X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że są gorsze przypadki. I niby rodzina... i takie sceny, tragedia. No to dobrze jak się zdarza z tą krwią, bo już się zestresowałam. Dobrze, że rodzice Radka są okej, że moja mama nas wspiera i najbliższa mi osoba moja babcia Jadzia :D wiadomo, że sobie poradzimy, ale taki żal jakiś zostaje. No nic, uspokajam się i walczę dalej z urzędami żeby rozwinąć firmę i jak Leon już się urodzić nie martwić się o hajsyy :D

• nadine24 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista dzięki wielkie za info, jutro z rana tam zadzwonię albo zrobię sobie spacer :)

I miałyście rację z tym antybiotykiem, że jak już lekarz przepisał to trzeba brać. Ja chciałam być mądrzejsza i się leczyć domowo. Infekcja gardła chwilowo zelżała, a dziś nawrót ze zdwojoną siłą. Już nie było na czekać i dziś zaczęłam łykać duomox, a mogłam już mieć to z głowy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 15:09

Sista, Ania1704 lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Sista Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zapisałam się na SR od marca. Czekam na szczegóły :) Nadine - zapisuj się, to będziemy chodziły razem :) Choć widzę, że 21 tydzień będziesz miała za tydzień, więc może Cię wcisną na luty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 15:11

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia mojemu ojcu ściągali alimenty dla mnie przez komornika, a ten się wycwanił i zaczął pracować na czarno. Ten typ tak ma :)

zyrcia, agawera lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    A ja zapisałam się na SR od marca. Czekam na szczegóły :) Nadine - zapisuj się, to będziemy chodziły razem :) Choć widzę, że 21 tydzień będziesz miała za tydzień, więc może Cię wcisną na luty?
    Luzik, poproszę o marzec :) tymbardziej że ta infekcja mnie jeszcze trzyma, a nie chciałabym jakimś wirusem zarazić innych ciężarnych :) a jak bedzie trzeba to się coś wymyśli jeszcze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 15:17

Sista lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette ja miałam tak jak pisałam prywatnie koszt razem z wizytą ok 300 zł plus 150 za PESSAR. Tak po wizycie byłam odrazu w domu tylko oczywiście zalecił odpoczynek. Nie czułam żadnego bólu. Szyjkę miałam ok 1,5 cm i to był mniej wiecej 23-25 tydzien

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 15:23

nenette lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Zyrcia nie przejmuj się :( Masz Radzia i Leona, niech spada ze swoimi 4 stówami :/
    Krew z nosa mi też leciała - podobno normalne.

Zapisałam się na SR na Karowa, zaczynamy 27 marca o 19.00 (ale nie wiem czy się nie przepiszemy na 17...)

Ja tez na razie jestem zapisana na 27 marca na 19.00 ale z kolei nie wiem czy na tydzien pozniej nie przepisze (o ile w ogole przy tej mojej szyjce pozwola mi chodzic)..

Zyrcia przykro mi bardzo, ale nie przejmuj sie, nie warto!

zyrcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia dzięki! :) ja jednak ide do szpitala,bo gin sobie przypomniał,że wyjeżdża.. przynajmniej zaoszczedze,a 2 dni w szpitalu to nie dramat :)

Joasia:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze nie dramat ;)

Zyrcia olej gościa, po latach sami przychodzą, bo sumienie rusza. Dacie radę macie siebie a to najważniejsze :)

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, jak tak sobie poczytam to myślę, że ja to nie mam żadnych problemów. Współczuję trudnych relacji rodzinnych, konfliktów czy trudności w ciąży. Mnie wczoraj jakiś niepokój złapał, że mała się nie rusza i dzisiaj do popołudnia nie dawała znaku życia. Na szczęście po obiadku trochę się pokręciła więc jestem już spokojna.
    O SR jeszcze nie myślę, bo chciałabym zacząć ją dopiero od połowy kwietnia. Znalazłam jedną ciekawą, oczywiście prywatną bo na NFZ to jakieś marne są. Kolega mi polecał tą prywatną, tymbardziej że prowadzi ją specjalistka od laktacji, ponoć bardzo fajna kobieta. Pod koniec lutego tam zadzwonię i się dopytam ile kosztuje i kiedy jakieś zapisy. Z tego co widziałam to zajęcia mają dwa razy w tygodniu po 2 godziny przez 6 tygodni.
    Co do mężów i porodów. Mój się zadeklarował, że przy mnie będzie, zawsze to jakieś wsparcie. Zresztą nie mam co narzekać, on bardzo się wczuł w rolę ojca i bardzo mi pomaga, bo pewne czynności już mi sprawiają trudność :)

ale co się martwić- będzie dobrze dziewczyny :)

nadine24 lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine! Bierz antybiotyk bo ja nie chciałam a teraz muszę przez 7 dni (już biorę 5) i lekarz mnie przestrzegł, że mam mimo lepszego samopoczucia wybrać do końca, bo nie mogę dopuścić do tego, żeby jakieś bakterie zostały niewybite, rozmnożyły sie nie daj Boże a potem jeszcze zaatakowały ze zdwojoną siłą...masakra.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz już zmądrzałam i biorę , a też dostałaś amoksycykline? W jakiej dawcę bierzesz? Ja mam 500mg co 8h przez 7 dni. Jeszcze nigdy nie brałam trzy razy dziennie antybiotyku, co mnie trochę zdziwiło

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam co 12 h ale 1 g więc większa dawka. Piję kefiry i łykam tabletki probiotyczne z pałeczkami kwasu mlekowego bo mam skłonność do infekcji grzybiczych. Niestety nadal trochę pokasłuję, ale wybieram się niebawem do kontroli no i czuję się o niebo lepiej niż wtedy, więc ten lekki kaszel to jest nic.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tylko pomogło. Jutro mam wizytę u laryngologa więc poproszę go żeby w gardło też zerknął :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso a konsultowalas antybiotyk ze swoim ginekologiem? Chociaż internet krzyczy, że można go brać, lekarz, który przepisywał i farmaceutka też są tego zdania, to jakoś ciągle mam wątpliwości i zastanawiam się czy nie napisać smsa jeszcze do mojego gin. A z drugiej strony nie chce mu zawracać głowy głupotami.

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga87 co tam u Ciebie. Mam nadzieje, że nas tu odwiedzasz i pamiętaj trzymamy tu kciuki za Was. Trzymaj się Aguś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 18:14

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Aga87 co tam u Ciebie. Mam nadzieje, że nas tu odwiedzasz i pamiętaj trzymamy tu kciuki za Was. Trzymaj się Aguś.
    ja też codziennie o niej myślę .

Trzymaj sie kochana i bądź dzielna ! <3

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l112wokjobhm_t.jpg

No to trochę golizny :) udało się bez opcji do góry nogami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 18:40

nadine24, Katha81, Czarnaa94, nenette, Nieukowa, Muniek, Rozalia, Kikusia, Ania1704, gosi_a, A1984, zapah_ciszy, Magda_lena88 lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może być do góry nogami :)

Joasia:) lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heejjj.
    Ja wlasnie pakuje sie i jade do rodzicow na weekend ;)

Przed chwila mierzylam swoj stroj narciarski... jeszcze sie mieszcze ;) mam nadzieje ze za 2tyg jeszcze w niego wejde, chociaz roznie moze byc :) planuje pobiegac na biegowkach jak bedziemy w Austrii, a kto wie, moze i na kilka zjazdow sie skusze jak nie bedzie za duzo ludzi na resorcie na lzejszych szlakach :)

Kocham narty, jezdze od dziecka i chyba to ostatni dzwonek zeby pozegnac moj ulubiony sport na dluzszy czas ;) wiem ze Marcia sie nie zdecydowala w koncu jezdzic, ale ja zobacze bo poki co mam spoko kondycje. Jakby co to w odwodzie jest gondola do punktu widokowegom, trasy spacerowe i wielki basen termalny :)

Moze wieczorkiem zrobie foto brzuszka ;) poki co bierzemy kota pod pache i jedziemy pod Wroclaw :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 18:43

Joasia:), Sista, Z., Inesicia, Rozalia, Marcia86, Magda_lena88 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ