Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWiem, że są gorsze przypadki. I niby rodzina... i takie sceny, tragedia. No to dobrze jak się zdarza z tą krwią, bo już się zestresowałam. Dobrze, że rodzice Radka są okej, że moja mama nas wspiera i najbliższa mi osoba moja babcia Jadzia
wiadomo, że sobie poradzimy, ale taki żal jakiś zostaje. No nic, uspokajam się i walczę dalej z urzędami żeby rozwinąć firmę i jak Leon już się urodzić nie martwić się o hajsyy
-
Sista dzięki wielkie za info, jutro z rana tam zadzwonię albo zrobię sobie spacer
I miałyście rację z tym antybiotykiem, że jak już lekarz przepisał to trzeba brać. Ja chciałam być mądrzejsza i się leczyć domowo. Infekcja gardła chwilowo zelżała, a dziś nawrót ze zdwojoną siłą. Już nie było na czekać i dziś zaczęłam łykać duomox, a mogłam już mieć to z głowyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 15:09
Sista, Ania1704 lubią tę wiadomość
-
A ja zapisałam się na SR od marca. Czekam na szczegóły
Nadine - zapisuj się, to będziemy chodziły razem
Choć widzę, że 21 tydzień będziesz miała za tydzień, więc może Cię wcisną na luty?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 15:11
-
Sista wrote:A ja zapisałam się na SR od marca. Czekam na szczegóły
Nadine - zapisuj się, to będziemy chodziły razem
Choć widzę, że 21 tydzień będziesz miała za tydzień, więc może Cię wcisną na luty?
tymbardziej że ta infekcja mnie jeszcze trzyma, a nie chciałabym jakimś wirusem zarazić innych ciężarnych
a jak bedzie trzeba to się coś wymyśli jeszcze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 15:17
Sista lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNenette ja miałam tak jak pisałam prywatnie koszt razem z wizytą ok 300 zł plus 150 za PESSAR. Tak po wizycie byłam odrazu w domu tylko oczywiście zalecił odpoczynek. Nie czułam żadnego bólu. Szyjkę miałam ok 1,5 cm i to był mniej wiecej 23-25 tydzien
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 15:23
nenette lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA1984 wrote:Zyrcia nie przejmuj się
Masz Radzia i Leona, niech spada ze swoimi 4 stówami
Krew z nosa mi też leciała - podobno normalne.
Zapisałam się na SR na Karowa, zaczynamy 27 marca o 19.00 (ale nie wiem czy się nie przepiszemy na 17...)
Ja tez na razie jestem zapisana na 27 marca na 19.00 ale z kolei nie wiem czy na tydzien pozniej nie przepisze (o ile w ogole przy tej mojej szyjce pozwola mi chodzic)..
Zyrcia przykro mi bardzo, ale nie przejmuj sie, nie warto!
zyrcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kurczę, jak tak sobie poczytam to myślę, że ja to nie mam żadnych problemów. Współczuję trudnych relacji rodzinnych, konfliktów czy trudności w ciąży. Mnie wczoraj jakiś niepokój złapał, że mała się nie rusza i dzisiaj do popołudnia nie dawała znaku życia. Na szczęście po obiadku trochę się pokręciła więc jestem już spokojna.
O SR jeszcze nie myślę, bo chciałabym zacząć ją dopiero od połowy kwietnia. Znalazłam jedną ciekawą, oczywiście prywatną bo na NFZ to jakieś marne są. Kolega mi polecał tą prywatną, tymbardziej że prowadzi ją specjalistka od laktacji, ponoć bardzo fajna kobieta. Pod koniec lutego tam zadzwonię i się dopytam ile kosztuje i kiedy jakieś zapisy. Z tego co widziałam to zajęcia mają dwa razy w tygodniu po 2 godziny przez 6 tygodni.
Co do mężów i porodów. Mój się zadeklarował, że przy mnie będzie, zawsze to jakieś wsparcie. Zresztą nie mam co narzekać, on bardzo się wczuł w rolę ojca i bardzo mi pomaga, bo pewne czynności już mi sprawiają trudność
ale co się martwić- będzie dobrze dziewczynynadine24 lubi tę wiadomość
-
Nadine! Bierz antybiotyk bo ja nie chciałam a teraz muszę przez 7 dni (już biorę 5) i lekarz mnie przestrzegł, że mam mimo lepszego samopoczucia wybrać do końca, bo nie mogę dopuścić do tego, żeby jakieś bakterie zostały niewybite, rozmnożyły sie nie daj Boże a potem jeszcze zaatakowały ze zdwojoną siłą...masakra.
-
Ja mam co 12 h ale 1 g więc większa dawka. Piję kefiry i łykam tabletki probiotyczne z pałeczkami kwasu mlekowego bo mam skłonność do infekcji grzybiczych. Niestety nadal trochę pokasłuję, ale wybieram się niebawem do kontroli no i czuję się o niebo lepiej niż wtedy, więc ten lekki kaszel to jest nic.
-
CaneCorso a konsultowalas antybiotyk ze swoim ginekologiem? Chociaż internet krzyczy, że można go brać, lekarz, który przepisywał i farmaceutka też są tego zdania, to jakoś ciągle mam wątpliwości i zastanawiam się czy nie napisać smsa jeszcze do mojego gin. A z drugiej strony nie chce mu zawracać głowy głupotami.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 18:40
nadine24, Katha81, Czarnaa94, nenette, Nieukowa, Muniek, Rozalia, Kikusia, Ania1704, gosi_a, A1984, zapah_ciszy, Magda_lena88 lubią tę wiadomość
-
Heejjj.
Ja wlasnie pakuje sie i jade do rodzicow na weekend
Przed chwila mierzylam swoj stroj narciarski... jeszcze sie mieszczemam nadzieje ze za 2tyg jeszcze w niego wejde, chociaz roznie moze byc
planuje pobiegac na biegowkach jak bedziemy w Austrii, a kto wie, moze i na kilka zjazdow sie skusze jak nie bedzie za duzo ludzi na resorcie na lzejszych szlakach
Kocham narty, jezdze od dziecka i chyba to ostatni dzwonek zeby pozegnac moj ulubiony sport na dluzszy czaswiem ze Marcia sie nie zdecydowala w koncu jezdzic, ale ja zobacze bo poki co mam spoko kondycje. Jakby co to w odwodzie jest gondola do punktu widokowegom, trasy spacerowe i wielki basen termalny
Moze wieczorkiem zrobie foto brzuszkapoki co bierzemy kota pod pache i jedziemy pod Wroclaw
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 18:43
Joasia:), Sista, Z., Inesicia, Rozalia, Marcia86, Magda_lena88 lubią tę wiadomość