X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia super wygladasz:)

Co do witamin to do 15tyg bralam tylko Folik, a teraz Femibion Natal 2 plus wg sugestii gina

zyrcia lubi tę wiadomość

• lilirose Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Moni, ja wypijam słabiutkie late na śniadanie. Nie uważam aby to szkodziło Maleństwu.
    Ja piję jak mam ochotę albo jak mnie głowa boli i wtedy sypię dwie łyżeczki + mleko. Myślę, że nie ma co przesadzać. Kawa pita w umiarze nie zaszkodzi, to nie wódka :D
    Inesicia wrote:
    Mam takie pytanko czy bierzecie witaminy prenatalne? Jeśli tak to jakie?
    Nie biorę, mój gin nie kazał nic niepotrzebnie łykać. Jedyne co biorę to żelazo, jod i witaminę D, bo jej każda kobieta w ciąży ma dramatycznie mało.

Zyrcia, laseczko :D Fajne spodnie! Ja ostatnio tylko w sukienkach chodzę.

zyrcia lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tylko w kiecach, ale większość mam takie szare ala dresowe i jakoś do teatru nic mi nie pasowało więc nie było wyjścia :D Musze jakieś kupić, ale nie mam kiedy albo nie mam weny się ruszyć :P

lilirose lubi tę wiadomość

• lilirose Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Ja też tylko w kiecach, ale większość mam takie szare ala dresowe i jakoś do teatru nic mi nie pasowało więc nie było wyjścia :D Musze jakieś kupić, ale nie mam kiedy albo nie mam weny się ruszyć :P
    Ja podobnie, a na większe zakupy czekam aż się brzuch pokaże :D Przytyłam od początku ciąży 2 kg... więc nie mam za bardzo co chować. Podobno niedługo powinnam nadrobić i wreszcie poszaleję z ciuchami :D

Sista lubi tę wiadomość

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja ostatnio schudłam, a teraz może z 1kg przytyłam więc jestem na czysto :D Brzuch już widać, ale jakoś z odzieżą oprócz spodni problemu nie ma ;) największy problem to taki, że te ciążowe ciuchy mi się nie podobają -_- jakieś takie babcine są.

• Muniek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia ja ostatnio kupiłam w h&m dwie pary spodni ciążowych i wcale nie wyglądają jak babcine :-P takie fajne wytarte i dopasowane,także jak coś to polecam wybrać się pooglądać.
    http://m.hm.com/pl/product/56802?article=56802-A#mediaType=FASHION_FRONT

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 00:05

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak, ale w HM drogie, a mi szkoda :p

• lilirose Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    No ja ostatnio schudłam, a teraz może z 1kg przytyłam więc jestem na czysto :D Brzuch już widać, ale jakoś z odzieżą oprócz spodni problemu nie ma ;) największy problem to taki, że te ciążowe ciuchy mi się nie podobają -_- jakieś takie babcine są.
    Hehe, to ja mam tak samo z ciążowymi. Najlepiej nosiłabym zwykłe, poszerzane w brzuchu ;) Mama dała mi taką narzutkę, kardigan bez guzików z przodem a'la wodospad i dzisiaj go założyłam, to mąż się ze mnie nabijał (tak pozytywnie oczywiście), że zakładam ciążowe ciuchy nie mając jeszcze brzucha ;) Czytałam, że 4 miesiąc to taka przejściówka, że w stare rzeczy możemy już się nie mieścić w pasie a na ciążowe nie czujemy się wystarczająco grube ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 00:19

Sista lubi tę wiadomość

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze sa leginsy, mam kilkampar, na to tunika albo dluzszy sweterek i jest bardzo wygodnie. Ja pije codziennie kawe bo mnie glowa boli jak nie wypije. Parze sobie w ekspresie.

Moja corcia i M powiedzili ze jak bedzie dziewczynka to Zosia i koniec, zostalam przeglosowana, i ta mala Zosia w brzuszku ciagle puka i moja mala Zuza smieje sie ze to jej siostra i chce jej cos powiedziec. Ogolnie ciwszy sie ze zostanie starsza siostra i ze obejmie bardzo odpowiedzialna funkcje w domu.

preg.png[/url]
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    no tak, ale w HM drogie, a mi szkoda :p

OK j dzisiaj idę do lekarza i wezmę ten antybiotyk. Co do witamin to przyjmuję Pregna plus" oraz Furoxin, który zawiera żurawinę i pokrzywę, bo po basenie raz nabawiłam się intymnej infekcji, także Furoxin jest po to, żeby to się nie powtórzyło.
    Żyrcia ja kupiłam rewelacyjne (nowe!!!!!!) dżinsy ciążowe H&M na olx.pl za 50 złotych!- warto! Ponadto chodzę do lumpeksów od zawsze i bardzo t sobie chwalę :-)
    A na zdjęciu wyglądasz ślicznie.

zyrcia lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym sie pochwalić moimi spodniami ale nie wiem, jak wkleić zdjęcie :-) pomóżcie

3i49zbmhdvaalxch.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia laska z Ciebie , ślicznie wyglądasz :-) i zgadzam się z Tobą, mi się też te ciuchy ciążowe no nie podobają się babcine jak nic :-) ale kupiłam na allegro ostatnio nowe jeansy ciążowe po 20 zł. Zobacze jak przyjdą co to będzie :-)

Monia też biorę Pregan Plus.

Dzis wizytuję o 17 proszę o kciuki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 08:08

zyrcia lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, u Sisty zrobiłam błąd z tym oznaczeniem płci- zrobiłam jeszcze raz i ani śladu Y - wg USG też dziewczynka. Także jak widać wciąż nie mogę założyć labu i robić tego usługowo ;(
    Zobaczymy jak tam u Marci, ale nawet jeśli tym razem wynik się będzie zgadzał to nie mam pewności czy to ślepy traf czy faktycznie metoda chodzi.
    No to póki co mam 2 trafienia 1 bład. Dziś dojdzie próbka od Monii i mam jeszcze krew od mojej sąsiadki z bloku obok :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • annaj Koleżanka

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradźcie coś, wczoraj miałam takie pasmo krwi w śluzie ale niewiele tylko na papierze. Za to wieczorem strasznie miałam napięty brzuch jeszcze tak bardzo nie miałam, po pół godz wziełam nospę i mi przeszło. Nie wiem czy jechać dziś do gin czy do jutra poczekać, zobaczyć co dziś będzie.

f2w3skjot714tnej.png
    17u9anlitdud0u9j.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana:) Zyrcia juz Cie podejrzałam na fb:)Super wyglądasz ja to sie mieszczę w spodnie z przed ciazy w niektóre i mam Tregginsy ale jakos właśnie mnie w brzuszek uciskają i nie za komfortowo mi jest i chodzę w ciążowych tzn z pasem a tak to nie wyglądają na ciążówki z h&m rurki bezowe:)i jakis rozciągliwych takie są najlepsze:)

Ja dziewczyny nie biorę żadnych witamin typowych dla ciężarnych bo wymiotuje po nich mam prawie całe pudełko fembion Natan 2 ale źle sie czułam po nich a łykam nadal kwas i magnez i teraz wit c żeby mnie żadne choróbsko nie dopadło:)

Ja też dzisiaj wizytuje na 16.30 Prenatalne nie mogę się doczekać:) :) :)

zyrcia lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny:)

trzymam kciuki za wizyty:)

Ja kupilam 2pary spodni ciazowych w h&m - fakt w ogole nie wygladaja na ciazowe, fajne rurki. Trafilam akurat tez na jakas akcje ze znizka, wiec zaplacilam troche mniej. No i ja je musialam kupic juz w ok 11tygodniu, tak mnie cisnely juz moje spodnie, posluza mi wiec dlugo :P i tylko spodnie mam ciazowe, w reszte sie mieszcze na razie :)

Dziewczyny i chyba czuje juz ruchy! Takie smyrniecia i pukniecia, nie wyglada to na jelita :))

Truskaweczka250, lilirose lubią tę wiadomość

• aga87 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie po śniadaniu piję jedną kawe parzoną i myślę że to nic złego , witaminy biorę Prenalen DHA i do tego aspargin łykam, czasem wit C.
    Kurcze też bym musiała już kupić sobie coś nowego, typowo ciążowych spodni nie chce więc chyba wybiore leginsy albo jakąś sukienkę, bo w swoje jeansy wchodzę ale zapitam tylko pasek a nie guzik bo nie dałabym rady ;)

• Sista Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Hehe, to ja mam tak samo z ciążowymi. Najlepiej nosiłabym zwykłe, poszerzane w brzuchu ;) Mama dała mi taką narzutkę, kardigan bez guzików z przodem a'la wodospad i dzisiaj go założyłam, to mąż się ze mnie nabijał (tak pozytywnie oczywiście), że zakładam ciążowe ciuchy nie mając jeszcze brzucha ;) Czytałam, że 4 miesiąc to taka przejściówka, że w stare rzeczy możemy już się nie mieścić w pasie a na ciążowe nie czujemy się wystarczająco grube ;)

Lili, zupełnie się z Tobą zgadzam :-) Ja co prawda, przytyłam już 5,5 kg (o zgrozo), ale to głównie uda i biodra. Więc ciążowe ubrania z szerokim pasem, po prostu są za duże i wyglądam karykaturalnie. Natomiast moje ubrania są już zbyt ciasne. Mam dwie dzianinowe sukienki oraz jeansy z dużą ilością elastanu, w których chodzę non stop :-)
    Kupiłam sobie na Allegro dwie pary getrów ciążowych, może one nie będą tak odstawały z przodu :-) Do tego dokupie jakąś tunikę, to na jakiś czas wystarczy :-)
    Nie bardzo mam wenę, podobnie jak Wy dziewczyny, do kupowania ciążowych ubrań do pracy, bo tak po cichu planuję pracować max do końca lutego. No a po pracy, to raczej sportowy styl.
    Miłego dnia i pozdrowienia z Krakowa :-)

lilirose lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Najlepsze sa leginsy, mam kilkampar, na to tunika albo dluzszy sweterek i jest bardzo wygodnie. Ja pije codziennie kawe bo mnie glowa boli jak nie wypije. Parze sobie w ekspresie.

Moja corcia i M powiedzili ze jak bedzie dziewczynka to Zosia i koniec, zostalam przeglosowana, i ta mala Zosia w brzuszku ciagle puka i moja mala Zuza smieje sie ze to jej siostra i chce jej cos powiedziec. Ogolnie ciwszy sie ze zostanie starsza siostra i ze obejmie bardzo odpowiedzialna funkcje w domu.

U nas póki co też Zosia;)

aghata lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Sista Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Hejka, u Sisty zrobiłam błąd z tym oznaczeniem płci- zrobiłam jeszcze raz i ani śladu Y - wg USG też dziewczynka. Także jak widać wciąż nie mogę założyć labu i robić tego usługowo ;(
    Zobaczymy jak tam u Marci, ale nawet jeśli tym razem wynik się będzie zgadzał to nie mam pewności czy to ślepy traf czy faktycznie metoda chodzi.
    No to póki co mam 2 trafienia 1 bład. Dziś dojdzie próbka od Monii i mam jeszcze krew od mojej sąsiadki z bloku obok :)

Czyli to raczej Dziewczę ? :-) W czwartek wizyta u gin z NFZ, ciekawe czy ma USG, może byłoby widać. Jak coś, czekamy do 29.01.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 09:55

Nieukowa lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ