X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Nenette ja w pierwszej ciąży miałam PESSAR i wszystko zakończyło sie dobrze. Zakładanie bezbolesne tylko oczywiście zakaz sexu. Mogłam normalnie funkcjonować, choć starałam się dużo odpoczywać. Doraźnie w razie czego miałam brać nospę ale żadko musiałam brać. PESSAR miałam zakładany w gabinecie u mojego ginekologa prywatnie. Bo na NFZ była opcja tylko szwu.
    Tak wiec nie martw sie, bedzie wszystko dobrze. Ściągnął mi go w 36 tygodniu a Kuba urodził się w 39.

Zyrcia moj ojciec gdy miałam 13 lat odszedł do innej o 18 lat młodszej czyli prawie mojej równieśniczki ( 5 lat starszej). Zostawił 3 córeczki. Alimenty zabrał mi jak tylko skończyłam liceum a potem go olałam. I tak nasz kontakt był zerowy. On mieszka w Niemczech i ma 3 dzieci najmłodsze w wieku mojego Kuby. Odezwał sie gdy jakimś cudem dowiedział sie ze Kuba jest chory to jakieś 7 lat temu. Od tego czasu nasze stosunki są dobre a on za każdym razem wyrzuca sobie ze był najgorszym ojcem. Tylko po latach to juz mało istotne, bo mojego żalu do niego nic nie zmieni ale daliśmy mu szanse chociaż byc dobrym dziadkiem. No widać że na ojców czasem trudno liczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 12:05

Z., nenette, zyrcia lubią tę wiadomość

• agawera Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój 18 tydzień i mały cośiek
    2qvvckl.jpg

A1984, Z., Joasia:), Rozalia, Czarnaa94, Muniek, Ania1704, nenette lubią tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my wczoraj po dłuuuugiej rozmowie doszliśmy do porozumienia, po tym jak mu wytłumaczyłam, że nie od razu się dziecko wypiera, tylko to trwa to zwykle za pierwszym razem o wiele dłużej. Ustaliliśmy, że na początku będzie ze mną, aż do momentu już skurczy partych, albo na tyle ile mu psychika i siły pozwolą. Pewnie i tak wszystko wyjdzie w praniu, ale już więcej nie będę naciskać, bo wczoraj trochę się poczułam jak taki uparty dziad :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Hejka :)

Nenette ja w pierwszej ciąży miałam PESSAR i wszystko zakończyło sie dobrze. Zakładanie bezbolesne tylko oczywiście zakaz sexu. Mogłam normalnie funkcjonować, choć starałam się dużo odpoczywać. Doraźnie w razie czego miałam brać nospę ale żadko musiałam brać. PESSAR miałam zakładany w gabinecie u mojego ginekologa prywatnie. Bo na NFZ była opcja tylko szwu.
    Tak wiec nie martw sie, bedzie wszystko dobrze. Ściągnął mi go w 36 tygodniu a Kuba urodził się w 39.

a poród miałś wywołany bo tak było lepiej czy miałaś akcje porodową skurcze ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego nie było przy porodzie. Po pierwsze był przeziębiony, ale mimo to wiem, że nie chciał. Ja w sumie też nie chciałam żeby mnie widział w takiej sytuacji.
    Rodziłam z mamą.
    Jak będzie teraz - nie wiem. P. rozważa swój udział, ale ja na pewno go namawiać nie będę. Planuję wynająć położną.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poród rozpoczął sie odejściem czopu w domu, ok 3 godzin po wizycie kontrolnej i badaniu. Myśle ze została " naruszona" ale to był w końcu 39 tydzien:) trafiłam na oddział o 20" a urodziłam o 16'05. Pod koniec dostałam kroplówkę, bo akurat dyżur rozpoczął moj gin. Musiałam dostać bo skurcze były małe, ale do cc nie było podstaw bo maluszek miał się dobrze.

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 no jak dla mnie to pokaźny brzusio :) Moja ciąża parę dni starsza, ale wydaje mi się że mam sporo mniejszy :)
    agawera ty chudzinka jesteś to będziesz miała pewnie tylko małą piłeczkę z przodu :)

A1984 lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa ... no nie przemyślała sobie tego babka, żałosne.
    Moja na szczęście klepnęła urlop i wiedziała co robi , bo równie dobrze mogłabym być już na L4. Ważne aby walczyc o swoje i tyle, dobrze będzie.
    Mój M. twierdzi, że oczywiście będzie przy mnie przy porodzie i nie wyobraża sobie inaczej, tzn. nawet o tym nie gadamy bo jakby uznaliśmy to za oczywisyte, ale wiecie jak będzie i ile wytrzyma to się dopiero okaże :) no i nie odpuści bo pewnie synka pierwszy będzie chciał zobaczyć :P

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś wczesniej poruszył temat pieluszek wielofazowych. W sumie to zaczynam się nad nimi zastanawiać. Tutaj mała podpowiedz.
    http://domowa.tv/koszty-pieluszek-jednorazowych-i-wielorazowych-porownanie/#more-7473

agawera lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo jak ludzie mnie widzą to są dwa rodzaje reakcji
    "aaaale masz wieeeeeelki biust"
    "aaaale masz duuuuży brzuch"

schudł mi za to tyłek i twarz, brzuch zassał wszystko!

Alorrene13, Sista lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia86 wrote:
    Ktoś wczesniej poruszył temat pieluszek wielofazowych. W sumie to zaczynam się nad nimi zastanawiać. Tutaj mała podpowiedz.
    http://domowa.tv/koszty-pieluszek-jednorazowych-i-wielorazowych-porownanie/#more-7473

wczoraj dorwałam ten wpis lubie tez inna stronkę tej autorki kotlet.tv :)
    na poczatek chce używać tych i tych chce kupić po 5 szt otulaczy i kieszonek i zdecyduje których bede kożystać

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Sista weź mnie nie strasz ;-) Wygląda na to że koło 8 mc mnie rozsadzi :D
    Agata, ja bym tam chciała taki brzusio. U mnie sam tłuszcz, a macicę czuję daleko pod pępkiem. Nawet się martwię, bo mam wrażenie, że jakaś mała jest :/

A1984 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    wczoraj dorwałam ten wpis lubie tez inna stronkę tej autorki kotlet.tv :)
    na poczatek chce używać tych i tych chce kupić po 5 szt otulaczy i kieszonek i zdecyduje których bede kożystać

Ja dopiero zaczynam zgłębiać temat i znów pytanie jakie firmy wybrać, jakie najlepsze. Ale w marcu mają być w Trójmieście targi dzieciecie Mother and Baby i na pewno bedzie jakieś stoisko z takimi pieluszkami wiec mam nadzieje ze ktos mi zaprezentuje ;)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    trzymam kciuki za wizytujące :)
    My wizytujemy w pn i poproszę o kciuki :P
    Dziś byłam na badaniach : morfologia nawet lepsza niż przed ciążą :P mocz oki :) ph z 8,5 spadło do 6,5 <3 może zasługa jedzenia żurawiny i picia wody z cytrynką :) a toxo bez zmian IgG dodatnia i IgM ujemna :)
    A tak z innej beczki mam do Was pytanie..czy też może tak macie, że po większym wysiłku albo dłuższym chodzeniu tak jakby się coś z Was wylewało?? :| ja przy tym mam takie uczucie jakbym miała @ ale bez skurczy tylko to uczucie że coś leci i jest mokro..wydzielina jest bezwonna czasem przeźroczysta czasem mleczna..pewnie spytam się o to w pn lekarza bo przeraziłam się, że to mogą być wody płodowe ale mam nadzieję, że nie więc też chciałam się podpytać Was :) Sorrki za taki szczegółowy opis. pociesza mnie to, że ostatnio czytałam, że po 18tc zwiększa się ilość wydzieliny i to może być ten śluz..ale jednak trochę mnie to niepokoi, aczkolwiek takie odczucie wylewania mam praktycznie od początku ciąży a przy każdym badaniu lekarz mówi, że jest OK i w sumie nigdy nie spytałam o to..chyba czas najwyższy..
    Pozdrawiam <3

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślałam nad pieluszkami wielorazowymi. Z tym że dopiero tak po 1 albo 2 miesiącu, moja przyjaciółka używała od początku i nie wyrabiała się z tym, kiedy dziecko robiło kupkę co karmienie. Czasem było też tak, że brzuszek malucha bolał i trzeba było go uspokajać, a brudna pieluszka leżała obok i musiała czekać na swój czas :) Nie robiła nic, tylko na zmianę karmiła i prała pieluszki :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    A tak z innej beczki mam do Was pytanie..czy też może tak macie, że po większym wysiłku albo dłuższym chodzeniu tak jakby się coś z Was wylewało?? :| ja przy tym mam takie uczucie jakbym miała @ ale bez skurczy tylko to uczucie że coś leci i jest mokro..wydzielina jest bezwonna czasem przeźroczysta czasem mleczna..pewnie spytam się o to w pn lekarza bo przeraziłam się, że to mogą być wody płodowe ale mam nadzieję, że nie więc też chciałam się podpytać Was :) Sorrki za taki szczegółowy opis. pociesza mnie to, że ostatnio czytałam, że po 18tc zwiększa się ilość wydzieliny i to może być ten śluz..ale jednak trochę mnie to niepokoi, aczkolwiek takie odczucie wylewania mam praktycznie od początku ciąży a przy każdym badaniu lekarz mówi, że jest OK i w sumie nigdy nie spytałam o to..chyba czas najwyższy..
    Pozdrawiam <3
    To całkiem normalne dopóki nie zmienia koloru, zapachu albo konsystencji. Ja mam tak cały czas, że mnie zalewa :D niezależnie czy leżę, siedzę czy stoję

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak mię się też wydaje ze lepiej przeczekać ten newralgiczny czas przynajmniej 1 miesiąc. Szczególnie ze to moje pierwsze daiciątko i będzie trzeba się z tym wszystkim oswoić ;)

Magda_lena88 ja mam podobnie i lekarka powiedziała ze to śluz, juz od pierwszych dni ciąży mialam go więcej niż normalnie ale nie mam dodatkowych problemów, nic nie swędzi, gin zawsze o to pyta i dokladnie bada, ale mówi ze tak musi byc. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 13:05

nadine24 lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za odp :) to budujące <3

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak musi to musi , przyzwyczaić się można, chociaż są takie dni że wkładkę nie nadążam wymieniać :D

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 6 miesiącu;) jak tam się czujecie? Ja w sumie całkiem dobrze od kąt małą czuje to wiem jest wszystko ok i nie martwię się:)

Oto mój Benio;) Nie da się ukryć rośniemy ;)
    od początku 6+ kg nie jest źle bo po mnie nie widać sądzę ze więcej wód zaczyna się robić:)

ui7fbh4sk0ic_t.jpg

dgg851dxgc47_t.jpg

Trzymam kciukasy za dzisiejsze dziewczyny:)

nadine24, Aka81, Muniek, Sista, Alorrene13, Ania1704, Katha81, Joasia:), A1984, Z., Czarnaa94, nenette, Nikonka, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
‹‹ 462 463 464 465 466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ