X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Z. Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Piękne słonko dziś świeci, aż mam wrażenie jakby wiosna szła.

Aga, również trzymam mocno kciuki za dobre wyniki.

My mieliśmy wizytę u gina, wczoraj byłam trochę zestresowana bo okazało się, że maluszek ma założoną pępowinę na szyję jak szalik, co prawda nie ścisło, ale jadąc do domu już miałam łzy w oczach. Dziś już trochę lepiej i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Mówi się, że ciąża to piękny okres, ale człowiek wciąż się martwi.
    Poza tą pępowiną wszystko inne jest okej.

Miłego dnia, i pozytywnych wizyt!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 13:24

Joasia:) lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Nieukowa to mnie właśnie trochę martwi, bo Ty masz wysokie te %, a u mnie to owartości między 30 a 60%.

Masz inną skalę ;) U ciebie widać aparat mierzy chyba statystykę, ile % kobiet w tym samym wieku ciąży ma takie wyniki. I wyniki są złe, jeśli jest poniżej 3% albo powyżej 97%.
    W laboratoriach czasami też się tak podaje "normę" - pomiędzy 3 a 97 :)

Czyli u ciebie jest super dobrze, w zasadzie idealnie po środku :D

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc wcale nie jest dobrze, bo z tego 1 do 172 jesteśmy akurat tym jednym. Wykryli zespół downa, w poniedziałek mam odebrać wynik w Poznaniu, nie pytajcie mnie narazie co zrobie bo nie mam pojęcia, teraz czekam aż M wróci z pracy, muszę się wypłakać i później będę myśleć.

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ... przykro mi. Jakakolwiek będzie Wasza decyzja, trzymam za Was kciuki.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie <3
    Moje kochane serduszko ma prawie 12 cm nie licząc długich nóżek :)
    <3 cudnie bije. Wszystko pomierzone i jest ok :) waży ok 185 g.
    Mamusia przytyła 0,5 kg jak do tej pory :)
    Wszystko jest ok , leżał sobie w brzuszku z paluszkiem w buzi i nogą na nogę założoną :P 10 min mu gmerała tam między nogami a on uparty nogi skrzyżowane i nie pokaże co tam ma :P a już tak myślałam nooooo :P no trudno ważne , że zdrowe a jak płeć poznam później to będzie bardziej wiarygodne... oooo tak to sobie tłumaczę :P
    mam brać 3xdz magne b6 oraz kwasy omega 3 raz dziennie .
    Mam też sie umówić na badanie połówkowe bo będe m. in 2 tyg na nie czekać..
    No i dzidzia nadal ok 3 dni do przodu niż pokazuje suwaczek :)

Z., Sista, Alorrene13, lilirose, sss, Inesicia, kasika8303, Aka81 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • agawera Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Dziewczyny dajcie jakis pomysł na obiad? Co dzisiaj gotujecie?
    dzis robię ryż z warzywami i piersią z kurczaka

aghata lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany Aga,nie wiem co ci napisać :-( aż odechciało mi się wszystkiego...
    to takie smutne...strasznie mi przykro. Oby to była jakaś pomyłka,będę się o to modlić,trzymaj się dzielnie.Wszystkie jesteśmy z tobą...

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. tą pępowiną póki co aż tak się nie przejmuj. prawdopodobnie możliwe jest, że będziesz potrzebowała więcej kontrolnych wizyt z USG by to kontrolować i istnieje możliwość porodu przez CC. Chociaż moja szwagierka miała taką sytuację, że mały miał pępowinę wokół szyi owiniętą dwa razy a rodziła naturalnie bo na USG wychodziło, że nie jest ona zaciśnięta. Będzie dobrze :)
    Aga - przykro mi. Nie wiem co powiedzieć. Jesteśmy tak daleko w tej ciążowej drodze i do końca wierzyłam, że musi być dobrze skoro w tych 2 próbkach nic złego nie wykryli eh..jak pisała Nieukowa - nieważne jaką decyzję podejmiecie trzymamy za Was kciuki i z całego serducha wspieram w modlitwie bo tylko a może aż tyle mogę dla Was zrobić <3 3majcie się dzielnie Kochanie :*

Z. lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga...wszystkim nam przykro, ale tak jak napisala Nieukowa bedziemy trzymac kciuki niezaleznie od waszej decyzji.

preg.png[/url]
  • Sista Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś, strasznie mi przykro :( Wirtualnie przytulam.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, trudno znaleźć słowa na taką wiadomość. Również pomodlę się w Waszej intencji.

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś płacze razem z Tobą ;(

Wiem co to chore dziecko bo moj Kuba choruje na zanik mięśni. Siły Wam zycze bo teraz tylko tego Wam trzeba. Ściskam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 13:47

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga przykro mi :( nie wiem co powiedzieć, może tylko tyle , że będę sie modlić za Was . Przytulam :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, nie wiem co napisać - strasznie mi przykro, żadne słowa nic teraz nie wyrażą.. życzę dużo siły cokolwiek postanowisz.

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA nie ważne jaką podejmiesz decyzje Jesteśmy z Tobą Trzymaj się Tulę Cię mocno!!

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, bardzo mi przykro, tulę :*

Agawera, mnie gin powiedział, że takie bóle i napinanie brzucha to norma o ile w badaniu i usg nie ma nieprawidłowości i o ile nie krwawisz. Mnie zalecił magnez z wapniem, odpoczynek i ewentualnie nospę.

Zapah_ciszy, od kilku tygodni lekarz wskazuje na 26 czerwca (przesunął z 27), na usg wg wielkości dziecka wskazuje nawet na 25 :) pewnie to się może lekko zmieniać ze względu na wielkość i ruchy bejbika :)

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapah_ciszy, od kilku tygodni lekarz wskazuje na 26 czerwca (przesunął z 27), na usg wg wielkości dziecka wskazuje nawet na 25 :) pewnie to się może lekko zmieniać ze względu na wielkość i ruchy bejbika :)[/QUOTE]

Lili, mnie wychodzi na każdej wizycie z USG, ze Maleństwo jest starsze o 6 dni i termin porodu to 20.06. Kiedy jednak zapytałam, czy zmieniamy termin porodu powiedział, że nie, bo jest on jeden stały. A dziecko i tak ma dwa tygodnie wcześniej i dwa tygodnie później aby urodzić się w terminie. Wspomniał, że przychodzą do niego pacjentki od innych lekarzy, którym lekarze zmieniali termin porodu po 5 razy, z rozstrzałem dwutygodniowym :)
    Ale jak Ci zmienimy na 26.06 - to zapełnisz pusty dzionek w naszym kalendarzu :)
    Pozdrawiam Piątkowo :)

lilirose lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, bardzo mi smutno z powodu wyników badań! Przytulam!

• sss Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga-brak słów. Trzymajcie się. Ściaskam.....

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest mi strasznie smutno i nie ma słów by to odpisać i wesprzeć Cię Aguś ...

syy26iyeeuly3wjb.png
‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ