X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa udanego wypoczynku ;)

Diana95 lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, śliczny brzusio :) Przy Twoim mój to Mikrus ;)

http://pics.tinypic.pl/i/00622/2r1w8vcdlpza.jpg

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 19:08

Joasia:), Czarnaa94, Rozalia, Ania1704, gosi_a lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jakoś zdjęcie nie chce się wklejać, widać tylko link do zdjęcia. No ale to mój debiutów na Belly ;)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne brzuszki dziewczyny :) ja też może w końcu zrobię zdjęcie swojego, ale jeszcze nie dziś bo szału nie ma :) poza tym dziś mój brzuch wiecznie ma dziwny kształt bo mam skurcz za skurczem i zastanawia mnie czy antybiotyk mógł mieć na to wpływ

Sista, Joasia:) lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie brzuchole macie :) Joasiu ja taki planuję mieć najszybciej w 8 miesiącu ;)Mój to taki rozlany na boki, w biodra mi poszło bardziej niż do przodu. Moja mama mówiła że z moim najstarszym bratem taki miała, więc liczę że to normalne :) Też wybieramy się w góry na śnieżne szaleństwo, ale dla mnie pozostanie basen, spacery i podziwianie widoków. Mój mąż jeździ na desce, więc chce się wyszaleć przed narodzinami małego :)

Sista, Nieukowa, Joasia:) lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez kilka dni miałam Adasia syna mojej siostry a jednocześnie rówieśnika Kuby. Oglądali fotki na dysku ze swojego dzieciństwa jak byli mali. A ze różnica miedzy nimi to 3 miesiące wiec wspominali jak to jeden drugiemu autko zabierał. Potem oglądali zdjęcia małego Bartka, jak to był w brzuszku u mamusi. I stwierdzili razem, że teraz to mam malutki brzuszek :) jeju o zgrozo faktycznie. Ogromny miałam z Bartusiem tez brzusio ;)

Tez planowałam mieć mniejszy ale cóż ;) od tyłu ciąży nie widać dopóki się nie odwróce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 00:16

Sista lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny świetne brzuszki :)

Sista, Joasia:) lubią tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne brzuszki :-) Dziewczyny a czy Wam też jest niewygodnie siedzieć? Ja ostatnio częściej przybieram pozycję pół siedząca bo ciśnie brzuch :-)

Joasia:) lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Fajne brzuszki :-) Dziewczyny a czy Wam też jest niewygodnie siedzieć? Ja ostatnio częściej przybieram pozycję pół siedząca bo ciśnie brzuch :-)
    Gosiu, No ja właśnie mam z tym problem w pracy. Trudno mi się siedzi przed biurkiem...

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Ja ciągle przybieram taką pozycję, nawet jak pracuje rano przy biurku to się delikatnie odginam :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę mi dopisać Synuś Kacperek na 100% :) nie zrobił nam psikusa :D

Rozalia, Nieukowa, Sista, Czarnaa94, zyrcia, Joasia:), Magda_lena88 lubią tę wiadomość

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złapałam dziś trochę doła przez poranne wiadomości od nenette. U mnie szyjka w 18 tygodniu miała 44 mm (po 8 dniach leżenia), a 16 dni później 39 mm i wówczas lekarz stwierdził, że jest ok, ale martwię się bo jednak się skróciła. Przepatrzyłam jeszcze fotki z usg genetycznego i na jednym ze zdjęć jest coś do niczego nie podobne (liczę na to, że to szyjka) co ma 39 mm. Pamiętam, że na genetycznym pani doktor sprawdzała szyjkę, ale nie mówiła jaka jest długa. Wizyta u mojego gina za tydzień, a ja się tą szyjką zamartwiam. Chciałabym być już po wizycie i usłyszeć, że nadal ma 39 mm.
    I jeszcze dotarły do mnie spodnie ciążowe w rozmiarze S i okazało się, że mają trochę szerokie nogawki więc zastanawiam się czy odesłać czy jednak chodzić w luźniejszych. Niby miały być rurki, a tu jakieś nierurkowate.
    PS. Przepraszam za marudzenie

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja - 20tc
    5cnh3om20sdt_t.jpg
    osi8owuvpzhh_t.jpg

Oraz w 40tc - 2008r
    i4xbnv4k9mmb_t.jpg

Inesicia, agawera, Nieukowa, Muniek, lilly78, Czarnaa94, Katha81, Joasia:), zapah_ciszy, Rozalia, Ania1704, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• sss Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne te wasze brzuszki.
    Ale normalnie mam napady wieczorkiem salatka sledziowa teraz kostka czekolady. Jak sie slodkiego nie tknelam tak teraz codziennie kawaleczek niewielki ale musze zjesc, ale takie slodkie bo ciastko jakies to nie bardzo.
    A moje malenstwo juz mnie fajnie smyrami nawet lekko bo lekko czuc na dloni. .......

Joasia:) lubi tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:50

zyrcia, Joasia:) lubią tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    Marcia86 , Dada wybieracie się na usg połówkowe ? wczoraj czytałam na forum ze nie polecają starmedicy ja akurat tam się zapisałam wiec teraz sama nie wiem co i jak koleżanka polecała lekarkę która przyjmuje na chwaszczynie ale nie chce mi sie tak daleko jechać

Ja wizytę mam na 13.02 u mojego lekarza,jeżdżę prywatnie do Gdyni .

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia86 wrote:
    Ja dopiero zaczynam zgłębiać temat i znów pytanie jakie firmy wybrać, jakie najlepsze. Ale w marcu mają być w Trójmieście targi dzieciecie Mother and Baby i na pewno bedzie jakieś stoisko z takimi pieluszkami wiec mam nadzieje ze ktos mi zaprezentuje ;)

No ma być slyszalam o tym i bede na 100% zawsze coś nowego i jakaś rozrywka na dzień kobiet ;)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Heejjj.
    Ja wlasnie pakuje sie i jade do rodzicow na weekend ;)

Moze wieczorkiem zrobie foto brzuszka ;) poki co bierzemy kota pod pache i jedziemy pod Wroclaw :)
    Nieukowa w moje rejony przyjezdzasz a gdzie dokladnie sie wybieracie?

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana z dwójką z przodu na suwaczku :) jesteśmy w 21 tygodniu ciąży ...super.

W domu cisza, jedno wyprawione do przedszkola, przy okazji na bal karnawałowy. Drugie do szkoły, najstarsze( mąż) do pracy.
    I tak sobie uświadomiłam, że za pół roku to bedzie wesoło... mała Jukeczka, Bartek do pierwszej klasy szkoły podstawowej a Kuba pierwsza gimnazjum :) picie melisy tylko pomoże;)
    Niestety Bartek to pierwszy rocznik, który jako cały, obowiązkowo idzie do szkoły jako 6 latek. Szkoda, że dzieciakom zabierają przyjemność dzieciństwa opartego na przedszkolnej zabawie. Szkoła to jednak obowiązki zupełnie inne. O naukę sie martwić nie muszę, bo potrafi czytać, liczyć, dodawać itp ale co przedszkole to przedszkole. No zobaczymy jak to bedzie.

Co tam wcinacie na śniadanko? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 09:11

Ania1704, A1984, agawera lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu znam ból 6-cio latków wysłanych do szkoły. Moja mała z obowiązku też tak musiała iść. Owszem w szkole sobie radzi, ale początki były trudne bo chciała się bawić a nie odrabiać lekcje. No i danie małych dzieciaczków do szkoły gdzie jest przewaga tych starszych to kompletna pomyłka.

Ja już w pracy. Śniadanko zjedzone o 7. Kanapeczki z białym serem, papryką i porem.
    Mój brzusiu powoli myśli o drugim śniadaniu, ale to jeszcze z godzinkę ;)

Joasia:), Ania1704 lubią tę wiadomość

‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ