X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Nieukowa w moje rejony przyjezdzasz a gdzie dokladnie sie wybieracie?

Aga pochodze ze Swidnicy. Wlasnie pije kawke, a za chwile ide z mezem do katedry na wieze. Zakonnik znajomy nam zalatwil wejscie, ale przy tej mgle widoku nie bedzie a szkoda bo to niepowtarzalna okazja :/

Alorrene13 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wychowalam sie we Wroclawiu bardzo lubie to miasto teraz mieszkamy 30 km od Wroclawia w Trzebnicy tez tu ladnie jest bazylika sw Jadwigi tu jest ona pochowana jest co zwiedzac duzo niemcow tu przyjezdza. Ale Wroclaw to Wroclaw...Miasto Spotkan. :)

preg.png[/url]
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    ja chyba wybiorę się dziś do gina albo na IP, bo znów w nocy nie mogłam spać z bólu, ciągnie mnie mocno po bokach i kłuje w macicy. Po weekendzie jedziemy w góry i chyba wolę to wcześniej sprawdzić...

Wrocław kocham, nawet swój panieński tam miałam :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was :-) ja ostatnio uwielbiam na śniadanie kanapki z serkiem wiejskim i pomidorem,nie mogę się tym najeść.
    Co do ty 6 latkow to nie wiem na prawdę po co to,strasznie mi żal tych dzieciaczków. Ale oni już nie wiedzą co wymyśleć,najpierw gimnazjum,nikomu nie potrzebne a teraz to. Oni wymyślają a reszta cierpi!!
    Joasia z jednej strony zazdroszczę ci takiej dużej rodzinki,na pewno macie wesoło :-) ale obowiązków też pewnie cała masa. My raczej szybko będziemy chcieli rodzeństwo dla naszego synka,nie wyobrażam sobie żeby miał być jedynakiem.
    Rozalia masz racje lepiej za w czasu iść do lekarza,niż potem tylko sie zamartwiac. Ale na pewno wszystko jest dobrze :-)

Rozalia, Alorrene13 lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek tak decyzja na 3 dziecko nie przyszła odrazu ale Kuba jest bardzo chory i wiemy co niestety nas czeka. Tak w życiu nie wszystko da sie przewidzieć ale realia Kubusia choroby złudzeń nie dają . Wiemy, że Bartuś brata straci wiec nie chcieliśmy by na świecie został sam. A poza tym kochamy dzieci i mamy cel w życiu. Nas jest 3 siostry i jest super, bo mamy ze sobą dobre relacje mimo, że miedzy mną a najmłodszą jest 10 lat różnicy. Stwierdziliśmy, że skoro możemy finansowo sobie pozwolić na kolejne dziecko to nie ma na co czekać. Widocznie słusznie bo udało sie już w pierwszym cyklu :)

Rozalia, Katha81, Ania1704, Aka81, Alorrene13, Sista lubią tę wiadomość

• agawera Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Ja wizytę mam na 13.02 u mojego lekarza,jeżdżę prywatnie do Gdyni .

do jakiego lekarza chodzisz ?

moja Weronika jest z rocznika 2008 i my o tyle mieliśmy fajnie ze 2 razy poszła do zerówki a od września idzie do 1 klasy my mieliśmy wybór :)jako 5 latek poszła do zerówki nasi znajomi to krytykowali my nie bo my nie dostaliśmy się do przedszkola jedynie przez jakiś czas chodziła do domu kultury

Joasia:) lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To takie smutne,bardzo mi przykro Joasiu. Nie umiem sobie nawet czegoś takiego wyobrazić. Straszna jest niesprawiedliwość na tym świecie :-(
    A ja z kolei mam młodszego brata,którego ubustwiam,mój mąż ma brata i siostrę,dlatego my też będziemy mieć dwójkę bądź trójkę. A jak się przydarzy więcej to też będziemy szczęśliwi :-)

Joasia:), Alorrene13 lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Muniek tak decyzja na 3 dziecko nie przyszła odrazu ale Kuba jest bardzo chory i wiemy co niestety nas czeka. Tak w życiu nie wszystko da sie przewidzieć ale realia Kubusia choroby złudzeń nie dają . Wiemy, że Bartuś brata straci wiec nie chcieliśmy by na świecie został sam. A poza tym kochamy dzieci i mamy cel w życiu. Nas jest 3 siostry i jest super, bo mamy ze sobą dobre relacje mimo, że miedzy mną a najmłodszą jest 10 lat różnicy. Stwierdziliśmy, że skoro możemy finansowo sobie pozwolić na kolejne dziecko to nie ma na co czekać. Widocznie słusznie bo udało sie już w pierwszym cyklu :)

Joasiu to co napisałaś jest jednocześnie smutne i radosne.I tak jak mówisz nigdy nie wiadomo co nam życie przyniesie i co jeszcze nas czeka. Ja sama mam trzech braci i nie wyobrażam sobie że mogłoby ich nie być, choć czasem mam ochotę któregoś udusić :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tez czasem myśle o niesprawiedliwosci, ale kiedyś mądry lekarz mi wytłumaczył, że choroby sąi bedą, tylko najlepiej kiedy to dotyka mądrą i silną rodzinę,bo dzieci mniej cierpią niż w biedzie i patologii. No nic, jedno w tym wszystkim jest pewne ze choroba Kubusia, nas nie złamie :) i wiem, że mam najukochańszego męża na świecie !!!:)

Aka81, Nikonka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu jesteś bardzo silną i dzielną kobietą :) Wzruszyłam się czytając Twoje wiadomości!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko dziewczyny na moje żale jeszcze przyjdzie czas ;)
    Dlatego bardzo współczuje Agnieszce bo wiem co musi przeżywać, myśle o nich codziennie i oby starczyło im sił.

A tak z pozytywnego świata przyszła wymarzona kołyska i huśtawka fisher price :) no słodkie to wszystko

Magda_lena88, Ania1704, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia jesteś niesamowita!!! Jak Ty to robisz Kobieto że świat widzisz w taki radosnych barwach? Zazdroszczę i podziwiam!

Joasia:), Alorrene13 lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jakoś tak życie sie poukładało, że jak to mówią " co nie zabija to wzmacnia" :)

A1984 lubi tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    Chciałam pogratulować dobrych wizyt no i 3mam kciuki za kolejne :)
    Nie wiem czy odniosę się do każdego postu ale postaram się :P Przez to zabieganie związane z pakowaniem i przeprowadzą podczytuję Was na telefonie a tylko raz dziennie udaje mi się wł. kompa i podpatrzeć dokładnie co się dzieje :P No to zaczynam :
    Nenette co do szyjki i tego PESSARA (czy jak to się odmienia) to Kochana nie martw się, z dwojga złego dobrze, że syt. jest pod kontrolą i jesteś w dobrych rękach. Mojej siostry szwagierka miała go zakładanego ok 20tc bo robiło jej się już rozwarcie i to spore :O w drugiej ciąży. I lekarz mówił jej, że jak jej to zdejmą to może urodzić nawet tego samego dnia. Ona z tym funkcjonowała normalnie a po zdjęciu chodziła jeszcze 2 tygodnie i mały w sumie urodził się nawet 1 dzień po terminie :) więc będzie dobrze. A co do szyjki to też co lekarz to opinia bo na innym wątku jest dziewczyna której się ok 25tc skracała szyjka do 2,5cm i cały czas tak ma a już niedługo będzie się szykowała do porodu inna natomiast też miała to zakładane i funkcjonuje normalnie a na dniach mają jej to zdjąć :) Więc najważniejsze, że jesteś mam nadzieję pod dobrą opieką :)
    Dziewczyny macie bardzo ładne te brzusie <3 <3 takie kształtne :) piękne :)
    Nieukowa życzę udanego wypoczynku bez zbędnych szaleństw :P
    Kikusia gratuluję wizyty i potwierdzenia synka - dobrze, że nie zrobił psikusa :)
    Joasiu - podziwiam Cię :) silna z Ciebie babka <3 i fajnie, że masz takie oparcie w mężu to jest bardzo ważne..wsparcie najbliższych w ciężkich chwilach <3 No i fajnie, że chcecie taką dużą rodzinkę :) my też myślimy jeszcze o 2 :P ale póki co spokojnie czekamy w tej ciąży na szczęśliwe rozwiązanie a później zobaczymy jak dalej :) Tylko u Nas problem taki, że Nam prawie 4 lata się nie udawało i teraz nie wiemy czy zaczniemy starania dość szybko czy poczekamy bo chciałabym by pierwszy maluch miała chociaż z 2 latka ale jeśli kolejne starania miałyby zająć znowu X lat.no zobaczymy jaka jest wola Tego u Góry :) Bo na pewno nie chcę by moje dziecko było jedynakiem/jedynaczką. Sama mam 2 braci młodszych i starszą siostrę i chociaż jacy by nie byli to dziękuję Bogu i Rodzicom za to, że są :) A mąż za to ma 3 młodszych braci i młodszą siostrę więc rodzinka spora tym bardziej, że od jego strony Nasz Bejbik jak się urodzi będzie miał już na dzień dobry 2 kuzynki i 2 kuzynów a od mojej strony 1 kuzynkę więc dzieciaczków w rodzinie trochę będzie <3
    A u Nas tak jak u Joasi 21tc czyli 50% za Nami :)
    Za 3 dni połówkowe - doczekać się nie mogę ale za razem też się z dnia na dzień bardziej boję :|
    Co do ubrań ciążowych to pożyczyłam od koleżanki 3 pary spodni i leginsy i te spodnie a raczej ta gumka w nich taka mi się wydawała wielka a tutaj dziś po przymierzałam i leżą idealnie :O i myślę, że więcej mi spodni nie trzeba :) a i tak najwięcej pomykam w tunikach :P
    A tak prezentujemy się w "oczko - 21tc" :D
    nls84j.jpg
    Życzę udanego weekendu <3

Joasia:), Rozalia, Aka81, Muniek, A1984, nadine24, Alorrene13, Truskaweczka250, Katha81, Czarnaa94, nenette lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia podziwiam twoje podejście,ale masz racje. Trzeba się cieszyć i korzystać z pieknych dni póki trwają. Wspaniale że masz wsparcie w mężu,to chyba podstawa.
    Też czesto myślę co tam u Agi i od razu chce mi się płakać,mam nadzieję że jakoś sobie radzą.
    Magda_lena nas czeka w przyszłym tygodniu przeprowadzka,dziś odbieramy klucze ale mamy już zalatwiona firmę na środę także nam zostanie tylko się spakować a potem wypakowac,resztą zajmą się oni. Teraz przynajmniej będę miała zajęcie,jakoś trzeba się będzie urządzić więc przyjemnie mi czas zleci :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy przenieść wizytę połówkową na wcześniejszy termin, bo trochę koliduje mi z innymi planami, tylko nie wiem czy 19+3 to nie za wcześnie? Lekarz będzie już w stanie zobaczyć co trzeba?

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie brzuszki Dziewczyny! :))

Joasia:), Magda_lena88 lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Zastanawiam się czy przenieść wizytę połówkową na wcześniejszy termin, bo trochę koliduje mi z innymi planami, tylko nie wiem czy 19+3 to nie za wcześnie? Lekarz będzie już w stanie zobaczyć co trzeba?
    Kochana nie wiem jak to wygląda ogólnie z punktu medycznego ale ja na wynikach genetycznych z krwi miałam zalecenie by na połówkowe zapisać się między 20-22tc (ukończonym) i w sumie w necie też czytałam, że lepiej jak jest ten 20tc ukończony ale Któraś z Dziewczyn tutaj miała USG w 19tc+xdz...podpytaj lekarza może :)

Rozalia lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    Kochana nie wiem jak to wygląda ogólnie z punktu medycznego ale ja na wynikach genetycznych z krwi miałam zalecenie by na połówkowe zapisać się między 20-22tc (ukończonym) i w sumie w necie też czytałam, że lepiej jak jest ten 20tc ukończony ale Któraś z Dziewczyn tutaj miała USG w 19tc+xdz...podpytaj lekarza może :)

Mój lekarz też mi sugerował później, no nic będę musiała to jakoś pogodzić :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)
    Po dwóch tabletkach antybiotyku nareszcie jestem w stanie coś zjeść. Niepotrzebnie się też martwiłam, bo nie wytrzymałam i skonsultowałam się dziś z moim lekarzem dla spokojnego sumienia i powiedział, że spokojnie mogę brać, lek jest bezpieczny. Spodziewałam się, że to usłyszę, ale zawsze to opinia zaufanej osoby, która się na tym zna :)

Rozalia, niektórzy twierdzą, że wcześnie, ale co lekarz to opinia. Ja miała jeszcze 3 dni wcześnie (dokladnie 19+0)j i lekarz spokojnie wszystko pomierzył ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 11:58

Rozalia lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ