X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • agawera Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia86 to chyba tam wpadna jeżeli dobrze sie bede czuć 7-8 marzec z tego co ogladałam na stronce w tamtym roku firma z pieluszkami nosimisie (milovia sklep mieści sie w gdyni)

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, na pewno wtedy ich podpytam o pieluszki i chusty ;)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napisałam o nich na Facebooku i uzyskałam szybka odpowiedz
    "Będziemy mieć duże stoisko z ofertą naszego sklepu, a dodatkowo będziemy prowadzili konsultacje w zakresie noszenia w chuście Do zobaczenia!"

http://nosimisie.pl/

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa bo w pracach tak właśnie jest, jak jest dobrze to jest dobrze a jak coś chcesz to już jesteś zła. Dobrze jej powiedziałaś.

Nenette trzymam kciuki kochana, grunt że jesteś pod dobrą opieką

A ja dziewczyny mam do Was pytanko, co jakiś czas, tak z 3 razy dziennie zakuje mnie pochwa? macica? Nie jestem pewna co, ale zakłucie przypomina jakby mi ktoś igłę wbijał w środku. Macie też takie coś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 13:45

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po USG, które trwało jakieś 6-7 minut! Nie wiele widziałam, lekarz też nie był za bardzo rozmowny. Na koniec badania usłyszałam, że wszystko jest ok tzn: położenie dziecka, wymiary (waga 340g), łożysko na ścianie tylniej. Usłyszałam dziś, że jednak będzie córka :) na szczęście za dwa tygodnie USG u innego lekarza dowiem się więcej :)

Joasia:), nenette, Inesicia, Z., Sista, Czarnaa94, Truskaweczka250, kasika8303, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• agawera Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania czy to było usg połówkowe?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie brzuchale fajne ;-) mój też coraz większy.
    Nenette trzymaj się dzielnie,lekarze na pewno wiedzą co robią i wszystko się ułoży.
    Powodzenia kolejnym wizytującym ;-)
    Ja na szczęście z pracą nie miałam problemu,dałam cynk że jestem w ciąży i od razu dostałam zakaz wykonywania pracy,także ja to już od połowy października siedzę w domku.
    Ostatnio lekarka kazała mi brać żelazo niestety,bo jeden krok od anemi.Mam nadzieję że kolejne wyniki będą lepsze.
    Dziś na obiadek łazanki,już mi ślinka cieknie ;-)

Truskaweczka250, nenette, Ania1704 lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie lubie jak lekarz mało mówi , i na szybko robi usg. Tak sie czułam na prenatalnych i teraz ide na połówkowe do innego i sie boje :/

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Hejka :)

Nenette ja w pierwszej ciąży miałam PESSAR i wszystko zakończyło sie dobrze. Zakładanie bezbolesne tylko oczywiście zakaz sexu. Mogłam normalnie funkcjonować, choć starałam się dużo odpoczywać. Doraźnie w razie czego miałam brać nospę ale żadko musiałam brać. PESSAR miałam zakładany w gabinecie u mojego ginekologa prywatnie. Bo na NFZ była opcja tylko szwu.
    Tak wiec nie martw sie, bedzie wszystko dobrze. Ściągnął mi go w 36 tygodniu a Kuba urodził się w 39.

Joasia i po zalozeniu przez Twojego gina normalnie pozniej poszlas do domu? Pytam,bo zastanawiam się po co w szpitalu trzymają 3 dni na obserwacji? Żeby im się koszt krążka zwrócił czy to musi być kontrola? Mój gin mi napisał,że jak do środy będą wyniki to on mi może założyć-nie wiem czy nie lepiej wydać 140pln na pessar niż kłaść się do szpitala..
    W którym tygodniu Ci go zakładali? Pamiętasz jaką miałaś długość szyjki? Przepraszam za tyle pytań,ale jestem ciekawa jak to u innych wyglądało..

Dzięki dziewczyny za wsparcie:)

Joasia:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    Ania czy to było usg połówkowe?
    Według tygodnia ciąży to powinno być połówkowe!!! jednak w mojej przychodni na NFZ nie znają się na prowadzeniu ciąży jak widać :(

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze laski ale wy trafiacie z tym NFZem! Porażka normalnie! Ja miałam normalnie u swojego gina na NFZ połówkowe, wszystko posprawdzane i pomierzone ;)

Ania1704 lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może raczej NFZ tak wygląda, tylko ja tak dobrze trafiłam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 14:31

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie <3
    Tak jak się spodziewałam przegrałam... byłam przygotowana, ale te nerwy... Leon strasznie kopał chyba to czuł, aż mi krew z nosa leciała, sędzia kazała mi całą sprawę siedzieć, była miła, ale cóż... takie prawo. Mój ojciec to debil, tyle lat znosiłam tą jego głupotę i tą czarownice, która nie wiem po co się w ogóle wtrąca. Żenada straszna. Muszę trochę ochłonąć i czekam aż mój R. wróci z Niemiec dziś w nocy mnie pocieszać -_- Trudno Leon będzie miał tylko jednego dziadka, bo teraz to już mnie w ogóle z ojcem nic nie łączy i nie chcę żeby miał coś wspólnego z moim dzieckiem, ma swoje to niech sobie z tą rodziną siedzi i knuje.

• Sista Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine - dzwoniłam do Orbimedu. Zajęcia zaczynają się w każdym miesiącu, teraz zapisują ma marzec i kwiecień. Na SR refundowane z NFZ przyjmują po 21 tygodniu ciąży. Więc ja się załapuje na marzec. Mam napisać sms-a z nazwiskiem, imieniem, datą ostatniej miesiączki, nazwiskiem lekarza prowadzącego. I do mnie oddzwonią przed zajęciami. Na początku zajęcia raz w tygodniu, po południu. Po 30 tygodniu dwa razy w tygodniu. Zadzwoń do Orbimedu to Ci wszystko powiedzą :) Powodzenia :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrciu, strasznie mi przykro :( Jakaś dzisiaj jestem płaczliwa i aż mi się płakać zachciało. Oby Twój tato nigdy nie potrzebował Twojej lub Leona pomocy...

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi, że nie mogliśmy jak ludzie się dogadać. Równie dobrze ja mogłam nie brać ślubu, siedzieć na zasiłku dla samotnych matek i mógłby mi wtedy naskoczyć... chociaż mógł się wstrzymać, aż będę dostawać z ZUSu za zwolnienie. Niby to 400 zł, ale to jest zawsze pieniądz tym bardziej, że tyle wydatków. Ale z drugiej strony czego ja się po takim człowieku spodziewam, który pisze w pozwie, że on i jego OBECNA rodzina to to i tamto. Jak ja bym była byłym dzieckiem, byłą rodziną...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz się zastanawiam skąd ta krew z nosa. Czy to tak ze stresu, ale pierwszy raz mi się zdarzyło. Hmm nie wiem dziwny objaw o.O

• Sista Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrciu strasz mi smutno z powodu Twojego taty :( Ale powiem Ci, że ojcowie potrafią być jeszcze gorsi...Znam parę, która jest w ciąży (znaczy się dziewczyna jest). No i chcieli sformalizować swój związek. Niestety nie mogą, gdyż wtedy będą mieli wystarczające dochody aby płacić alimenty na ojca dziewczyny...Który odszedł jak ona była mała, więc go właściwie nie zna, a teraz siedzi w jakimś ośrodku dla uzależnionych i podał ją o alimenty...

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia mi krew często leci rano, mój gin mówił, że w ciąży tak się zdarza :(

• A1984 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia nie przejmuj się :( Masz Radzia i Leona, niech spada ze swoimi 4 stówami :/
    Krew z nosa mi też leciała - podobno normalne.

Zapisałam się na SR na Karowa, zaczynamy 27 marca o 19.00 (ale nie wiem czy się nie przepiszemy na 17...)

Alorrene13, zapah_ciszy lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ