Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
kasika8303 wrote:Sista Na 15
Ale to na NFZ to może o 17 wejdę
Postanowiłam, ze będę chodziła i prywatnie i na NFZ. Tak aby mieć wizyty co dwa tygodnieNo i idę pierwszy raz.
Dziewczyny, mam pytanie. Od którego tygodnia wizyty są co 2 tygodnie? I kiedy wybieracie się na Szkole Rodzenia?kasika8303 lubi tę wiadomość
-
Witam i melduje się po wizycie.
Z USG jest na 100% dziewczynka no i z badania krwi tez , także dziękuję Nieukowa bo teraz mamy pewność
Poza tym wszystko w porządku, pomiary ktore mi doktor porobila tez są ok, moja szyjka tez długa i zamknięta, a malutka wazy 174g. Teraz juz wiem ze malutka
Za miesiąc mamy połówkowe 12 lutego.
I przechodzę na witaminy Pregna Plus.
Dobrej nocki wszystkimWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 23:19
Sista, lilirose, Czarnaa94, Joasia:), zyrcia, Nieukowa, Aka81, aga87, nenette, Truskaweczka250, Z., A1984 lubią tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Znalazłam na olx u siebie w mieście kobietkę która ma masę ciuszków dla dziewczynki. Są cudne
Tylko muszę najpierw płeć poznać!
I znalazłam też wózek riko alpina za 900 zł ale chyba na razie się wstrzymam -
Muniek wrote:Heh moja lekarka też była zdziwiona że tak szybko czuje ruchy
na początku to było takie łaskotanie a teraz naprawdę kopniaczki czuje
ale właśnie nieregularne,czasem może raz kopnie i długo cisza.
Joasia te kołyski są super
Kurczę już prawie półmetek za nami,jak ten czas leci. Ani się obejrzymy a maluchy będą z nami
To ja od dwóch dni w okolicach pępka, wieczorami czuję lekkie łaskotki, jakby mnie ktoś piórkiem smyrał od wewnątrzCiekawe czy to bejbik
Ooo widzę, że nie będę jedyna z wizytą czwartkową
.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 23:22
Sista lubi tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Marcia gratuluję córeczki
Do szkoły rodzenia mam zamiar zapisać sie po poniedziałkowej wizycie. Z tego co mi się obiło o uszy to chyba w marcu mają się zacząć jakieś zajęcia więc chyba akurat -
nick nieaktualnyGoniu z natury nikogo nie namawiam na moje gusta i decyzje, bo każdy ma inne wymagania i założenia.
Polecam Wam żeby przy oglądaniu wózka prosić sprzedających na pokazanie opcji spacerowej i fajnie gdybyście miały możliwość wypróbowania go z obciążeniem np " cudzy" maluch np innych klientów sklepu. Bo czesto wozimy gondole puste po kawałku sklepu a cały bajer jest trafić na dobrą opcje wózka spacerowego. To takie moje rodzicielskie spostrzeżenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 00:29
-
Hej dziewczyny. Wy tu o wozkach, szkolach rodzenia itp. Ja z innej beczki boli mnie prawy bok tak kolo jajnika nie moge pozycji w nocy zmienic bo boli ale jak juz zmienie to ustaje. Jest to tylko jak leze bo jak chodze to spoko. Dziwny bol jak kolka nie wiem jak to okreslic. Wizyta w sobote kurcze nie wiem czy to normalne...........Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
-
Dzien doberek...dzisiaj konczymy polowe ciazy, nawet nie wiem kiedy to zlecialo.
Wczoraj na wieczor znowu mialam twardnienia brzucha pomogla nospami kąpiel, umylam dwa okna wiec dzsiaj caaaaly dzien odpoczywam tylko zupe ogorkowa zrobie.
Wczoraj Zosia mnie skopala po pecherzu musialam siusiac co chwile, ale to cudowne uczucie jak w brzuszku szaleje maluszek...
Kochane jeszcze gratuluje udanych wizyt ciesze sie ze nasze bobaski tak szybko rosna, i trzymam kciuki za nastepne a dzisiaj ktos wizytuje?
Truskaweczka250, Sista lubią tę wiadomość
[/url]
-
Czesc Dziewczyny,
Wózek quinny mod, który kupiła Joasia bardzo mi się spodobał wizualnie, ale muszę jeszcze sprawdzić, czy spełnia moje oczekiwania.Słyszałam, że Hartan to dobra firma i też zamierzam to sprawdzić. No ale wózek kupimy pewnie w maju- póki co musimy kupić auto
Co do mnie to niestety nie wizytuję- musiałam odwołać wizytę z powodu choroby i nadal kaszlę co dwie minuty. Masakra! Niech ta choroba już minie.
Życzę Wszystkim miłego dzionka. -
Witam się po przerwie
dziś ja wizytuję na 17.10. Mam dzisiaj usg połówkowe, a zaczynam 20 tydzień (tj. 19t0d), więc będę mogła wieczorem rozwiać albo potwierdzić ewentualne wątpliwości dziewczyn które mają to badanie też tak wcześnie
poza tym to u mnie powoli dochodzimy do końca remontu, została nam tylko wisienka na torcie czyli pokój maluszka. Mam ciągle nowe wizje i nie mogę się zdecydować. Jednego dnia biel z zielenią, a następnego beż z żółtym i tak bez końca. Oby tylko efekt finalny był zadowalający
Gratuluję wszystkim mamusiom udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne. Z tego co kojarzę któraś z Was chyba też miała wizyte dzisiaj, dobrze pamiętam?
Aaa, i co do kłucia w okolicy jajnika to też mnie często dopada wieczorami, czasem nie mogę się wręcz ruszyć, ale nie wydaje się to być nic niebezpiecznego, tak myślęWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 09:20
Sista lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysss wrote:Hej dziewczyny. Wy tu o wozkach, szkolach rodzenia itp. Ja z innej beczki boli mnie prawy bok tak kolo jajnika nie moge pozycji w nocy zmienic bo boli ale jak juz zmienie to ustaje. Jest to tylko jak leze bo jak chodze to spoko. Dziwny bol jak kolka nie wiem jak to okreslic. Wizyta w sobote kurcze nie wiem czy to normalne...........
Mnie tez tak czasem kluje, gin mowil ze czasem dzidzius tak sie ulozy,ze cos nam przeszkadza i wtedy warto spac na drugim boku. Mnie tez przy prawym jajniku cos uciskalo przez ok tydzien, dokladnie uczucie jak kolka, tylko jak lezalam na prawym boku, teraz jakos przeszlo-moze czlowiek sie przesunal:) lekarzowi w sb powiedz o tym, ale mysle ze nie ma co sie martwic jak nic innego sie nie dziejesss lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySista wrote:Dziewczyny, tyle piszecie o ruchach Dzieciaczków, ze zaczynam się martwić, ze ja nic nie czuje
Wiem, ze to dopiero 17 tydzień, pierwsza ciąża, łożysko na przedniej ścianie, ale ja już bym chciała choć smyrniecia. Może u mnie ciąża spożywcza zbyt duża? Dziewczyny w okolicach mojego terminu, czujecie już coś?
Ja wczoraj poczulam pukniecia ale to jest bardzo szybko-teraz pewnie moge przez jakis czas nic nie czuc,bo czlowiek jeszcze b.maly. Na pewno w 17tyg to jest wczesnie i mozesz nic nie czuc, czas jest do 20-22tyg wiec spokojnie:) tu kazda z nas jest inna, ma inna budowe i inaczej odczuwa, nie ma co wiec sie porownywac:)Sista lubi tę wiadomość
-
Witam z rana:)
Ja po wczorajszym dniu i wizycie jestem szczęśliwa że z Małą wszystko ok co do ruchów to bez przerwy czuje a nocy jak sie przekręcam to czuje jak sie rusza i tez zmienia niewygodną dla niej pozycje:) Najgorsze jest to że teraz mam większy apetyt muszę co kilka godzin coś zjeść a ok 5-6 rano budzę się głodna ale dzisiaj wzięłam 3łyki soku przecierowego bo jakoś ulubiłam sobie taki z Biedronki w dużej butli Marchewka-jabłko-Brzoskwinia pycha;) i zasnęłam;) Mój A. mówi ze teraz skoro mała rośnie to muszę jeść, doskonale o tym wiem ale zgada nie daje mi spokoju:( A wy macie teraz wzrost apetytu?Sista lubi tę wiadomość
-
hej
Gratuluję udanych wizyt i dobrych wieści
3mam kciuki za kolejne wizyty
Jak ten czas szybko płynie u nas niedługo też stuknie 50% ciąży za nami- już się nie mogę doczekać wizyty
Dziś pogoda dopisuje, słońce świeci pięknieale za to moje samopoczucie marne
od rana masakryczne zawroty głowy więc lepiej pozostać w domu i nie ryzykować samotnymi wyprawami
Pozdrawiam -
Truskaweczka250 wrote:Witam z rana:)
Ja po wczorajszym dniu i wizycie jestem szczęśliwa że z Małą wszystko ok co do ruchów to bez przerwy czuje a nocy jak sie przekręcam to czuje jak sie rusza i tez zmienia niewygodną dla niej pozycje:) Najgorsze jest to że teraz mam większy apetyt muszę co kilka godzin coś zjeść a ok 5-6 rano budzę się głodna ale dzisiaj wzięłam 3łyki soku przecierowego bo jakoś ulubiłam sobie taki z Biedronki w dużej butli Marchewka-jabłko-Brzoskwinia pycha;) i zasnęłam;) Mój A. mówi ze teraz skoro mała rośnie to muszę jeść, doskonale o tym wiem ale zgada nie daje mi spokoju:( A wy macie teraz wzrost apetytu?zobaczymy na połówkowym a to za całe 12 dni :x
Truskaweczka250 lubi tę wiadomość