Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie też w wymiarach były rozbieżności, ale lekarz powiedział że jak są wszystkie idealne wymiary to jak trafienie szóstki w totka, więc luz
Obudziłam się dziś z dwukrotnie spuchniętym gardłem i obawiam się że to chyba anginkaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 08:40
Rozalia, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Witam sie i ja..
Nieukowa gratuluje chlopca ale psikus ale ciesze sie ze wy sie cieszycie...
Ja bylam wczoraj u dentysty, zeba do kanalowego mi nie zrobil bo on sie nie specjalizuje endodoncja palant jeden mnie wkurzyl, a czym sie zajmuje? Przeciez jest dentysta, ale wiadomo, chodzi o kase, chcialam za darmo a ten mi karze isc do ich specjalisty prywatnie...nie zgodzilam sie, bede szukac dalej, ale naprawil mi inne rzeczy w mojej szczece takze zawsze trovche skorzystalam.
Przed tym dentysta tak mi sie brzuvh napial i mala sie tak ruszala czula ze mama sie denerwuje moja bidulka.
Ja tak jak Nieukowa mowie do brzuszka Zosia ale wciaz mam cicha nadzieje ze to chlopak. Nie mam jeszcze 100% potwierdzenia. Jeszcze kurde zepsula mi sie ladpwarka do tableta i potem zostanie mi tylko telefon z internetem.
Zosia wlasnie bije w brzuch[/url]
-
Witam o poranku!!
Nieukowa ale Ci dzidziuś niespodziewankę zrobiłJa nadal chora więc do lekarza pójdę w przyszłym tygodniu, póki co siedzę w domu i rozmyślam- u nas w rodzinie są same dziewczynki, ale to przecież o niczym nie świadczy więc trzeba być cierpliwym. Mój lekarz na te pomiary w 13tym tygodniu wysłał mnie do innego specjalisty- myslicie, że na połówkowe tez mnie gdzies wyśle? Wtedy mówił że tamten lekarz ma certyfikaty do robienia pomiarów itp., więc nie wiem jak będzie teraz.
-
CaneCorso wrote:Witam o poranku!!
Nieukowa ale Ci dzidziuś niespodziewankę zrobiłJa nadal chora więc do lekarza pójdę w przyszłym tygodniu, póki co siedzę w domu i rozmyślam- u nas w rodzinie są same dziewczynki, ale to przecież o niczym nie świadczy więc trzeba być cierpliwym. Mój lekarz na te pomiary w 13tym tygodniu wysłał mnie do innego specjalisty- myslicie, że na połówkowe tez mnie gdzies wyśle? Wtedy mówił że tamten lekarz ma certyfikaty do robienia pomiarów itp., więc nie wiem jak będzie teraz.
Mnie też na prenatalne do innego wysłał - do specjalisty z lepszym USG. Teraz też tam idziemySzczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Ja też idę na polowkowe do innego lekarza ale jeszcze się nie umawialam bo za wcześnie. U mnie lekarz ustalając płeć badał mnie w różnych pozycjach i dokładnie było widać że to dziewczynka ale jak Nieukowa mówi że u niej się zmieniło to ja już też zaczynam się zastanawiać choć czuję gdzieś że tak już zostanie.
zobaczymy jak będzie na kolejnej wizycie ale to dopiero za 11 dni.
-
Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za wszystkie odpowiedzi
Dobrze że jesteście
Jaki u mnie piękny dzień, słońce grzeje jak szalone a tu trzeba pracować
Nieukowa wrote:Rozalia ja mam wyniki podane w formie % i niektóre mam bliżej 90% a niektóre między 100 a 110%. Podobno to normalne, każdy z nas jest trochę inny i inaczej rośnie, to samo w brzuchu. Jeżeli są dysproporcje spowodowane przez anomalie, to są bardzo duże, a takie drobne odchyłki +/- to zupełnie normalna i życiowa sprawa
U mnie to było póki co zwykłe USG, połówkowe mam za 2 tyg (w 20t5dc).
CRL też mam13, chociaż podobno to już nie jest miarodajne bo dzieciaki są takie duże, a waga mojego psotnika 265gWszystkie inne parametry, jak proporcje główki i kość udowa też miałam mierzone, ale nie przywiązuję wagi bo są wg lekarza ok. Doktor powiedział tylko, że "śliczna symetryczna główka". I zastawki w sercu na swoich miejscach. To serducho rewelacyjnie wyglada widziane w poprzek
Poza tym nie pamiętam prawie nic z tego usg, tak byłam w szoku że chłopiec
Nieukowa to mnie właśnie trochę martwi, bo Ty masz wysokie te %, a u mnie to owartości między 30 a 60%. W ogóle wiesz o co chodzi z tymi procentami? Lekarz u którego byłam był strasznym bucem i niewiele mówił,no ale chyba o nieprawidłowościach by mi powiedział...Zgłupiałam... -
Hey Wam:)
Nieukowa fajnie że się cieszysz ze zmiany płci:)Gratulacje:)
Ja dzisiaj lepiej się czuje chociaż nic mi sie nie chce;)
Co do magnezu to Łykam HelaMag b6 Mama, ale gin polecił mi że jak skończę ten magnez to poleca Magnelle i dał mi opakowanie tego magnezu na wizycie:)
W lutym jak pojadę na glukozę bo mam skierowanie na badanie to zrobię jeszcze usg 3d żeby zobaczyć już Małą a będzie co oglądać bo to będzie 24tcGin mi mówił żebym wzięła ze sobą cytrynę, lub sok ze świeżej cytryny do tej glukozy wiec będzie dobrze:)
-
lilirose wrote:Czy któraś z Was ma łożysko umiejscowione z przodu (nie przodujące)? Mówił Wam lekarz coś o tym więcej? To ma znaczenie dla mnie, dziecka czy dla porodu?
Ja mam łożysko na przedniej ścianie i tak jak napisała aghata nie ma to żadnego znaczenia.Sista, lilirose lubią tę wiadomość
-
Cześć
nie było mnie 2 dni i 2 godziny nadrabiałam wasze wpisy
, dzwoniłam w środę do genetyków i oczywiście dalej nic nie wiadomo, masakra jakaś, dwie płytki/próbki już sprawdzili i nic z nich nie wyczytali, mam zadzwonić dziś po 12 i jest szansa że już dziś coś będę wiedziała bo dziś mają sprawdzić aż 3 na raz, trzymajcie kciuki żeby już odczytali to co trzeba i aby było wszystko ok! Nerwy już mam zszargane na maxa
Czy wam też się robi słabo w zamkniętych pomieszczeniach, w sklepach jak za długo stoicie bądź jak jest duży tłum? ja wczoraj byłam z M w Poznaniu i masakra jakaś, jak byłam w przychodni na 3 piętrze bez okien to mi się tak słabo robiło i po centrum handlowym też mi się super wcale nie chodziło, tzn dopóki chodziłam to było ok, ale jak już za długo stałam w jakimś sklepie to mi było słabo, a może miałam gorszy dzień.
Co do magnezu to ja biorę narazie 2x2 aspargin. Ogólnie robiłam morfologie i wyszła mi całkiem ok, nawet lepsza niż ostatnio, ale zrobiłam tak dla siebie osobno potas, magnez i żelazo i potas z magnezem mam ok, ale żelazo mam za wysokie norma jest do 145 a ja mam 170, dziwne bo w poprzedniej ciąży miałam ciągle niedobór i musiałam łykać tardyferon.
Aha, i gratuluje wam udanych wizyti Tobie nieukowa chłopaka
-
Truskaweczka250 wrote:Hey Wam:)
Nieukowa fajnie że się cieszysz ze zmiany płci:)Gratulacje:)
Ja dzisiaj lepiej się czuje chociaż nic mi sie nie chce;)
Co do magnezu to Łykam HelaMag b6 Mama, ale gin polecił mi że jak skończę ten magnez to poleca Magnelle i dał mi opakowanie tego magnezu na wizycie:)
W lutym jak pojadę na glukozę bo mam skierowanie na badanie to zrobię jeszcze usg 3d żeby zobaczyć już Małą a będzie co oglądać bo to będzie 24tcGin mi mówił żebym wzięła ze sobą cytrynę, lub sok ze świeżej cytryny do tej glukozy wiec będzie dobrze:)
A mówił czym się różni HelaMag od Magnelle? Bo mam łykać magnez + wapń na skurcze stóp i badam tematSzczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
nick nieaktualny
-
Hej Kobietki
Aga współczuję Ci, że aż tak długo musisz czekać na wyniki. Kurcze nie przypuszczałam, że tak jest że mogą badać, badać i nic nie mieć ech ...
Mi też czasami robi się słabo kiedy jest mały dopływ powietrza, raz w kościele, a raz z metra wyszłam, bo stałam w kurtce, a tam zero powietrza ...
Nieukowa ale chłopciu Ci psikusa zrobił no no, nieźle, gratuluję ! Pocieszam się, że rzadziej chłopak zmienia się w dziewczynkę, bo mam już troszkę ciuszków typowo męskichPotwierdzenie na wizycie albo dopiero na połówkowym. Miłego Dnia aaaaaach czas się już dłuży w pracy.
Agata na zajęcia pierwsze chyba pójdę we wtorek 20 stycznia, na 19 .
Nieukowa lubi tę wiadomość