X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozstępy! Boję się ich bardziej niż porodu chyba :) Niestety mam do nich skłonności i jestem już pociachana na udach po wewnętrznej i zewnętrznej stronie. No ale faktycznie można się przyzwyczaić, a wtedy one są już mało widoczne. Ale brzucha mimo wszystko mi szkoda, jeśli będę wyglądać jakbym walczyła z tygrysem :) Często bywa tak, że przez prawie całą ciążę nic się nie pojawia, a ostatnie 2 tygodnie przed porodem mogą być tym krytycznym czasem kiedy pojawi się ich całe mnóstwo.

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, i jeszcze odnośnie nacięcia krocza. Śledzę jeszcze jedno forum i tam właśnie była świeża dyskusja na ten temat. Dziewczyny z doświadczeniami pęknięcia i nacięcia się wypowiadały się, że o niebo lepiej jest pęknąć, bo wtedy zazwyczaj pęka tylko naskórek i dużo szybciej się goi i mniej boli. Natomiast podczas nacięcia przecinane są również mięśnie, przez co rana goi się dłużej. Oczywiście są od tego wyjątki, głównie w przypadku kiedy dziecko ma szacowaną dużą wagę albo dużą główkę, a skóra mniej elastyczna że lepiej naciąć niż pęknąć aż po sam odbyt.
    No i kwestia tego, że każdy poród i każde ciało i po prostu każda kobieta jest inna no i nie ma w zasadzie na to reguły. To tylko doświadczenia innych kobiet.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 16:52

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Ja dzisiaj słabo. Od samego rana kłuje mnie (coraz bardziej) nad pępkiem, bardziej z prawej strony. Martwię się :/

Wiesz może czym to jest spowodowane czy Cię boli nadal ?
    mnie właśnie boli ost często zwłaszcza wczoraj jak leżałam bardziej w prawą strone od pępka i sama nie wiem czym to spowodowane czy rosnięciem macicy albo od ruchów dziecka ?

• ula83 Debiutantka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny - szczególnie te w pierwszej ciaży

nie wiem czy słyszałyście o konflikcie płytkowym ? zachęcam was do wejścia na stronę

www.facebook.com/konfliktplytkowy
    www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl

do końca 2015 roku można do 20 tyg ciąży bezpłatnie (choć nie sprawdzają karty ciaży - w moim przypadku tak było, kazali tylko dowód pokazać w a warszawie robiłam) wykonać sobie badanie na obecność lub brak antygenu - krew można oddać do badania w różnych miastach w Polsce, w Warszawie w Instytucie Hematologi i transfucji krwi na Ursynowie lub na Chocimskiej. zajrzyjcie na stonę - myśle że warto być przynajmniej świadomym i być może skorzystać :)

ula83
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny! Ja już po wizycie, gin chciał posłuchać bicia serca dziecka i oczywiście wkręciłam sobie że to dlatego, że coś mogło być nie tak ze względu na fakt, że biorę antybiotyk :-( ech te zmartwienia!
    Równo za tydzień w środę mam połówkowe i nie mogę się doczekać, ponadto wyniki moczu słabe więc muszę łykać tabletki z żurawiną. Trzymajcie kciuki za połówkowe.
    Moim marzeniem jest urodzić SN (wtedy nie miałabym stresu związanego z tym, że w krótkim czasie np. zajdę w kolejną ciążę) ale boję się że w panice będę błagać lekarza o CC, albo przekonywać go jak ta pani w filmie "I kto to mówi" słowami: "Boli mnie bardziej niż inne kobiety, rozumie pan?" :)

nadine24, nenette, Ania1704, kasika8303, Katha81 lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i chciałam sobie ściągnąć tą książkę "Język niemowląt", ale nie podoba mi się wymóg żeby podać numer karty kredytowej...

3i49zbmhdvaalxch.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam o konflikcie płytkowym, gin mi odradził badanie, mówił że jest inwazyjne i że głównie zleca się je kobietom, które mają za sobą więcej niż jedno poronienie, wtedy konflikt płytkowy rozpatrywany jest jako potencjalna przyczyna poronienia.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    Aha i chciałam sobie ściągnąć tą książkę "Język niemowląt", ale nie podoba mi się wymóg żeby podać numer karty kredytowej...
    A ściągałaś z tego linku co ja dałam?bo jak tak to nie wiem o co chodzi bo u mnie po wejściu na stronke od razu automatycznie pobiera plik,nic nie trzeba robić.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też ściągnęłam bez problemu, nie musiałam się rejestrować

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • ula83 Debiutantka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    Ja słyszałam o konflikcie płytkowym, gin mi odradził badanie, mówił że jest inwazyjne i że głównie zleca się je kobietom, które mają za sobą więcej niż jedno poronienie, wtedy konflikt płytkowy rozpatrywany jest jako potencjalna przyczyna poronienia.

Polega to tylko na pobraniu krwi - zwykłe pobranie jak na morfologie - tak miałam.

być może jak wykryją u pacjentki że jest ujemna to dalsze badania są inwazyjne - tego nie wiem bo jestem dodatnia.

wynik mogą przesłać na maila.

ula83
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    A ściągałaś z tego linku co ja dałam?bo jak tak to nie wiem o co chodzi bo u mnie po wejściu na stronke od razu automatycznie pobiera plik,nic nie trzeba robić.

Tak i wyświetla mi się informacja, że muszę założyć u nich konto, żeby ściągnąć książkę. Próbuję zakładać konto, a tam oprócz adresu mailowego wymagają ode mnie numeru karty kredytowej :-(

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    Tak i wyświetla mi się informacja, że muszę założyć u nich konto, żeby ściągnąć książkę. Próbuję zakładać konto, a tam oprócz adresu mailowego wymagają ode mnie numeru karty kredytowej :-(

7nphpkthtuv1_t.jpg
    a tutaj klikasz?

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już chyba się udało! A o mały włos założyłabym konto :)

nadine24 lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlazłam na stronę świaoma mama i w Gdańsku spotkanie jest na 23 czerwca a termin mam na 25 czerwca ciekawe czy dam rade ;)

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam o Karowej, bo tam zawsze jeżdżę na IP i w sumie zawsze byłam dobrze traktowana, no i mam niedaleko.
    nenette jeśli byś szła tydzień później niż planujesz, to możliwe że się spotkamy :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyszła z domu ok 12 i dopiero wracam skm do domu masakra jakas próbowałam dodzwonić do przychodni do alergologa a tu włącza się sekretarka ze od 11-14 od poniedziałku do piątku czynna rejestracja a była godzina 11.30 wkurzyłam się i pojechałam do przychodni by skierować kartę choroby i pójść do innego lekarza bo do tego nie można się dostać ani dodzwonić
    Dokoła rodzenia zaliczona zapisałam się na 1 wizytę na 18.02 na 17.30 bo wcześniej nic nie było dla mnie to było na 3.02 ale ja jeszcze nie będę w 21 tygodniu tylko tu u mnie będzie problem bo też na 18.02 mam wizytę na usg połówkowe na 15 w Gdyni i nie wiem czy się wyrobie :( szkoła wygląda fajnie tak jak są zdjęcia na stronie wiec ok chwile rozmawiałam z polozna i według niej nie ma przeciwwskazań i miała rację lekarz dal mi zaświadczenie ze mogę chodzić :)
    Wizyta wyszła dobrze nie świetnie bo nadal nie wiem kto to jest dzidzia pokazała profil i nogi i rączkę wiec lekarz powiedział ze macha potwierdził ze mogę odczuwac ruchy

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia jutro tam zadzwonie i dowiem się jak wolne miejsca, dam znać :)

Rozalia lubi tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Rozalia jutro tam zadzwonie i dowiem się jak wolne miejsca, dam znać :)
    Super, to będę czekać bo ciążę mamy prawie w tym samym wieku :)

nenette lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:50

• Sista Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Ja właśnie intensywnie rozmyślam jak to zrobić z tą szkołą rodzenia. Mam wybrany szpital w którym będę chciała rodzić i chciałabym też wykupić indywidualną opiekę położnej, bo nigdy nie wiadomo czy razem ze mną nie zleci się pół miasta rodzić a wolę przy tym pierwszym porodzie żeby ktoś miał na nas stale oko. Niestety nie ma możliwości rodzenia z położną z zewnątrz, dlatego wypadałoby się zapisać do przyszpitalnej SR. Można wtedy dobrze poznać położne i wybrać tę która ze mną będzie podczas akcji. Jedynym minusem tego wszystkiego jest to, że są tam tylko 4 spotkania a kosztuje 400zł.
    Z drugiej strony koleżanka mi poleciła SR na NFZ i położną środowiskową, która ją prowadzi. Jest sympatyczna, wyrozumiała na telefony i pytania rodziców i co najlepsze jeśli zajdzie potrzeba przyjechać w środku nocy do dzidziusia, to nie ma z tym żadnego problemu. Spotkania w jej SR odbywają się co tydzień przez 8(!) tygodni, i bezpłatnie.
    Najwygodniej byłoby się zapisać tu i tu, żeby poznać położną z którą będę rodzić i drugą która będzie mnie odwiedzać po porodzie. Tylko wyciągnięcie mojego M na te wszystkie spotkania będzie graniczyło z cudem.
    I jak tu znaleźć optymalne rozwiązanie :(
    Nadine - zdradzisz mi co to za SR? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 20:37

l22nmg7yw3r6qq05.png
‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ