X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • agawera Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia86 to chyba tam wpadna jeżeli dobrze sie bede czuć 7-8 marzec z tego co ogladałam na stronce w tamtym roku firma z pieluszkami nosimisie (milovia sklep mieści sie w gdyni)

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, na pewno wtedy ich podpytam o pieluszki i chusty ;)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napisałam o nich na Facebooku i uzyskałam szybka odpowiedz
    "Będziemy mieć duże stoisko z ofertą naszego sklepu, a dodatkowo będziemy prowadzili konsultacje w zakresie noszenia w chuście Do zobaczenia!"

http://nosimisie.pl/

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa bo w pracach tak właśnie jest, jak jest dobrze to jest dobrze a jak coś chcesz to już jesteś zła. Dobrze jej powiedziałaś.

Nenette trzymam kciuki kochana, grunt że jesteś pod dobrą opieką

A ja dziewczyny mam do Was pytanko, co jakiś czas, tak z 3 razy dziennie zakuje mnie pochwa? macica? Nie jestem pewna co, ale zakłucie przypomina jakby mi ktoś igłę wbijał w środku. Macie też takie coś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 13:45

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po USG, które trwało jakieś 6-7 minut! Nie wiele widziałam, lekarz też nie był za bardzo rozmowny. Na koniec badania usłyszałam, że wszystko jest ok tzn: położenie dziecka, wymiary (waga 340g), łożysko na ścianie tylniej. Usłyszałam dziś, że jednak będzie córka :) na szczęście za dwa tygodnie USG u innego lekarza dowiem się więcej :)

Joasia:), nenette, Inesicia, Z., Sista, Czarnaa94, Truskaweczka250, kasika8303, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• agawera Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania czy to było usg połówkowe?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie brzuchale fajne ;-) mój też coraz większy.
    Nenette trzymaj się dzielnie,lekarze na pewno wiedzą co robią i wszystko się ułoży.
    Powodzenia kolejnym wizytującym ;-)
    Ja na szczęście z pracą nie miałam problemu,dałam cynk że jestem w ciąży i od razu dostałam zakaz wykonywania pracy,także ja to już od połowy października siedzę w domku.
    Ostatnio lekarka kazała mi brać żelazo niestety,bo jeden krok od anemi.Mam nadzieję że kolejne wyniki będą lepsze.
    Dziś na obiadek łazanki,już mi ślinka cieknie ;-)

Truskaweczka250, nenette, Ania1704 lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie lubie jak lekarz mało mówi , i na szybko robi usg. Tak sie czułam na prenatalnych i teraz ide na połówkowe do innego i sie boje :/

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Hejka :)

Nenette ja w pierwszej ciąży miałam PESSAR i wszystko zakończyło sie dobrze. Zakładanie bezbolesne tylko oczywiście zakaz sexu. Mogłam normalnie funkcjonować, choć starałam się dużo odpoczywać. Doraźnie w razie czego miałam brać nospę ale żadko musiałam brać. PESSAR miałam zakładany w gabinecie u mojego ginekologa prywatnie. Bo na NFZ była opcja tylko szwu.
    Tak wiec nie martw sie, bedzie wszystko dobrze. Ściągnął mi go w 36 tygodniu a Kuba urodził się w 39.

Joasia i po zalozeniu przez Twojego gina normalnie pozniej poszlas do domu? Pytam,bo zastanawiam się po co w szpitalu trzymają 3 dni na obserwacji? Żeby im się koszt krążka zwrócił czy to musi być kontrola? Mój gin mi napisał,że jak do środy będą wyniki to on mi może założyć-nie wiem czy nie lepiej wydać 140pln na pessar niż kłaść się do szpitala..
    W którym tygodniu Ci go zakładali? Pamiętasz jaką miałaś długość szyjki? Przepraszam za tyle pytań,ale jestem ciekawa jak to u innych wyglądało..

Dzięki dziewczyny za wsparcie:)

Joasia:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    Ania czy to było usg połówkowe?
    Według tygodnia ciąży to powinno być połówkowe!!! jednak w mojej przychodni na NFZ nie znają się na prowadzeniu ciąży jak widać :(

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze laski ale wy trafiacie z tym NFZem! Porażka normalnie! Ja miałam normalnie u swojego gina na NFZ połówkowe, wszystko posprawdzane i pomierzone ;)

Ania1704 lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może raczej NFZ tak wygląda, tylko ja tak dobrze trafiłam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 14:31

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie <3
    Tak jak się spodziewałam przegrałam... byłam przygotowana, ale te nerwy... Leon strasznie kopał chyba to czuł, aż mi krew z nosa leciała, sędzia kazała mi całą sprawę siedzieć, była miła, ale cóż... takie prawo. Mój ojciec to debil, tyle lat znosiłam tą jego głupotę i tą czarownice, która nie wiem po co się w ogóle wtrąca. Żenada straszna. Muszę trochę ochłonąć i czekam aż mój R. wróci z Niemiec dziś w nocy mnie pocieszać -_- Trudno Leon będzie miał tylko jednego dziadka, bo teraz to już mnie w ogóle z ojcem nic nie łączy i nie chcę żeby miał coś wspólnego z moim dzieckiem, ma swoje to niech sobie z tą rodziną siedzi i knuje.

• Sista Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine - dzwoniłam do Orbimedu. Zajęcia zaczynają się w każdym miesiącu, teraz zapisują ma marzec i kwiecień. Na SR refundowane z NFZ przyjmują po 21 tygodniu ciąży. Więc ja się załapuje na marzec. Mam napisać sms-a z nazwiskiem, imieniem, datą ostatniej miesiączki, nazwiskiem lekarza prowadzącego. I do mnie oddzwonią przed zajęciami. Na początku zajęcia raz w tygodniu, po południu. Po 30 tygodniu dwa razy w tygodniu. Zadzwoń do Orbimedu to Ci wszystko powiedzą :) Powodzenia :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrciu, strasznie mi przykro :( Jakaś dzisiaj jestem płaczliwa i aż mi się płakać zachciało. Oby Twój tato nigdy nie potrzebował Twojej lub Leona pomocy...

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi, że nie mogliśmy jak ludzie się dogadać. Równie dobrze ja mogłam nie brać ślubu, siedzieć na zasiłku dla samotnych matek i mógłby mi wtedy naskoczyć... chociaż mógł się wstrzymać, aż będę dostawać z ZUSu za zwolnienie. Niby to 400 zł, ale to jest zawsze pieniądz tym bardziej, że tyle wydatków. Ale z drugiej strony czego ja się po takim człowieku spodziewam, który pisze w pozwie, że on i jego OBECNA rodzina to to i tamto. Jak ja bym była byłym dzieckiem, byłą rodziną...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz się zastanawiam skąd ta krew z nosa. Czy to tak ze stresu, ale pierwszy raz mi się zdarzyło. Hmm nie wiem dziwny objaw o.O

• Sista Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrciu strasz mi smutno z powodu Twojego taty :( Ale powiem Ci, że ojcowie potrafią być jeszcze gorsi...Znam parę, która jest w ciąży (znaczy się dziewczyna jest). No i chcieli sformalizować swój związek. Niestety nie mogą, gdyż wtedy będą mieli wystarczające dochody aby płacić alimenty na ojca dziewczyny...Który odszedł jak ona była mała, więc go właściwie nie zna, a teraz siedzi w jakimś ośrodku dla uzależnionych i podał ją o alimenty...

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia mi krew często leci rano, mój gin mówił, że w ciąży tak się zdarza :(

• A1984 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia nie przejmuj się :( Masz Radzia i Leona, niech spada ze swoimi 4 stówami :/
    Krew z nosa mi też leciała - podobno normalne.

Zapisałam się na SR na Karowa, zaczynamy 27 marca o 19.00 (ale nie wiem czy się nie przepiszemy na 17...)

Alorrene13, zapah_ciszy lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ