Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wczoraj się wystraszyłam bo nagle złapał mnie silny ból brzucha i nie wiedziałam co to, potem jak trochę zelżał doszłam że to nie macica bo bolało wyżej. Położyłam się i po około 5 minutach przeszło.
Mi jest ciężko się przekręcać z boku na bok, też ze względu na to że od 20 tyg bolą mnie plecy. Ciągle. I pewnie tak już będzie do porodu.
Wczoraj wieczorem mała musiała mi naciskać na pęcherz bo dosłownie co 5 minut chodziłam do toalety. A później przed spaniem jak leżałam na prawym boku to mi takiego kopa zasadziła że hoho. Pewnie jej niewygodnie było bo z prawej strony siedziała
A powiedzcie mi dziewczyny jak ułożone były Wasze maluchy na ostatnich wizytach? Nasza była główką w dół.Z. lubi tę wiadomość
-
aghata wrote:Wg Belly dziś zaczynamy 6 miesiąc wg innych przelicznikow dopiero za tydzień. Nie wiem jak to liczyc
No ja się wczoraj właśnie zastanawiałam co dziś belly pokaże i wywnioskowałam że dopiero za tydzień 6 miesiąc. Ale skoro tak pokazuje to niech będzie -
Czarnaa94 wrote:Ja wczoraj się wystraszyłam bo nagle złapał mnie silny ból brzucha i nie wiedziałam co to, potem jak trochę zelżał doszłam że to nie macica bo bolało wyżej. Położyłam się i po około 5 minutach przeszło.
Mi jest ciężko się przekręcać z boku na bok, też ze względu na to że od 20 tyg bolą mnie plecy. Ciągle. I pewnie tak już będzie do porodu.
Wczoraj wieczorem mała musiała mi naciskać na pęcherz bo dosłownie co 5 minut chodziłam do toalety. A później przed spaniem jak leżałam na prawym boku to mi takiego kopa zasadziła że hoho. Pewnie jej niewygodnie było bo z prawej strony siedziała
A powiedzcie mi dziewczyny jak ułożone były Wasze maluchy na ostatnich wizytach? Nasza była główką w dół.
Mój dzieć też jest ułożony główką w dół. Już na 3 wizytach tak był i nic się nie zmieniło. Żaden z lekarzy (a chodzę do jednego bez opłat, do drugiego prywatnie, i w między czasie usg połówkowe wykonywane przez jeszcze inną osobę) nie powiedział mi aby było to coś niepokojącego (albo nie chcieli mnie stresować). Przelotem usłyszałam tylko od tego prywatnego, że dziecko może napierać na szyjkę zwiększając swoją wagę co może grozi niewydolnością ciśnieniowo-szyjkową ale to po prostu się sprawdza jak wygląda szyjka. Moja jest zamknięta i podobno okej więc przestałam już świarować z tym.
Marzy mi się donosić do 37 tyg, czyli do 14 maja. I mogę rodzić. I też już czekam do tego momentu jak ciąża będzie bezpieczniejsza, że w razie co (tfu, tfu) będzie można dzieciątko uratować.Czarnaa94 lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
aghata wrote:Wg Belly dziś zaczynamy 6 miesiąc wg innych przelicznikow dopiero za tydzień. Nie wiem jak to liczyc
U mnie na połówkowym lekarz wpisał położenie dowolne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 11:18
-
Rozalia wrote:Wskazaniem jest silny strach, to się chyba nawet fachowo jakoś nazywa. Tylko z tym jest taki problem, że nadal mogą odmówić CC, bo decyzja zawsze zależy od lekarza przyjmującego. Także można trafić na IP na jakiegoś buca i zaświadczenie nic nie da.
Rozalia lubi tę wiadomość
-
Sista wrote:Rozalia, ale to wtedy musisz mieć zaświadczenie od psychiatry i swojego prowadzącego, że ma być CC. A wtedy to się umawiasz do szpitala na planowe CC, nie czekasz na akcję
Tak tak, ja nie mówię o akcji tylko już o przyjęciu nawet jak masz umówionąJa też chciałam tak kombinować,to mój lekarz mi to odradził. Mówił że ma kolegów, którzy nie zrobią z takim zaświadczeniem CC,że lekarz ma prawo odmówić. Jedziesz spokojna na IP, a tu klops...
-
Moja tez leży główką w dół, pytałam gina, nie jest to nic złego.
Co do bóli jak na @ , ja mam co miesiąc w okolicach @ i lekarze mówią, że po prostu organizm pamięta okres i daje o tym znać. Niektóre kobiety 9 miesięcy mają takie bóle. -
Sista wrote:Kasika, my też z M. jesteśmy molami książkowymi. Zazwyczaj czytam przynajmniej dwie
I tak marzę o tym aby rano wstać i zamiast do pracy, zanurzyć się w lekturze...
Ja zaczynam od rana czytać i do 16, dopóki mąż nie wraca leżę z książkąuwielbiam
Sista lubi tę wiadomość
-
Z. wrote:Ostatnio właśnie doczytałam, że w szpitalu w który celuje też jest taka możliwość, że w razie CC dają dziecko tacie do kangurowania
No cóż będzie co ma być. Jak uda się SN to będzie SN, jak lekarze powiedzą, że lepiej CC to przeboleje jakoś. Najważniejsze żeby dziecko było zdrowe
Dziewczyny a co to to kangurowanie? Jestem w temacie rodzenia zielonaZ. lubi tę wiadomość
-
kasika8303 wrote:Dziewczyny a co to to kangurowanie? Jestem w temacie rodzenia zielona
"Opieka zwana kangurowaniem polega na sposobie trzymania dziecka skóra przy skórze, klatką piersiową do klatki piersiowej. W ten sposób jesteś w bliskim kontakcie ze swoim dzieckiem. Podczas kangurowania dziecko słyszy bicie Twojego serca, jest delikatnie kołysane ruchami oddychania, rozpoznaje Twój zapach i jest ogrzewane Twoim ciepłem."
kasika8303 lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Witam się na półmetku
Teraz już bliżej niż dalej
U mnie 2 tygodnie temu maluch był główką w dół, ale parę dni później na wizycie kontrolnej już pupę miał na dole, więc jak widać fikołek za fikołkiem. Od tego czasu pewnie jeszcze parę razy się obróciłZ. lubi tę wiadomość
-
Rozalia wrote:Tak tak, ja nie mówię o akcji tylko już o przyjęciu nawet jak masz umówioną
Ja też chciałam tak kombinować,to mój lekarz mi to odradził. Mówił że ma kolegów, którzy nie zrobią z takim zaświadczeniem CC,że lekarz ma prawo odmówić. Jedziesz spokojna na IP, a tu klops...
Rozi, ale to nie jedziesz rodzić tam, gdzie pracuje Twój gin? Bo chyba po to chodzimy prywatnie, aby nasz gin prowadził nasza ciążę i potem pomógł w porodzie (poza położną w przypadku SN oczywiście). Ja sobie nie wyobrażam, że jest szpital w którym podważa się decyzje jednego z pracowników. Bo to oznacza słaby szpital i wewnętrzne konflikty... -
agawera wrote:sss czy z powodu ze masz astme i alergie masz moze wskazanie do cc czy moze to nie wskazane do cc . mam stwierdzona alergie oskrzelowa i alergie na kurz, roztocza ale nie wiem czy to moze byc wskazanie do cc musze sie chyba wybrać do alergologa i zobaczymy co powie
Ja jeszcze nie podejmowalam tematu porodu z lekarzem, ale mysle ze to jednak nie sa wskazania do cc. Ja mam jeszcze wade wzroku w sumie -4 nale dopiero musze isc do okulisty. Dla mnie temat porodu jeszcze nie istniejeMarcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Idę zarejestrować się do alergolog może dowiem się czy mogę brać coś na alergie bo to sobie mam to jest na sterydach wiem ze zrobiłam źle ze odstawiłam ale bałam się o maleństwo, dziś stwierdziłam ze musze to zrobić bo przez ten kaszel mój poranny wymiotowalam żółcia
ale na szczęście waga nie spadła
-
nick nieaktualnyZ. wrote:Hej Brzuchatki,
Jak już tak narzekamy na dolegliwości to i ja dopytam czy też tak macie, że ciężko Wam się przewrócić już z boku na bok przy zasypianiu?
I czy macie problemy z oddychaniem, że ciężej Wam złapać głęboki oddech? I czy macie 'katar ciążowy'? Ponoć to ze względu na rozszerzanie się naczyń krwionośnych w nosku, ale przez to kosmicznie ciężko się śpi.
Z. mi tez ciężko się przewrócić,bo ciągle coś mnie ciągnie, uwiera, kłuje i musze bardzo uważać żeby za mocno nie szarpnęło
A co do kataru to mam i co gorsza podobno zdarza mi się zachrapać
Mnie piersi już nie bolą,ale swędziały trochę i teraz patrze, że - o zgrozo! - znowu urosły. Mogłyby już przestać,bo naprawdę z podpórkami będę musiała chodzić
Co do książek to na zwolnieniu też czytam je non-stop:) z tych ciążowych mam Ciężarówką przez 9msc i W oczekiwaniu na dziecko, ale jakoś nie wciągnęły mnie za bardzo.. może te o niemowlętach będą bardziej wciągająceSista, Z. lubią tę wiadomość
-
nenette wrote:Z. mi tez ciężko się przewrócić,bo ciągle coś mnie ciągnie, uwiera, kłuje i musze bardzo uważać żeby za mocno nie szarpnęło
A co do kataru to mam i co gorsza podobno zdarza mi się zachrapać
Mi trochę pomaga mokry ręcznik na kaloryfer skropiony amolem. Chociaż trochę lepiej się śpi.
Agawera, współczujenenette lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
hej
W dalszym ciągu 3mam kciuki za kolejne wizytyi gratuluję pozytywnych wizyt już odbytych
Co do pozycji w czasie snu to ja jak się kładę mam problem z zaśnięciem i ułożeniem sięa jak zasnę to aż wstyd drugi dzień z rzędu wstałam prawie o 10
No i nocny katar też mi doskwiera
a do tego jak rano wstaję to mam bardzo wysuszone usta
Nie wiem czy to jakiś kolejny dziwny objaw ciąży
Jak ja Wam zazdroszczę tych odczuwalnych kopniaków .. ja już zaczynam schizować i coraz bardziej zamiast cieszyć się ze zbliżającej się wizyty to coraz bardziej się boję co na niej zobaczę i co usłyszę od lekarzaNo ale trzeba przez te 5 dni oczekiwania nastawić się na pozytywne myślenie !! - musi być OK !!
Jutro idę na ponowne badanie morfologi i moczu plus toxo..
A takiego mam dziś lenia, że szok
pozdrawiam
A tak to pochwalę sięostatnio zarejestrowałam się na stronie hipp
i dostałam od nich list z próbką mleczka przeciwko rozstępom, mini przewodnikiem "będę mamą" - bardzo fajny można notatki robić, wklejać zdjęcia
są rady co do wyprawki itp
i z kuponami rabatowymi do rosmana na kosmetyki dla kobiet w ciąży z firmy hipp
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 12:55
Nieukowa, Czarnaa94 lubią tę wiadomość