X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Nieukowa w moje rejony przyjezdzasz a gdzie dokladnie sie wybieracie?

Aga pochodze ze Swidnicy. Wlasnie pije kawke, a za chwile ide z mezem do katedry na wieze. Zakonnik znajomy nam zalatwil wejscie, ale przy tej mgle widoku nie bedzie a szkoda bo to niepowtarzalna okazja :/

Alorrene13 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wychowalam sie we Wroclawiu bardzo lubie to miasto teraz mieszkamy 30 km od Wroclawia w Trzebnicy tez tu ladnie jest bazylika sw Jadwigi tu jest ona pochowana jest co zwiedzac duzo niemcow tu przyjezdza. Ale Wroclaw to Wroclaw...Miasto Spotkan. :)

preg.png[/url]
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    ja chyba wybiorę się dziś do gina albo na IP, bo znów w nocy nie mogłam spać z bólu, ciągnie mnie mocno po bokach i kłuje w macicy. Po weekendzie jedziemy w góry i chyba wolę to wcześniej sprawdzić...

Wrocław kocham, nawet swój panieński tam miałam :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was :-) ja ostatnio uwielbiam na śniadanie kanapki z serkiem wiejskim i pomidorem,nie mogę się tym najeść.
    Co do ty 6 latkow to nie wiem na prawdę po co to,strasznie mi żal tych dzieciaczków. Ale oni już nie wiedzą co wymyśleć,najpierw gimnazjum,nikomu nie potrzebne a teraz to. Oni wymyślają a reszta cierpi!!
    Joasia z jednej strony zazdroszczę ci takiej dużej rodzinki,na pewno macie wesoło :-) ale obowiązków też pewnie cała masa. My raczej szybko będziemy chcieli rodzeństwo dla naszego synka,nie wyobrażam sobie żeby miał być jedynakiem.
    Rozalia masz racje lepiej za w czasu iść do lekarza,niż potem tylko sie zamartwiac. Ale na pewno wszystko jest dobrze :-)

Rozalia, Alorrene13 lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek tak decyzja na 3 dziecko nie przyszła odrazu ale Kuba jest bardzo chory i wiemy co niestety nas czeka. Tak w życiu nie wszystko da sie przewidzieć ale realia Kubusia choroby złudzeń nie dają . Wiemy, że Bartuś brata straci wiec nie chcieliśmy by na świecie został sam. A poza tym kochamy dzieci i mamy cel w życiu. Nas jest 3 siostry i jest super, bo mamy ze sobą dobre relacje mimo, że miedzy mną a najmłodszą jest 10 lat różnicy. Stwierdziliśmy, że skoro możemy finansowo sobie pozwolić na kolejne dziecko to nie ma na co czekać. Widocznie słusznie bo udało sie już w pierwszym cyklu :)

Rozalia, Katha81, Ania1704, Aka81, Alorrene13, Sista lubią tę wiadomość

• agawera Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Ja wizytę mam na 13.02 u mojego lekarza,jeżdżę prywatnie do Gdyni .

do jakiego lekarza chodzisz ?

moja Weronika jest z rocznika 2008 i my o tyle mieliśmy fajnie ze 2 razy poszła do zerówki a od września idzie do 1 klasy my mieliśmy wybór :)jako 5 latek poszła do zerówki nasi znajomi to krytykowali my nie bo my nie dostaliśmy się do przedszkola jedynie przez jakiś czas chodziła do domu kultury

Joasia:) lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To takie smutne,bardzo mi przykro Joasiu. Nie umiem sobie nawet czegoś takiego wyobrazić. Straszna jest niesprawiedliwość na tym świecie :-(
    A ja z kolei mam młodszego brata,którego ubustwiam,mój mąż ma brata i siostrę,dlatego my też będziemy mieć dwójkę bądź trójkę. A jak się przydarzy więcej to też będziemy szczęśliwi :-)

Joasia:), Alorrene13 lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Muniek tak decyzja na 3 dziecko nie przyszła odrazu ale Kuba jest bardzo chory i wiemy co niestety nas czeka. Tak w życiu nie wszystko da sie przewidzieć ale realia Kubusia choroby złudzeń nie dają . Wiemy, że Bartuś brata straci wiec nie chcieliśmy by na świecie został sam. A poza tym kochamy dzieci i mamy cel w życiu. Nas jest 3 siostry i jest super, bo mamy ze sobą dobre relacje mimo, że miedzy mną a najmłodszą jest 10 lat różnicy. Stwierdziliśmy, że skoro możemy finansowo sobie pozwolić na kolejne dziecko to nie ma na co czekać. Widocznie słusznie bo udało sie już w pierwszym cyklu :)

Joasiu to co napisałaś jest jednocześnie smutne i radosne.I tak jak mówisz nigdy nie wiadomo co nam życie przyniesie i co jeszcze nas czeka. Ja sama mam trzech braci i nie wyobrażam sobie że mogłoby ich nie być, choć czasem mam ochotę któregoś udusić :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tez czasem myśle o niesprawiedliwosci, ale kiedyś mądry lekarz mi wytłumaczył, że choroby sąi bedą, tylko najlepiej kiedy to dotyka mądrą i silną rodzinę,bo dzieci mniej cierpią niż w biedzie i patologii. No nic, jedno w tym wszystkim jest pewne ze choroba Kubusia, nas nie złamie :) i wiem, że mam najukochańszego męża na świecie !!!:)

Aka81, Nikonka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu jesteś bardzo silną i dzielną kobietą :) Wzruszyłam się czytając Twoje wiadomości!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko dziewczyny na moje żale jeszcze przyjdzie czas ;)
    Dlatego bardzo współczuje Agnieszce bo wiem co musi przeżywać, myśle o nich codziennie i oby starczyło im sił.

A tak z pozytywnego świata przyszła wymarzona kołyska i huśtawka fisher price :) no słodkie to wszystko

Magda_lena88, Ania1704, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia jesteś niesamowita!!! Jak Ty to robisz Kobieto że świat widzisz w taki radosnych barwach? Zazdroszczę i podziwiam!

Joasia:), Alorrene13 lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jakoś tak życie sie poukładało, że jak to mówią " co nie zabija to wzmacnia" :)

A1984 lubi tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    Chciałam pogratulować dobrych wizyt no i 3mam kciuki za kolejne :)
    Nie wiem czy odniosę się do każdego postu ale postaram się :P Przez to zabieganie związane z pakowaniem i przeprowadzą podczytuję Was na telefonie a tylko raz dziennie udaje mi się wł. kompa i podpatrzeć dokładnie co się dzieje :P No to zaczynam :
    Nenette co do szyjki i tego PESSARA (czy jak to się odmienia) to Kochana nie martw się, z dwojga złego dobrze, że syt. jest pod kontrolą i jesteś w dobrych rękach. Mojej siostry szwagierka miała go zakładanego ok 20tc bo robiło jej się już rozwarcie i to spore :O w drugiej ciąży. I lekarz mówił jej, że jak jej to zdejmą to może urodzić nawet tego samego dnia. Ona z tym funkcjonowała normalnie a po zdjęciu chodziła jeszcze 2 tygodnie i mały w sumie urodził się nawet 1 dzień po terminie :) więc będzie dobrze. A co do szyjki to też co lekarz to opinia bo na innym wątku jest dziewczyna której się ok 25tc skracała szyjka do 2,5cm i cały czas tak ma a już niedługo będzie się szykowała do porodu inna natomiast też miała to zakładane i funkcjonuje normalnie a na dniach mają jej to zdjąć :) Więc najważniejsze, że jesteś mam nadzieję pod dobrą opieką :)
    Dziewczyny macie bardzo ładne te brzusie <3 <3 takie kształtne :) piękne :)
    Nieukowa życzę udanego wypoczynku bez zbędnych szaleństw :P
    Kikusia gratuluję wizyty i potwierdzenia synka - dobrze, że nie zrobił psikusa :)
    Joasiu - podziwiam Cię :) silna z Ciebie babka <3 i fajnie, że masz takie oparcie w mężu to jest bardzo ważne..wsparcie najbliższych w ciężkich chwilach <3 No i fajnie, że chcecie taką dużą rodzinkę :) my też myślimy jeszcze o 2 :P ale póki co spokojnie czekamy w tej ciąży na szczęśliwe rozwiązanie a później zobaczymy jak dalej :) Tylko u Nas problem taki, że Nam prawie 4 lata się nie udawało i teraz nie wiemy czy zaczniemy starania dość szybko czy poczekamy bo chciałabym by pierwszy maluch miała chociaż z 2 latka ale jeśli kolejne starania miałyby zająć znowu X lat.no zobaczymy jaka jest wola Tego u Góry :) Bo na pewno nie chcę by moje dziecko było jedynakiem/jedynaczką. Sama mam 2 braci młodszych i starszą siostrę i chociaż jacy by nie byli to dziękuję Bogu i Rodzicom za to, że są :) A mąż za to ma 3 młodszych braci i młodszą siostrę więc rodzinka spora tym bardziej, że od jego strony Nasz Bejbik jak się urodzi będzie miał już na dzień dobry 2 kuzynki i 2 kuzynów a od mojej strony 1 kuzynkę więc dzieciaczków w rodzinie trochę będzie <3
    A u Nas tak jak u Joasi 21tc czyli 50% za Nami :)
    Za 3 dni połówkowe - doczekać się nie mogę ale za razem też się z dnia na dzień bardziej boję :|
    Co do ubrań ciążowych to pożyczyłam od koleżanki 3 pary spodni i leginsy i te spodnie a raczej ta gumka w nich taka mi się wydawała wielka a tutaj dziś po przymierzałam i leżą idealnie :O i myślę, że więcej mi spodni nie trzeba :) a i tak najwięcej pomykam w tunikach :P
    A tak prezentujemy się w "oczko - 21tc" :D
    nls84j.jpg
    Życzę udanego weekendu <3

Joasia:), Rozalia, Aka81, Muniek, A1984, nadine24, Alorrene13, Truskaweczka250, Katha81, Czarnaa94, nenette lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia podziwiam twoje podejście,ale masz racje. Trzeba się cieszyć i korzystać z pieknych dni póki trwają. Wspaniale że masz wsparcie w mężu,to chyba podstawa.
    Też czesto myślę co tam u Agi i od razu chce mi się płakać,mam nadzieję że jakoś sobie radzą.
    Magda_lena nas czeka w przyszłym tygodniu przeprowadzka,dziś odbieramy klucze ale mamy już zalatwiona firmę na środę także nam zostanie tylko się spakować a potem wypakowac,resztą zajmą się oni. Teraz przynajmniej będę miała zajęcie,jakoś trzeba się będzie urządzić więc przyjemnie mi czas zleci :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy przenieść wizytę połówkową na wcześniejszy termin, bo trochę koliduje mi z innymi planami, tylko nie wiem czy 19+3 to nie za wcześnie? Lekarz będzie już w stanie zobaczyć co trzeba?

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie brzuszki Dziewczyny! :))

Joasia:), Magda_lena88 lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Zastanawiam się czy przenieść wizytę połówkową na wcześniejszy termin, bo trochę koliduje mi z innymi planami, tylko nie wiem czy 19+3 to nie za wcześnie? Lekarz będzie już w stanie zobaczyć co trzeba?
    Kochana nie wiem jak to wygląda ogólnie z punktu medycznego ale ja na wynikach genetycznych z krwi miałam zalecenie by na połówkowe zapisać się między 20-22tc (ukończonym) i w sumie w necie też czytałam, że lepiej jak jest ten 20tc ukończony ale Któraś z Dziewczyn tutaj miała USG w 19tc+xdz...podpytaj lekarza może :)

Rozalia lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    Kochana nie wiem jak to wygląda ogólnie z punktu medycznego ale ja na wynikach genetycznych z krwi miałam zalecenie by na połówkowe zapisać się między 20-22tc (ukończonym) i w sumie w necie też czytałam, że lepiej jak jest ten 20tc ukończony ale Któraś z Dziewczyn tutaj miała USG w 19tc+xdz...podpytaj lekarza może :)

Mój lekarz też mi sugerował później, no nic będę musiała to jakoś pogodzić :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)
    Po dwóch tabletkach antybiotyku nareszcie jestem w stanie coś zjeść. Niepotrzebnie się też martwiłam, bo nie wytrzymałam i skonsultowałam się dziś z moim lekarzem dla spokojnego sumienia i powiedział, że spokojnie mogę brać, lek jest bezpieczny. Spodziewałam się, że to usłyszę, ale zawsze to opinia zaufanej osoby, która się na tym zna :)

Rozalia, niektórzy twierdzą, że wcześnie, ale co lekarz to opinia. Ja miała jeszcze 3 dni wcześnie (dokladnie 19+0)j i lekarz spokojnie wszystko pomierzył ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 11:58

Rozalia lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ