X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia super wygladasz:)

Co do witamin to do 15tyg bralam tylko Folik, a teraz Femibion Natal 2 plus wg sugestii gina

zyrcia lubi tę wiadomość

• lilirose Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Moni, ja wypijam słabiutkie late na śniadanie. Nie uważam aby to szkodziło Maleństwu.
    Ja piję jak mam ochotę albo jak mnie głowa boli i wtedy sypię dwie łyżeczki + mleko. Myślę, że nie ma co przesadzać. Kawa pita w umiarze nie zaszkodzi, to nie wódka :D
    Inesicia wrote:
    Mam takie pytanko czy bierzecie witaminy prenatalne? Jeśli tak to jakie?
    Nie biorę, mój gin nie kazał nic niepotrzebnie łykać. Jedyne co biorę to żelazo, jod i witaminę D, bo jej każda kobieta w ciąży ma dramatycznie mało.

Zyrcia, laseczko :D Fajne spodnie! Ja ostatnio tylko w sukienkach chodzę.

zyrcia lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tylko w kiecach, ale większość mam takie szare ala dresowe i jakoś do teatru nic mi nie pasowało więc nie było wyjścia :D Musze jakieś kupić, ale nie mam kiedy albo nie mam weny się ruszyć :P

lilirose lubi tę wiadomość

• lilirose Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Ja też tylko w kiecach, ale większość mam takie szare ala dresowe i jakoś do teatru nic mi nie pasowało więc nie było wyjścia :D Musze jakieś kupić, ale nie mam kiedy albo nie mam weny się ruszyć :P
    Ja podobnie, a na większe zakupy czekam aż się brzuch pokaże :D Przytyłam od początku ciąży 2 kg... więc nie mam za bardzo co chować. Podobno niedługo powinnam nadrobić i wreszcie poszaleję z ciuchami :D

Sista lubi tę wiadomość

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja ostatnio schudłam, a teraz może z 1kg przytyłam więc jestem na czysto :D Brzuch już widać, ale jakoś z odzieżą oprócz spodni problemu nie ma ;) największy problem to taki, że te ciążowe ciuchy mi się nie podobają -_- jakieś takie babcine są.

• Muniek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia ja ostatnio kupiłam w h&m dwie pary spodni ciążowych i wcale nie wyglądają jak babcine :-P takie fajne wytarte i dopasowane,także jak coś to polecam wybrać się pooglądać.
    http://m.hm.com/pl/product/56802?article=56802-A#mediaType=FASHION_FRONT

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 00:05

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak, ale w HM drogie, a mi szkoda :p

• lilirose Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    No ja ostatnio schudłam, a teraz może z 1kg przytyłam więc jestem na czysto :D Brzuch już widać, ale jakoś z odzieżą oprócz spodni problemu nie ma ;) największy problem to taki, że te ciążowe ciuchy mi się nie podobają -_- jakieś takie babcine są.
    Hehe, to ja mam tak samo z ciążowymi. Najlepiej nosiłabym zwykłe, poszerzane w brzuchu ;) Mama dała mi taką narzutkę, kardigan bez guzików z przodem a'la wodospad i dzisiaj go założyłam, to mąż się ze mnie nabijał (tak pozytywnie oczywiście), że zakładam ciążowe ciuchy nie mając jeszcze brzucha ;) Czytałam, że 4 miesiąc to taka przejściówka, że w stare rzeczy możemy już się nie mieścić w pasie a na ciążowe nie czujemy się wystarczająco grube ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 00:19

Sista lubi tę wiadomość

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze sa leginsy, mam kilkampar, na to tunika albo dluzszy sweterek i jest bardzo wygodnie. Ja pije codziennie kawe bo mnie glowa boli jak nie wypije. Parze sobie w ekspresie.

Moja corcia i M powiedzili ze jak bedzie dziewczynka to Zosia i koniec, zostalam przeglosowana, i ta mala Zosia w brzuszku ciagle puka i moja mala Zuza smieje sie ze to jej siostra i chce jej cos powiedziec. Ogolnie ciwszy sie ze zostanie starsza siostra i ze obejmie bardzo odpowiedzialna funkcje w domu.

preg.png[/url]
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    no tak, ale w HM drogie, a mi szkoda :p

OK j dzisiaj idę do lekarza i wezmę ten antybiotyk. Co do witamin to przyjmuję Pregna plus" oraz Furoxin, który zawiera żurawinę i pokrzywę, bo po basenie raz nabawiłam się intymnej infekcji, także Furoxin jest po to, żeby to się nie powtórzyło.
    Żyrcia ja kupiłam rewelacyjne (nowe!!!!!!) dżinsy ciążowe H&M na olx.pl za 50 złotych!- warto! Ponadto chodzę do lumpeksów od zawsze i bardzo t sobie chwalę :-)
    A na zdjęciu wyglądasz ślicznie.

zyrcia lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym sie pochwalić moimi spodniami ale nie wiem, jak wkleić zdjęcie :-) pomóżcie

3i49zbmhdvaalxch.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia laska z Ciebie , ślicznie wyglądasz :-) i zgadzam się z Tobą, mi się też te ciuchy ciążowe no nie podobają się babcine jak nic :-) ale kupiłam na allegro ostatnio nowe jeansy ciążowe po 20 zł. Zobacze jak przyjdą co to będzie :-)

Monia też biorę Pregan Plus.

Dzis wizytuję o 17 proszę o kciuki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 08:08

zyrcia lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, u Sisty zrobiłam błąd z tym oznaczeniem płci- zrobiłam jeszcze raz i ani śladu Y - wg USG też dziewczynka. Także jak widać wciąż nie mogę założyć labu i robić tego usługowo ;(
    Zobaczymy jak tam u Marci, ale nawet jeśli tym razem wynik się będzie zgadzał to nie mam pewności czy to ślepy traf czy faktycznie metoda chodzi.
    No to póki co mam 2 trafienia 1 bład. Dziś dojdzie próbka od Monii i mam jeszcze krew od mojej sąsiadki z bloku obok :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • annaj Koleżanka

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradźcie coś, wczoraj miałam takie pasmo krwi w śluzie ale niewiele tylko na papierze. Za to wieczorem strasznie miałam napięty brzuch jeszcze tak bardzo nie miałam, po pół godz wziełam nospę i mi przeszło. Nie wiem czy jechać dziś do gin czy do jutra poczekać, zobaczyć co dziś będzie.

f2w3skjot714tnej.png
    17u9anlitdud0u9j.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana:) Zyrcia juz Cie podejrzałam na fb:)Super wyglądasz ja to sie mieszczę w spodnie z przed ciazy w niektóre i mam Tregginsy ale jakos właśnie mnie w brzuszek uciskają i nie za komfortowo mi jest i chodzę w ciążowych tzn z pasem a tak to nie wyglądają na ciążówki z h&m rurki bezowe:)i jakis rozciągliwych takie są najlepsze:)

Ja dziewczyny nie biorę żadnych witamin typowych dla ciężarnych bo wymiotuje po nich mam prawie całe pudełko fembion Natan 2 ale źle sie czułam po nich a łykam nadal kwas i magnez i teraz wit c żeby mnie żadne choróbsko nie dopadło:)

Ja też dzisiaj wizytuje na 16.30 Prenatalne nie mogę się doczekać:) :) :)

zyrcia lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny:)

trzymam kciuki za wizyty:)

Ja kupilam 2pary spodni ciazowych w h&m - fakt w ogole nie wygladaja na ciazowe, fajne rurki. Trafilam akurat tez na jakas akcje ze znizka, wiec zaplacilam troche mniej. No i ja je musialam kupic juz w ok 11tygodniu, tak mnie cisnely juz moje spodnie, posluza mi wiec dlugo :P i tylko spodnie mam ciazowe, w reszte sie mieszcze na razie :)

Dziewczyny i chyba czuje juz ruchy! Takie smyrniecia i pukniecia, nie wyglada to na jelita :))

Truskaweczka250, lilirose lubią tę wiadomość

• aga87 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie po śniadaniu piję jedną kawe parzoną i myślę że to nic złego , witaminy biorę Prenalen DHA i do tego aspargin łykam, czasem wit C.
    Kurcze też bym musiała już kupić sobie coś nowego, typowo ciążowych spodni nie chce więc chyba wybiore leginsy albo jakąś sukienkę, bo w swoje jeansy wchodzę ale zapitam tylko pasek a nie guzik bo nie dałabym rady ;)

• Sista Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Hehe, to ja mam tak samo z ciążowymi. Najlepiej nosiłabym zwykłe, poszerzane w brzuchu ;) Mama dała mi taką narzutkę, kardigan bez guzików z przodem a'la wodospad i dzisiaj go założyłam, to mąż się ze mnie nabijał (tak pozytywnie oczywiście), że zakładam ciążowe ciuchy nie mając jeszcze brzucha ;) Czytałam, że 4 miesiąc to taka przejściówka, że w stare rzeczy możemy już się nie mieścić w pasie a na ciążowe nie czujemy się wystarczająco grube ;)

Lili, zupełnie się z Tobą zgadzam :-) Ja co prawda, przytyłam już 5,5 kg (o zgrozo), ale to głównie uda i biodra. Więc ciążowe ubrania z szerokim pasem, po prostu są za duże i wyglądam karykaturalnie. Natomiast moje ubrania są już zbyt ciasne. Mam dwie dzianinowe sukienki oraz jeansy z dużą ilością elastanu, w których chodzę non stop :-)
    Kupiłam sobie na Allegro dwie pary getrów ciążowych, może one nie będą tak odstawały z przodu :-) Do tego dokupie jakąś tunikę, to na jakiś czas wystarczy :-)
    Nie bardzo mam wenę, podobnie jak Wy dziewczyny, do kupowania ciążowych ubrań do pracy, bo tak po cichu planuję pracować max do końca lutego. No a po pracy, to raczej sportowy styl.
    Miłego dnia i pozdrowienia z Krakowa :-)

lilirose lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Najlepsze sa leginsy, mam kilkampar, na to tunika albo dluzszy sweterek i jest bardzo wygodnie. Ja pije codziennie kawe bo mnie glowa boli jak nie wypije. Parze sobie w ekspresie.

Moja corcia i M powiedzili ze jak bedzie dziewczynka to Zosia i koniec, zostalam przeglosowana, i ta mala Zosia w brzuszku ciagle puka i moja mala Zuza smieje sie ze to jej siostra i chce jej cos powiedziec. Ogolnie ciwszy sie ze zostanie starsza siostra i ze obejmie bardzo odpowiedzialna funkcje w domu.

U nas póki co też Zosia;)

aghata lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Sista Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Hejka, u Sisty zrobiłam błąd z tym oznaczeniem płci- zrobiłam jeszcze raz i ani śladu Y - wg USG też dziewczynka. Także jak widać wciąż nie mogę założyć labu i robić tego usługowo ;(
    Zobaczymy jak tam u Marci, ale nawet jeśli tym razem wynik się będzie zgadzał to nie mam pewności czy to ślepy traf czy faktycznie metoda chodzi.
    No to póki co mam 2 trafienia 1 bład. Dziś dojdzie próbka od Monii i mam jeszcze krew od mojej sąsiadki z bloku obok :)

Czyli to raczej Dziewczę ? :-) W czwartek wizyta u gin z NFZ, ciekawe czy ma USG, może byłoby widać. Jak coś, czekamy do 29.01.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 09:55

Nieukowa lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ