Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozstępy! Boję się ich bardziej niż porodu chyba :) Niestety mam do nich skłonności i jestem już pociachana na udach po wewnętrznej i zewnętrznej stronie. No ale faktycznie można się przyzwyczaić, a wtedy one są już mało widoczne. Ale brzucha mimo wszystko mi szkoda, jeśli będę wyglądać jakbym walczyła z tygrysem :) Często bywa tak, że przez prawie całą ciążę nic się nie pojawia, a ostatnie 2 tygodnie przed porodem mogą być tym krytycznym czasem kiedy pojawi się ich całe mnóstwo.

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, i jeszcze odnośnie nacięcia krocza. Śledzę jeszcze jedno forum i tam właśnie była świeża dyskusja na ten temat. Dziewczyny z doświadczeniami pęknięcia i nacięcia się wypowiadały się, że o niebo lepiej jest pęknąć, bo wtedy zazwyczaj pęka tylko naskórek i dużo szybciej się goi i mniej boli. Natomiast podczas nacięcia przecinane są również mięśnie, przez co rana goi się dłużej. Oczywiście są od tego wyjątki, głównie w przypadku kiedy dziecko ma szacowaną dużą wagę albo dużą główkę, a skóra mniej elastyczna że lepiej naciąć niż pęknąć aż po sam odbyt.
    No i kwestia tego, że każdy poród i każde ciało i po prostu każda kobieta jest inna no i nie ma w zasadzie na to reguły. To tylko doświadczenia innych kobiet.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 16:52

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Ja dzisiaj słabo. Od samego rana kłuje mnie (coraz bardziej) nad pępkiem, bardziej z prawej strony. Martwię się :/

Wiesz może czym to jest spowodowane czy Cię boli nadal ?
    mnie właśnie boli ost często zwłaszcza wczoraj jak leżałam bardziej w prawą strone od pępka i sama nie wiem czym to spowodowane czy rosnięciem macicy albo od ruchów dziecka ?

• ula83 Debiutantka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny - szczególnie te w pierwszej ciaży

nie wiem czy słyszałyście o konflikcie płytkowym ? zachęcam was do wejścia na stronę

www.facebook.com/konfliktplytkowy
    www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl

do końca 2015 roku można do 20 tyg ciąży bezpłatnie (choć nie sprawdzają karty ciaży - w moim przypadku tak było, kazali tylko dowód pokazać w a warszawie robiłam) wykonać sobie badanie na obecność lub brak antygenu - krew można oddać do badania w różnych miastach w Polsce, w Warszawie w Instytucie Hematologi i transfucji krwi na Ursynowie lub na Chocimskiej. zajrzyjcie na stonę - myśle że warto być przynajmniej świadomym i być może skorzystać :)

ula83
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny! Ja już po wizycie, gin chciał posłuchać bicia serca dziecka i oczywiście wkręciłam sobie że to dlatego, że coś mogło być nie tak ze względu na fakt, że biorę antybiotyk :-( ech te zmartwienia!
    Równo za tydzień w środę mam połówkowe i nie mogę się doczekać, ponadto wyniki moczu słabe więc muszę łykać tabletki z żurawiną. Trzymajcie kciuki za połówkowe.
    Moim marzeniem jest urodzić SN (wtedy nie miałabym stresu związanego z tym, że w krótkim czasie np. zajdę w kolejną ciążę) ale boję się że w panice będę błagać lekarza o CC, albo przekonywać go jak ta pani w filmie "I kto to mówi" słowami: "Boli mnie bardziej niż inne kobiety, rozumie pan?" :)

nadine24, nick nieaktualny, nick nieaktualny, kasika8303, Katha81 lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i chciałam sobie ściągnąć tą książkę "Język niemowląt", ale nie podoba mi się wymóg żeby podać numer karty kredytowej...

3i49zbmhdvaalxch.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam o konflikcie płytkowym, gin mi odradził badanie, mówił że jest inwazyjne i że głównie zleca się je kobietom, które mają za sobą więcej niż jedno poronienie, wtedy konflikt płytkowy rozpatrywany jest jako potencjalna przyczyna poronienia.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    Aha i chciałam sobie ściągnąć tą książkę "Język niemowląt", ale nie podoba mi się wymóg żeby podać numer karty kredytowej...
    A ściągałaś z tego linku co ja dałam?bo jak tak to nie wiem o co chodzi bo u mnie po wejściu na stronke od razu automatycznie pobiera plik,nic nie trzeba robić.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też ściągnęłam bez problemu, nie musiałam się rejestrować

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • ula83 Debiutantka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    Ja słyszałam o konflikcie płytkowym, gin mi odradził badanie, mówił że jest inwazyjne i że głównie zleca się je kobietom, które mają za sobą więcej niż jedno poronienie, wtedy konflikt płytkowy rozpatrywany jest jako potencjalna przyczyna poronienia.

Polega to tylko na pobraniu krwi - zwykłe pobranie jak na morfologie - tak miałam.

być może jak wykryją u pacjentki że jest ujemna to dalsze badania są inwazyjne - tego nie wiem bo jestem dodatnia.

wynik mogą przesłać na maila.

ula83
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    A ściągałaś z tego linku co ja dałam?bo jak tak to nie wiem o co chodzi bo u mnie po wejściu na stronke od razu automatycznie pobiera plik,nic nie trzeba robić.

Tak i wyświetla mi się informacja, że muszę założyć u nich konto, żeby ściągnąć książkę. Próbuję zakładać konto, a tam oprócz adresu mailowego wymagają ode mnie numeru karty kredytowej :-(

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    Tak i wyświetla mi się informacja, że muszę założyć u nich konto, żeby ściągnąć książkę. Próbuję zakładać konto, a tam oprócz adresu mailowego wymagają ode mnie numeru karty kredytowej :-(

7nphpkthtuv1_t.jpg
    a tutaj klikasz?

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już chyba się udało! A o mały włos założyłabym konto :)

nadine24 lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlazłam na stronę świaoma mama i w Gdańsku spotkanie jest na 23 czerwca a termin mam na 25 czerwca ciekawe czy dam rade ;)

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam o Karowej, bo tam zawsze jeżdżę na IP i w sumie zawsze byłam dobrze traktowana, no i mam niedaleko.
    nenette jeśli byś szła tydzień później niż planujesz, to możliwe że się spotkamy :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyszła z domu ok 12 i dopiero wracam skm do domu masakra jakas próbowałam dodzwonić do przychodni do alergologa a tu włącza się sekretarka ze od 11-14 od poniedziałku do piątku czynna rejestracja a była godzina 11.30 wkurzyłam się i pojechałam do przychodni by skierować kartę choroby i pójść do innego lekarza bo do tego nie można się dostać ani dodzwonić
    Dokoła rodzenia zaliczona zapisałam się na 1 wizytę na 18.02 na 17.30 bo wcześniej nic nie było dla mnie to było na 3.02 ale ja jeszcze nie będę w 21 tygodniu tylko tu u mnie będzie problem bo też na 18.02 mam wizytę na usg połówkowe na 15 w Gdyni i nie wiem czy się wyrobie :( szkoła wygląda fajnie tak jak są zdjęcia na stronie wiec ok chwile rozmawiałam z polozna i według niej nie ma przeciwwskazań i miała rację lekarz dal mi zaświadczenie ze mogę chodzić :)
    Wizyta wyszła dobrze nie świetnie bo nadal nie wiem kto to jest dzidzia pokazała profil i nogi i rączkę wiec lekarz powiedział ze macha potwierdził ze mogę odczuwac ruchy

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia jutro tam zadzwonie i dowiem się jak wolne miejsca, dam znać :)

Rozalia lubi tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Rozalia jutro tam zadzwonie i dowiem się jak wolne miejsca, dam znać :)
    Super, to będę czekać bo ciążę mamy prawie w tym samym wieku :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:50

• Sista Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Ja właśnie intensywnie rozmyślam jak to zrobić z tą szkołą rodzenia. Mam wybrany szpital w którym będę chciała rodzić i chciałabym też wykupić indywidualną opiekę położnej, bo nigdy nie wiadomo czy razem ze mną nie zleci się pół miasta rodzić a wolę przy tym pierwszym porodzie żeby ktoś miał na nas stale oko. Niestety nie ma możliwości rodzenia z położną z zewnątrz, dlatego wypadałoby się zapisać do przyszpitalnej SR. Można wtedy dobrze poznać położne i wybrać tę która ze mną będzie podczas akcji. Jedynym minusem tego wszystkiego jest to, że są tam tylko 4 spotkania a kosztuje 400zł.
    Z drugiej strony koleżanka mi poleciła SR na NFZ i położną środowiskową, która ją prowadzi. Jest sympatyczna, wyrozumiała na telefony i pytania rodziców i co najlepsze jeśli zajdzie potrzeba przyjechać w środku nocy do dzidziusia, to nie ma z tym żadnego problemu. Spotkania w jej SR odbywają się co tydzień przez 8(!) tygodni, i bezpłatnie.
    Najwygodniej byłoby się zapisać tu i tu, żeby poznać położną z którą będę rodzić i drugą która będzie mnie odwiedzać po porodzie. Tylko wyciągnięcie mojego M na te wszystkie spotkania będzie graniczyło z cudem.
    I jak tu znaleźć optymalne rozwiązanie :(
    Nadine - zdradzisz mi co to za SR? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 20:37

l22nmg7yw3r6qq05.png
‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ