary, to tylko USG i precyzja człowieka
dobrej nocki
Rozalia lubi tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Rozalia ja mam wyniki podane w formie % i niektóre mam bliżej 90% a niektóre między 100 a 110%. Podobno to normalne, każdy z nas jest trochę inny i inaczej rośnie, to samo w brzuchu. Jeżeli są dysproporcje spowodowane przez anomalie, to są bardzo duże, a takie drobne odchyłki +/- to zupełnie normalna i życiowa sprawa
U mnie to było póki co zwykłe USG, połówkowe mam za 2 tyg (w 20t5dc).
CRL też mam13, chociaż podobno to już nie jest miarodajne bo dzieciaki są takie duże, a waga mojego psotnika 265gWszystkie inne parametry, jak proporcje główki i kość udowa też miałam mierzone, ale nie przywiązuję wagi bo są wg lekarza ok. Doktor powiedział tylko, że "śliczna symetryczna główka". I zastawki w sercu na swoich miejscach. To serducho rewelacyjnie wyglada widziane w poprzek
Poza tym nie pamiętam prawie nic z tego usg, tak byłam w szoku że chłopiec
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 23:09
Sista, zyrcia, Rozalia lubią tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:Rozalia ja mam wyniki podane w formie % i niektóre mam bliżej 90% a niektóre między 100 a 110%. Podobno to normalne, każdy z nas jest trochę inny i inaczej rośnie, to samo w brzuchu. Jeżeli są dysproporcje spowodowane przez anomalie, to są bardzo duże, a takie drobne odchyłki +/- to zupełnie normalna i życiowa sprawa
U mnie to było póki co zwykłe USG, połówkowe mam za 2 tyg (w 20t5dc).
CRL też mam13, chociaż podobno to już nie jest miarodajne bo dzieciaki są takie duże, a waga mojego psotnika 265gWszystkie inne parametry, jak proporcje główki i kość udowa też miałam mierzone, ale nie przywiązuję wagi bo są wg lekarza ok. Doktor powiedział tylko, że "śliczna symetryczna główka". I zastawki w sercu na swoich miejscach. To serducho rewelacyjnie wyglada widziane w poprzek
Poza tym nie pamiętam prawie nic z tego usg, tak byłam w szoku że chłopiec
U mnie dzieciak jest trochę mniejszy niż wykazuje suwaczek, różnica paru dni, ale to normalne. Też gin mierzył jej wszystko, ale wymiarów mi nie podawał, powiedział tylko że wszystkie wymiary w normie. Zdziwił mnie wagą- powiedział że troszkę mało waży, bo widzę że u każdej waga wynosi ok. 250 gr, zresztą w książce o ciąży jest napisane że powinna tyle ważyć. Może się zasugerował tym pustym żołądkiem.Rozalia lubi tę wiadomość