X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj chciałam iść z męzem na basen ale potem jakoś mi sie odechciało :P

Katha81 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam nigdy żadnej infekcji nie złapałam na basenie, moim zdaniem jak nie masz skłonności to jak najbardziej można

Sista, Katha81 lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki <3
    Ja dziś się nędznie czuję, nie mam weny wstać z barłogu, a jeszcze dziś idę do teatru -_-
    Cały tydzień mam zawalony, ciągle coś, jedynie w środę przyjemność- nowe pazurki :D i w czwartek połówkowe. Już się nie mogę doczekać i niech ten czas szybciej leci. A teraz korzystam jeszcze z chwili luzu i obmacuję się z moją Kicią :D

Sista, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    Czy ktoras z was chodzi na basen? Jak czesto mozna zalapac infekcje? Ja chce zapisac sie na Aqua fitness dla ciezarnych bo kregoslup mnie nadal boli i az sie boje co bedzie jak brzuch urosnie

Ja byłam wczoraj rano na basenie, po raz pierwszy odkąd jestem w ciąży. Odpukać, ale jak na razie nic mnie nie swędzi, nie piecze ;) Chcemy z M. chodzić na basem w weekendy z samego rana, mniej ludzi i chyba czyściej :)

Katha81 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sexu, to mam podobnie jak dziewczyny powyżej. Mój M. ma chyba nawet większa ochotę teraz niż przed ciążą. Może to przez powiększone piersi ;) A i według mnie, doznania są jakieś lepsze ;) Zaraz po, też mam twardą macicę przez kilkanaście minut. Na szczęście wszystko wraca do normy.

Zapisałam się tez na gimnastykę dla kobiet w ciąży. Jutro pierwsze zajęcia o 16.30. A jak mi się spodoba i będę już na L4, to planuję chodzić również w piątki na 10.30.

Miłego popołudnia !! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:32

Alorrene13 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista :) a Ty skąd jesteś, bo zapomniałam ... ?

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Dzwoniłam i jutro na 16,30 Połówkowe mam :)
    Nie mogę się doczekać zobaczyć jak maluszek się czuje i ile urosła:)
    Truskaweczka czyli wygląda na to, że będziesz pierwsza:)
    A tak w ogóle to są jakieś pytania, które ewentualnie powinnam zadać lekarzowi robiącemu usg połówkowe? Pytam bo kompletnie się na tym nie znam, a nie chciałabym czegoś przeoczyć.

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Witam sie i ja...nie wiem czy czytalyscie co pisalam, ja chodzilam do rodzinnego zanim zaszlam w ciaze zapytac czy da mi skierowanie na bsdania tarczycy bo chce starac sie o dzidziusia...dal, bez problemu, ale z wynikiem powyzej 4 zaczelam brac euthyrox 25 i to on mi wyliczyl. Powiedzial tylko ze jak zajde mam isc do endo bo on sie nie zna, a do endo na nfz we Wrocaqliu czeka sie 4 lata!!!! Na szczescie moj gin naprotechnolog rowniez zajmuje siemtwrczyca i nie musze dodatkowomteraz chodzic do endo...ale moral z tego taki, ze ten lekarz rodzinny g...o sie zna na chorobach przyjdziesz do niego z wynikiem tsh 3,5 a on ci powie ze jest w normie bo miesci sie wlasnie w normach a nie ma zielonego pojecia ze w ciazy to nie jest dobry wynik.

Ciekawa jestem jak taki rodzinny teraz bedzie rozpoznawal nowotwory..

Ja jestem dzisiaj snieta strasznie, zawiozlam mala do przedszkola, cukierki urodzinowe kupilam, i jestem sama w dimku odpoczywam psychicznie.
    Ahatha a jak sie nazywa Twoj lekarz gin?

Ja wrocilam z pracy bo jestem chora, mam infekcje gardla albo krtani, pobrali mi krew na CRP i jutro zdecydują czy trzeba antybiotyk. Ja nie chcę antybiotyku :-(

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wszystkie i trzymam kciuki za połówkowe :) żeby maluszki nie robiły nam psikusów :P

Oj powiem wam,że moje ostatnie dwa dni można wyciąć z życiorysu :( :/
    Opiekowałam się córeczką od koleżanki i miałam pełno planów ,co by z nią fajnego porobić.... no i aż tu nagle wieczorem,gdy oglądamy bajki a mój K odgrzewa sobie jedzenie(rybę+frytki) w piekarniku czuję te wszystkie zapachy,które niekoniecznie się spodobały. Zaczęła boleć głowa,wzięłam prysznic a po wyjściu kanapkę i herbatę .
    Nie zdążyłam do połowy kanapki jak już było wszystko w magicznej porcelanie.
    Myślę sobie a raz i już będzie dobrze :) Ale co? NIE.. męczyło mnie tak całą noc i cały następny dzień:( Na szczęście dzisiaj już lepiej .
    Wyczytałam na necie ,że niektóre kobiety to wymiotują całą ciąże a i nawet 2 mc po niej :o o zgrozo...

A tak w bardziej przyjemniejszych tematach to znalazłam meble i bujaczek
    http://ogloszenia.ox.pl/ogloszenie,2723706,lezak-bujak-hustawka-hybrydowa-bright-starts.html

http://ogloszenia.ox.pl/?p=showMoreSend&iNotice=2723947

Z racji ,że jestem bardziej praktyczna uważam,iż lepiej kupić meble na dłużej niż na chwilę :P Co myślicie o tych rzeczach ?:) Opłaca się?Brać ??:D Obecnie się negocjuję :D

Podczytałam jak pisałyście o seksie :P ja mam większa ochotę niż przed ciążą i częściej miewam sny erotyczne że uuuhu :D
    Też bym poszła na jakieś zajęcia dla ciężarnych ale w mojej okolicy raczej nic nie ma,chyba wyciągnę moją piłkę i będę na niej skakać przy YT :D graphics-sports-388161.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:16

Alorrene13, A1984, Truskaweczka250, Sista lubią tę wiadomość

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia ja też nadal mam mdłości i wymioty, powiedziałabym nawet że momentami jest gorzej niż w 1 trymestrze :(

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Kikusia ja też nadal mam mdłości i wymioty, powiedziałabym nawet że momentami jest gorzej niż w 1 trymestrze :(
    Szczerze współczuję
    . . Ja miałam taki maraton okropny w nocy albo wymiotowałam albo miałam biegunkę :( spałam może 2 godziny a potem za dnia nie było lepiej . Ani nic zjeść ani się napić.

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia, współczuję :( U mnie aż tak źle nie jest - mdli mnie tak średnio 3-4h dziennie i mniej więcej co 2 dzień skończy się to w wc ;-) W nocy mam względny spokój

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

My jesteśmy po pierwszym półówkowym ale będę robić jeszcze prywatnie. Na obecną chwilę wygląda, że wszystko jest okej, w sensie wszystkie narządy są ułożone w dobrym miejscu, nie ma cech rozszczepu (a przynajmniej tak mówiła ta kobieta). Noszę w sobie 300 gram szczęścia ;)

Co do cyców to mi się powiększyły o dwie miseczki! Kosmos jakiś. I mam strasznie wrażliwe sutki O.o

A teraz relaks ;)

Miłego dzionka!

Alorrene13, Inesicia, A1984, sss, Truskaweczka250, Katha81, Nieukowa, aga87, Sista, Joasia:) lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. super wieści :-)

Z. lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • aghata Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    Ahatha a jak sie nazywa Twoj lekarz gin?

Ja wrocilam z pracy bo jestem chora, mam infekcje gardla albo krtani, pobrali mi krew na CRP i jutro zdecydują czy trzeba antybiotyk. Ja nie chcę antybiotyku :-(

Ja chodzę do Banacha do przychodni w Trzebnica

preg.png[/url]
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny powiedzcie mi co robicie z kawą ? ja pije 1 dziennie i to rozpuszczalną, wczoraj jak moja babcia to zobaczyła to zachowała się jakbym codziennie obalała 0,7 czystej :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. super wieści :)

Z. lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no wlasnie, a jak robicie z polowkowym usg-robicie raz, czy idziecie np do dwoch lekarzy jak Z.?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz 15.01 robię połówkowe w prywatnym szpitalu, a 19.01 mam wizytę u gina na NFZ więc nic mu nie powiem żeby też mi zrobił :P taki mały przekręt,a już wiem, że jak ginowi na NFZ się powie, że robiłam prywatnie to oleje, a tak powim, że bida i ma mi zrobić. Będę miała wtedy porównanie.

Z., agawera, nenette, Katha81 lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jadę robić prywatnie bo mój gin nie wykonuje prenatalnych ani połówkowych a też chodzę prywatnie do niej .

nenette lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ