X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się po dłuższej przerwie :) Tematy z wyprawkami ruszyły :) Ja jeszcze nic nie mam, ale w weekend wybieram się na podbój sklepów. Jutro połówkowe i potwierdzi nam płeć- (wg wcześniejszych badań chłopczyk), dlatego też czekaliśmy z zakupami.. co do ruchów dzidziusia ja je bardzo wyraźnie czuję, takie mi kopniaki sprzedaje, że szok. Szczególnie w pracy, na początku czułam takie bulgotanie a teraz wyraźne ruchy. Jak siedzę w pracy to górna część brzucha- okolice pępka, natomiast po południu jak leżę to na dole brzucha.
    Ostatnio intensywnie szukam wózka i strasznie trudny wybór. Z jednej strony chciałabym lekki, aby dłużej posłuźył, ale z drugiej strony muszę mieć bardziej wytrzymały z uwagi na stan chodników i ten jest z kolei cięższy. Gdzieś wyczytałam, że wózki z mniejszymi kołami z przodu się nie sprawdzają na polskich nierównościach.
    Nieukowa bardzo podoba mi się wózek, który wybrałaś- baby jogger city elite.ale obawiam się, że będzie za ciężki, gdzie go można zobaczyć na żywo?

f2w3w1d3c12dnook.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia86 wrote:
    Oczywiście, jutro tez mam wizytę z USG wiec napisze Wam co wg USG a co wg krwi, mam nadzieje ze to samo ;)

Marcia dzis nie zdazylam :( jutro z samego rana odczytam wynik bo dzis mialam taki sajgon :(

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, nie ma sprawy :)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny CRP mi wyszlo 28, czyli stan zapalny :-( jutro lekarka da mi antybiotyk, bo powiedziała że da jak będzie powyżej 10. Czy ktoraś z Was brała antybiotyk w ciąży? Doradźcie proszę.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stan zapalny (jeśli np. pochwy) jest dosyć groźny w ciąży. jak masz CRP takie wysokie to bym się nie zastanawiała, tylko brała taki antybiotyk.
    Dobrze by było jeszcze aby ten stan zapalny został przez lekarkę potwierdzony, w sensie.. czego jest to stan zapalny.

Bo może być chyba również np. zęba czy czegoś innego.

relgh371nuuw2sg6.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To stan zapalny gardla lub krtani. Kicham i kaszlę, generalnie źle się czuję, ale gorączki nie mam. Sama nie wiem co robić

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej pozwol przepisac sobie antybiotyk. Teraz maluchowi juz nic nie zaszkodzi tak jak w 1 trymestrze, a lepiej sie porzadnie wyleczyc, bo nawracajace infekcje pod koniec ciazy i po porodzie to koszmar...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    To stan zapalny gardla lub krtani. Kicham i kaszlę, generalnie źle się czuję, ale gorączki nie mam. Sama nie wiem co robić
    Wiem, że bezpieczny jest Bioparox. Antybiotyki tak naprawdę są mniej szkodliwe niż infekcja, więc spokojnie. Zdrówka :)

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Sista :) a Ty skąd jesteś, bo zapomniałam ... ?
    Śląsk :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanko czy bierzecie witaminy prenatalne? Jeśli tak to jakie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 20:50

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    dziewczyny powiedzcie mi co robicie z kawą ? ja pije 1 dziennie i to rozpuszczalną, wczoraj jak moja babcia to zobaczyła to zachowała się jakbym codziennie obalała 0,7 czystej :O
    Moni, ja wypijam słabiutkie late na śniadanie. Nie uważam aby to szkodziło Maleństwu.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia86 wrote:
    Oczywiście, jutro tez mam wizytę z USG wiec napisze Wam co wg USG a co wg krwi, mam nadzieje ze to samo ;)
    Ciekawa jestem co Ci wyjdzie :) U mnie na razie z krwi chłopak, a z USG dziewczynka (choć gin nie jest do końca pewien) :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Mam takie pytanko czy bierzecie witaminy prenatalne? Jeśli tak to jakie?
    Ja biorę Femibion Natal Classic. Co prawda, mój gin powiedział, ze nic nie trzeba jeść, ale mam już skończyć jak zaczęłam, aby nie wyrzucać :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę Pregne Plus :)

kasika8303 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam na zapalenie krtani i oskrzeli antybiotyk duomox ok. 12 tygodnia ciąży.

Tak dziś wyglądaliśmy z Leonem :D
    qkck80j8tomz_t.jpg
    fajnie było w teatrze, ale nie mogłam usiedzieć :D Dupsko mnie boli -_-
    Byłam na spektaklu "Fredro dla dorosłych" z Żebrowskim, Fraszyńską, Liszowską. Bardzo fajnie zobaczyć na żywo aktorów i być w szoku, że np. w tv czy na pudelku wydają się taaaacy wielcy a tu zonk :D

I teraz mój hit dnia :D Zanim wyszłam do teatru nie miałam weny na nic więc się jeszcze położyłam. I czułam ruchy !! na pewno to to, mój R. też czuł i szwagierka również. Takie dziwne muskanie :D Ale super ! w teatrze też się wiercił, bo chyba mu nie było za wygodnie, a teraz pewno śpi, bo już cisza :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 21:57

Alorrene13, Z., Katha81, Czarnaa94, Aka81, Nieukowa, Truskaweczka250, aga87, Joasia:) lubią tę wiadomość

• Z. Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia ale z Ciebie laseczka ;)
    A te spodenki to ciążowe?

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Zyrcia ale z Ciebie laseczka ;)
    A te spodenki to ciążowe?
    Dzięki, ale bez przesady :D mam dobre kosmetyki na tapetę :D

No właśnie to nie są ciążowe, a jedyne z przed ciąży w które się mieszczę, zawsze je nosiłam na pasku bo mi spadały a teraz są dobre, ale już jak usiąde to muszę je rozpinać, bo ciasno. Może w weekend się wybiorę po jakieś ;)

• Z. Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tak mi się wydawało :D
    Ja się już w żadne sprzed ciąży nie mieszczę. Ale mam nadzieję że po uda się w nie wbić ;)

zyrcia lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję kawę rozpuszczalną co dzień rano bo inaczej mnie mdli i mam okropny ból głowy. To sama już nie wiem co lepsze, parzona czy rozpuszczalna? Zrezygnować nie umiem, Inka działała na początku a potem zaczęła wywoływać mdłości.

Zyrcia ale laska z Ciebie :)

Jeśli chodzi o witaminy to biorę Doppelherz Aktiv Mama, tak mi poleciła farmaceutka. Wyszło że to ma najlepszy skład i najlepszą cenę ;)

zyrcia lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, jeszcze o antybiotyku. Zaczęłam brać antybiotyk i to dość silny przed samą ovu bo w 11 dc i brałam przez 7 dni. Byłam w niezłym szoku jak okazało się że jestem w ciąży, że mimo tego zarodek się zagnieździł. Dodam tylko jeszcze że płodne w tym cyklu staraliśmy się ominąć, m.in ze względu na ten antybiotyk a tu taki psikus i jest nasz cud :)

lilirose, Katha81 lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ