Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też w wymiarach były rozbieżności, ale lekarz powiedział że jak są wszystkie idealne wymiary to jak trafienie szóstki w totka, więc luz :)
    Obudziłam się dziś z dwukrotnie spuchniętym gardłem i obawiam się że to chyba anginka :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 08:40

Rozalia, Nieukowa lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja..
    Nieukowa gratuluje chlopca ale psikus ale ciesze sie ze wy sie cieszycie...
    Ja bylam wczoraj u dentysty, zeba do kanalowego mi nie zrobil bo on sie nie specjalizuje endodoncja palant jeden mnie wkurzyl, a czym sie zajmuje? Przeciez jest dentysta, ale wiadomo, chodzi o kase, chcialam za darmo a ten mi karze isc do ich specjalisty prywatnie...nie zgodzilam sie, bede szukac dalej, ale naprawil mi inne rzeczy w mojej szczece takze zawsze trovche skorzystalam.
    Przed tym dentysta tak mi sie brzuvh napial i mala sie tak ruszala czula ze mama sie denerwuje moja bidulka.
    Ja tak jak Nieukowa mowie do brzuszka Zosia ale wciaz mam cicha nadzieje ze to chlopak. Nie mam jeszcze 100% potwierdzenia. Jeszcze kurde zepsula mi sie ladpwarka do tableta i potem zostanie mi tylko telefon z internetem.

Zosia wlasnie bije w brzuch :)

preg.png[/url]
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam o poranku!!
    Nieukowa ale Ci dzidziuś niespodziewankę zrobił :-) Ja nadal chora więc do lekarza pójdę w przyszłym tygodniu, póki co siedzę w domu i rozmyślam- u nas w rodzinie są same dziewczynki, ale to przecież o niczym nie świadczy więc trzeba być cierpliwym. Mój lekarz na te pomiary w 13tym tygodniu wysłał mnie do innego specjalisty- myslicie, że na połówkowe tez mnie gdzies wyśle? Wtedy mówił że tamten lekarz ma certyfikaty do robienia pomiarów itp., więc nie wiem jak będzie teraz.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    Witam o poranku!!
    Nieukowa ale Ci dzidziuś niespodziewankę zrobił :-) Ja nadal chora więc do lekarza pójdę w przyszłym tygodniu, póki co siedzę w domu i rozmyślam- u nas w rodzinie są same dziewczynki, ale to przecież o niczym nie świadczy więc trzeba być cierpliwym. Mój lekarz na te pomiary w 13tym tygodniu wysłał mnie do innego specjalisty- myslicie, że na połówkowe tez mnie gdzies wyśle? Wtedy mówił że tamten lekarz ma certyfikaty do robienia pomiarów itp., więc nie wiem jak będzie teraz.

Mnie też na prenatalne do innego wysłał - do specjalisty z lepszym USG. Teraz też tam idziemy :)

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też idę na polowkowe do innego lekarza ale jeszcze się nie umawialam bo za wcześnie. U mnie lekarz ustalając płeć badał mnie w różnych pozycjach i dokładnie było widać że to dziewczynka ale jak Nieukowa mówi że u niej się zmieniło to ja już też zaczynam się zastanawiać choć czuję gdzieś że tak już zostanie. :-) zobaczymy jak będzie na kolejnej wizycie ale to dopiero za 11 dni.

wnidt5odau6o2x80.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za wszystkie odpowiedzi :) Dobrze że jesteście :)

Jaki u mnie piękny dzień, słońce grzeje jak szalone a tu trzeba pracować:)
    Nieukowa wrote:
    Rozalia ja mam wyniki podane w formie % i niektóre mam bliżej 90% a niektóre między 100 a 110%. Podobno to normalne, każdy z nas jest trochę inny i inaczej rośnie, to samo w brzuchu. Jeżeli są dysproporcje spowodowane przez anomalie, to są bardzo duże, a takie drobne odchyłki +/- to zupełnie normalna i życiowa sprawa :D

U mnie to było póki co zwykłe USG, połówkowe mam za 2 tyg (w 20t5dc).

CRL też mam13, chociaż podobno to już nie jest miarodajne bo dzieciaki są takie duże, a waga mojego psotnika 265g :) Wszystkie inne parametry, jak proporcje główki i kość udowa też miałam mierzone, ale nie przywiązuję wagi bo są wg lekarza ok. Doktor powiedział tylko, że "śliczna symetryczna główka". I zastawki w sercu na swoich miejscach. To serducho rewelacyjnie wyglada widziane w poprzek :) Poza tym nie pamiętam prawie nic z tego usg, tak byłam w szoku że chłopiec :D

Nieukowa to mnie właśnie trochę martwi, bo Ty masz wysokie te %, a u mnie to owartości między 30 a 60%. W ogóle wiesz o co chodzi z tymi procentami? Lekarz u którego byłam był strasznym bucem i niewiele mówił,no ale chyba o nieprawidłowościach by mi powiedział...Zgłupiałam...

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma łożysko umiejscowione z przodu (nie przodujące)? Mówił Wam lekarz coś o tym więcej? To ma znaczenie dla mnie, dziecka czy dla porodu?

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lozysko z przodu, ale to lozysko z biegiem czasu i rosnacej macicy orzesunie sie wyzej takze nic to nie przeszkadza ani w porodzie ani w ciazy.

Sista, lilirose lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Wam:)
    Nieukowa fajnie że się cieszysz ze zmiany płci:)Gratulacje:)

Ja dzisiaj lepiej się czuje chociaż nic mi sie nie chce;)

Co do magnezu to Łykam HelaMag b6 Mama, ale gin polecił mi że jak skończę ten magnez to poleca Magnelle i dał mi opakowanie tego magnezu na wizycie:)

W lutym jak pojadę na glukozę bo mam skierowanie na badanie to zrobię jeszcze usg 3d żeby zobaczyć już Małą a będzie co oglądać bo to będzie 24tc ;) Gin mi mówił żebym wzięła ze sobą cytrynę, lub sok ze świeżej cytryny do tej glukozy wiec będzie dobrze:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jeszcze się pochwalę jak rośniemy, dosłownie oboje :P

gwkl5eazzukq_t.jpg

Z., aga87, Muniek, gosi_a, Joasia:), Czarnaa94, Sista lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Czy któraś z Was ma łożysko umiejscowione z przodu (nie przodujące)? Mówił Wam lekarz coś o tym więcej? To ma znaczenie dla mnie, dziecka czy dla porodu?

Ja mam łożysko na przedniej ścianie i tak jak napisała aghata nie ma to żadnego znaczenia.

Sista, lilirose lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dajcie jakis pomysł na obiad? Co dzisiaj gotujecie?

preg.png[/url]
  • Z. Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Dziewczyny dajcie jakis pomysł na obiad? Co dzisiaj gotujecie?

Pierogi ruskie ;)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dziś wolne bo bym musiała obiad teraz jeść a jest za wcześnie :P bo potem wizyta a prosto z niej mąż jedzie do pracy więc dziś nie gotuje :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;) nie było mnie 2 dni i 2 godziny nadrabiałam wasze wpisy :P, dzwoniłam w środę do genetyków i oczywiście dalej nic nie wiadomo, masakra jakaś, dwie płytki/próbki już sprawdzili i nic z nich nie wyczytali, mam zadzwonić dziś po 12 i jest szansa że już dziś coś będę wiedziała bo dziś mają sprawdzić aż 3 na raz, trzymajcie kciuki żeby już odczytali to co trzeba i aby było wszystko ok! Nerwy już mam zszargane na maxa :/
    Czy wam też się robi słabo w zamkniętych pomieszczeniach, w sklepach jak za długo stoicie bądź jak jest duży tłum? ja wczoraj byłam z M w Poznaniu i masakra jakaś, jak byłam w przychodni na 3 piętrze bez okien to mi się tak słabo robiło i po centrum handlowym też mi się super wcale nie chodziło, tzn dopóki chodziłam to było ok, ale jak już za długo stałam w jakimś sklepie to mi było słabo, a może miałam gorszy dzień.
    Co do magnezu to ja biorę narazie 2x2 aspargin. Ogólnie robiłam morfologie i wyszła mi całkiem ok, nawet lepsza niż ostatnio, ale zrobiłam tak dla siebie osobno potas, magnez i żelazo i potas z magnezem mam ok, ale żelazo mam za wysokie norma jest do 145 a ja mam 170, dziwne bo w poprzedniej ciąży miałam ciągle niedobór i musiałam łykać tardyferon.

Aha, i gratuluje wam udanych wizyt :) i Tobie nieukowa chłopaka :D

• lilirose Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Hey Wam:)
    Nieukowa fajnie że się cieszysz ze zmiany płci:)Gratulacje:)

Ja dzisiaj lepiej się czuje chociaż nic mi sie nie chce;)

Co do magnezu to Łykam HelaMag b6 Mama, ale gin polecił mi że jak skończę ten magnez to poleca Magnelle i dał mi opakowanie tego magnezu na wizycie:)

W lutym jak pojadę na glukozę bo mam skierowanie na badanie to zrobię jeszcze usg 3d żeby zobaczyć już Małą a będzie co oglądać bo to będzie 24tc ;) Gin mi mówił żebym wzięła ze sobą cytrynę, lub sok ze świeżej cytryny do tej glukozy wiec będzie dobrze:)

A mówił czym się różni HelaMag od Magnelle? Bo mam łykać magnez + wapń na skurcze stóp i badam temat :)

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/porod/tens-sposob-na-bole-porodowe_37262.html

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga mnie już kilka razy zrobiło się słabo w sklepie właśnie :-( raz to o mało tam nie padłam! Życzę ci żeby w końcu podali ci te wyniki,żebyś mogła być już spokojna.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili ja też mam łożysko na ścianie przedniej. 29.01 mam usg i zobaczę co mi powie gin na ten temat.

Aga mi się robi słabo jak stoję. Miałam też tak w pierwszej ciąży. I leżeć płasko na plecach też nie mogę.

lilirose lubi tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :)
    Aga współczuję Ci, że aż tak długo musisz czekać na wyniki. Kurcze nie przypuszczałam, że tak jest że mogą badać, badać i nic nie mieć ech ...
    Mi też czasami robi się słabo kiedy jest mały dopływ powietrza, raz w kościele, a raz z metra wyszłam, bo stałam w kurtce, a tam zero powietrza ...

Nieukowa ale chłopciu Ci psikusa zrobił no no, nieźle, gratuluję ! Pocieszam się, że rzadziej chłopak zmienia się w dziewczynkę, bo mam już troszkę ciuszków typowo męskich :D Potwierdzenie na wizycie albo dopiero na połówkowym. Miłego Dnia aaaaaach czas się już dłuży w pracy.

Agata na zajęcia pierwsze chyba pójdę we wtorek 20 stycznia, na 19 .

Nieukowa lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ