X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj chciałam iść z męzem na basen ale potem jakoś mi sie odechciało :P

Katha81 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam nigdy żadnej infekcji nie złapałam na basenie, moim zdaniem jak nie masz skłonności to jak najbardziej można

Sista, Katha81 lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki <3
    Ja dziś się nędznie czuję, nie mam weny wstać z barłogu, a jeszcze dziś idę do teatru -_-
    Cały tydzień mam zawalony, ciągle coś, jedynie w środę przyjemność- nowe pazurki :D i w czwartek połówkowe. Już się nie mogę doczekać i niech ten czas szybciej leci. A teraz korzystam jeszcze z chwili luzu i obmacuję się z moją Kicią :D

Sista, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    Czy ktoras z was chodzi na basen? Jak czesto mozna zalapac infekcje? Ja chce zapisac sie na Aqua fitness dla ciezarnych bo kregoslup mnie nadal boli i az sie boje co bedzie jak brzuch urosnie

Ja byłam wczoraj rano na basenie, po raz pierwszy odkąd jestem w ciąży. Odpukać, ale jak na razie nic mnie nie swędzi, nie piecze ;) Chcemy z M. chodzić na basem w weekendy z samego rana, mniej ludzi i chyba czyściej :)

Katha81 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sexu, to mam podobnie jak dziewczyny powyżej. Mój M. ma chyba nawet większa ochotę teraz niż przed ciążą. Może to przez powiększone piersi ;) A i według mnie, doznania są jakieś lepsze ;) Zaraz po, też mam twardą macicę przez kilkanaście minut. Na szczęście wszystko wraca do normy.

Zapisałam się tez na gimnastykę dla kobiet w ciąży. Jutro pierwsze zajęcia o 16.30. A jak mi się spodoba i będę już na L4, to planuję chodzić również w piątki na 10.30.

Miłego popołudnia !! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:32

Alorrene13 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista :) a Ty skąd jesteś, bo zapomniałam ... ?

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Dzwoniłam i jutro na 16,30 Połówkowe mam :)
    Nie mogę się doczekać zobaczyć jak maluszek się czuje i ile urosła:)
    Truskaweczka czyli wygląda na to, że będziesz pierwsza:)
    A tak w ogóle to są jakieś pytania, które ewentualnie powinnam zadać lekarzowi robiącemu usg połówkowe? Pytam bo kompletnie się na tym nie znam, a nie chciałabym czegoś przeoczyć.

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Witam sie i ja...nie wiem czy czytalyscie co pisalam, ja chodzilam do rodzinnego zanim zaszlam w ciaze zapytac czy da mi skierowanie na bsdania tarczycy bo chce starac sie o dzidziusia...dal, bez problemu, ale z wynikiem powyzej 4 zaczelam brac euthyrox 25 i to on mi wyliczyl. Powiedzial tylko ze jak zajde mam isc do endo bo on sie nie zna, a do endo na nfz we Wrocaqliu czeka sie 4 lata!!!! Na szczescie moj gin naprotechnolog rowniez zajmuje siemtwrczyca i nie musze dodatkowomteraz chodzic do endo...ale moral z tego taki, ze ten lekarz rodzinny g...o sie zna na chorobach przyjdziesz do niego z wynikiem tsh 3,5 a on ci powie ze jest w normie bo miesci sie wlasnie w normach a nie ma zielonego pojecia ze w ciazy to nie jest dobry wynik.

Ciekawa jestem jak taki rodzinny teraz bedzie rozpoznawal nowotwory..

Ja jestem dzisiaj snieta strasznie, zawiozlam mala do przedszkola, cukierki urodzinowe kupilam, i jestem sama w dimku odpoczywam psychicznie.
    Ahatha a jak sie nazywa Twoj lekarz gin?

Ja wrocilam z pracy bo jestem chora, mam infekcje gardla albo krtani, pobrali mi krew na CRP i jutro zdecydują czy trzeba antybiotyk. Ja nie chcę antybiotyku :-(

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wszystkie i trzymam kciuki za połówkowe :) żeby maluszki nie robiły nam psikusów :P

Oj powiem wam,że moje ostatnie dwa dni można wyciąć z życiorysu :( :/
    Opiekowałam się córeczką od koleżanki i miałam pełno planów ,co by z nią fajnego porobić.... no i aż tu nagle wieczorem,gdy oglądamy bajki a mój K odgrzewa sobie jedzenie(rybę+frytki) w piekarniku czuję te wszystkie zapachy,które niekoniecznie się spodobały. Zaczęła boleć głowa,wzięłam prysznic a po wyjściu kanapkę i herbatę .
    Nie zdążyłam do połowy kanapki jak już było wszystko w magicznej porcelanie.
    Myślę sobie a raz i już będzie dobrze :) Ale co? NIE.. męczyło mnie tak całą noc i cały następny dzień:( Na szczęście dzisiaj już lepiej .
    Wyczytałam na necie ,że niektóre kobiety to wymiotują całą ciąże a i nawet 2 mc po niej :o o zgrozo...

A tak w bardziej przyjemniejszych tematach to znalazłam meble i bujaczek
    http://ogloszenia.ox.pl/ogloszenie,2723706,lezak-bujak-hustawka-hybrydowa-bright-starts.html

http://ogloszenia.ox.pl/?p=showMoreSend&iNotice=2723947

Z racji ,że jestem bardziej praktyczna uważam,iż lepiej kupić meble na dłużej niż na chwilę :P Co myślicie o tych rzeczach ?:) Opłaca się?Brać ??:D Obecnie się negocjuję :D

Podczytałam jak pisałyście o seksie :P ja mam większa ochotę niż przed ciążą i częściej miewam sny erotyczne że uuuhu :D
    Też bym poszła na jakieś zajęcia dla ciężarnych ale w mojej okolicy raczej nic nie ma,chyba wyciągnę moją piłkę i będę na niej skakać przy YT :D graphics-sports-388161.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:16

Alorrene13, A1984, Truskaweczka250, Sista lubią tę wiadomość

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia ja też nadal mam mdłości i wymioty, powiedziałabym nawet że momentami jest gorzej niż w 1 trymestrze :(

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Kikusia ja też nadal mam mdłości i wymioty, powiedziałabym nawet że momentami jest gorzej niż w 1 trymestrze :(
    Szczerze współczuję
    . . Ja miałam taki maraton okropny w nocy albo wymiotowałam albo miałam biegunkę :( spałam może 2 godziny a potem za dnia nie było lepiej . Ani nic zjeść ani się napić.

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia, współczuję :( U mnie aż tak źle nie jest - mdli mnie tak średnio 3-4h dziennie i mniej więcej co 2 dzień skończy się to w wc ;-) W nocy mam względny spokój

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

My jesteśmy po pierwszym półówkowym ale będę robić jeszcze prywatnie. Na obecną chwilę wygląda, że wszystko jest okej, w sensie wszystkie narządy są ułożone w dobrym miejscu, nie ma cech rozszczepu (a przynajmniej tak mówiła ta kobieta). Noszę w sobie 300 gram szczęścia ;)

Co do cyców to mi się powiększyły o dwie miseczki! Kosmos jakiś. I mam strasznie wrażliwe sutki O.o

A teraz relaks ;)

Miłego dzionka!

Alorrene13, Inesicia, A1984, sss, Truskaweczka250, Katha81, Nieukowa, aga87, Sista, Joasia:) lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. super wieści :-)

Z. lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • aghata Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    Ahatha a jak sie nazywa Twoj lekarz gin?

Ja wrocilam z pracy bo jestem chora, mam infekcje gardla albo krtani, pobrali mi krew na CRP i jutro zdecydują czy trzeba antybiotyk. Ja nie chcę antybiotyku :-(

Ja chodzę do Banacha do przychodni w Trzebnica

preg.png[/url]
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny powiedzcie mi co robicie z kawą ? ja pije 1 dziennie i to rozpuszczalną, wczoraj jak moja babcia to zobaczyła to zachowała się jakbym codziennie obalała 0,7 czystej :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. super wieści :)

Z. lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no wlasnie, a jak robicie z polowkowym usg-robicie raz, czy idziecie np do dwoch lekarzy jak Z.?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz 15.01 robię połówkowe w prywatnym szpitalu, a 19.01 mam wizytę u gina na NFZ więc nic mu nie powiem żeby też mi zrobił :P taki mały przekręt,a już wiem, że jak ginowi na NFZ się powie, że robiłam prywatnie to oleje, a tak powim, że bida i ma mi zrobić. Będę miała wtedy porównanie.

Z., agawera, nenette, Katha81 lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jadę robić prywatnie bo mój gin nie wykonuje prenatalnych ani połówkowych a też chodzę prywatnie do niej .

nenette lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ