Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista nie chcę żeby to źle zabrzmiało, ale masz prawie 40 lat? Nie uważam że to dużo, tylko moja mama urodziła mnie wcześnie i ma 46 lat :)

Sista lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia :) Tak, juz pisałam tu na forum, ze teraz mam 39 lat. W kwietniu urodziny, 40-te, a w czerwcu pierwszy raz zostanę mama :) Pomimo wieku, ciąże, w która zaszłam przy trzeciej próbie (trzeci miesiąc starań) przechodzę książkowo :) Pierworódką pewnie jestem najstarsza na forum. Viola jeszcze jest w okolicach mojego wieku, ale ona ma juz dwójkę Dzieciaczków. Właśnie, Viola, jesteś? Odezwij się od czasu do czasu.

Rozalia, zapah_ciszy, Nieukowa, nenette lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Sista nie chcę żeby to źle zabrzmiało, ale masz prawie 40 lat? Nie uważam że to dużo, tylko moja mama urodziła mnie wcześnie i ma 46 lat :)
    Mój Dziadek miał 47 jak ja się urodziłam :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista najważniejsze że nosisz pod sercem upragnione maleństwo :) U mnie tak się złożyło że babcia urodziła mamę w wieku 17 lat, potem mnie mama w wieku 20 i te różnice przez to są bardzo niewielkie. Na przykład brat mojej mamy, a mój wujek jest 80 rocznik. Taka młoda rodzinka mi się trafiła :)

Ania1704, Sista lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja może jeszcze nie wiem co mówię, ale mam zupełnie odwrotnie. Podziwiam dziewczyny, które decydują się na CC, a nie muszą.
    Przeraża mnie myśl, że mają mi zrobić CC. Bardzo bym nie chciała.

Ale patrząc na statystyki.. %.. zaczynam próbować się oswajać z tą myślą, że jeśli tak lekarze zdecydują to będę to musiała jakoś przeżyć.
    Może to wynika z moich lęków do ingerencji w ciało człowieka.. Przecinania, zaszywania.

SN mi się wydaje jakoś naturalniejszy.

relgh371nuuw2sg6.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuZ mi przeszły te bóle moze macica mi sie naciąga Wzielam kąpiel i jest ok tylko znowu jakieś małe rozwolnienie mnie dopadlo i moze dlatego to wszystko.

Ja.mialam planowane cc i gdybym miala możliwość urodzenia SN chciałabym spróbować. Niestety mam torbiela w głowie który przy wysiłku moze spowodować że się powiększy powodując zwiększenie ciśnienia w głowie co moze się źle skończyć. Zazdroszczę tym mamom ktore mogą przytulić swoje malenstwo zaraz po porodzie.

preg.png[/url]
  • Dada Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    A jaką miałaś wagę wyjściową i ile masz wzrostu? To pewnie też ma znaczenie. Ja mam 177cm i 70 kg wyjściowo, więc jak ktoś nie wie, że jestem w ciąży to nawet nie zauważy, bo mi się rozłożyło równomiernie od piersi do ud. Teraz ja się denerwuje tą glukozą, może powinnam sobie sama zrobić dodatkowo...

Ja mam tak samo,rozeszło się po całości i coś czuje ,ze prędzej w udach za małe spodnie niż w brzuchu,moja wyjściowa 67 teraz 72 kg

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada - sprawdziłam, najlepsze są legginsy. Spodnie z pasem ciążowym na razie nie przydatne, bo brzuch pasa nie trzyma i pas ściąga spodnie w dół. Idealne dla mnie teraz są sukienki - dobrze, ze pogoda rozpieszcza :)
    A dzisiaj Dziewczynki, to Wam dziękuje. Bo okazuje się, ze nie jestem jedyna, która ma ponad 5kg na plusie. Fajnie, ze nas tyle i zawsze się okazuje, ze któraś ma lub miała podobnie do nas :)

Ania1704 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam pytanko na koniec dnia. Mam juz książkę 9 miesięcy ciężarówka, choć jeszcze się do niej nie zabrałam. Co polecacie z książek takich fachowych o Dzieciaczkach, juz po drugiej stronie brzuszka? Myśle o kupnie, tylko nie wiem co :/
    Dobrej Nocy :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista ja słyszałam że bardzo fajna książka to Język Niemowląt. Sama pobrałam sobie w wersji pdf i mam zamiar poczytać.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Dada Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Język niemowląt polecam bardzo , z większością się zgadzam i po niej się uspokoiłam,źe nie będzie tak trudno i dam radę :)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapah_ciszy wrote:
    Ja może jeszcze nie wiem co mówię, ale mam zupełnie odwrotnie. Podziwiam dziewczyny, które decydują się na CC, a nie muszą.
    Przeraża mnie myśl, że mają mi zrobić CC. Bardzo bym nie chciała.

Ale patrząc na statystyki.. %.. zaczynam próbować się oswajać z tą myślą, że jeśli tak lekarze zdecydują to będę to musiała jakoś przeżyć.
    Może to wynika z moich lęków do ingerencji w ciało człowieka.. Przecinania, zaszywania.

SN mi się wydaje jakoś naturalniejszy.

Bo SN jest czymś naturalnym, CC nie - to operacja.

Ja jeszcze o porodzie nie myślę. Na razie przechodzę ciążę bez najmniejszych komplikacji (odpukać!), dlatego zakładam, że będzie SN.

Jedyne co mnie martwi to moja dolegliwość, która lubi nawracać i boję się, że niedługo się pojawi.
    Mam na myśli hemoroidy, których nie zdążyłam usunąć przed ciążą (właściwie dwa niewielkie guzki - wynik pracy siedzącej i częstych zaparć) chowają się, a czasem wychodzą.

Jak myślicie, mogą być wskazaniem do CC?

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Dzieeczynki :)
    Ja zbieram się do pracy i myśle, ze juz chce na L4...
    Miłego Dnia !!! :)

Ania1704, Alorrene13 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! ja jeszcze sobie leżę, dziś mam gin na NFZ jestem bardzo ciekawa czy dostanę skierowanie na badania i USG! Pozdrawiam was :)

Sista lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    I mam pytanko na koniec dnia. Mam juz książkę 9 miesięcy ciężarówka, choć jeszcze się do niej nie zabrałam. Co polecacie z książek takich fachowych o Dzieciaczkach, juz po drugiej stronie brzuszka? Myśle o kupnie, tylko nie wiem co :/
    Dobrej Nocy :)

Pierwszy rok z życia dziecka- murkoff heidi. Sista takie coś kupiłam. Jest opisany w niej każdy miesiąc życia dziecka.
    a ciężarówką przez 9 miesięcy prawie już przeczytałam, bardzo mi się podoba. Ja wogóle jestem mol książkowy, dzień bez książki to dzień stracony :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 08:25

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • aghata Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Bo SN jest czymś naturalnym, CC nie - to operacja.

Ja jeszcze o porodzie nie myślę. Na razie przechodzę ciążę bez najmniejszych komplikacji (odpukać!), dlatego zakładam, że będzie SN.

Jedyne co mnie martwi to moja dolegliwość, która lubi nawracać i boję się, że niedługo się pojawi.
    Mam na myśli hemoroidy, których nie zdążyłam usunąć przed ciążą (właściwie dwa niewielkie guzki - wynik pracy siedzącej i częstych zaparć) chowają się, a czasem wychodzą.

Jak myślicie, mogą być wskazaniem do CC?

Moja kolezanka tez miala i jak rodziła to ponoc hemoroidy od parcia strasznie wyleciały ale nic z tym nie zrobili

lilirose lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w 22 ty za tydzień zaczynam 6 miesiąc ale ju bym chciala 7 wtedy jak nawet cos sie bedzie działo to jest duza szansa uratować dzieciątko

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili mi po porodzie wyszły hemoroidy. Wyleczyłam i teraz nie mam z tym problemu. Podejrzewam, ze teraz sytuacja może się powtórzyć.
    Nie sądzę żeby było to wskazanie do CC ale kto wie.

lilirose lubi tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    A ja się witam w 22 ty za tydzień zaczynam 6 miesiąc ale ju bym chciala 7 wtedy jak nawet cos sie bedzie działo to jest duza szansa uratować dzieciątko

Daj spokój, zanim się obejrzysz będziesz na porodowce. Nie dopuszczaj do siebie czarnych myśli i ciesz się stanem obecnym :-)

wnidt5odau6o2x80.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem źle robie ze tak myślę, ale wczoraj mialam lekkie bóle jak na okres i juz myśli się włączyły...dzisiaj obiecalam sobie odpoczywać cały dzien.

A wczoraj mala tak sie ułożyła ze czułam jej ruchy zaraz przy szyjceaz takie jakby powietrze uchodziło. Pamiętam ze w poprzedniej ciąży Zuza tez tak robiła.

preg.png[/url]
‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ