Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa psikus niezły.

Moja koleżanka do 8mca myślała, że nosi pod sercem dziewczynkę, która nagle zmieniła się w chłopca i tak już została.

• Nikonka Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziękuję jeszczę dzisiaj zamówię magnez w aptece internetowej.Ja chcę znać płeć tylko dlatego bo ubrania po synku wysłałam do polski mojej szfagierce jeśli to będzie dziewczynka to tylko śpioszki mi się przydadzą

oeuas65glzp8ycqj.png

• lilly78 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:49

• annaj Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam łożysko na przedniej ścianie ale za to nisko, przy ujściu szyjki. Lekarka mówiła ze na tym etapie ciąży to nic nie zmienia, jedynie później jak się nie podniesie to trzeba uważać na ew odklejanie czy coś.
    Zresztą i tak nic już nie podnoszę, nie dźwigam, na zakupy jak jade to zawsze z kimś, ostatnio z babcią od M i to dziwnie wygląda jak ona zgrzewkę wody do wózka pakuje a ja stoję obok, ale kobieta młoda i pełna werwy :)

Co do magnezu to biorę slowmag bo tylko on na mnie działa, a próbowałam różne. Teraz 2*1 tabletce.

Dzidzia kopie nawet mocno i sporo ale jak przyłożę rękę do brzucha to spokój. Takie przekorne to maleństwo hehe.

f2w3skjot714tnej.png
    17u9anlitdud0u9j.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa super niespodzianka :) Ahhh jak ja bym też już chciała płeć poznać. Chyba muszę jakoś przekupić maleństwo żeby w poniedziałek ładnie nóżki rozłożyło :)

Aghata co za kretyn z tego dentysty... Pewnie mu się poprostu nie chciało za darmo bo z kanałówką dużo roboty, zwłaszcza bez zdjęcia RTG. No cóż, musisz szukać dalej ale pośpiesz się bo to chyba tylko do III trymestru można robić.

Mi się zawsze robi słabo w miejscach gdzie jest dużo ludzi. Własnie nie wiem jak przeżyję w poniedziałek te godziny w poczekalni do gina...

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Sista Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Dziewczyny dajcie jakis pomysł na obiad? Co dzisiaj gotujecie?
    Mnie odmraża się ryba. Wiec jak wrócę z pracy, zrobię z sosem śmietanowo- koperkowym :) Dzięki pomocy: https://www.winiary.pl/produkt.aspx/298/winiary-pomysl-na-rybe-w-sosie-smietanowo-koperkowym

:)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Moja koleżanka do 8mca myślała, że nosi pod sercem dziewczynkę, która nagle zmieniła się w chłopca i tak już została.
    Nie podoba mi się to, że tak może być :( ale chyba jak mam pipke uwiecznioną na 3 zdjęciach i filmie to już nie ma jak się zmienić :D

Dostałam antybiotyk na to gardło i teraz mam dylemat czy go brać czy się spróbować jeszcze leczyć domowymi sposobami :(

A ja mam makaron ze szpinakiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 11:27

gosi_a lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Czy któraś z Was ma łożysko umiejscowione z przodu (nie przodujące)? Mówił Wam lekarz coś o tym więcej? To ma znaczenie dla mnie, dziecka czy dla porodu?
    Lili, ja takie mam, na przedniej ścianie, wysoko. Na dziecko nie ma to żadnego wpływu, na poród też :) Tylko później mogę czuć ruchy, bo jest izolacja ;)

Pozdrawiam :)

lilirose lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine bierz antybiotyk. Skoro lekarz Ci go przepisał to na pewno jest potrzebny, oni wcale tak chętnie tego ciężarówkom nie wypisują, dopiero kiedy nie ma wyjścia. A poza tym może Ci się to przerodzić w coś gorszego więc ja bym brała. Dziecku na pewno nie zaszkodzi ;)

nadine24 lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

Zyrcia, zmień mi proszę na 26 czerwca i dopisz synka Szymonka :)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilirose a jakie są powody, że Ci się przesunął termin?
    Nie powinno to być niezmienne?

lilirose wrote:
    Dzięki dziewczyny :)

Zyrcia, zmień mi proszę na 26 czerwca i dopisz synka Szymonka :)

relgh371nuuw2sg6.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    nadine bierz antybiotyk. Skoro lekarz Ci go przepisał to na pewno jest potrzebny, oni wcale tak chętnie tego ciężarówkom nie wypisują, dopiero kiedy nie ma wyjścia. A poza tym może Ci się to przerodzić w coś gorszego więc ja bym brała. Dziecku na pewno nie zaszkodzi ;)
    Dla spokojnego sumienia poczekam jeszcze do jutra i w razie gdyby jutro rano nie było poprawy (w końcu to juz 4 dzień) to zacznę brać. Mam nadzieję, że jeden dzień nic nie zmieni a może akurat uda się tego uniknąć :)

A tak przy okazji wiem że już wspominałyście wcześniej o szczepieniach, ale nie skupiłam się za bardzo na tym temacie. Czytam właśnie artykuły na temat tych skojarzonych szczepionek i włos się jeży na głowie. Z tego co widzą chwalą je tylko lekarze (oczywiście nie wszyscy) i koncerny farmaceutyczne. Jeśli chodzi o rodziców, to poza mniejszą grupą których dzieci ominęły te najgorsze skutki uboczne, wszyscy zgodnie są na nie. Szczerze, myślałam, że może warto spróbować ograniczyć stres dziecka i wybrać skojarzoną szczepionkę, daje to o połowę mniej wkłuć, ale teraz to już sama nie wiem. A Wy już coś wybrałyscie?

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam, właśnie przeglądają moje preparaty, mam zadzwonić za pół godziny, za chwile zejdę na zawał :P

Truskaweczka250, A1984, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Usg połówkowe trwało około 25 min, Leon dobrze się układał, od razu pokazywał to co lekarz chciał sprawdzić i nie było problemu z mierzeniem ;) dostaliśmy też 8 min filmik usg ;) podoba mi się, bo w pewnym momencie rzeczywiście widać jak siedzi po turecku :D takie małe stópeczki huhu :D

Co do szczepień ja się jeszcze nie orientowałam, ale jestem nim bardzo przeciwna i zrobimy prawdopodobnie tylko te obowiązkowe, ale to jeszcze przemyśle po konsultacji z pediatrą w przychodni mojego wujka, tam mnie nie oszukają :P Jedyne co słyszałam to to, że te darmowe któreś są chińskie i lepiej dopłacić i zrobić jakąś inną, bo właśnie po tych chińskich są jakieś problemy, ale mówię to tak słyszałam coś nie dokładnie więc się nie mądruję :P jest dużo czasu ;)

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    A mówił czym się różni HelaMag od Magnelle? Bo mam łykać magnez + wapń na skurcze stóp i badam temat :)

Nie nie mówił tylko jedynie co sama zauważyłam to w maggneli jest więcej magnezu do zapotrzebowania dziennego:)

lilirose lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga87 wrote:
    Dzwoniłam, właśnie przeglądają moje preparaty, mam zadzwonić za pół godziny, za chwile zejdę na zawał :P

Aga trzymam kciuki, jejku aż mi ciśnienie podskoczyło ;-)
    Ja dziś dzwoniłam czy mają moje wyniki szczegółowe i jeszcze nie... straaaasznie długo

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    Aga 3mam kciuki - tyle wyczekałaś to wieści muszą być dobre <3
    My dziś mamy an-POFc5F81OWINKIF20-000000ffffffxxxxxx26002-1-0-200-DCspiderman.gif :D
    Do wizyty połówkowej pozostało 10 dni :) - oby szybko zleciało :) I oby maluch się dobrze układał i pokazał kim jest :P
    Co do ruchów to nadal ich jakoś zbytnio nie odczuwam.Ale staram się być spokojna i słuchać lekarza - czekam do 22tc wtedy zacznę panikować :D
    Jeśli chodzi o łożysko na ścianie przedniej to nie jest to nic złego. Jak wcześniej dziewczyny pisały ono pewnie z czasem zmieni swoją pozycję. jedyny "minus" taki, że przez takie łożysko słabiej czuć ruchy - może dlatego też jeszcze ich tak bardzo nie odczuwam :P
    Na obiadek dziś barszcz czerwony z uszkami z kapustą z grzybami bo od wczoraj za mną chodzi :P
    Gratuluję udanych wizyt i za każdą kolejną 3mam kciuki :)
    Nieukowa no to masz dowcipne dziecię :P Ale fajnie, że się cieszycie, że jest synek <3
    Przez weekend pewnie będę Was tylko podczytywać bo jedziemy do rodziny męża świętować 50tkę teściowej .. - jakoś wytrzymam :D :D
    A tak prezentujemy się w połowinkach :D (porównanie brzuszka z 17 i 20tc)
    2rhy0et.jpg
    pozdrawiamy <3 <3
    PS: Aga daj od razu znać jak wyniki wyszły - chociaż czuję, ze będzie OK :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 12:59

A1984, Alorrene13, nadine24, Nieukowa, Sista, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja rownież wiem ze wyniki bedą dobre! Kochana pisz odrazu bo nawet sprzątać przestałam i czekam razem z Tobą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 13:10

Sista lubi tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena ja sobie chyba zrobię połowinki jak skończę 20 tydzień :)
    A jutro kończymy 19-sty tak jak Ty, i zaczyna się 20 ... ale dobry pomysł aby to świętować ;)
    Też czekam na ruchy tak jak Ty i mam nadzieję, że będzie dobrze, one muszą w końcu przyjść :)
    Aga czekamy z Tobą ... !

Magda_lena88 lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Magda_lena ja sobie chyba zrobię połowinki jak skończę 20 tydzień :)
    A jutro kończymy 19-sty tak jak Ty, i zaczyna się 20 ... ale dobry pomysł aby to świętować ;)
    Też czekam na ruchy tak jak Ty i mam nadzieję, że będzie dobrze, one muszą w końcu przyjść :)
    Aga czekamy z Tobą ... !
    My mamy teraz tydzień połowinkowy :D, który spędzimy pewnie na częściowej przeprowadzce do nowego M <3 A jak stuknie Nam już pełen 20tc to już po połowinkach :D ale Każdy dzień jest dobry by świętować i cieszyć z tego stanu w jakim jesteśmy bo to prawdziwy CUD :) i dar dla Nas <3

Alorrene13 lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ