Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, witam się po dłuższej przerwie
Tematy z wyprawkami ruszyły
Ja jeszcze nic nie mam, ale w weekend wybieram się na podbój sklepów. Jutro połówkowe i potwierdzi nam płeć- (wg wcześniejszych badań chłopczyk), dlatego też czekaliśmy z zakupami.. co do ruchów dzidziusia ja je bardzo wyraźnie czuję, takie mi kopniaki sprzedaje, że szok. Szczególnie w pracy, na początku czułam takie bulgotanie a teraz wyraźne ruchy. Jak siedzę w pracy to górna część brzucha- okolice pępka, natomiast po południu jak leżę to na dole brzucha.
Ostatnio intensywnie szukam wózka i strasznie trudny wybór. Z jednej strony chciałabym lekki, aby dłużej posłuźył, ale z drugiej strony muszę mieć bardziej wytrzymały z uwagi na stan chodników i ten jest z kolei cięższy. Gdzieś wyczytałam, że wózki z mniejszymi kołami z przodu się nie sprawdzają na polskich nierównościach.
Nieukowa bardzo podoba mi się wózek, który wybrałaś- baby jogger city elite.ale obawiam się, że będzie za ciężki, gdzie go można zobaczyć na żywo? -
Stan zapalny (jeśli np. pochwy) jest dosyć groźny w ciąży. jak masz CRP takie wysokie to bym się nie zastanawiała, tylko brała taki antybiotyk.
Dobrze by było jeszcze aby ten stan zapalny został przez lekarkę potwierdzony, w sensie.. czego jest to stan zapalny.
Bo może być chyba również np. zęba czy czegoś innego.
-
CaneCorso wrote:To stan zapalny gardla lub krtani. Kicham i kaszlę, generalnie źle się czuję, ale gorączki nie mam. Sama nie wiem co robićSzczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Mam takie pytanko czy bierzecie witaminy prenatalne? Jeśli tak to jakie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 20:50
-
XxMoniaXx wrote:dziewczyny powiedzcie mi co robicie z kawą ? ja pije 1 dziennie i to rozpuszczalną, wczoraj jak moja babcia to zobaczyła to zachowała się jakbym codziennie obalała 0,7 czystej
-
nick nieaktualnyJa brałam na zapalenie krtani i oskrzeli antybiotyk duomox ok. 12 tygodnia ciąży.
Tak dziś wyglądaliśmy z Leonem
fajnie było w teatrze, ale nie mogłam usiedziećDupsko mnie boli -_-
Byłam na spektaklu "Fredro dla dorosłych" z Żebrowskim, Fraszyńską, Liszowską. Bardzo fajnie zobaczyć na żywo aktorów i być w szoku, że np. w tv czy na pudelku wydają się taaaacy wielcy a tu zonk
I teraz mój hit dniaZanim wyszłam do teatru nie miałam weny na nic więc się jeszcze położyłam. I czułam ruchy !! na pewno to to, mój R. też czuł i szwagierka również. Takie dziwne muskanie
Ale super ! w teatrze też się wiercił, bo chyba mu nie było za wygodnie, a teraz pewno śpi, bo już cisza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 21:57
Alorrene13, Z., Katha81, Czarnaa94, Aka81, Nieukowa, Truskaweczka250, aga87, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ. wrote:Zyrcia ale z Ciebie laseczka
A te spodenki to ciążowe?mam dobre kosmetyki na tapetę
No właśnie to nie są ciążowe, a jedyne z przed ciąży w które się mieszczę, zawsze je nosiłam na pasku bo mi spadały a teraz są dobre, ale już jak usiąde to muszę je rozpinać, bo ciasno. Może w weekend się wybiorę po jakieś -
Ja piję kawę rozpuszczalną co dzień rano bo inaczej mnie mdli i mam okropny ból głowy. To sama już nie wiem co lepsze, parzona czy rozpuszczalna? Zrezygnować nie umiem, Inka działała na początku a potem zaczęła wywoływać mdłości.
Zyrcia ale laska z Ciebie
Jeśli chodzi o witaminy to biorę Doppelherz Aktiv Mama, tak mi poleciła farmaceutka. Wyszło że to ma najlepszy skład i najlepszą cenęzyrcia lubi tę wiadomość
-
Aha, jeszcze o antybiotyku. Zaczęłam brać antybiotyk i to dość silny przed samą ovu bo w 11 dc i brałam przez 7 dni. Byłam w niezłym szoku jak okazało się że jestem w ciąży, że mimo tego zarodek się zagnieździł. Dodam tylko jeszcze że płodne w tym cyklu staraliśmy się ominąć, m.in ze względu na ten antybiotyk a tu taki psikus i jest nasz cud
lilirose, Katha81 lubią tę wiadomość