X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly78 wrote:
    dzień dobry!
    u mnie niedziela minęła leniwie, w sobotę pracowałam, więc weekend minął szybko.
    wczoraj poszliśmy z mężem do tesco, ale już ciuszki z f&f poprzebierane były :/ kupiliśmy tylko śpiworek, ręczniczek i taki komplecik zupełnie prosty body+pajacyk. muszę się zebrać, żeby podjechać do znajomej, która mówi, że ma dla mnie całą torbę dzidziusiowych ciuszków (tylko, że to po dwóch dziewczynkach, więc muszę zobaczyć co z tego będzie do noszenia)

co do glukozy, ja idę koło 10 lutego, tez już mężowi zapowiedzialam, że posiedzi ze mną i odwiezie mnie do domu, bo trochę się boję siadać za kierownicę.

Ja też mam juz dużo ubranek od koleżanki i sama kupiłam a jeszcze Adama męża siostra ma co przewieźć to juz nic nie kupuję:)

lilly78 lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu Wy tak wcześnie tą glukozę robiłyście? Mi gin mówił że między 24-28 tygodniem się robi i ja mam ją 28 lutego dopiero...
    Truskaweczko ja siku latam już od dawna po 2-3 razy w ciągu nocy, ale już tak się przyzwyczaiłam że robię to jak zahipnotyzowana :)

Truskaweczka250, Sista lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Dziewczyny od wczoraj czuję kłucie w macicy/ pochwie, miała z Was któraś coś takiego?

Mi glukozę babeczki rozpuściły w laboratorium. Musiałam ją tylko kupić.

Mnie też ost kłuje na dodatek ten ból podbrzusza jak na @ martwie się tym trochę i dodatku ciągle chodze siku mm nadzieję,że to nie przez szyjke na dodatek biore nospe ale nie wiem czy jechać na ip czy czekać do wizyty mam 11 lutego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka a jakie masz dokładnie te badania! Ja siedziałam bo miałam po 1 h i po 2h! dodatkowo pielęgniarka powiedziała, że mam siedzieć i nie za wiele chodzić bo spala się glukoza! Mi nic nie było bo wypiciu glukozy, spokojnie dasz radę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    A czemu Wy tak wcześnie tą glukozę robiłyście? Mi gin mówił że między 24-28 tygodniem się robi i ja mam ją 28 lutego dopiero...
    Truskaweczko ja siku latam już od dawna po 2-3 razy w ciągu nocy, ale już tak się przyzwyczaiłam że robię to jak zahipnotyzowana :)
    Ja dostałam tak skierowanie od gina więc zrobiłam!

Rozalia lubi tę wiadomość

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie po weekendzie :)
    Juz odliczam dni do zwolnienia ale zostały jeszcze całe 2 miesiące ;)
    Powiem Wam ze w piątek tak się zdenerwowalam.... Zadzwoniła do mnie pielegniarka/pani z rejestracji z przychodni. Miałam umówioną wizytę na 5 lutego (pierwszą od początku ciąży na NFZ) bo wczesniej nie było szans na wolny termin. A ona dzwoni w piątek ze musi mi przełożyć wizytę na 26 lutego bo pani doktor sobie zamieniła dni dużurów. No ja mowie ze nie bardzo bo to prawie cały miesiąc i ze ro śmieszne bo ja jestem w ciąży od września i od października czekam na wizytę, pielęgniarka trochę się zmieszala ale odpowiedziała ze to nie jej wina i ona nic nie może poradzic i łaskawie umówiła mnie na 18 lutego. Juz mi się w ogóle odechcialo tam iść ale potem stwierdził am ze nie popuszcze...
    Głownie chodzi mi o badania, o skierowania na NFZ, człowiek płaci te składki to chyba się cos należy...

Poza tym ruchy juz czuje od paru dni wyraźnie, w piątek maz położył rękę na brzusaek, rabi tak od paru dni i mu mowie i tak nic nie poczujesz, bo ja ledwo czuje a tu niespodzianka bo kopniaczek taki wyraźny ze i on poczul ;) cieszył się jak dziecko :)

I zdobylam kolejną wiatr ciuszkow dla niemowlaka, używane w bardzo dobrym stanie i znanych marek za paczkę pieluch z Biedronki. Także ubranej mam juz chyba wystarczająco dużo za na prawdę śmieszne pieniądze.

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam skierowanie ale nie wiem czemu mi już dał ale to ja będę w 24tc jak będę robić. Dwupunktową mi zlecił 0,75 i na początku krew pobiera i po 2 godz od wypicia. Ale dał mi skierowanie z prywatnego gabinetu na krew mocz i glukozę i będę musiała zapłacić:(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierowanie ja też mam, ale dostałam przykaz aby nie robić przed 24 tygodniem i rzeczywiście w necie też jest napisane, żeby robić to tak jak gin kazał...
    https://parenting.pl/portal/test-obciazenia-glukoza

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam tylko 2 punktową, czyli tylko po 2 godzinach. Jestem umówiona na 10 lutego, to będzie 22+6

Sista jestem też już zapisana do SR w Orbimedzie :) chciały mnie wcisnąć faktycznie na luty jeszcze, ale powiedziałam, że wygodniej by mi było zacząć od marca ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 12:49

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że dużo połówkowych na środę/czwartek ... fajnie :) Nie jestem sama !

syy26iyeeuly3wjb.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam połówkowe w czwartek :) trzymam kciuki dziewczyny!

Sista lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym miała teraz połówkowe ale mi zmienili termin :-( na 4 lutego wrrrr

Rozalia ja glukozę musiałam zrobić, bo chudnę. Tzn teraz już nie ale leciała mi waga w dół i trzeba było wyeliminować cukrzycę. Ja się źle czułam po tej glukozie, 2 dni było mi niedobrze, ale nie jest to takie straszne.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • aghata Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Witam brzuchatki w 21 tyg :) mam pytanie bo któraś tu pisała o skurczach macicy chyba aghata ? ost pobolewa mnie brzuch jak na @ i nie wiem czy mam sie tym martwić czy jechać na ip a może mała mnie tak kopie różny jest ten ból ale nieprzyjemny raz boli po bokach po środku nie wiem czy jest twardy bo nie wiem jak to odróżnic ale fakt boli poradzcie coś . Pozdrawiam

Ja pisalam i ja mialam takie bole pojechalam na IP zeby sprawdzic czy wszystko ok czy szyjka sie nie skraca, u mnie te bole sa od tego ze macica rosnie a ze mam blizne po cc i zrosty dlatego moze bolec. Jezeli masz mozliwosc isc do swojego gina albo na IP lepiej jechac i sprawdzic

preg.png[/url]
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam na skierowaniu 3-punktową glukozę - na czczo, po 1 i po 2h.
    Gin mi mówił że mam zrobić w okolicach 23 tygodnia...
    Jak widać co gin to inaczej :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Mnie też ost kłuje na dodatek ten ból podbrzusza jak na @ martwie się tym trochę i dodatku ciągle chodze siku mm nadzieję,że to nie przez szyjke na dodatek biore nospe ale nie wiem czy jechać na ip czy czekać do wizyty mam 11 lutego.

Evell mnie to kuje tak 2-3 razy dziennie o różnych porach. Ale widzę, że jak leżę to mniej kuje, wczoraj cały dzień na nogach to wieczorem dość mocno czułam. Tylko ja to czuję takie ukłucia szpilki w środku, nie wiem w macicy czy w pochwie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 13:00

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia86 wrote:
    Witam wszystkie po weekendzie :)
    Juz odliczam dni do zwolnienia ale zostały jeszcze całe 2 miesiące ;)
    Powiem Wam ze w piątek tak się zdenerwowalam.... Zadzwoniła do mnie pielegniarka/pani z rejestracji z przychodni. Miałam umówioną wizytę na 5 lutego (pierwszą od początku ciąży na NFZ) bo wczesniej nie było szans na wolny termin. A ona dzwoni w piątek ze musi mi przełożyć wizytę na 26 lutego bo pani doktor sobie zamieniła dni dużurów. No ja mowie ze nie bardzo bo to prawie cały miesiąc i ze ro śmieszne bo ja jestem w ciąży od września i od października czekam na wizytę, pielęgniarka trochę się zmieszala ale odpowiedziała ze to nie jej wina i ona nic nie może poradzic i łaskawie umówiła mnie na 18 lutego. Juz mi się w ogóle odechcialo tam iść ale potem stwierdził am ze nie popuszcze...
    Głownie chodzi mi o badania, o skierowania na NFZ, człowiek płaci te składki to chyba się cos należy...

Poza tym ruchy juz czuje od paru dni wyraźnie, w piątek maz położył rękę na brzusaek, rabi tak od paru dni i mu mowie i tak nic nie poczujesz, bo ja ledwo czuje a tu niespodzianka bo kopniaczek taki wyraźny ze i on poczul ;) cieszył się jak dziecko :)

I zdobylam kolejną wiatr ciuszkow dla niemowlaka, używane w bardzo dobrym stanie i znanych marek za paczkę pieluch z Biedronki. Także ubranej mam juz chyba wystarczająco dużo za na prawdę śmieszne pieniądze.

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

Marcia, ruchy też już czuję wyraźne, a jak mała kopniakiem zarzuci porządnym to brzuszek się rusza :-) Dziś rano kopała, wzięłam rękę męża położyłam w tym miejscu, za chwilę łup w rękę, z uśmiechem do pracy wychodził. Widać że mężczyzną wielką radość sprawiają ruchy dzieci, które czują jak przyłożą rękę. U nas tylko ten problem, że jak się kładzie dłoń to mała milknie momentalnie :-)

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pierwszy termin połówkowego miałam na 29.01. czyli na czwartek ale lekarz przełożył mi na 5.02. także muszę trochę poczekać :/

• aghata Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez polowkowe mam dopierom4 lutego bo maja wolne ale ten co robi to jest radiolog i mowil ze on wlasnie lepiej widzi wszystko w 24 tyg a bierze tylko 120zl a we Wroclawiu to 200zl minimum biora.

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:

Evell kłucia to raczej rozciąganie i nic złego nie oznacza, z bólem podbrzusza ja byłam na IP ale u mnie to się wiązało z mega napinaniem brzucha,a te bóle jak na @ łapały mnie właśnie w trakcie napinania-jak miałam kilka na godzine to pojechałam na IP bo to za często, no i mi się skróciła szyjka.. ale to nie reguła i nie u wszystkich oznacza to samo.
    ja teraz biore nospe, magnez i scopolan - i nawet przy tym mam skurcze, tyle ze mniej.. musisz wiec ocenic jak bardzo te bole Ci dokuczaja, jak cos jedz na IP i tyle

a ruchy od kilku dni czuje wyraznie, czlowiek ustawil sie glowka do dolu i ciagle tak nisko czuje stukanie,pukanie, teraz juz nie moge sie mylic:)

Mi tez glukoze kazali po 24tygodniu robic, wiec jeszcze mam czas ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 13:17

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    Nas dziś czeka połówkowe i w czwartek też :D jednak dziś dopiero na 18:30 no ale czekało się prawie 4tyg poczeka się jeszcze te kilka godz :)
    3mam kciuki za zbliżające się wizyty :)
    My mamy nadzieję, że dziś w końcu poznamy płeć :) wiem, że nigdy nie można tak zaufać na 100% :D ale chciałabym już wiedzieć :)
    Co do ruchów to ja tak myślę, że pierwsze poczułam po skończonym pełnym 17tc czyli prawie w 18tc ale to było taki raz na jakiś czas..ostatnio czuję dość często i wyraźniej ale też zdarzają się dni kiedy nie czuję nic :P No ale zakładam, że to przyczyna łożyska na przedniej ścianie, mojego tłuszczyku no i tego, że jeszcze w sumie mamy czas :)
    A co do badań to możliwe, że mi dziś powie, że mam robić glukozę - jestem tylko ciekawa czy będzie dwu-trzypunktowa. Bo ja na pierwszej wizycie już musiałam uświadomić mojego prowadzącego, że genetycznie mam predyspozycje do cukrzycy bo oboje rodzice mają a siostra w ciąży miała tę ciążową chociaż tutaj to akurat lekarka za późno jej dała skierowanie na tę próbę i mała urodziła się 4200 i 61cm oczywiście CC. Mi lekarz mówił, że między 22 a 26tc się robi tę próbę..ale jak widać co lekarz to inna nauka :) ważne by ufać swojemu lekarzowi :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
‹‹ 475 476 477 478 479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ