Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
a a ja myślę Nieukowa, że Tobie to wypali
tylko to dopiero początek i wiadomo też to poznajesz i sie wrabiasz
jedna pomyłka to jeszcze nic .. ja Ci życzę, żeby pomysł ze swoim labo wypalił i nowe doświadczenia przynosiły wiele radości i udanych wyników
napisz jak Ci dojdzie moja krewWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 09:57
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Też kupowałam spodnie ciążowe w h&m i to dość szybko bo mi brzuszek stopniowo wychodził od samego początku. Są baaaardzo wygodne. Teraz jeszcze dokupiłam rajstopy ciążowe do tunik bo zwykłe już mnie cisną nawet jak podwijam, tak jak cisną mnie zwykłe leginsy, które mają gumkę.
A w ogóle to czuję się już w pełni ciężarówkąOstatnio na zakupach ciuchowych pani z kasy powiedziała mi, że zaprasza bez kolejki a dziś na badaniach zostałam też wpuszczona dzięki uprzejmości jednej pani mimo, że spytałam się grzecznie kto ostatni i usiadłam aby czekać na swoją kolej
Miło
Zaraz zaczynamy 21 tydzień i to będzie oznaczać, że jest już bliżej niż dalej
Truskaweczka250, nenette, Sista, Muniek, Katha81 lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Ja dziś jak poszłam do laboratorium na pobranie krwi to przede mną było z 30 osób ale pomimo tego że miałam widoczny brzuszek to nikt nie kwapił się do tego aby mnie przepuścić, z jednej str rozumiem bo każdy tam czekał ale to była masakra, postałam 10 min i było mi już słabo, wyszłam i pojechałam do innego laboratorium i tam tylko 2 osoby przede mną
także ogólnie dobrze, jedyne co mam zazłościło w tym pierwszym to to że faceci siedzieli sobie jak królowie na krzesełkach i nikt nie ustąpił mi miejsca, poczekałabym na swoją kolej ale poprostu nie byłam w stanie stać tyle czasu.
-
Monia, proszę takie na szybko
Aga87, ludzie są okropni. Dlatego ja właśnie grzecznie usiadłam bo potem inni się gapią jakby im się krzywdę zrobiło, że się wchodzi bez kolejki. A z tym brakiem ustępowania miejsca to już w ogóle.A1984, Alorrene13, Truskaweczka250, zyrcia, Katha81, sss, Czarnaa94, Rozalia lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Hej Dziewczyny,
Aga - może mi gdzieś umknęło, masz już wyniki badania?
Witaminy - ja biorę Femibion Natal 2, trochę mi po tym niedobrze, ale mi generalnie niedobrze ;.-)
Ciuchy ciążowe - zgadzam się że większość wygląda okropnie, babcine ciuszkiJa kupiłam jeansy rurki i legginsy ciążowe z H&M (oba zakupy bardzo fajne), i chyba na razie to mi wystarczy z typowo ciążowych zakupów. Do tego były (są?) fajne przeceny w Zarze więc kupiłam 3 sukienki z miejscem na brzuszek
Z działu dla "normalnych" ale krój mają taki że spokojnie do 7-8 mc ponoszę (mam nadzieję!), plus zamówiłam dwie dzianinowe sukienki dla ciężarnych z Bon Prix, nie wiem jak będzie z jakością bo nigdy tam nie kupowałam, no zobaczymy. Aaaa i polecam ciążowe rajstopy (allegro, koło 12 zł sztuka) - super wygodne! Ja już mam konkretny brzuszek, wydaje mi się że wręcza trochę za szybko rośnie, już mam z 3 kg na plusie a naprawdę nie jem dużo.
Fitness - byłam wczoraj tutaj (http://mamoiselle.pl/zajecia) i na minus miejscówka (byłam w nowym miejscu - jakaś dodatkowa lokalizacja, przedszkole, brak luster, stara sala), może muszę się wybrać do "głównej" lokalizacji ale to dla mnie drugi koniec miasta. Na plus prowadząca i nowe koleżankiSame ćwiczenia - fajne, widać że dobrane dla ciężarnych ale dla mnie trochę mało dynamiczne, nic się nie zmęczyłam. Brakuje mi konkretnego wycisku
No i myślę że spaliłam jakieś 50 kalorii haha
Alorrene13, Sista lubią tę wiadomość
-
Z. wrote:
Ja tam sama wchodzę przed kolejkę, w hipermarkecie bezpardonowo zapytałam kobietę przede mną w kasie uprzywilejowanej czy może tu stać, a jeśli nie to proszę o przepuszczenie bo jestem w ciąży. Mam to gdzieś czy komuś się to podoba czy nie, ludzie udają że mnie nie widzą to im uświadamiam że jestem, mam brzuch i nie zawaham się go użyćZ., Alorrene13, Sista, zyrcia, Czarnaa94 lubią tę wiadomość
-
A1984, ja jakoś tak nie umiem, ale zobaczymy jak jeszcze urosnę i będę już w ogóle dyszeć jak emeryt, może wtedy to będzie metoda żeby się ludzie nauczyli kultury
No ale na razie nie mogę narzekać, bo tak jak mówiłam jestem pozytywnie zaskoczona miłymi gestami, które ostatnio mnie spotkałyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 11:00
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Hej Dziewczynki
1. Ciuchy ciążowe: Tanie polecam z C&A (wyprzedaż), na wieszakach nie wyglądają korzystnie, ale ja zamawiałam ze strony online jeansy, są bardzo fajne, ale zaznaczam że rozmiarówka zaniżona, tzn lepiej wziąć sobie większy rozmiar niż się nosi. Poza tym Allegro, ale jeszcze nic nie zamówiłam, planuję chyba legginsy ze 2 pary. Mąż mi zakupił też kilka bawełnianych ciuszków oversize w sklepie by Insomia ale on nie wszędzie jest. Mam też 2 nowe spódnice na gumkę z zary, nie ciążowe ale rozmiar L i zarzucę je nad brzuszek
2. Agata ta główna lokalizacja gimnastyki jest właśnie niedaleko mnie na Bielanach/Chomiczówce, spróbuję się zapisać, ale to już jak wezmę zaświadczenie od gina 20.01
3. Mi czasami ludzie ustąpią miejsca w metrze, jak rozepnę kurtkę i to jest fajne. Swoją drogą planuję dokupić kurtkę zimówkę bo ta jest już ciasnawa ...
4. Z. fajny brzusio
5. Nieukowa ... spokojnie, dasz radę, trening czyni mistrza, no chyba że metoda okaże się nieskuteczna, ale trzymam kciuki aby tak nie było...
6. Witaminy biorę bo dostałam za darmo, ale kurcze muszę powiedzieć gince, bo wcześniej nie wspominałam
Miłego DniaZ. lubi tę wiadomość
-
Z. wrote:A1984, ja jakoś tak nie umiem, ale zobaczymy jak jeszcze urosnę i będę już w ogóle dyszeć jak emeryt, może wtedy to będzie metoda żeby się ludzie nauczyli kultury
No ale na razie nie mogę narzekać, bo tak jak mówiłam jestem pozytywnie zaskoczona miłymi gestami, które ostatnio mnie spotkały
Ja mogę stać w miejscu w którym jest powietrze i normalna temperatura (np. w tramwaju), ale nie ma opcji żebym stała w dusznym, ciepłym miejscu bo nie panuję nad mdłościami
Myślę że generalnie ludzie są kulturalni i ustępują ale jak widzę że ktoś celowo udaje że mnie nie dostrzega to z czystej złośliwości podchodzę i mówię co mi się należy. Może i do końca nie jest to grzeczne, ale strasznie mnie irytuje takie odwracanie wzroku.Z., gosi_a, nenette lubią tę wiadomość
-
Alorrene na zajęcia próbne (za free) możesz wejść nawet bez kwitka od lekarza, ja zapomniałam zabrać i Pani mi powiedziała że mogę wejść
Nie widziałam by od kogoś brała ten papierek a były 2 nowe uczestniczki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 11:14
Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
Hejka, czytam na bieżąco tylko nie odpisywałam.
Co do witamin ja biorę Femibion natal 2, dla mnie idealny bo nienawidzę ryb w ciąży a tam jedna tabletka to kwas Dha.
Co do ubrań ciążowych ja dostałam dwie pary jeansów od siostry i nie będę kupować więcej spodni. Na allegro kupiłam dwie bluzki za 50 zł (nowe). Bardzo fajne
Dzisiaj byłam pierwszy raz na basenie na aqua aerobiku dla ciężarnych. Super zajęcia, zamierzam chodzić dwa razy w tygodniu a do tego może jakiś pilates zrobię w domu ze dwa razy w tygodniu.
Fajne te Wasze brzuszki i czekam aż moja Zuzia da o sobie znać -
XxMoniaXx wrote:Z. ale już duży
śliczny
DziękujemyTeż mi się wydaje, że spory jak na pierwszą ciążę ale ilość wód płodowych określili mi w normie, synuś też wielkościowo w normie więc nie ma chyba co się martwić.
Jak widać brzuszek każdej z nas ma swój indywidualny wygląd i urok, ale za to każdy jest jedyny w swoim rodzaju i niepowtarzalny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 11:23
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Dzięki. Obczaję grafik zajęć i może się wybiorę przed 20.01.
Dziewczyny byłam wczoraj na tej akcji "swiadoma mama" bardziej wykłady jak na studiacha nie warsztaty to były. Nic nie wybgrałam, chociaż losowanych było sporo nagród
ale próbeczki Ziajki i jakichś preparatów do higieny intymnej dostałam, i kupiłam dwie czapeczki tanio
Najlepsze było to że fotografka robiła tam zdjęcia z brzuszkiem i ma wysłac na maila. Ja się tak wypinam i mówię, że w tej sukience nie widać brzucha, a Pani na to, który tydzień? 19-sty ... To i tak Pani już mocno wywaliło... i kobietka obok mówi: A ja 18-sty ! (płaski brzuch miała
) hehehhe
Mam nadzieję że dostanę tego maila to Wam pokażęWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 11:34
Z., A1984 lubią tę wiadomość
-
hej
Trzymam kciuki za dzisiejsze pierwsze połówkowe wizyty
Co do witamin to teraz biorę vita-miner prenatal + DHA.
Jeśli chodzi o ubrania ciążowe to jako takich typowo z działu ciążowego nie posiadam i raczej nie zakupięJa jestem od zawsze wielką fanką leginsów (getrów) i tunik więc mam ich w domu sporo na długo wystarczą..A typowo ciążowe spodnie jak przyjdzie potrzeba będę mogła pożyczyć od znajomej
Jedynie co zakupiłam sobie to tak pod ciążę bo brzuszek większy a dni chłodne to dwie bluzeczki z długim rękawem takie dłuższe właśnie do leginsów i po dobrej cenie bo po ok 15zł/szt. w Textylia
Polecam
Po połówkowym może tam zajrzę i zakupię koszulę dla karmiących bo też w dobrej cenie mieli a ja nie przepadam za kupowaniem ubrań dla siebie przez neta bo ja to muszę wymacać i wgl.
Czekam na inf. po dzisiejszych połówkowych USG
pozdrawiam
PS; u Nas ciągle szaro, buro, mokro i zimno -
nick nieaktualnyA1984 wrote:Ja tam sama wchodzę przed kolejkę, w hipermarkecie bezpardonowo zapytałam kobietę przede mną w kasie uprzywilejowanej czy może tu stać, a jeśli nie to proszę o przepuszczenie bo jestem w ciąży. Mam to gdzieś czy komuś się to podoba czy nie, ludzie udają że mnie nie widzą to im uświadamiam że jestem, mam brzuch i nie zawaham się go użyć
Robię tak samow labo też
Ja mam jedną sukienkę Happymum, w której prawie non stop chodzę, kupiłam od koleżanki i rzeczywiście jakościowo jest super ! Tylko ceny przerażają, ale jak wyczaję jakąs promocje to biorę bez patrzenia