X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie ! Ja poczułam jakoś chwile przed połówkowym, a miałam je w 20t0d i to w sumie raz poczułam coś co byłam prawie pewna, że to Leon i w sumie na połówkowym się upewniłam ;) Myślę, że jeszcze tydzień i bankowo Borys będzie fikał :D a jak się pytałam na połówkowym o ruchy to powiedział, że pierworódki czują ok. 20-22 tc więc to pewnie też zależy od sylwetki czy coś ;) i tez mam łożysko na przedniej ścianie ;))

A1984 lubi tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja tak na chwilę przed snem wpadam :) U mnie młody kopie już pełną parą, o każdej prawie porze dnia i nocy :P

Trzymam kciuki za połówkowe,ja swoje mam w czwartek dopiero :)
    Mam opcję nagrania filmu z tego badania za 20zł. Myślicie że warto?

Inesicia lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie cały dzień męczył katar jakby miała pełne całe zatoki i prawie cały dzień przespalam i jak to w grypie nie chce mi się jeść musze się zmuszać, zastanowiło mnie jedno kilka razy zdążyło mi się ze brałam magnez taki rozpuszczalny :( mam nadzieja ze nic nie będzie. przez 2 dni ostatnie czułam ruchy dziś nic więc myślę że to normalne że narazić będą nie regularne

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Dziewczyny ja nadal nie czuje ruchów :( lozysko na przedniej ścianie no ale chyba powinnam już cokolwiek czuć... Dobrze ze w czwartek połówkowe

A1984 nic się nie bój.
    Ja również mam łożysko na przedniej ścianie i mimo iż jestem szczupła i teoretycznie mówią, że wcześniej bym mogła zacząć czuć ruchy to dopiero od skończonego 20t0d zaczęłam czuć. Także wszystko przed Tobą :)

Najczęściej czuję jak sama spokojnie siedzę lub leżę, a i synuś musi oczywiście nie spać.

Sista lubi tę wiadomość

relgh371nuuw2sg6.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Dziewczyny ja nadal nie czuje ruchów :( lozysko na przedniej ścianie no ale chyba powinnam już cokolwiek czuć... Dobrze ze w czwartek połówkowe
    Agata- ja też jeszcze nic nie czuje, a terminy mamy te same. Cały weekend z przerwami trzymam ręce na brzuchu i nic. Do tego mam wrażenie, ze moja macica jest za mala aby pomieścić 15cm Człowieczka. Wizytę mam we wtorek wieczorem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 23:30

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najczęściej czuję jak się położę płasko na plecach i spuszczę nogi na podłogę :D wtedy hasa jak szalony :D a dziś to w ogóle przeszedł samego siebie z wierzganiem :D I też bywało, że przez dzień lub dwa nic nie czułam teraz już rzadko się zdarza.

Nieukowa ja mam filmik z połówkowego ;) myślę, że warto, bo to jednak nie duża kwota a fajna pamiątka :D u mnie widać jak siedzi po turecku, zatrzymanie filmu na stópkach itp. ;))

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Cześć, ja tak na chwilę przed snem wpadam :) U mnie młody kopie już pełną parą, o każdej prawie porze dnia i nocy :P

Na pewno warto. Kupisz za to kubełek lodów, a pamiątka może być na całe życie :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczelam czuc kilka dni temu takie lekkie pukanie. Potem w czwartek i piatek czulam jak caly sie rusza..wczoraj i dzis praktycznie mic nie czuje a to juz koniec 21 tygodnia :(

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Dada Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Ja właśnie wróciłam ze spotkania ze znajomą ze studiów, której dawno nie widziałam i powiedziała, że nic się nie zmieniłam. Uznaje że to dobrze, bo jeszcze nie wyglądam jak foka :D Mój mąż jak co niedziela pojechał do kościoła, a ja grzesznica siedzę w domu i zajadam się płatkami liona :)

Trzymam mocne kciuki za jutrzejsze wizyty! :)

No do 160 cm to idealny :) Z tym zawieszeniem to też racja, jest bardzo sztywne w x landerze. Chociaż nie wiem czemu ale te wózki, które są tych niby renomowanych firm i kosztują po 3000 zł są wszystkie są takie sztywne. Nie wiem z czego to wynika, ale nam to zdecydowanie nie odpowiada - takie kołki :)

Ja mam 179 cm i zastanawiam się nad Hartan VIP też wysoki i nie jest sztywny. Macie jakieś zdanie doświadczenie z ta firmą?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 nie przejmuj się,ja też ostatnio jestem bez przerwy głodna. Najem się do syta,czuje że już nie mogę a za jakąś chwilę znowu bym coś zjadła :-)

Mój mały w dzień chyba raczej śpi,bo rzadko go czuje. Ale za to w nocy,np.dzisiaj to szalał jak zwariowany :-P ale uwielbiam to.

Nieukowa myślę że warto nagrać sobie taki film,wspaniała pamiątka. Jak tylko będę miała okazję to też o taki poproszę.

Powodzenia dziś dziewczyny na wizytach :-)

Ania1704, Rozalia lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Jejku miałam starszą noc, spałam tylko 4h :(
    Nieukowa, ja mam film z USG z 12tyg. z połówkowe też wezmę. Często wieczorem sobie leżę i oglądam :)
    Jeżeli chodzi o ruchy to ja już sama nie wiem, czy to Liwka czy gazy! Ostatnio mam takie, że brzuch mi zmalał i wyglądam jak na początku ciąży :)
    Agawera, na pewno od tego magnezu nic złego się nie stanie ja też piłam, w aptece mówili, że nie jest polecany ale nie zabroniony wiadomo jak to w śród leków są lepsze i gorsze:/
    Trzymam kciuki za wizyty i USG i czekam na informacje :)

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Ja pierwsze ruchy poczułam w 20 tygodniu więc chyba nie masz się czym niepokoić;)

Sista lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:

U mnie film dostałam w pakiecie i szczerze mówiąc jakoś niezbyt wiele na nim widać, ale nasza Córcia chyba nie była zbyt zadowolona z badania bo nie chciała się nam ładnie pokazać. Nawet nie mamy z tego badania żadnego zdjęcia w 3d bo nie chciała się nam jakoś ładnie pokazać.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • aghata Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja..kolejny pon ale jak milo ze wolne a M musial isc do pracy

Ja powiem wam szczerze ze dalej nie moge uwierzyc ze w brzuszku rosnie chlopczyk...mimo ze lekarka pokazala mi jajka ja ciagle mysle ze to niemozliwe i zastanawiam sie od soboty nad imieniem bo zadne nam z M nie podchodzi myslimy o Stasiu ale czy dzieci nie beda sie smialy z takiego imienia w szkole...w sumie mialam Stasia w liceum i akurat nikt sie nie smial ale to bylo jedyne takie imie w klasie, a tak to same Michaly, Lukasze itp.
    Ja mam dzisiaj mega energie moglabym zdobywac szczyty hehe

Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze

preg.png[/url]
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Stokrotka a widziałaś ten wózek na żywo? Bo ważne jest jak Tobie będzie się go prowadzić. Po szybkim spojrzeniu na ten wózek u mnie od razu jest odrzucony ze względu na małe piankowe koła. Jakoś źle mi się takie prowadziło. Wolę te pompowane. Ale każdy wybiera według swoich potrzeb :) Niektórzy będą je chwalić za to, że nie ma ryzyka przebicia przypadkiem. No i też zależy od okolicy/terenu gdzie wózek będzie użytkowany :)

Plusem może być to, że jest lekki. Jeśli musiałabym wnosić wózek na 3 lub 4 piętro bez windy myślę, że bym bardziej mu się przyjrzała :) Ale ja windę mam :D

Witam dziewczynki
    no właśnie nie widziałam tego wózka, musimy z moim pobuszować po sklepach
    mieszkamy w bloku na 8 piętrze winda też jest:)
    Pompowane koła są lepsze?
    Co do ruchów dzidzi to ja niedawno może 2 dni czuję, Wczoraj przez brzuszek ale tak delikatnie też mam łożysko na przedniej ścianie i do tego jeszcze mój tłuszczyk więc tylko te mocne kopniaki czuć na brzuszku:)

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, jak wszystko każde koła maja swoje plusy i minusy. Mi osobiście lepiej pasują pompowane. Musisz poczytać i sprawdzić co Tobie lepiej przypadnie do gustu.
    Zauważyłam że z kołami pompowanymi jest też większy wybór wózków. No i jakoś wydaje mi się że lepiej się sprawdzą terenowo a mieszkam niedaleko lasu.

A jeśli chodzi o ruchy to też miałam że cały dzień cisza. I tylko wieczorem. A łożysko mam na tylnej ścianie więc teoretycznie powinnam czuć wyraźnie. Po dwóch trzech dniach ruchy nabrały większej intensywności. I na razie od kilku dniu maluch buszuje już w ciągu dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 09:36

Stokrotka2626 lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. dzięki za podpowiedź tak jak pisałam musimy pobuszować po sklepach, ale na to jest jeszcze czas

Połówkowe mam 9lutego więc może wkońcu dzidzia się ujawni czy będzie Izabelką, czy Filipem:)

Z. lubi tę wiadomość

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam brzuchatki w 21 tyg :) mam pytanie bo któraś tu pisała o skurczach macicy chyba aghata ? ost pobolewa mnie brzuch jak na @ i nie wiem czy mam sie tym martwić czy jechać na ip a może mała mnie tak kopie różny jest ten ból ale nieprzyjemny raz boli po bokach po środku nie wiem czy jest twardy bo nie wiem jak to odróżnic ale fakt boli poradzcie coś . Pozdrawiam

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Miło powitać kolejny dzień w dobrym nastroju i bez żadnych bóli :)
    Ja ruchami jeszcze się nie zamartwiam,chociaż czuję małego to nadal mało regularnie. I też mam łożysko na przedniej ścianie.

Film bym brała, my mamy z każdego usg oprócz tych z IP oczywiście i super wszystko widać. Fajnie będzie to sobie oglądać za jakiś czas,a 20 zł to żadne pieniądze :)

Wózki hartan są podobno nie do zdarcia i ładnie się prezentują, ale dla mnie szkoda pieniędzy na taki solidny, bo za rok chciałabym się przesiąść do parasolki :) Mnie osobiście pompowane bardziej przypadły do gustu, sprawdzą się i w mieście i w terenie, ale to wszystko zależy od twoich potrzeb.

Agatha mnie imię Staś się podoba w zdrobnieniu, ale Stanisław już jest takie ciężkie,poważne i kojarzy mi się ze starymi dziadkami :)

Z., Nieukowa lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak myślicie czy mimo przeziębienia mogę zrobić badania czyli mocz i glukozę po 2 godzinach i przeciwciala

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ