X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Cześć Dziewczyny, mało się odzywam ostatnio... mam jakieś problemy psychiczne chyba. Po wiadomości od Agi i złych wynikach jej Malucha nie mogę dojść do siebie.

Jechałyśmy na tym samym wózku, dziś odebrałam szczegółowe wyniki Borysa - wszystko ok. Bardzo, bardzo się cieszę ale ten cały lęk, czekanie na wyniki, samo badanie, analizowanie, czytanie rozmyślanie zabrało mi całą radość ciąży, odcięłam się od swojego dziecka. Co zafundowałam dziecku przez ten miesiąc?

Jasne że uspokoiłam się trochę po wstępnych wynikach, dzisiejsze wiadomości powinny mnie już uspokoić na dobre... ale co ze mnie za matka jeśli zapewne chciałabym usunąć ciążę gdyby wyszła poważna wada genetyczna? Kocham to dziecko, tłumacze sobie że to moje emocjonalne odcięcie to ze strachu... przeciążona psychika wyłączyła się. Mam okropne sny, huśtawki nastrojów, jestem niemiła dla ludzi. Jestem całkiem inną osobą niż na początku ciąży...

Agata, bardzo się cieszę,że wyniki są ok!
    Nie oskarżaj się o swoje myśli, temat usuwania ciąży jest bardzo ciężki i nikt nie powinien być za to osądzany, Ty sama też się nie osądzaj. Część z nas tutaj na forum myślałaby zapewne dokładnie tak samo i nie znaczy to, że będziemy gorszymi matkami. Kwestia psychicznego odcięcia też jest jak dla mnie zupełnie zrozumiała, tak jak sama piszesz psychika się broni.To jest tak trudny moment,że każdy musi przez to przejść po swojemu i ma do tego prawo. Mam nadzieje,że teraz powoli sytuacja się unormuje i będziesz mogła zacząć cieszyć się ciążą, życzę Ci tego z całego serca!

A1984 lubi tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Agata przykro mi, że tak się czułaś, że musiałaś przez to przejść ...
    odkąd napisała Aga też przez jakiś czas brak mi było jakichkolwiek słów, by opisać co czułam, też mam w sobie niepokoje i kto wie może nie robiąc badań inwazyjnych ryzykuję więcej niż gdybym to sprawdziła i uspokoiła się.
    Mi nastrój negatywny na szcześćie aż tak nie doskwiera, staram się nie przekładac strachu na otoczenie. Miałam wczoraj świetny nastrój po wizycie, po czym wystrczyła jedna nerwowa uwaga męża wieczorem i wszystko prysło, rozryczałam się i trudno mi była wrócić do dobrego humoru ... nie można wszystkiego zwalać na hormowny, ale cóż ... łatwo nie jest
    Cieszę się że wyniki u Ciebie są w porządku !!!!!

Kochana dziękuję, powiem Ci że ja z perspektywy czasu uważam że Twoja decyzja jest słuszna. Przy stosunkowo małym ryzyku nie ma co robić inwazyjnych badań bo to nakręca jeszcze całą spiralę strachu i kobieta przez 5-6 tygodni przeżywa horror. Nie pamiętam dokładnie, ale chyba nie miałaś wskazań do biopsji, więc tym bardziej - nie ma to sensu chyba...

Jeśli mi się nie poprawi po dzisiejszych dobrych i w końcu finalnych wiadomościach to przejdę się do psychologa, Mały nie jest tu niczemu winien, jak pomyślę o tym bezbronnych dzieciaczku który pewnie jakoś czuł te wszystkie moje emocje ... :-(

Alorrene13 lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Agata, bardzo się cieszę,że wyniki są ok!
    Nie oskarżaj się o swoje myśli, temat usuwania ciąży jest bardzo ciężki i nikt nie powinien być za to osądzany, Ty sama też się nie osądzaj. Część z nas tutaj na forum myślałaby zapewne dokładnie tak samo i nie znaczy to, że będziemy gorszymi matkami. Kwestia psychicznego odcięcia też jest jak dla mnie zupełnie zrozumiała, tak jak sama piszesz psychika się broni.To jest tak trudny moment,że każdy musi przez to przejść po swojemu i ma do tego prawo. Mam nadzieje,że teraz powoli sytuacja się unormuje i będziesz mogła zacząć cieszyć się ciążą, życzę Ci tego z całego serca!

Bardzo Wam Dziewczyny dziękuje :*

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki, abyś teraz poczuła się lepiej !!!
    Dziewczyny z Wawy widzimy się? Wystarczy wysłac maila i się zapisać :) ???

https://www.facebook.com/swiadomamama/posts/756738814379317?comment_id=756788774374321&ref=notif&notif_t=comment_mention#!/events/632118070245005/

Dla innych miast też są warsztaty, prosze bardzo ! :)

https://www.facebook.com/swiadomamama/posts/756738814379317?comment_id=756788774374321&ref=notif&notif_t=comment_mention#!/swiadomamama/events

nenette, nadine24 lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:

https://www.facebook.com/swiadomamama/posts/756738814379317?comment_id=756788774374321&ref=notif&notif_t=comment_mention#!/events/632118070245005/

https://www.facebook.com/swiadomamama/posts/756738814379317?comment_id=756788774374321&ref=notif&notif_t=comment_mention#!/swiadomamama/events

jestem z wwy i jestem za! zapisuję się!

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! jestem po wizycie u gin na NFZ, dostałam podstawowe badania oraz obciążenie glukozą- chyba trochę za szybko ale gin stwierdził, że może już być wykonane!Dodatkowo skierowanie na USG, tylko na styczeń nie ma już miejsc a na luty zapisów :( Miałam mierzone tętno płodu i wynosi 140 :) Dziś ważyłam jest bez butów i jestem zdziwiona bo różnica w wadze to 1,5kg :) Położna zapisała mnie na zajęcia do SR które mają rozpocząć się w marcu! Któraś pytała o SR w Warszawie, ja będę chodziła do przychodni na ul. Łojewską (Bródno). Nie wiem jak z wolnymi miejscami może warto zadzwonić i się dowiedzieć!

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super ;)

Dla tych które nie mają fb:

http://www.swiadomamama.pl/

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania po raz drugi zadaję pytanie, bo wcześniej chyba nie zauważyłaś :)

Czy będziesz rodzić na Bródnie? Zobaczę co to za szkoła ... ta twoja :)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili nie pamiętam nazwy. Aplikowałam jakiś krem czy żel. Wydaje mi się, że to był Procto-Glyvenol. Przeszło szybko.

lilirose lubi tę wiadomość

• zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę chodzić do szkoły rodzenia na Karowej. Już jestem zapisana.

Na tą świadomą mamę w Warszawie bym poszła.. Ale nie mogę na cały dzień, bo wieczorem tego mam właśnie szkołę rodzenia właśnie. Nie wiem czy jest sens się zapisywać w takim razie.
    Chociaż chętnie bym się z Wami kobietki spotkała!

Alorrene13, nenette lubią tę wiadomość

relgh371nuuw2sg6.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapah ja chyba też się zapiszę do SR na Karowa. Kiedy zaczynasz? W jakich godzinach są zajęcia?

Alorrene13, zapah_ciszy, nenette lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Ania po raz drugi zadaję pytanie, bo wcześniej chyba nie zauważyłaś :)

Czy będziesz rodzić na Bródnie? Zobaczę co to za szkoła ... ta twoja :)
    oj przepraszam nie zauważyłam, czasami nie daję rady wszystkiego przeczytać.. A więc będę rodzić w Św. Zofii na Żelaznej bo tam pracuje moja gin do której chodzę prywatnie :)

Alorrene13, Evell lubią tę wiadomość

• zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam 19 marca o 19:00.
    Dzwoń:) Fajnie by było jakby Ci się udało wstrzelić na ten sam czas:)

A1984 wrote:
    Zapah ja chyba też się zapiszę do SR na Karowa. Kiedy zaczynasz? W jakich godzinach są zajęcia?

A1984 lubi tę wiadomość

relgh371nuuw2sg6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na Karową:) jestem zapisana na pierwsze zajęcia 27marca, ale będę chciała się przepisać na tydzień później,bo mój M chyba będzie w delegacji tego 27ego. Zajęcia są o 17 albo 19

A1984, zapah_ciszy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:

też sie zapisuję! :)

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 1704 może spotkamy się na porodówce;)
    Ja chyba wybiorę się do tej SR http://www.szkola-magiera.pl/

Alorrene13, Ania1704 lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to może i ja na Karową ... albo gdzie indziej.
    Na razie spróbuję z Bielańskim (najbliżej) a jak nie wypali, poszukam dalej.

zapah_ciszy, Ania1704 lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie intensywnie rozmyślam jak to zrobić z tą szkołą rodzenia. Mam wybrany szpital w którym będę chciała rodzić i chciałabym też wykupić indywidualną opiekę położnej, bo nigdy nie wiadomo czy razem ze mną nie zleci się pół miasta rodzić a wolę przy tym pierwszym porodzie żeby ktoś miał na nas stale oko. Niestety nie ma możliwości rodzenia z położną z zewnątrz, dlatego wypadałoby się zapisać do przyszpitalnej SR. Można wtedy dobrze poznać położne i wybrać tę która ze mną będzie podczas akcji. Jedynym minusem tego wszystkiego jest to, że są tam tylko 4 spotkania a kosztuje 400zł.
    Z drugiej strony koleżanka mi poleciła SR na NFZ i położną środowiskową, która ją prowadzi. Jest sympatyczna, wyrozumiała na telefony i pytania rodziców i co najlepsze jeśli zajdzie potrzeba przyjechać w środku nocy do dzidziusia, to nie ma z tym żadnego problemu. Spotkania w jej SR odbywają się co tydzień przez 8(!) tygodni, i bezpłatnie.
    Najwygodniej byłoby się zapisać tu i tu, żeby poznać położną z którą będę rodzić i drugą która będzie mnie odwiedzać po porodzie. Tylko wyciągnięcie mojego M na te wszystkie spotkania będzie graniczyło z cudem.
    I jak tu znaleźć optymalne rozwiązanie :(

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:

a te spotkania super, tylko u mnie dopiero 30 września, więc będę się mogła wybrać już jako mama niemowlęcia :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    w temacie rozstępów, tak jak już to zostało napisane, nie ma reguły. Moja mama rozstępów nie miała i nie ma do dzisiaj. Ja natomiast byłam w okresie dojrzewania jak zebra, rozstępy zrobiły się od łydek po piersi. Na ten moment są one już mało widoczne, jedynie jak się mocno opalę, widać je jako takie cienkie białe nitki. W ciąży natomiast nie zrobił mi się jak na razie ani jeden rozstęp. Stosuje wyłącznie balsam Neutrogeny, jeden a czasami dwa razy dziennie. Zobaczymy jak będzie dalej. Moja siostra nie miała w trakcie ciąży rozstępów, a jak na razie ciąże mamy bardzo podobne w przebiegu :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ