Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej,
Piękne słonko dziś świeci, aż mam wrażenie jakby wiosna szła.
Aga, również trzymam mocno kciuki za dobre wyniki.
My mieliśmy wizytę u gina, wczoraj byłam trochę zestresowana bo okazało się, że maluszek ma założoną pępowinę na szyję jak szalik, co prawda nie ścisło, ale jadąc do domu już miałam łzy w oczach. Dziś już trochę lepiej i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Mówi się, że ciąża to piękny okres, ale człowiek wciąż się martwi.
Poza tą pępowiną wszystko inne jest okej.
Miłego dnia, i pozytywnych wizyt!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 13:24
Joasia:) lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Rozalia wrote:Nieukowa to mnie właśnie trochę martwi, bo Ty masz wysokie te %, a u mnie to owartości między 30 a 60%.
Masz inną skalęU ciebie widać aparat mierzy chyba statystykę, ile % kobiet w tym samym wieku ciąży ma takie wyniki. I wyniki są złe, jeśli jest poniżej 3% albo powyżej 97%.
W laboratoriach czasami też się tak podaje "normę" - pomiędzy 3 a 97
Czyli u ciebie jest super dobrze, w zasadzie idealnie po środku
-
A więc wcale nie jest dobrze, bo z tego 1 do 172 jesteśmy akurat tym jednym. Wykryli zespół downa, w poniedziałek mam odebrać wynik w Poznaniu, nie pytajcie mnie narazie co zrobie bo nie mam pojęcia, teraz czekam aż M wróci z pracy, muszę się wypłakać i później będę myśleć.
-
Jestem po wizycie
Moje kochane serduszko ma prawie 12 cm nie licząc długich nóżek
cudnie bije. Wszystko pomierzone i jest ok
waży ok 185 g.
Mamusia przytyła 0,5 kg jak do tej pory
Wszystko jest ok , leżał sobie w brzuszku z paluszkiem w buzi i nogą na nogę założoną10 min mu gmerała tam między nogami a on uparty nogi skrzyżowane i nie pokaże co tam ma
a już tak myślałam nooooo
no trudno ważne , że zdrowe a jak płeć poznam później to będzie bardziej wiarygodne... oooo tak to sobie tłumaczę
mam brać 3xdz magne b6 oraz kwasy omega 3 raz dziennie .
Mam też sie umówić na badanie połówkowe bo będe m. in 2 tyg na nie czekać..
No i dzidzia nadal ok 3 dni do przodu niż pokazuje suwaczekZ., Sista, Alorrene13, lilirose, sss, Inesicia, kasika8303, Aka81 lubią tę wiadomość
-
Z. tą pępowiną póki co aż tak się nie przejmuj. prawdopodobnie możliwe jest, że będziesz potrzebowała więcej kontrolnych wizyt z USG by to kontrolować i istnieje możliwość porodu przez CC. Chociaż moja szwagierka miała taką sytuację, że mały miał pępowinę wokół szyi owiniętą dwa razy a rodziła naturalnie bo na USG wychodziło, że nie jest ona zaciśnięta. Będzie dobrze
Aga - przykro mi. Nie wiem co powiedzieć. Jesteśmy tak daleko w tej ciążowej drodze i do końca wierzyłam, że musi być dobrze skoro w tych 2 próbkach nic złego nie wykryli eh..jak pisała Nieukowa - nieważne jaką decyzję podejmiecie trzymamy za Was kciuki i z całego serducha wspieram w modlitwie bo tylko a może aż tyle mogę dla Was zrobić3majcie się dzielnie Kochanie :*
Z. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aga, bardzo mi przykro, tulę :*
Agawera, mnie gin powiedział, że takie bóle i napinanie brzucha to norma o ile w badaniu i usg nie ma nieprawidłowości i o ile nie krwawisz. Mnie zalecił magnez z wapniem, odpoczynek i ewentualnie nospę.
Zapah_ciszy, od kilku tygodni lekarz wskazuje na 26 czerwca (przesunął z 27), na usg wg wielkości dziecka wskazuje nawet na 25pewnie to się może lekko zmieniać ze względu na wielkość i ruchy bejbika
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Zapah_ciszy, od kilku tygodni lekarz wskazuje na 26 czerwca (przesunął z 27), na usg wg wielkości dziecka wskazuje nawet na 25
pewnie to się może lekko zmieniać ze względu na wielkość i ruchy bejbika
[/QUOTE]
Lili, mnie wychodzi na każdej wizycie z USG, ze Maleństwo jest starsze o 6 dni i termin porodu to 20.06. Kiedy jednak zapytałam, czy zmieniamy termin porodu powiedział, że nie, bo jest on jeden stały. A dziecko i tak ma dwa tygodnie wcześniej i dwa tygodnie później aby urodzić się w terminie. Wspomniał, że przychodzą do niego pacjentki od innych lekarzy, którym lekarze zmieniali termin porodu po 5 razy, z rozstrzałem dwutygodniowym
Ale jak Ci zmienimy na 26.06 - to zapełnisz pusty dzionek w naszym kalendarzu
Pozdrawiam Piątkowo
lilirose lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny