X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Sista Na 15 :-) Ale to na NFZ to może o 17 wejdę :-)
    No ja tez pierwszy raz na NFZ, wiec nie spodziewam się, ze o 12 będę po. Trzymam kciuki :)
    Postanowiłam, ze będę chodziła i prywatnie i na NFZ. Tak aby mieć wizyty co dwa tygodnie :) No i idę pierwszy raz.
    Dziewczyny, mam pytanie. Od którego tygodnia wizyty są co 2 tygodnie? I kiedy wybieracie się na Szkole Rodzenia?

kasika8303 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do lekarza ciągle chodzę co 2 tygodnie, szkoła rodzenia po 25 tygodniu

Sista lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i melduje się po wizycie.
    Z USG jest na 100% dziewczynka no i z badania krwi tez , także dziękuję Nieukowa bo teraz mamy pewność :)
    Poza tym wszystko w porządku, pomiary ktore mi doktor porobila tez są ok, moja szyjka tez długa i zamknięta, a malutka wazy 174g. Teraz juz wiem ze malutka ;)
    Za miesiąc mamy połówkowe 12 lutego.
    I przechodzę na witaminy Pregna Plus.
    Dobrej nocki wszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 23:19

Sista, lilirose, Czarnaa94, Joasia:), zyrcia, Nieukowa, Aka81, aga87, nenette, Truskaweczka250, Z., A1984 lubią tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam na olx u siebie w mieście kobietkę która ma masę ciuszków dla dziewczynki. Są cudne :) Tylko muszę najpierw płeć poznać!
    I znalazłam też wózek riko alpina za 900 zł ale chyba na razie się wstrzymam ;)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Heh moja lekarka też była zdziwiona że tak szybko czuje ruchy :-) na początku to było takie łaskotanie a teraz naprawdę kopniaczki czuje :-P ale właśnie nieregularne,czasem może raz kopnie i długo cisza.
    Joasia te kołyski są super :-)
    Kurczę już prawie półmetek za nami,jak ten czas leci. Ani się obejrzymy a maluchy będą z nami :-)

To ja od dwóch dni w okolicach pępka, wieczorami czuję lekkie łaskotki, jakby mnie ktoś piórkiem smyrał od wewnątrz :D Ciekawe czy to bejbik :)

Ooo widzę, że nie będę jedyna z wizytą czwartkową :)

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 23:22

Sista lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia gratuluję córeczki ;)

Do szkoły rodzenia mam zamiar zapisać sie po poniedziałkowej wizycie. Z tego co mi się obiło o uszy to chyba w marcu mają się zacząć jakieś zajęcia więc chyba akurat :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dzisiaj pierwszy raz w szkole rodzenia i było super :) panie położne świetne babeczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 23:40

Z. lubi tę wiadomość

f2w3w1d3c12dnook.png
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Joasia za info :) mam straszny dylemat

f2w3w1d3c12dnook.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniu z natury nikogo nie namawiam na moje gusta i decyzje, bo każdy ma inne wymagania i założenia.
    Polecam Wam żeby przy oglądaniu wózka prosić sprzedających na pokazanie opcji spacerowej i fajnie gdybyście miały możliwość wypróbowania go z obciążeniem np " cudzy" maluch np innych klientów sklepu. Bo czesto wozimy gondole puste po kawałku sklepu a cały bajer jest trafić na dobrą opcje wózka spacerowego. To takie moje rodzicielskie spostrzeżenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 00:29

• sss Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wy tu o wozkach, szkolach rodzenia itp. Ja z innej beczki boli mnie prawy bok tak kolo jajnika nie moge pozycji w nocy zmienic bo boli ale jak juz zmienie to ustaje. Jest to tylko jak leze bo jak chodze to spoko. Dziwny bol jak kolka nie wiem jak to okreslic. Wizyta w sobote kurcze nie wiem czy to normalne...........

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też z boku zaboli jak się gwałtownie rusze. Trzeba wykonywać spokojniejsze ruchy to wtedy bnie boli :-)

wnidt5odau6o2x80.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek...dzisiaj konczymy polowe ciazy, nawet nie wiem kiedy to zlecialo.

Wczoraj na wieczor znowu mialam twardnienia brzucha pomogla nospami kąpiel, umylam dwa okna wiec dzsiaj caaaaly dzien odpoczywam tylko zupe ogorkowa zrobie.

Wczoraj Zosia mnie skopala po pecherzu musialam siusiac co chwile, ale to cudowne uczucie jak w brzuszku szaleje maluszek...

Kochane jeszcze gratuluje udanych wizyt ciesze sie ze nasze bobaski tak szybko rosna, i trzymam kciuki za nastepne a dzisiaj ktos wizytuje?

Truskaweczka250, Sista lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny,
    Wózek quinny mod, który kupiła Joasia bardzo mi się spodobał wizualnie, ale muszę jeszcze sprawdzić, czy spełnia moje oczekiwania.Słyszałam, że Hartan to dobra firma i też zamierzam to sprawdzić. No ale wózek kupimy pewnie w maju- póki co musimy kupić auto :-)
    Co do mnie to niestety nie wizytuję- musiałam odwołać wizytę z powodu choroby i nadal kaszlę co dwie minuty. Masakra! Niech ta choroba już minie.

Życzę Wszystkim miłego dzionka.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kolejna "edycja" szkoły rodzenia ruszy pewnie w marcu bo teraz ruszyła styczniowa a co około 3 miesiące się zaczynają bo ostatnia była w listopadzie, także w marcu się wybiorę to będzie akurat ;)

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po przerwie :) dziś ja wizytuję na 17.10. Mam dzisiaj usg połówkowe, a zaczynam 20 tydzień (tj. 19t0d), więc będę mogła wieczorem rozwiać albo potwierdzić ewentualne wątpliwości dziewczyn które mają to badanie też tak wcześnie :) poza tym to u mnie powoli dochodzimy do końca remontu, została nam tylko wisienka na torcie czyli pokój maluszka. Mam ciągle nowe wizje i nie mogę się zdecydować. Jednego dnia biel z zielenią, a następnego beż z żółtym i tak bez końca. Oby tylko efekt finalny był zadowalający :)
    Gratuluję wszystkim mamusiom udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne. Z tego co kojarzę któraś z Was chyba też miała wizyte dzisiaj, dobrze pamiętam? :)

Aaa, i co do kłucia w okolicy jajnika to też mnie często dopada wieczorami, czasem nie mogę się wręcz ruszyć, ale nie wydaje się to być nic niebezpiecznego, tak myślę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 09:20

Sista lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss wrote:
    Hej dziewczyny. Wy tu o wozkach, szkolach rodzenia itp. Ja z innej beczki boli mnie prawy bok tak kolo jajnika nie moge pozycji w nocy zmienic bo boli ale jak juz zmienie to ustaje. Jest to tylko jak leze bo jak chodze to spoko. Dziwny bol jak kolka nie wiem jak to okreslic. Wizyta w sobote kurcze nie wiem czy to normalne...........

Mnie tez tak czasem kluje, gin mowil ze czasem dzidzius tak sie ulozy,ze cos nam przeszkadza i wtedy warto spac na drugim boku. Mnie tez przy prawym jajniku cos uciskalo przez ok tydzien, dokladnie uczucie jak kolka, tylko jak lezalam na prawym boku, teraz jakos przeszlo-moze czlowiek sie przesunal:) lekarzowi w sb powiedz o tym, ale mysle ze nie ma co sie martwic jak nic innego sie nie dzieje

sss lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Dziewczyny, tyle piszecie o ruchach Dzieciaczków, ze zaczynam się martwić, ze ja nic nie czuje :/ Wiem, ze to dopiero 17 tydzień, pierwsza ciąża, łożysko na przedniej ścianie, ale ja już bym chciała choć smyrniecia. Może u mnie ciąża spożywcza zbyt duża? Dziewczyny w okolicach mojego terminu, czujecie już coś?

Ja wczoraj poczulam pukniecia ale to jest bardzo szybko-teraz pewnie moge przez jakis czas nic nie czuc,bo czlowiek jeszcze b.maly. Na pewno w 17tyg to jest wczesnie i mozesz nic nie czuc, czas jest do 20-22tyg wiec spokojnie:) tu kazda z nas jest inna, ma inna budowe i inaczej odczuwa, nie ma co wiec sie porownywac:)

Sista lubi tę wiadomość

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana:)
    Ja po wczorajszym dniu i wizycie jestem szczęśliwa że z Małą wszystko ok co do ruchów to bez przerwy czuje a nocy jak sie przekręcam to czuje jak sie rusza i tez zmienia niewygodną dla niej pozycje:) Najgorsze jest to że teraz mam większy apetyt muszę co kilka godzin coś zjeść a ok 5-6 rano budzę się głodna ale dzisiaj wzięłam 3łyki soku przecierowego bo jakoś ulubiłam sobie taki z Biedronki w dużej butli Marchewka-jabłko-Brzoskwinia pycha;) i zasnęłam;) Mój A. mówi ze teraz skoro mała rośnie to muszę jeść, doskonale o tym wiem ale zgada nie daje mi spokoju:( A wy macie teraz wzrost apetytu?

Sista lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    Gratuluję udanych wizyt i dobrych wieści :)
    3mam kciuki za kolejne wizyty :)
    Jak ten czas szybko płynie u nas niedługo też stuknie 50% ciąży za nami :) - już się nie mogę doczekać wizyty <3
    Dziś pogoda dopisuje, słońce świeci pięknie :) ale za to moje samopoczucie marne :| od rana masakryczne zawroty głowy więc lepiej pozostać w domu i nie ryzykować samotnymi wyprawami :|
    Pozdrawiam <3

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Witam z rana:)
    Ja po wczorajszym dniu i wizycie jestem szczęśliwa że z Małą wszystko ok co do ruchów to bez przerwy czuje a nocy jak sie przekręcam to czuje jak sie rusza i tez zmienia niewygodną dla niej pozycje:) Najgorsze jest to że teraz mam większy apetyt muszę co kilka godzin coś zjeść a ok 5-6 rano budzę się głodna ale dzisiaj wzięłam 3łyki soku przecierowego bo jakoś ulubiłam sobie taki z Biedronki w dużej butli Marchewka-jabłko-Brzoskwinia pycha;) i zasnęłam;) Mój A. mówi ze teraz skoro mała rośnie to muszę jeść, doskonale o tym wiem ale zgada nie daje mi spokoju:( A wy macie teraz wzrost apetytu?
    mi osobiście się wydaje, że u mnie jest tak iż w ciąży o jem mniej niż przed ciąża..no ale skoro na poprzednich wizytach wg. lekarza mój przyrost wagi jest w normie to póki co nie panikuję :x :) zobaczymy na połówkowym a to za całe 12 dni :x :P

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
‹‹ 418 419 420 421 422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ